Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Server 200+ GB Ram

bobmkd

hello world
18 ноември 2008
362
183
Скопје
Billing во големи корпорации.
*Екстра големи корпорации. Не знам колку претплатници треба да има компанијата за да се пополнат 200+ГБ во база за на пример 5 годишен период, ама мислам дека 200+ГБ е премногу.
Како и да е, интересна е проблематикава.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.188
16.309
Ne gi biram jas taskovite sto gi dobivam, se soglasuvam deka ne sum kvalifikuvan za nabavka na server, zatoa i pobarav preporaki.

:D поздрави го тој што ти го дал таскот :eek:h: прашај го: Кој те тури тебе бе на таа позиција :eek:h::eek:h:

Саркастично малце, без навреда :)

DrMTR

senior
27 март 2014
7.953
8.451
:D поздрави го тој што ти го дал таскот :eek:h: прашај го: Кој те тури тебе бе на таа позиција :eek:h::eek:h:

Саркастично малце, без навреда :)
Ух, одговорот ти е сосема на место. :) И јас се прашувам кој е "експертот" што побарал да се купи сервер со 200ГБ рам.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Да се заокружи бројката, зошто 192 кога може на округло да биде 200. Не треба да се ситничари за 8Gb. :D

Дечки, ни треба сервер некој, имаме лаптопи од 3,500 евра така да мора да е скап. Гледам има со 192 гига ама јас мислам најмалце со 200 да зееме, да не се резилиме ако не праша некој. Еве Спамалот нека побара, он збореше дека од Анхоч зимал графичка, ќе се снајде малиот...

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.188
16.309
Да се заокружи бројката, зошто 192 кога може на округло да биде 200. Не треба да се ситничари за 8Gb. :D
Е стварно си луд, да ти ибам, се засркнав од тунава и кромидов :D низ нос ми излезе и сеа ми љути, ради тебе.... ебате :D

krema

OG
24 јуни 2009
15.747
15.838
youtu.be
Ти не си нормален, во ова време ли се јаде туна со кромид!!! Риба не се конзумира навечер.
Спремај сода бикарбона за да можеш да спиеш вечер. :D
Ја се извинују ако имаш последици по здравје. :)

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Незнам што бази ќе се тераат но имај во предвид кај димензионирањето дека процесор(и) со поголем clock speed е подобро перформансно него ли да одиш со повеќе јадра. Цената на тие Xeon процесори се за нијанса поевтини, плус начинот на лиценцирање кај MSSQL и Oracle e по core што значи и тука ќе се заштеди.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно