Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Т-Home оптика

Avid

senior
21 јануари 2009
6.464
11.537
Скопје
Нешто ми е килаво, особено со отворање слики од разни imagehost сајтови. Anyone?

Viko

hello world
28 јуни 2022
321
295
Мајка ми пред некој ден обновила договор во телеком телефонски и и кажале ќе дојде екипа претпоставувам да наместат новите Магента ТВ боксови и да ги земат старите, меѓутоа во апп телефонските броеви ни се на новите тарифи а домашниот интернет и ТВ на старите.
Па ме интересираше некој да не има искуство дали ќе ажурираат откако ќе ги стават боксовите или да им вртам, бидејќи интернетот кој го плаќам во новите тарифи е со двојна брзина

dmarkoski

read-only
8 април 2013
30
33
Skopje
Мајка ми пред некој ден обновила договор во телеком телефонски и и кажале ќе дојде екипа претпоставувам да наместат новите Магента ТВ боксови и да ги земат старите, меѓутоа во апп телефонските броеви ни се на новите тарифи а домашниот интернет и ТВ на старите.
Па ме интересираше некој да не има искуство дали ќе ажурираат откако ќе ги стават боксовите или да им вртам, бидејќи интернетот кој го плаќам во новите тарифи е со двојна брзина
По инсталацијата и промената на опремата ќе ти се промени пакетот. Од искуство.

• ми се допаѓа
Реакции: Viko

Rac58

Баниран/a
5 јануари 2017
315
243
Скопје
Нешто слично и мене ми се случи. Пред 4-5 дена го обновив договорот, и останав со старата Магента М1 и 4 телефонски броја. На апликацијата на мобилен се е добро, интернетот од 20 го зголемија на 60 ГБ, и се друго, но проблем ми прави кога ќе ја отворам Апп на Телеком износот за плаќање на мобилниот наместо 799 ден. стои 1099 денари. Го контактирав операторот и тој ми потврди дека тарифата останала иста, телевијија, интернет и мобилни има иста цена како и пред тоа. Сум требало да ја чекам сметката и ако имам замерки на износот да барам да се корегира.

Viko

hello world
28 јуни 2022
321
295
Нешто слично и мене ми се случи. Пред 4-5 дена го обновив договорот, и останав со старата Магента М1 и 4 телефонски броја. На апликацијата на мобилен се е добро, интернетот од 20 го зголемија на 60 ГБ, и се друго, но проблем ми прави кога ќе ја отворам Апп на Телеком износот за плаќање на мобилниот наместо 799 ден. стои 1099 денари. Го контактирав операторот и тој ми потврди дека тарифата останала иста, телевијија, интернет и мобилни има иста цена како и пред тоа. Сум требало да ја чекам сметката и ако имам замерки на износот да барам да се корегира.
Цената нема врска како што знам можеш во секој момент да смениш тарифа и ако имаш 2/3 линии во магентата автоматски ти намалува на сметката. И мене ми ја пишува цената без „попуст”

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.343
1.358
Кај мене само има проблем со оптикава или и кај други закашлува?

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Дали и некој друг има приметено многу бавен аплоад кон google drive и dropbox?

Ervo

hello world
7 септември 2008
367
660
Дали може уште некој да го потврди следниов проблем - ако имаш активен gaming booster пакет, кон МК сервери upload си иде full брзина, но кон сите надворешни брзината е capped на максимум 100 Mbps.

МК сервери:

Non MK сервери:

Пријавен е проблемот на највисоко ниво, проверено кај повеќе другари и го имаат истиов проблем, интересна работа е што со техничариве тестиравме со деактивиран booster пакет и тогаш проблемов го нема.

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Дали може уште некој да го потврди следниов проблем - ако имаш активен gaming booster пакет, кон МК сервери upload си иде full брзина, но кон сите надворешни брзината е capped на максимум 100 Mbps.

МК сервери:

Non MK сервери:

Пријавен е проблемот на највисоко ниво, проверено кај повеќе другари и го имаат истиов проблем, интересна работа е што со техничариве тестиравме со деактивиран booster пакет и тогаш проблемов го нема.
Кон надворешни сервери имам 1000/10. Одкако пријавив на највисоко ниво во телеком добив одговор: "Нема што да се направи"

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.343
1.358
Ја немам бустер ама еве мерев ви моментов кон Лондон макс 8-9Мбпс вади.
Мислењето е автоматски споено:

Кон надворешни сервери имам 1000/10. Одкако пријавив на највисоко ниво во телеком добив одговор: "Нема што да се направи"
Како нема што да се прави бе? :ROFLMAO:

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Ја немам бустер ама еве мерев ви моментов кон Лондон макс 8-9Мбпс вади.
Мислењето е автоматски споено:

Како нема што да се прави бе? :ROFLMAO:
Беше многу безобразно, имаа "спремен" одговор да дадат и после тоа ме убедуваа дека проблемот е само кај мене и никој друг нема пријавено таков проблем. Се повторуваше фразата "Телеком ви испорачува 1 gigabit брзина"

Ervo

hello world
7 септември 2008
367
660

МК сервери:

Non MK сервери:

Кој и да го има проблемов добро е да се прејавите и да го пријавите проблемов пак, кажете им дека со деактивиран booster пакет е се во ред, барем јас додека тестирав со техничарот така испадна, а веќе повеќе луѓе го имаме проблемов.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.343
1.358
Кој и да го има проблемов добро е да се прејавите и да го пријавите проблемов пак, кажете им дека со деактивиран booster пакет е се во ред, барем јас додека тестирав со техничарот така испадна, а веќе повеќе луѓе го имаме проблемов.
Јеп, ќе пријавам ја покасно, ако има фидбек ќе споделам. Мад еве немам бустер ама пак е тапа аплоудот. А и до Софија некако се мачи споро качува брзина, до грција е тапа...

Последна промена:
  • ми се допаѓа
Реакции: Ervo

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.857
6.439
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Се јавувам и јас, тапа е аплоудот веќе некое време. Мислев дека е до серверите ама не е.

• ми се допаѓа
Реакции: marv

Avid

senior
21 јануари 2009
6.464
11.537
Скопје
И мене вчера драстично ме зафркаваше, 70мб, 5-10 минути аплоудирав!
Сега неам пробано

1752506908970.png

1752506996013.png

Џизс!

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.343
1.358
Пријавено и од мене. Покрај се, аплоуд на OneDrive е :poop:. Едвај 5-6 Mbps вадам константни, ќе покачи на 10-20 неколку секунди и пак назад.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.857
6.439
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Се јавив, џабе објаснувам. Викаат дека супер било сѐ

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.742
4.368
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи