Да си најдеш шо било со MX blue, небитно која фирма е.MX blue Се разликуваат од сите други и најинтересни ми се од сите.
Извинете за офтопик - може некој ако не го мрзи, пошто мене ме мрзи да гуглам)), подолго да објасни што е механичка тастатура и кои се бенефициите и зашто е толку скапа?
Според Model No. во описот SGK-4020-GKCL1-UI излгеда е оваа http://gaming.coolermaster.com/en/products/keyboards/quickfiretk/, само што не е Full Size туку стрелките се интегрирани во numpad-от. И јас бев заинтерсиран за механичка тастатура и разгледував многу и ова со стрелките не ми се допадна воопошто. Инаку гледав Gigabyte Aivia Osmium http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=397&pid=34730, со RED switche-ви и иако прилично е тивка нема многу тактилно чуство, па поентата ми е која и да ја одбери ЗАДОЛЖИТЕЛНО да ја проба пред да ја купи за да види дали ке му ги исполни очекувањата за да не се прави фискална во рака, тастатура под мишка и да ја враќаСамо пази, таа што ти ја линкна Ивс од Сет, на сликата имаат стаено Quickfire Rapid, а пишува дека е Quickfire XT. Треба лично да одиш, и да видиш која е точно. Чисто колку за инфо, оваа е XT: http://www.cmstore-usa.com/cm-storm-quickfire-xt-full-size-mechanical-gaming-keyboard/. Ако е стварно таа, ондак ја би идел на таа.
Ви благодарам на препораките. Знам дека е подобра опција да нарачам од странство, но не би сакал да ја чекам со месеци. Така да, ќе гледам од тука да земам, но предложете и нешто што би можело да се набави онлајн до таа сума.
Баш ја разгледував оваа.. Која е разликата од оваа до таа што ја предложи @ivsss? Гледам има некоја мала(?) разлика во модел бројчето и во цената. Коментари?
Утре најверојатно ќе шетам низ град, па ќе поминам од Сет, и ќе ти пишам за кој точно модел станува збор, за да не се мкнеш специјално за тоа.Значи ќе треба да губам ден да одам до Скопје за тастатура. И лошото е што, не одам да бирам тастатура, туку да проверам дали точно го пишале моделот на нивниот вебстор. Македонијо, Македонијо...
Попладнево ке поминувам поред Сет ке прашам за тебе.Би ти бил многу благодарен ако прашаш точно кој модел го иммат Сет.
Quickfire TK Chery MX blue свичеви и плаво осветлување +-4 600мкд. во Сет во Г.Т.Ц.
Не, само тој модел со тие свичеви.Немаат друг модел? Или со други свичеви?
Најдобро ти е да си ги пробаш, јас да не ги пробав и да се крепев на тоа дека се гласни и дека не се гејминг немаше да ја земам, но кога ги пробав одма се предомислив.Значи сепак зависи од тебе што повеке ти прави мерак, да сум јас во прашање би земал со MX blue, Или евентуално со brown. Но сепак најдобри ми се Blue.Ти благодарам. И сега што ќе кажете, да ја земам еваа со плави свичеви или да тражам некоја со кафеави/црни? Пак да напоменам, ќе се користи за гејминг.
Најдобро би било да отидам да ги видам на лице место, но немам баш време да се шетам до Скопје..
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, Black/Walnut, CC-9011340-WW
9.850,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH Bloody Gaming R72 PRO, 2.4Ghz+USB, 26000CPI, 1000Hz, Black, R72 PRO
2.310,00 ден
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 64GB SANDISK ULTRA SLIDER, Black, SDCZ480-064G-G46
1.300,00 ден
WEB CAMERA ELGATO FACECAM 4K STUDIO USB TYPE C, Black, 10WAF9901
15.260,00 ден
PSU 750W SEASONIC CORE BC 750 ATX3.1 w/PCIE 5.1 80+ BRONZE
4.790,00 ден
SOUND AUDIO MIXER ELGATO WAVE XLR MK.2, 10MAN9901
10.480,00 ден