Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

"Qwerty" и неговиот почеток

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Денес да се искористи и ваучерот од Ананас (попуст од 2000 за сметка над 10000 денари).

AkLvFUz.png

- Порачана RAM меморија Kingston Fury Beast SE 32GB (2 x 16GB) DDR4 CL16 3200MHz

FURY_Beast_RGB_Special_Edition_DDR4_2_angle-lg.jpg

Забележав дека почнувам да сменувам меморија кога си ги монтирам видеава од дронот, да дадам малку простор да „дише". A и сакав бели модули одамна.
Вкупно фати 4613 денари.

- Порачано SSD TeamGroup MP44L 1TB кое ќе се користи за секундарен диск, наместо сегашниот HDD од 2TB.

1tb_01.jpg

Немам потреба од 2TB во догледно време, имам платено и OneDrive од 1TB, па таму ми стојат сите поважни работи. На секундарниот диск се чуваат песни, филмови и се што симнувам преку browser-ите.
Доста читав за SSD-то и мислам дека ми е ОК избор, за намената за која ќе служи.
Цената му излезе 3146 денари.

- Kутија за екстерниот HDD LC-Power LC-35U3-Hydra
Долго време се токмам да си купам екстерен за бекап на сите податоци (и од PC и од клауд). Имав пикирано Seagate екстерен (бидејќи не се залемени за контролерот), ама откако се решив да земам SSD за складирање податоци, таа идеја отпадна и сегашниот HDD ќе се пренамени.

LC-35U3-Hydra_mit_Logo_72_web.jpg

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Денес стигна и тастатуркава, одлична!
Многу е потивка од сегашната Cooler Master CK530 (Gateron Brown) и малку погломазна, ама ништо страшно. Свичевите ме бендисуваат.
@Joco Ilievski @JonnyDark :D:love:

tVssnXf.jpeg

zSf4ot7.jpeg

PGorjY3.jpeg

cTGgeNV.jpeg

N2fF2IP.jpeg

XSN10TM.jpeg

dGninBD.jpeg

K4tADQe.jpeg

I7I8KGD.jpeg

dZaUlLr.jpeg

wFXOQsR.jpeg

Капачињата ќе ги сменам за проба, ќе ги префрлам овие pudding, чисто за проба.

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Денес стигна и тастатуркава, одлична!
Многу е потивка од сегашната Cooler Master CK530 (Gateron Brown) и малку погломазна, ама ништо страшно. Свичевите ме бендисуваат.
@Joco Ilievski @JonnyDark :D:love:

tVssnXf.jpeg

zSf4ot7.jpeg

PGorjY3.jpeg

cTGgeNV.jpeg

N2fF2IP.jpeg

XSN10TM.jpeg

dGninBD.jpeg

K4tADQe.jpeg

I7I8KGD.jpeg

dZaUlLr.jpeg

wFXOQsR.jpeg

Капачињата ќе ги сменам за проба, ќе ги префрлам овие pudding, чисто за проба.
Супер изгледа. Бела комбинација одлично одговара со логитек маусот. Најдобрата тестатура за парите..Според мене подобра е и од брендираните...Сега е на попуст 50 долара плус дополнително со купон 4-5 долара ќе излезе некаде 45+- на рамно..., јас ја плати 59 долара...неколку доларки попуст супер е......Стави слика и со црните пудинг капачиња да видеме како изгледа...

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Нешто што одамна сакав да го направам, меѓутоа не знаев што да земам. А и бирово ми е малку кнап, посебно што порачаното Lian Li куќиште e 10cm пошироко од сегашниов на сликите.

Купен мауспад SteelSeries QCK Heavy XXL (900mm x 400mm x 4mm) од Анхоч (по доста барање по интернет, како и по консултација од членот @fuzzjaw (му ископав старо мислење на форумов).
Првично импресии - одлични, доста поглаток, понежен и потивок од она што до сега го имав (кинески RGB со извадена RGB лента, 700mm x 300mm x 3mm).
Има некој тежок мирис на гума што доста ме нервира, денес го купив. На Reddit има доста поплаки, но претежно го снемувало мирисот после недела дена.

ohmx9By.jpeg

Потоа

YKbeadZ.jpeg

Пред

tYPn9P6.jpeg

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Денес и вчера стигната пратката од Ананас. Иако се во една нарачка, доставата беше во две пратки заради различните фирми.

RAM-от е со гаранција од ewe.mk и трае 5 години.

M3bbESk.jpeg

QiotUD4.jpeg

UKw0OM4.jpeg

PeKgeHu.jpeg

0B84zML.jpeg

bmVY80N.png

SSD-то е од Нексио, со гаранција од 3 години.
Резултатите се такви затоа што вториот M.2 слот на матичната е PCIe 3.0, додека самото SSD е 4.0

Ur9JrMM.jpeg

mjKHhCx.jpeg

xx4CLE1.jpeg

UshE3lq.png

4iivmdV.png

Кутијата за HDD е од Нексио и нема гаранција.
Plug & play, веднаш си го препозна конвертираниот HDD.

GiJePMK.jpeg

5iYKXIq.jpeg

2udUPxV.jpeg

ZqFJRR7.jpeg

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Останаа уште деловите од Солун, сеуште немаат на залиха се, а порачката ми е направена на 30.04.
Бидејќи се промени (и ќе се промени) скоро се до овој момент (останаа несменети напојувањето, звучниците, PWM hub-от) - темава може да остане, но кога ќе склопам се во новото куќиште, би отворил нова тема ,,Qwerty 2.0" :)

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Денес стигнаа и бели SATA кабелчиња од Али (5.50$ за двете) кои ќе ми стојат во фиока.

dmYnFcc.jpeg

Беше планиран еден за HDD-то, ама додека стигнаа - го направив екстерен.

----------------

Денес конечно стигнаа сите делови во Солун. Фалеа пет парчиња SL-INF 140 Reverse Blade, кубурат Lian Li од истите насекаде.
Наредните две недели нема да можат да се спуштам до таму, па им пишав ако можат да ги пуштат до централата на ACS (брза пошта) во Кукуш и колку ќе ме чини.
Ќе видиме како ќе излезе.

@Rikimaru - На тебе ти пуштаа до Лерин, како помина тогаш?

hxPx9eE.png

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Стигнала пратката од VisionStudio (Солун) до Кукуш, ја испратија вчера, па здравје, во сабота конечно да си ја земам.
25 евра за испораката бидејќи куќиштето е доста тешко.

Им се јавив на телефон во VisionStudio, им кажав што сакам, им испратив слика од пасошите (мојот и на девојката) бидејќи фактурата ја поделија на две.

MgpT3M0.png

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно