Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Стопен глушец при враќање од сервис

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
Како бивш вработен во Паком - (пред 20г)
Упс. Јас мислев ти си роден пред 20 години...
Синиша од техничка што не сакаше да ме поврзи со повисокото ниво да им го раскажам мојот проблем
На форумов знаеме со месеци, на Фејсбук изглеа исто се пишувало масовно, со customer support на SteelSeries којзнае колку си објаснувал, и сега уште ваму на повисоко ниво си сакал да го раскажеш... па добро, мајка му стара, потписов!!! Уствари го сменив потписот, овој беше едно време
Луѓето кои немаат со што да се фалат, се фалат со својата несреќа“.

па ќе те видам како ќе збораш
На скопски ќе зборам и нема да викам му за множина.

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Упс. Јас мислев ти си роден пред 20 години...

На форумов знаеме со месеци, на Фејсбук изглеа исто се пишувало масовно, со customer support на SteelSeries којзнае колку си објаснувал, и сега уште ваму на повисоко ниво си сакал да го раскажеш... па добро, мајка му стара, потписов!!! Уствари го сменив потписот, овој беше едно време

На скопски ќе зборам и нема да викам му за множина.
Со Steelseries ми требаше 2 емаилс да им раскажам и докажам ако те интересира толку, затоа што нешто си увреден шо горат мауси, изгледа следниот пат треба поховани да ги прават.
Зборај како сакаш, неспособноста на АмакоНет и техничка поддршка на Анхоч нема да ги подобриш ти.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
затоа што нешто си увреден шо горат мауси
Не сум увреден, напротив, се радувам и навивам да испадне дека ти си го стопил. Иако се мали шансите. Постојат. Надежта последна умира.
:D

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
577
897
Не сум увреден, напротив, се радувам и навивам да испадне дека ти си го стопил. Иако се мали шансите. Постојат. Надежта последна умира.
:D
Zosto tolku toksik, Avid? Smej se, opusti se. Ili da ne rabotas vo Anhoch slucajno?

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.798
5.514
За жал дури во 6 страни се најде некој со логика во темава.
Кому како со логиката.
Рестото е...

• "Шо ги е*ам сакаат да продадат, нека го отвори да го видам и после нека ми даде неотворен. Тој отворениот нека го продадат со попуст, за мој кејф. "
  • "Баце треба вработен во секој салон, техничко лице нека го проверат, шо ги е*ам треба професионалност да покажат малце."
  • Го бркам од салон одма... Културно нормално, „Нема друг господине, овој специјално за вас го отворивме, или слично ...“
  • Не го тврдеше тоа никој и никој (добро скоро никој) не бара да има стручно лице во салон. Ама да не воочиш онакво нешто како стопена пластика??? Па нека си ги едуцираат малку вработените, сепак техника продаваат не семки и сончоглед.
  • "Баки за секој производ нека си имаат експонат, шо ми е гајле шо имаат 11000 артикли, па нели сака да продаде, хехехехе."
Еве и за тебе истиот одговор како на Вајкинг. Дај не релативизирајте, не рече никој за сите. И ако продолжите вака ќе стигнете кај да е и до 20000 артикли. Да не гo броите лагерот како артикли :)
Па сигурно нема кабли и конектори да отвараат. Или тонери, батерии и остали џиџи миџи. Или маус и тастатура од 300ден. Или процесор, меморија, ХДД,... Ама богами за 3000+ за маус има да го пробам, или нема да го купам. Ако веќе ептен нешто ме бендисуе моделот ќе го земам за 2000 од жирафана или негде онлине. Сакате салон, сакате премиум, ОК и јас сакам и сум ги бранел секогаш фирмите со салони и однос со муштерии, и сум вољен да платам екстра. Ама салон не значи да гледам затворени кутии или отворени производи позади стаклена витрина.

Sent from my Telefon using Tapatalk

Мое мислење е дека Анхоч нема да оштети свој "врвен" клиент за маус од 4000 денари, немој да бидете смешни.
Мое мислење е дека веќе го оштетиле. Да не решил да оди 3 пати на сервис и на крај и ДПИ, што мислиш како ќе завршеше работава? Моментално тој е оштетен. А како ќе заврши, ќе видиме во следната епизода... Сѐ е можно.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.489
7.758
Скопје
www.facebook.com
Zosto tolku toksik, Avid? Smej se, opusti se. Ili da ne rabotas vo Anhoch slucajno?
Тој и самиот да си го избрише акаунтот на форумов на сите ке ни биде премило , а јас кафана сите ке ги частам кога ке го видам со свои очи тоа.

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Тој и самиот да си го избрише акаунтот на форумов на сите ке ни биде премило , а јас кафана сите ке ги частам кога ке го видам со свои очи тоа.
Премило може да им биде само на тие што не го познаваат добро. Другите треба да се среќни што им се вркстиле патиштата, затоа што таквите ко него ретко се наоѓаат и треба да се чуваат ;)

Оф е муабетов, ама и онака за стопениов глушец веќе сѐ си кажавме :D

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.793
10.110
За жал дури во 6 страни се најде некој со логика во темава.
Темава нема врска со отворени или изложени производи, не знам вие која паралелна дискусија почнавте да ја водите.
Мислењето е автоматски споено:

• "Баце треба вработен во секој салон, техничко лице нека го проверат, шо ги е*ам треба професионалност да покажат малце."
Едит - за ова, ако ти се дискутира за потенцијални проблеми и решенија, реплицирај соодветно. Ја знаеме твојата врска (сегашна или веќе завршена неважно) со Анхоч, така што не ми е чудно да ги браниш.
Само има разлика од „бранење со факти“ и „слепо бранење“, не е Анхоч политичка партија па како слеп за стап да се фаќате.

Никој не кажа дека Анхоч се лоша фирма или лош сервис (добро, мнозинството). Очигледно е ова грешка на индивидуа која треба интерно да се реши и да се испочитува муштеријата. Ама вакво влагање на темава со објаснување на сервисни процедури, реалноста на животот и трговијата, проблемите на Анхоч за да ги жалиме...стварно не очекував.
Кажете си крив е некој вработен, ако имате некој контакт таму со @Вајкинг бидете другари и пријавете интерно за да си го реши проблемот @outsider и темава во 1 страна ќе завршеше.

Ако сакате да се убедуваме за правилен и погрешен сервис на уреди, прво направи аргументирана реплика, а после може да дискутираме на долго и широко, не е проблем.

П.с. @Avid се чекаше вака да улеташ на некоја тема, како Venom во Spider-man 3 си - трет негативец, тотално непотребен ама па тотално забавен. :devilish:
Мислењето е автоматски споено:

IMHO рекордер е оној со "Мекинтош" лаптопот кој само што не е пристигнат from overseas
Не си во тек, стигнат е тој лаптоп благодарение на @vladealfagv :cool:

Последна промена:

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.305
5.291
Скопје
hackitfree.github.io
П.с. @Avid се чекаше вака да улеташ на некоја тема, како Venom во Spider-man 3 си - трет негативец, тотално непотребен ама па тотално забавен. :devilish:
Предлагам да си го смени форумското име во Веном :p

DarkDeFnx

hello world
20 јули 2016
123
157
DarkDeFnx's setup  
Processor & Cooler
Intel Core 2 Quad Q8200 @ 2.33GHz 4MB L2 64-bit LGA775
Motherboard
Micro Star International MSI MS-7353 X48C Platinum
Storage
SYS: Saumsung HD753LJ ATA 750GB | DATA: Samsung D3 Station 2TB
RAM
Single Channel DDR3-1333 SDRAM 2 x 2GB 9-9-9-24
Video card
NVIDIA GeForce GTS 250 GDDR3 SDRAM 1 GB
Mouse
GEMBIRD MUSOPTI6 5V 200mA DC
Keyboard
Chicony KB-3923 5V 200mA DC
Audio
Realtek High Definition Audio 6.0.1.6662
Monitor
Philips 220E1SB/00 22'' 1920x1080 50/60Hz 100-240V 1.5A
OS
Microsoft Windows 10 Professional (x64) Build 14393.447 (RS1)
Премило може да им биде само на тие што не го познаваат добро. Другите треба да се среќни што им се вркстиле патиштата, затоа што таквите ко него ретко се наоѓаат и треба да се чуваат ;)

Оф е муабетов, ама и онака за стопениов глушец веќе сѐ си кажавме :D
Најпремило и пренајсреќни сме што добро сте се запознале.

Добро да го чуваш, вака некако.

Пардон за лошиот француски и излегувањето вон темата.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
Смеењето и опуштањето треба да биде насочено кон овој со маусот. Мене всушност смеењето и опуштањето ми е попречено од вакво плачење, рикање, спамање, заканување, глумење искулираност а всушност мега напнатост, за еден уриниран маус.
Знам дека лошо изгледа ама стварно стана предосаден со маусов.
Иначе, под „да испадне он дека го стопил маусот“ не сакам вистински он да го стопил, туку они да го стопиле ама некако да се наместат работите лажно да испадне дека он го стопил. Вакви мисли немаше да ми дојдат да не се кренеше олку драма која трае со месеци.

Всушност, иам чоек у ДПИ, ќе се јавам утре при третата голтка од утринското кафе да се чујам, да средиме.
House не ви е гледанa затоа ве нервира Авид.
Ама маусот...

Последна промена:

NightfurY

hello world
16 февруари 2018
259
439
Kрушево абер пристигна !
Како купувач и корисник на услугите на анхоч никогаш до сега сум немал проблем со нив .Ja следам дебатава на форумот за маусот и гледам повеќе размислувања и интересно е како баш тебе другарчо не ти го сменале до сега.Образложение од моја страна до сега од кај нив сум купувал многу продукти еве баш завчера купив монитор од кај нив ми го отпакуваа на лице место направивме визуелен увид и го уклучија дчките да видеме како работи се профи.Предобар однос од страна на вработение(ГТЦ) позитивно фино дури и кутијата од прашина девојчето ја избриша и ептен профи и позитивно се испонашаа.Е сега околу заменување на продукт купив контролер и самиот вработен ми рече ако не ти одговара утре донеси го ке го замениме , нареден ден правам замена без никаков проблем, исто така проблем со тастатура од лоџитек во ДДсторе замена за нова без голема галама (правам муабет за тастатура од 8,500ден) .Зошто ги спомнувам муабетите маус како маус лесно се носе во нивен продажен салон а уште полесно се врши и замена за нов ,интересното е што по следење на повеќе коментари на форумов ..... нешто мириса на не доволно објаснето или сокриено :)

Последна промена:

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Зошто ги спомнувам муабетите маус како маус лесно се носе во нивен продажен салон а уште полесно се врши и замена за нов ,интересното е што по следење на повеќе коментари на форумов ..... нешто мириса на не доволно објаснето или сокриено :)
Со ризик да бидам погрешно разбран, ама сум приметил дека поголемиот број на вакви недоразбирања се случуваат по салони надвор од градов. Без разлика за која фирма станува збор. Можеби едноставно се работи за лоша комуникација, бидејќи многу повеќе фактори се вклучени додека производот дојде до крајната точка од интерес. Не знам, не би сакал да навлегувам подлабоко зошто и како, ова е едноставно моја забелешка.

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Пред да пратам продукт се јавувам во техничка поддршка и праќам по маил доказ, затоа што си го научив то на тешкиот пат кога со Glorious маусот имаше проблем левиот клик кај шо се трија пластиката. Изгуглав и видов дека многу луѓе го имаја тој проблем и се праваше замена. Првиот пат ми го вратија дека бил во ред, ти му специфираш лев клик, тие десен провериле. Потоа со видео доказ беше пратено по маил. Маусот го добивам со парче направени падови. По телефонски разговор добивам извинување и да си земам шо сакам. Претпоставувам затоа што се увозници на Glorious па можат да го пратат до производителот (ништо не губат). Е сега во овај случај тие не се официјални увозници, од негде ги купуваат, и затоа се пробуваат да го поправат левиот клик. Кога го притискаш се осеќа тријање на пластика дека имаат модифицирано, и маусот нема врска со то кога беше нов. Падовите ги одлепија, па залепени со лепак. Пробано е изгледа со фен да ги отворат и тогаш е стопен. Многу му е лесно да речат еј вака ни стигна маусот, па на му го доста се дупи со нас дечкото по 3ти пат, сега нема да има гаранција.

Gaston

user
9 февруари 2011
1.729
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
Ja следам дебатава на форумот за маусот и гледам повеќе размислувања и интересно е како баш тебе другарчо не ти го сменале до сега.
Си пропуштил:
  • Ова му е вториот маус.
  • Првиот бил Glorious исто вака некои заебанции имал, ама му дале да си одбере нов.
  • Одбрал нов, друг производител SteelSeries. Ама ете пак заебанции.
  • Трет не им се дава.

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Си пропуштил:
  • Ова му е вториот маус.
  • Првиот бил Glorious исто вака некои заебанции имал, ама му дале да си одбере нов.
  • Одбрал нов, друг производител SteelSeries. Ама ете пак заебанции.
  • Трет не им се дава.
Не, одбрав Logitech G Pro Hero си доплатив за него. Не ми одговараше го продадов на другар. Потоа зимата си го купив Aerox 3 2022.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.767
6.476
SK
.... нешто мириса на не доволно објаснето или сокриено :)
Викаш не е можно смената во ГТЦ (на која што си налетал) да е попрофесионална и составена од подобар кадар, во однос на смената вработени на кои имал несреќа да налета аутсајдерот? :)

Dajman

Баниран/a
19 септември 2020
765
1.205
Еј донт џаџ, секоа чест ако маусот навистина му е најголемиот проблем у животот. Али изглеа само јас и ти го гледаме ова како театар на апсурд.
Искрено до некаде се соживувам со Аутсајдер (пошо јас патам од аутсајдер синдром), али за 3к волку фама немаше да кревам, макар и да ме попиздиле анхоч.
Да беше некоа животоменувачка сума и предмет, океј, ама маус е реално.. јесте да сме сите тука ГикФрикови и малце превише приврзани за предмети, али треба некогаш у перспектива да се стават нештата.

P.S.
No offense @outsider , зборам од моа перспектива субјективно јас шо би напраил, сите сме различни сепак.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.767
6.476
SK
Напротив, баш добро е да се пишуваат вакви искуства. Ниедна фирма не е имуна од опуштање на стандардите, и реална критика секогаш е добра работа... Или барем ѐ за нас купувачите.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно