Ако нема никаква потрошувачка треба да те исклучат. Претпоставувам дека намерно се додадени неколку киловати за да се прикаже дека броилото е активно.Еве како крадат, година дена пријавувам цело време иста состојба оти во куќата никој не живее, се исклучено освен броилото поврзано на мрежата. До сега ниеднаш проблем со точно пријавената состојба секој месец истата и точно на ист ден пријавувам. Месецов магично додадени 5-6 кв на ништо иако никој нема влезено во куќата да го прочита броилото.
Следен месец намерно ќе ја пријавам старата состојба да видам дали ќе им го поебам скапаниот билинг.Погледнете го атачментот 117093
Ќе одиме на пракса во Арачиново и ќе научиме...Очајно ни фали тема:
Знаете ли како да го крадете евн? Еве како...
Ако нема никаква потрошувачка треба да те исклучат. Претпоставувам дека намерно се додадени неколку киловати за да се прикаже дека броилото е активно.
Не знам дали е баш така. Не сум бил во таква ситуација, па да им ги проучувам прописите.Нема зошто да ме исклучат, тоа да го направат кошта 750 денари и процесот е демонтажа на броило. Кога ќе сакаш пак струја поднесуваш барање, 750 денари доаѓаат и монтираат ново броило.
Луѓето што живеат во странство, а се враќаат еднаш во годината по недела-две дали тоа е опција? Се имам јас се распрашано, за ставање во мирување тој е процесот и е ретардиран.
Се симна ?Како мислиш главните осугурачи се стално над саатот. Обично 25А три по еден за секоја фаза. А комшија од нив влечеше струја за проточен иако нема потреба пошто се менуваат на табла првите три директно на нив врзани и ништо друго освен бољерот не ги користи. Ако ја правел електричар што си ја знае работата нормално.
Кога ќе се синман по скали ќе сликнам каква аматерска работа направи и го искрши цел влез.
Не дозволува системот да пријавиш помал број од последниот заведен во нивната дата база.Следен месец намерно ќе ја пријавам старата состојба да видам дали ќе им го поебам скапаниот билинг.
Броилото мислам дека е нивна обврска. И зошто јас да плаќам за нивната обврска. Само што никому не му дошло да се тужи...Може да се извади броилото и се плаќа како што кажа 750 ден. Кога сакаш да те поврзат пак, повторно плаќаш мислам беше помалку од 1000 денари и ти инсталираат ново броило.
Нема да го поебеш веруј... ќе ти кажат само дека имаш во претплата киловати. Нареден пат кога ке потрошиш ќе ти минусираат 11кw. А ова е стар булшит што регулаторна го има дозволено и они си го користат максимумЕве како крадат, година дена пријавувам цело време иста состојба оти во куќата никој не живее, се исклучено освен броилото поврзано на мрежата. До сега ниеднаш проблем со точно пријавената состојба секој месец истата и точно на ист ден пријавувам. Месецов магично додадени 5-6 кв на ништо иако никој нема влезено во куќата да го прочита броилото.
Следен месец намерно ќе ја пријавам старата состојба да видам дали ќе им го поебам скапаниот билинг.Погледнете го атачментот 117093
Да да се е ок со сам да си ја пријавиш состојбата, јас сум така веке 2-3 години...Се обидел некој да си ја внесува сам состојбата? Нивниот веб сервис го дозволува тоа. Мене ми изгледа како океј решение.
Како? Нели за проточен се влечат од главен? Зошто би се испозапалил ?Eх така сите да напраиме - и шо топло ќе ни биди - ќе си испозапалиме бе и ќе не похапсат ко магарина чотек ќе јајме..
Како? Нели за проточен се влечат од главен? Зошто би се испозапалил ?
@ARMac над броилото не можам да видам што има, заклучено е и катанец има евн.
Баш ме интересира што има врска крадењето на ЕВеНе со потрошувачката на stand-by уреди во домот... Овие вториве свесно ги оставаме да трошат струја, или не?Еве уште еден „корисен“ артикл од нашите вредни портали. Според овие најдобро таблата да ја ставиш на штеќер ниво, па кога си легнуваш сите осигурачи бам.
Погледнете го атачментот 117584
Тој што дизајнирал саат на шпорет што влече 108 вати на ден, е тој да го најдам мамето негово. Значи на 10 дена 7 денари на време ли ќе фрлам.
Баш ме интересира што има врска крадењето на ЕВеНе со потрошувачката на stand-by уреди во домот... Овие вториве свесно ги оставаме да трошат струја, или не?
Па како бе нема врска - кај го крадат човекот уште ќе му солат памет што да вклучи што да исклучи - абе маметоБаш ме интересира што има врска крадењето на ЕВеНе со потрошувачката на stand-by уреди во домот... Овие вториве свесно ги оставаме да трошат струја, или не?
Хммм, а темите имаат наслов?Од кога па насловот на темата е поврзан со содржината![]()
Не бе, културно ти кажувамПасивно агресивно ми кажуваш дека сум ја утнал темата?
Се дешава еее
Е што тебе ти е криво што си купил тевелизор кој троши 18 W, па не можеш да ја постигнеш нивната декларирана потрошувачка од 24 Вати?Па како бе нема врска - кај го крадат човекот уште ќе му солат памет што да вклучи што да исклучи - абе мамето
Гледаш дека лажат - се вадат на саати од шпорет - божем 108 Вати влечеле - па затоа сметки големи стигаат.. Или полначи од мобилен .. Телевизор исклучен - 24 Вати ? - Ненормални не прават
Уште да можат да не излажат и сензори против кражба и камери да исклучиме (ѓоа тие 400 Вати влечеле) - па да дојдат ноќе сосе кревет да не дигнат !![]()
Други времиња, друга држава, дурга економија и други сваќања. Кога ќе ми текне дека па и толку одамна само сијалиците беа ~100 ватни а ги имавме по дома над 10Црт трошеа каде каде повеќњ, никој не ги исклучуваше, ТА печките имаа ефикасност близу 100% наспроти 300-400% од инвертерите, технологијата беше по не ефикасна, сега нели нешто нуклеарни централи, чиста енергиај а сметките се' повисоки, чоекот по експлоатиран.
Бесплатна достава
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED FABRIC, 120KG MAX, Black, CF-9010051-WW
17.220,00 ден
Бесплатна достава
PSU 2200W SEASONIC PRIME PX-2200 ATX 3.1, 80 Plus PLATINUM FULL MODULAR, SRP-PPX222-A5A22ST
35.950,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Brown switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M3
5.450,00 ден
Бесплатна достава
SSD M.2 1TB WD Green SN3000 NVMe Gen4 5000MB/s WDS100T4G0E
8.940,00 ден
Бесплатна достава
EXTRALINK HEALTHY ACUPRESSION MAT BLACK 65X40
770,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 27" XIAOMI A27i (2026), 1920x1080, IPS, 300nits, 144Hz, HDMI, DP, VESA compatible, P27FDA-RAGL
6.130,00 ден