Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Проблем со контакти на мобилен

Zlatko1982

read-only
23 октомври 2017
46
13
Помагајте итно ми е, му направив фактори ресет на мобилниот и сега имам само контакти од пред 10 дена само што ги имам меморирано, и претходно имам правено фактори ама одма штом се најавам на гмаил акаунтот ми ги враќаше сите контакти на телефонот

Zlatko1982

read-only
23 октомври 2017
46
13
Ај оди на google contacts логирај се и види дали ги имаш броевите.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
Ги нема истите што ги имам на мобилниот ги има на google contacts а ми е наместено да синхронизира нон стоп, порано штом се најавев на play store преку gmail автоматски ми ги увезуваше контактите

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Не бе друже пред да му направам фактори ресет тука ми беа контактите
Имаш опција преку gmail(contacts) да напраиш vlc file и да си го префрлиш на тел и после преку сетингс од тел си праиш импорт...ама мора од десктоп gmail

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Zlatko1982

read-only
23 октомври 2017
46
13
Имаш опција преку gmail(contacts) да напраиш vlc file и да си го префрлиш на тел и после преку сетингс од тел си праиш импорт...ама мора од десктоп gmail

Ќе ми ги врати ли така контактите? И ако да кажи ми како да го направам

Zlatko1982

read-only
23 октомври 2017
46
13
Ако добро те разбрав прееска,ги имаш сите контакти на gmail/contacts? така?

Ги имав порано, денес после фактори се најавив со gmail како и секогаш што правам ама гледам дека имам само 23 контакти од претходно што имав над 300, ги нема ниту во именик ниту на gmail акаунтот преку дектоп верзија

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Ги имав порано, денес после фактори се најавив со gmail како и секогаш што правам ама гледам дека имам само 23 контакти од претходно што имав над 300, ги нема ниту во именик ниту на gmail акаунтот преку дектоп верзија
Извини погрешно сум те разбрал,во овој случај немам идеја како да ти помогнам...

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Си требал навреме штом ќе додаваш нови тел. броеви и веднаш да се сихронизира со џимаил акаунтот само така се сочува броевите и сега чаре пак ќе побарате броеви

Zlatko1982

read-only
23 октомври 2017
46
13
Си требал навреме штом ќе додаваш нови тел. броеви и веднаш да се сихронизира со џимаил акаунтот само така се сочува броевите и сега чаре пак ќе побарате броеви
Друже кај мене е ставено да синхронизира на секој саат и досега не сум имал никакви проблеми

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Кој броеви се синхронизираат на гугл, тие што се меморираат во телефон или од сим картицата!? Или можеби и од двете места!

viktoraleks

hello world
2 септември 2011
72
58
Kumanovo
Ја кога флешувам ром, или правам фактори ресет, обавезно правам проверка на вакви работи, во твојот случај нема спас.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Zlatko1982

read-only
23 октомври 2017
46
13
Хм хм чудно ? Мора да има подесување што си пропуштил
Досега таков проблем не сум имал, еве на овој телефон што го имам неколку пати му имам правено фактори ама никогаш не сум имал проблем со контакти

Zlatko1982

read-only
23 октомври 2017
46
13
Фала ви на сите некако се навикнав на такви работи, пред 1 месец ми рикна хард диск на лаптоп со некои податоци кои ми се потребни и милион слики па преживеав (некако) ќе го преживеам и ова

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Штета што на адроидот го нема опција систем рестоур како кај виндоусот па и виндоусМобајл

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Сличен проблем имам и јас со google contacts. Забележав дека некои контакти ми ги нема, ни на телефон ни во contacts.google. По некоја случајност, тоа се контакти кои не сум ги "користел" подолго време, но ми нема логика да гугл ги сам брише.

Некој со ваков проблем?

се извинувам шо вака улетувам у туѓа тема.

cakii

hello world
23 февруари 2011
397
731
Му се има случено на другар ова претходно.
Совет - секогаш пред да правите reset на телефонот обавезно влезете си во Accounts и мануелно синхронизирајте си ги контактите на Google account-от. По синхронизирањето логирајте се на Google и проверете дали во Contacts ги имате сите контакти. Ако ги имате, тогаш нема никакви шанси да ги изгубите контактите после reset.

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.573
Човекот кажа дека ги има контактите преку веб на Google Contacts, наместено му е да се синхронизираат, а ги нема на телефонот.

Отиди во именикот на телефонот, прочепкај по опциите и најди ја опцијата show contacts или нешто слично. Кога ќе го најдеш тоа штиклирај се што ти дава опција за прикажување, телефонски контакти, сим контакти, gmail контакти итн.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Човекот кажа дека ги има контактите преку веб на Google Contacts, наместено му е да се синхронизираат, а ги нема на телефонот.

Отиди во именикот на телефонот, прочепкај по опциите и најди ја опцијата show contacts или нешто слично. Кога ќе го најдеш тоа штиклирај се што ти дава опција за прикажување, телефонски контакти, сим контакти, gmail контакти итн.

Во пост #3 кажува дека ги нема ни на Google Contacts.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно