Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Ваши искуства со Сетек

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Кога го зема тој телефонот, гледа дека е изложен и го пакуваат пред него. Ако се согласил да го земе така, не гледам проблем.
Живееме во Македонија, не може нашиве фирми да имаат толкава залиха и други цени за исложени работи. :)

Jedah

user
6 ноември 2007
1.318
2.299
Jedah's setup  
Processor & Cooler
CPU AMD Ryzen 5 5500 6-Core 3.6GHz (4.2Ghz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
G.SKILL Ripjaws V Series F4-3200C15D-16GVR 16 GB (8 GB x 2) DDR4 3200 MHz CL15
Video card
ZOTAC GAMING GeForce RTX 3060 12GB GDDR6
Case
XIGMATEK MOON KNIGHT 4XRGB FAN MID-TOWER
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
E-YOOSO M-11 60% mechanical
Audio
Logitech S-220 2.1
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
1746633174767.png

Сетек пропо!

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.522
2.978
Веќе два -три дена сајтот е паднат а во салон ми рекоа дека не може да ми продадат зашто системот не работи.
Чекај, до толку е работава, дури ни офлајн не можи да се купи?
Значи, не е само web сајтот паднат, поголема мака имаат...

Trtka

Gaining Сало
11 април 2018
712
1.022
Толку багра немам видено собрано на едно место. Посебно денеска во салонот во Прилеп, имаше бацина од Скопје демек го поправаат системот , абе баце до баце. Да ги бираа со посебни потреби немаше онакви да ги најдат.
Чекаш 5 минути да се појави некој да те услужи. Идеш на каса и ти вика еден од бацината , абе хакнати бевме абе воа она три дена не хакираат - онака возбудено, а останатите се размафтуваат со раце ко каубојци. Да не заборавам , лајчето од кафето вмуце пикнато.
Сум се згрозил кои орангутани ги сретнав денес,браос.

Insanious

hello world
18 јануари 2025
299
377
linktr.ee
Толку багра немам видено собрано на едно место. Посебно денеска во салонот во Прилеп, имаше бацина од Скопје демек го поправаат системот , абе баце до баце. Да ги бираа со посебни потреби немаше онакви да ги најдат.
Чекаш 5 минути да се појави некој да те услужи. Идеш на каса и ти вика еден од бацината , абе хакнати бевме абе воа она три дена не хакираат - онака возбудено, а останатите се размафтуваат со раце ко каубојци. Да не заборавам , лајчето од кафето вмуце пикнато.
Сум се згрозил кои орангутани ги сретнав денес,браос.
Заебана работа е да си згрозен особено понашањето на другите да влијае на тебе хаха кој цар си o_O :D

MrComputer

hello world
1 февруари 2021
80
72
Битола
Ново искуство, другар пред некоја година купи SSD запаковано и му седеше во фиока неотворено. Пред некој ден реши да го клај и да го користи, спушта CS2 и имаше проблеми при играње(кога пукаш со пушките немаше звук, гличнати мапи) за подоцна со програмче да дознај дека на SSDто биле запишани 13TB...
Во продавница му објаснил и морале да го пуштат на сервис

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.047
1.133
Куманово
Ново искуство, другар пред некоја година купи SSD запаковано и му седеше во фиока неотворено. Пред некој ден реши да го клај и да го користи, спушта CS2 и имаше проблеми при играње(кога пукаш со пушките немаше звук, гличнати мапи) за подоцна со програмче да дознај дека на SSDто биле запишани 13TB...
ќе му пребаев два-три пута ќе се оправи,

Шала на страна ни 10% од TBW нема - некој друг проблем си има, пријателот требал одма да намести и да користи уствари не ни требал да купи. Колку луѓе знам нови ствари одма рикнати, на сервис, нема закон да затвори тоа дувло.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741

Сигурно другар ти не помисли дека ке му дадат ново одма, или?

MrComputer

hello world
1 февруари 2021
80
72
Битола
Сигурно другар ти не помисли дека ке му дадат ново одма, или?
Па ваљда кога ќе купуваш нешто запаковано од продавница очекуваш да е ново а не користено, во најмала рака дефектно. Дамбетер од Африка сме со овие зделки.

coki

:(){ :|:& };:
26 ноември 2021
429
620
/home/coki
Па ваљда кога ќе купуваш нешто запаковано од продавница очекуваш да е ново а не користено, во најмала рака дефектно. Дамбетер од Африка сме со овие зделки.
Се случува да се погоди неисправен уред, ама секогаш треба да биде нов ако е рекламиран и купен како нов производ.

Чим видел за запишани 13 TB, требало да види и Power On Hours. Ако биле повеќе од времето што му било активно SSD-то, тогаш дефинитивно добил користено... Како и да е тешко ќе се докаже бидејќи година дена поминало од купувањето. Да го купиш денес и одма го користиш и утврдиш дека има X Power On Hours, тогаш е многу појак аргумент.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741

И да е така, да му дале користено, пак ке оди на сервис. Од кај знаат вработените дали другар ти го утепал од користење дали го одпакувал пред 1 час.
Посочи ми те молам, едно место каде што ке му дадат ново ссд веднаш.

Sent from my iPhone using Tapatalk

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.790
3.969
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Тешко за докажување дека не е користено 1 година т.е седело во фиока....со среќа :)

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.484
5.592
Не тешко, невозможно е :)
А опишаните проблеми, нема звук, гличови... не се ссд проблем, оно или работи или не работи. Или ако имаш среќа пред да цркне ќе почне да дава знаци дека не го препознава чат пат.

Последна промена:

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.522
2.978
Може да се купи у продавница или јок ?
Па не знам Кристијана, и јас истото се прашував.
Сајтот сеуште им е во некоја форма на офлајн (не функционира), па не сум сигурен.
Утре ако имам време ќе прашам директно во продавница, успат ми е ГТЦ, а таму имаат два дуќани овие овие од сетек, па ќе видиме.

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
299
192
Па не знам Кристијана, и јас истото се прашував.
Сајтот сеуште им е во некоја форма на офлајн (не функционира), па не сум сигурен.
Утре ако имам време ќе прашам директно во продавница, успат ми е ГТЦ, а таму имаат два дуќани овие овие од сетек, па ќе видиме.
Пиши ако сакаш да не одам и јас фала ти

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.522
2.978
Пиши ако сакаш да не одам и јас фала ти
Прашав денес во двата дуќани во ГТЦ, рекоа дека може да се купува и да се плати со картичка.
Љетише, 2 купа... наши лични податоци од сетекО на даркнет, како што прочитав има и многу скенирани лични карти.
Лошо, лошо...

Ако ни е за утеха, нашите лични податоци се распродаваат од поодамна по даркнет, и тоа од поофицијални институции, како ФЗОМ, ПИОМ и слични, кои минативе неколку години беа на еден или друг начин со пробиени бази и уценети (ransomware)...
(мене лично не ми е утешително).

batka23

hello world
16 септември 2022
96
103
Прелошо за толкава фирма да ти се деси ова брука побогу. Све неписмено вработиле.

batka23

hello world
16 септември 2022
96
103
ај може ке пропаднат па една лоша услуга помалце во државава.
Мислењето е автоматски споено:

Имаа обид, имаа и авто плац Скопје. Незнам дали уште шиткаат.
тие продавница не знаеја да водат авто плац ке водат ке им ги хакираат системите во колите.

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
299
192
Кои фирми на вентилатори ги имаа во Сетек, донасаат од Арктик ?

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно