spiritBreaker
LaravelMaster
ќе ја почнам приказнава малку поопширно за да се добие целосна слика. имав претходно конфигурација i7 9700K + Asus Z390-F. имам моментално 3 виртуелки од кои што 2 се виндоус, една е убунту. се додека го работев тој комплет за виртуелки, си работеа нормално. но, денеска, после промена на сетот (амд 5600х + asus tuf b550 plus), реинсталација на виндоус и на плеерот, при додавање на виртуелките на листата, после проба да се уклучат, наидува на две грешки - едната е :
vmware player virtualized performance counters are not supported, со дополнителен текст во истиот дијалог Module 'VPMC' power on failed.
а втората грешка, шо е пофатална, е целосен рестарт на компјутерот. после инспекција на crash - от со whocrashed, ги дава следниве проблеми:
ги испробав следните работи :
исклучен virtualize counters од properties на виртуелките
ЅМТ е наместен на Ауто во биос
виртуелизација уклучена
биосот апдејтиран
едитиран .vmx фајлот и vpmc.enabled наместено е на FALSE
пробано со различни верзии на vmware player од 15 до 16 верзиите, истото.
друга идеја нит по интернет не гледам нит ништо, а виртуелките ми се доста битни. глупото е шо, едната од виртуелките, е копирана на друг лаптоп со 4800Н и не прави никакви проблеми.
идеи, можни решенија, слободно споделувајте.
vmware player virtualized performance counters are not supported, со дополнителен текст во истиот дијалог Module 'VPMC' power on failed.
а втората грешка, шо е пофатална, е целосен рестарт на компјутерот. после инспекција на crash - от со whocrashed, ги дава следниве проблеми:
ги испробав следните работи :
исклучен virtualize counters од properties на виртуелките
ЅМТ е наместен на Ауто во биос
виртуелизација уклучена
биосот апдејтиран
едитиран .vmx фајлот и vpmc.enabled наместено е на FALSE
пробано со различни верзии на vmware player од 15 до 16 верзиите, истото.
друга идеја нит по интернет не гледам нит ништо, а виртуелките ми се доста битни. глупото е шо, едната од виртуелките, е копирана на друг лаптоп со 4800Н и не прави никакви проблеми.
идеи, можни решенија, слободно споделувајте.