Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Препорака - тастатура

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
После 3 кафинња на тастатурата, Logitech k800 оди во пензија. Иако се мислам да земам иста, сепак време е за замена веројатно.

Не сакам механичка, од К800 бев презадоволен, супер брзо куцам на Macbook, така да идеално би сакал тастатура со мембрана.

Пред да нарачам MX Keys, совет за некоја слична?

Поздрав и благодарам!

acekorg

hello world
5 октомври 2010
415
692
Ја мислев, со оглед на тоа дека сум на Мек, но исто знам да приклучам на Хбокс со адаптер, а Епл ке зеза.

Како и да е, нарачав веќе :)
Што нарача?
Пошто сум со сличен use case ко тебе прашувам, а една механичка Wireless TKL од Redragon користам на која батеријата и деградираше веќе…

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
Што нарача?
Пошто сум со сличен use case ко тебе прашувам, а една механичка Wireless TKL од Redragon користам на која батеријата и деградираше веќе…
MX Keys S. Да стигне, ќе споделам искуство ако те интересира

StOrMK

lurker
25 јули 2015
974
484
Скопје
StOrMK's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 - 4440
Motherboard
Gigabyte H81M-S
Storage
TOSHIBA DT01ACA100 1TB
RAM
Kingston HyperX Fury 8GB
Case
Ментална :D
Mouse
Motospeed V70
Keyboard
Motospeed CK 104
Audio
Realtek HD Audio
Monitor
Benq DL2215-B 1920x1080 Full HD
OS
Windows 10 PRO 64bit
MX Keys S и ништо друго. Ја користам и Magic за мекбукот ама комоцијата на MX е незаменлива заедно со глушецот MX Master 3s. Мерак ми е да работам со нив. 200€ Magic тастатура а да нема беклајт е исто така голем минус.
Magic mouse ни у сон не би земал веќе, освен што на дизајн изгледа феноменално, за корисност е чиста 0. Но ништо чудно, Apple се махери за дизајн и тоа го продава производот.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.555
3.011
MX Keys S. Да стигне, ќе споделам искуство ако те интересира
Добар избор.
Јас дома ја користам Logi Craft, која во суштина е MX Keys, со додаток - кнобче (тркалце за вртење).
Ме бендисва, не велам не, ама сега баш ме интересира кај овие подновениве MX, поновите што се со S (како твојата на пр.), дали има некоја квалитативна промена од аспект на куцање (пример потешко/полесно се куца или сл).
@StOrMK дали имаш забележано некоја разлика помеѓу MX и MX-S при куцање?

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
MX Keys S и ништо друго. Ја користам и Magic за мекбукот ама комоцијата на MX е незаменлива заедно со глушецот MX Master 3s. Мерак ми е да работам со нив. 200€ Magic тастатура а да нема беклајт е исто така голем минус.
Magic mouse ни у сон не би земал веќе, освен што на дизајн изгледа феноменално, за корисност е чиста 0. Но ништо чудно, Apple се махери за дизајн и тоа го продава производот.
Да, заборавив дека и на МХ Мастер 2ѕ сум. Сакам дефинитивно да експериментирам со multiple input со оглед на тоа што знам да менувам лаптопи

StOrMK

lurker
25 јули 2015
974
484
Скопје
StOrMK's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 - 4440
Motherboard
Gigabyte H81M-S
Storage
TOSHIBA DT01ACA100 1TB
RAM
Kingston HyperX Fury 8GB
Case
Ментална :D
Mouse
Motospeed V70
Keyboard
Motospeed CK 104
Audio
Realtek HD Audio
Monitor
Benq DL2215-B 1920x1080 Full HD
OS
Windows 10 PRO 64bit
Добар избор.
Јас дома ја користам Logi Craft, која во суштина е MX Keys, со додаток - кнобче (тркалце за вртење).
Ме бендисва, не велам не, ама сега баш ме интересира кај овие подновениве MX, поновите што се со S (како твојата на пр.), дали има некоја квалитативна промена од аспект на куцање (пример потешко/полесно се куца или сл).
@StOrMK дали имаш забележано некоја разлика помеѓу MX и MX-S при куцање?
ЕДИТ: Ја имам MX обичната, не е S. Можам да споредам само со Apple Magic црната.
На работа на Windows ја користам MX, а дома на Macos имам Magic keyboard и Magic mouse црните. Искрено, повеќе мерак ми е на MX Keys и MX Master 3S глушецот на работа да работам него ли дома на Apple. MX Keys е многу удобна за куцање, ко на памук на куцаш. Си има беклајт со сензор и свети штом ја пипнеш. Јас сакам нон стоп да ми свети но не најдов таква опција и тоа е еден мал минус. За MX Master 3S маусот немам зборови... врв, одлична прецизност, посебно за селектирање код и тоа тркалцето е врв за скролање код, го свртиш еднаш и лета нагоре надолу.
Apple Magic црната тастатура на дизајн е врв и лесна, долга батерија, за куцање е солидна но според мене го нема тој комфор на Mx Keys. Огромен минус за таа цена што нема беклајт. За Magic mouse црниот ќе кажам само одличен дизајн, долга батерија, продуктивност 0, портата за полнење под него е катастрофа.
+ MX тастатурата и глушецот се добри и за casual gaming, за Apple воопшто да не спомувам.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.555
3.011
Само мене скролот на MX Masters 3s ме нервира? Имам читано и на редит се жалат доста.

Малце ќе забегаме офтопик, ама го немам овој проблем на мојот MX 3 (немам mx-3S, јас го имам постариот модел 3, без Ѕ, со unifying receiver, односно без поновата bolt технологија).

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.358
11.976
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
Слободно бегајте офф :) Завршив ја работа хаха

Инаку на 2ѕ во 4-5 години користење не ми се јавил проблемот

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
Стигна тастатурава.

Првични импресии се дека е многу тешка и доста по компактна во споредба со К800. Изработка е небо земја. Ќе и дадам некој ден да ми легне на користење, бидејќи од прва не оди.

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
Легна тастатурава ко шамар на будала :) Мислам дека нема назад. Препорака од мене доколку некој бара слична тастатура.

Одлична изработка и интересен „клик“ за мембрана. Едина замерка е што нема ногарки за подигање, но за сега не ми смета аголот

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.555
3.011
Легна тастатурава ко шамар на будала :) Мислам дека нема назад. Препорака од мене доколку некој бара слична тастатура.

Одлична изработка и интересен „клик“ за мембрана. Едина замерка е што нема ногарки за подигање, но за сега не ми смета аголот
Можи да прикупиш нешто вакво од Али/Тему:
Ногалки

17 август 2014
1.867
1.380
Скопје
Се мислам за маус гледам тука го споменавте мх 3с, неколку члена... читав на интернет дека лагира при конекција со блутот на мек ос... дали некој го користи маусов на мек и дали стварно има такви проблеми, и генерално како е?

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно