Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Знаете ли како EVN ве краде? Еве како.

18 август 2019
1.229
1.204
Еве како крадат, година дена пријавувам цело време иста состојба оти во куќата никој не живее, се исклучено освен броилото поврзано на мрежата. До сега ниеднаш проблем со точно пријавената состојба секој месец истата и точно на ист ден пријавувам. Месецов магично додадени 5-6 кв на ништо иако никој нема влезено во куќата да го прочита броилото.

Следен месец намерно ќе ја пријавам старата состојба да видам дали ќе им го поебам скапаниот билинг.Погледнете го атачментот 117093
Ако нема никаква потрошувачка треба да те исклучат. Претпоставувам дека намерно се додадени неколку киловати за да се прикаже дека броилото е активно.
Очајно ни фали тема:
Знаете ли како да го крадете евн? Еве како...
Ќе одиме на пракса во Арачиново и ќе научиме...

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Ако нема никаква потрошувачка треба да те исклучат. Претпоставувам дека намерно се додадени неколку киловати за да се прикаже дека броилото е активно.

Нема зошто да ме исклучат, тоа да го направат кошта 750 денари и процесот е демонтажа на броило. Кога ќе сакаш пак струја поднесуваш барање, 750 денари доаѓаат и монтираат ново броило.

Луѓето што живеат во странство, а се враќаат еднаш во годината по недела-две дали тоа е опција? Се имам јас се распрашано, за ставање во мирување тој е процесот и е ретардиран.

18 август 2019
1.229
1.204
Нема зошто да ме исклучат, тоа да го направат кошта 750 денари и процесот е демонтажа на броило. Кога ќе сакаш пак струја поднесуваш барање, 750 денари доаѓаат и монтираат ново броило.

Луѓето што живеат во странство, а се враќаат еднаш во годината по недела-две дали тоа е опција? Се имам јас се распрашано, за ставање во мирување тој е процесот и е ретардиран.
Не знам дали е баш така. Не сум бил во таква ситуација, па да им ги проучувам прописите.
Да не излезе за повторен приклучок да си платиш на ново?

GoranMak

hello world
13 февруари 2020
257
245
Може да се извади броилото и се плаќа како што кажа 750 ден. Кога сакаш да те поврзат пак, повторно плаќаш мислам беше помалку од 1000 денари и ти инсталираат ново броило.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.318
5.313
Скопје
hackitfree.github.io
Како мислиш главните осугурачи се стално над саатот. Обично 25А три по еден за секоја фаза. А комшија од нив влечеше струја за проточен иако нема потреба пошто се менуваат на табла првите три директно на нив врзани и ништо друго освен бољерот не ги користи. Ако ја правел електричар што си ја знае работата нормално.

Кога ќе се синман по скали ќе сликнам каква аматерска работа направи и го искрши цел влез.
Се симна ?
Чекаме слики :LOL:

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
Следен месец намерно ќе ја пријавам старата состојба да видам дали ќе им го поебам скапаниот билинг.
Не дозволува системот да пријавиш помал број од последниот заведен во нивната дата база.

kirev

senior
31 мај 2010
9.069
7.752
Може да се извади броилото и се плаќа како што кажа 750 ден. Кога сакаш да те поврзат пак, повторно плаќаш мислам беше помалку од 1000 денари и ти инсталираат ново броило.
Броилото мислам дека е нивна обврска. И зошто јас да плаќам за нивната обврска. Само што никому не му дошло да се тужи...

Arabian

lurker
5 ноември 2013
717
458
Еве како крадат, година дена пријавувам цело време иста состојба оти во куќата никој не живее, се исклучено освен броилото поврзано на мрежата. До сега ниеднаш проблем со точно пријавената состојба секој месец истата и точно на ист ден пријавувам. Месецов магично додадени 5-6 кв на ништо иако никој нема влезено во куќата да го прочита броилото.

Следен месец намерно ќе ја пријавам старата состојба да видам дали ќе им го поебам скапаниот билинг.Погледнете го атачментот 117093
Нема да го поебеш веруј... ќе ти кажат само дека имаш во претплата киловати. Нареден пат кога ке потрошиш ќе ти минусираат 11кw. А ова е стар булшит што регулаторна го има дозволено и они си го користат максимум :)

stefan_off

lurker
29 октомври 2009
508
392
Радовиш
stefan_off's setup  
Processor & Cooler
Intel i7 7700K
Motherboard
Eurocom Torando F5
Storage
Samsung 960 Evo 256Gb m.2; Intel 660P 1Tb m.2; Seagate 2Tb 2,5inc 5400RPM
PSU
230W brick
RAM
16Gb DDR4 2x8Gb Kingston @2400mhz
Video card
MXM nVidia GTX 1070 8gb
Mouse
Logitech MX Master 2S
Keyboard
Logitech K520
Monitor
Benq BL3200PT 32`
OS
Win 10 64bit
Се обидел некој да си ја внесува сам состојбата? Нивниот веб сервис го дозволува тоа. Мене ми изгледа како океј решение.
Да да се е ок со сам да си ја пријавиш состојбата, јас сум така веке 2-3 години...

