xenon
εικονοκλάστης
Мислиш помалку ќе покажува а не повеќе?
Со најмало тркало, на GPS ти вика 120km/h, на шалт табла гледаш 126km/h.
Мислиш помалку ќе покажува а не повеќе?
На помало тркало брзинометерот покажува повеќе (од вистинската брзина) отколку на поголемо тркало.Мислиш помалку ќе покажува а не повеќе?
Сум се здркал вербално, мислев да речам Брзиномерот ќе покажува повеќе одошто возилото реално се движи, со помалите тркала.Мислиш помалку ќе покажува а не повеќе?
Сум се здркал вербално, мислев да речам Брзиномерот ќе покажува повеќе одошто возилото реално се движи, со помалите тркала.
со тоа што и GPS прави средна вредност и точно ќе покаже тек на подолго возење.Ќе измерам деновиве кај мене колку покажува по GPS.
Претходно на летните гуми (225/45/17) - покажуваше 5km/h повеќе на брзинометар oтколку по GPS (и на мобилен и на тој во колата). Знам дека е отприлика точно толку разликата бидејќи ме измерија 53km/h некаде на почеток на месецов, а на брзинометар покажуваше 58.
Пред некој ден ги ставив зимските (205/55/16), па ќе проверам дали се смени нешто во разликата.
Законот вели соборени светла, не дневни. Иако новите дневни светла ја имаат таа улога, кај нас во закон стои исклучиво соборени светлаКолку што знам поновите автомобили кои имаат „дневни светла“ преку ден не мораат да возат со оборени светла. Дневните светла се баш за таа намена.
А можеби грешам, ама досега не сум имал проблем.
Значи дека законот не е прецизен. Вели „најмалку соборени светла“. Во која категорија се дневните светла. Помал или поголем ранг од соборените светла?Законот вели соборени светла, не дневни. Иако новите дневни светла ја имаат таа улога, кај нас во закон стои исклучиво соборени светла
со тоа што и GPS прави средна вредност и точно ќе покаже тек на подолго возење.
Меѓу најмалите (15ки) и најголемите (17ки) разликата во брзина прикажана на брзиномерот ќе изнесува 0.5 км/ч при возење со 40 км/ч или дури 1.5км/ч разлика ако возиш со 120км/ч. Во реални услови тоа е занемарливо.За Фиат Пунто Ево, мотор, летни гуми, зимски гуми...
Погледнете го атачментот 156614
Мислењето е автоматски споено:
Значи дека законот не е прецизен. Вели „најмалку соборени светла“. Во која категорија се дневните светла. Помал или поголем ранг од соборените светла?
Дневни светла се помал ранг, затоа што со дневни светла нема штоп светла позади, со соборени светла имаш штоп светла. Често може да се види некој како вози со дневни светла навечер, а од позади нема ништо, не може да го забележиш некогаш.За Фиат Пунто Ево, мотор, летни гуми, зимски гуми...
Погледнете го атачментот 156614
Мислењето е автоматски споено:
Значи дека законот не е прецизен. Вели „најмалку соборени светла“. Во која категорија се дневните светла. Помал или поголем ранг од соборените светла?
infomax.mk
Дневните светла се предвидени за дневно возење. Тоа што некои возат ноќе со нив е друга работа.Дневни светла се помал ранг, затоа што со дневни светла нема штоп светла позади, со соборени светла имаш штоп светла. Често може да се види некој како вози со дневни светла навечер, а од позади нема ништо, не може да го забележиш некогаш.
Која е врската помеѓу темава и оваа „држава“?![]()
Се одложува официјалниот старт на „Сејф сити“, потврди МВР – еве кога ќе почнат казните
Министерството за внатрешни работи (МВР), во одговор на прашање на „360 степени“ околу тоа дали системот „Безбеден град“ („Сејф сити“) се тестира и кога официјално ќе биде во функција, вели дека регистрирањето сообраќајни прекршоци преку овој систем ќе започне да функционира од 1 февруари, а не...infomax.mk
Јас не ве знам зошто уште дискутирате на темава за оваа банана држава.
И пак се враќаме на моментот дека не предложуваш алтернатива? Хопиум копиум, барем ќе има некое подобрување кое е и научно докажано, за разлика од твојот предлог што е...кој?Пак се враќам на моментот, од Ѓорче до Ново Лисиче ќе си биде фино Потемкиново село, стално ап-ту-дејт со сите можни регулативи од Планета Земја и пошироко, една фина маса од староскопјани и доселеници кои си се филмаат си се граѓанштина, си лапаат хопиум и копиум и си живеат со розеви наочари.
И пак се враќаме на моментот дека не предложуваш алтернатива? Хопиум копиум, барем ќе има некое подобрување кое е и научно докажано, за разлика од твојот предлог што е...кој?
Ќе има трки за престојните празници.Сега сите ќе се „оладат“
Кукат бидејќи нема кај да ги издуват колите со по 100 и кусур коњски сили.Сега сите кукаат
Дозволена брзина од 50km/h е сосема доволно, проблемот е што ретко се вози според таа дозволена брзина. Јас имам лимитер на мојата кола кој го наместив на 53km/h и успевам по булевариве да нагазам и колата да си стои на 53, досега сум немал опомена, па веројатно реалната брзина на колата е 49-50km/h. Кога возам вака стварно е доволно брзо, но често пред мене има коли кои возат 45-48km/h (немаат лимитер + човечки фактор) и морам и јас да поднамалам, иако си возам според дозволеното и тука се прави малку застој.
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS KEYCHRON BM24, 2.4Ghz/Bluetooth, 2400 DPI PixArt PAW3212 sensor, 1000Hz, Space Grey, BM24-X61
1.290,00 ден
Бесплатна достава
NET LAN PCIe 10/100/1000/2500Mbs, CUDY PE25, Chipset: RTL8125, CUDY-PE25
680,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON BLACK MYTH WUKONG DELUXE EDITION 75% , Metal Body, HS, RGB, 2.4 GHz & BT, Pre-lubed TTC Golden Pink switch, w/knob, WKD-21
16.050,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Brown switch, C2PX-M3
4.640,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M7, w/bluetooth, 30000 DPI, 8000Hz, Black, M7-A23
4.870,00 ден
Бесплатна достава
CE ACCESSORIES EXTRALINK MI ROBOT VACUUM SET FOR E10/E12
1.140,00 ден