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Eх така сите да напраиме - и шо топло ќе ни биди - ќе си испозапалиме бе и ќе не похапсат ко магарина чотек ќе јајме..
Како? Нели за проточен се влечат од главен? Зошто би се испозапалил ?
@ARMac над броилото не можам да видам што има, заклучено е и катанец има евн.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.318
5.313
Скопје
hackitfree.github.io
Абе јас мислев од главни осигурачи од пред броило ќе крадеш - па затоа така пишав - Моја грешка :ROFLMAO:

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com

Три осигурачи треба да има, по еден за секоја фаза. Ама тоа не прави разлика, за електричар е сеедно. Ќе стави на табла кај тебе 3 осигурачи само за бољерот и ќе заврши работа.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Еве уште еден „корисен“ артикл од нашите вредни портали. Според овие најдобро таблата да ја ставиш на штеќер ниво, па кога си легнуваш сите осигурачи бам.

1665065395584.png

Тој што дизајнирал саат на шпорет што влече 108 вати на ден, е тој да го најдам мамето негово. Значи на 10 дена 7 денари на време ли ќе фрлам.

15 септември 2012
1.164
1.300
Еве уште еден „корисен“ артикл од нашите вредни портали. Според овие најдобро таблата да ја ставиш на штеќер ниво, па кога си легнуваш сите осигурачи бам.

Погледнете го атачментот 117584

Тој што дизајнирал саат на шпорет што влече 108 вати на ден, е тој да го најдам мамето негово. Значи на 10 дена 7 денари на време ли ќе фрлам.
Баш ме интересира што има врска крадењето на ЕВеНе со потрошувачката на stand-by уреди во домот... Овие вториве свесно ги оставаме да трошат струја, или не?

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Баш ме интересира што има врска крадењето на ЕВеНе со потрошувачката на stand-by уреди во домот... Овие вториве свесно ги оставаме да трошат струја, или не?

Пасивно агресивно ми кажуваш дека сум ја утнал темата?

Се дешава еее

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.318
5.313
Скопје
hackitfree.github.io
Па како бе нема врска - кај го крадат човекот уште ќе му солат памет што да вклучи што да исклучи - абе мамето :cautious:
Гледаш дека лажат - се вадат на саати од шпорет - божем 108 Вати влечеле - па затоа сметки големи стигаат.. Или полначи од мобилен .. Телевизор исклучен - 24 Вати ? - Ненормални не прават :mad:
Уште да можат да не излажат и сензори против кражба и камери да исклучиме (ѓоа тие 400 Вати влечеле) - па да дојдат ноќе сосе кревет да не дигнат ! :giggle:

Последна промена:

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.182
18.823
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Од кога па насловот на темата е поврзан со содржината :D

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
@ARMac да бе сосе респиратори, струја се трошит :)
@Nikola100 исклучи го системот против кражба, глеаш евн те краде а не ти алармира.
Ако дојт време полначот да ми мењат на сметка ќе се самозапала сосе евн.

15 септември 2012
1.164
1.300
Пасивно агресивно ми кажуваш дека сум ја утнал темата?

Се дешава еее
Не бе, културно ти кажувам :)
Мислењето е автоматски споено:

Па како бе нема врска - кај го крадат човекот уште ќе му солат памет што да вклучи што да исклучи - абе мамето :cautious:
Гледаш дека лажат - се вадат на саати од шпорет - божем 108 Вати влечеле - па затоа сметки големи стигаат.. Или полначи од мобилен .. Телевизор исклучен - 24 Вати ? - Ненормални не прават :mad:
Уште да можат да не излажат и сензори против кражба и камери да исклучиме (ѓоа тие 400 Вати влечеле) - па да дојдат ноќе сосе кревет да не дигнат ! :giggle:
Е што тебе ти е криво што си купил тевелизор кој троши 18 W, па не можеш да ја постигнеш нивната декларирана потрошувачка од 24 Вати? :) :)

Последна промена:

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Црт трошеа каде каде повеќњ, никој не ги исклучуваше, ТА печките имаа ефикасност близу 100% наспроти 300-400% од инвертерите, технологијата беше по не ефикасна, сега нели нешто нуклеарни централи, чиста енергиај а сметките се' повисоки, чоекот по експлоатиран.

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Црт трошеа каде каде повеќњ, никој не ги исклучуваше, ТА печките имаа ефикасност близу 100% наспроти 300-400% од инвертерите, технологијата беше по не ефикасна, сега нели нешто нуклеарни централи, чиста енергиај а сметките се' повисоки, чоекот по експлоатиран.
Други времиња, друга држава, дурга економија и други сваќања. Кога ќе ми текне дека па и толку одамна само сијалиците беа ~100 ватни а ги имавме по дома над 10 :)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно