Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Playstation 5

Luca Toni

hello world
18 септември 2015
268
564
Скопје
Купив 2 гифт картички од по 50 долари, преку G2A, направив redeem на кодовите, се си е супер, се си е ОК, 100 долари во паричник... Ама за PS+ Extra требаат уште 35 долари, а не ми дава да купам друга картичка никако. Пробав и со Google Pay, не директно со картичка, и така не сака. Пробав и со друга картичка, истиот проблем. Едно 15 пати минимум ми го одбива плаќањето. Што може да е проблемот?

Ме советуваа да купам преку Амазон, ама за да додадам картичка таму, ми бара адреса и телефонски број. Ми е страв ако ставам наш да не не можам да го користам кодот после, зашто профилот на PS е во Орегон, САД. Ако ја ставам пак адресата од таму, кај ќе најдам телефонски број од Орегон.

CDKeys не можам да најдам американска гифт картичка.
Drugar lesno e sega ..pisi mobile phones oregon i adresata sto si ja stavil

Jas taka napraviv so Montana i izmislen broj

I kupuvam 3 godini od G2A , nikakov problem so bilo sto

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

AfterMaxify

hello world
18 септември 2012
208
167
Дали некој имал проблем со поврзување на тастатура на PS5.
Се работи за механичка тастатура Natec Genesis THOR 300 TKL со USB приклучок. Кога ќе ја приклучам во PS5 треба да потврдам кој ќе ја користи тастатурата и во истиот момент штом потврдам се појавува Keyboard Disconnected. Во меѓувреме на тастатурата свети само Windows копчето и тастатурата не функционира, не регистрира input PS-то.
Читав на интернет дека за вакви проблеми мора да има некој workaround на тастатурата, ( BIOS ) мод што треба да се активира ама никако не најдов информација на интернет како се прави тоа. (најчесто е комбинација на копчиња или switch). Им напишав и Mail на Genesis но не верувам на повратен одговор. Доколку некој имал сличен проблем се надевам ќе сака да сподели како го решил бидејќи тастатурава ми е ептен погодена и не би сакал да ја сменам... ПС: Пробано е и на друга конзола PS4 и проблемот е ист така да верувам дека е нешто до тастатурата...

xaser

hello world
5 октомври 2011
72
61
Дали некој имал проблем со поврзување на тастатура на PS5.
Се работи за механичка тастатура Natec Genesis THOR 300 TKL со USB приклучок. Кога ќе ја приклучам во PS5 треба да потврдам кој ќе ја користи тастатурата и во истиот момент штом потврдам се појавува Keyboard Disconnected. Во меѓувреме на тастатурата свети само Windows копчето и тастатурата не функционира, не регистрира input PS-то.
Читав на интернет дека за вакви проблеми мора да има некој workaround на тастатурата, ( BIOS ) мод што треба да се активира ама никако не најдов информација на интернет како се прави тоа. (најчесто е комбинација на копчиња или switch). Им напишав и Mail на Genesis но не верувам на повратен одговор. Доколку некој имал сличен проблем се надевам ќе сака да сподели како го решил бидејќи тастатурава ми е ептен погодена и не би сакал да ја сменам... ПС: Пробано е и на друга конзола PS4 и проблемот е ист така да верувам дека е нешто до тастатурата...

Види комбинација на Fn+ Cmd или некоја комбинација провери во упатството на Genesis.

AfterMaxify

hello world
18 септември 2012
208
167
Види комбинација на Fn+ Cmd или некоја комбинација провери во упатството на Genesis.
Ми одговорија на mail, тастатурата не била компактибилна со конзоли... Каква глупост, штета... Можеби има опција со адаптер некој да ја кроистам треба да видам на aliexpress...

wolverine

user
27 јуни 2012
1.341
1.578
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Која е постапката за PSPlus vo 2025

• Правиш акаунт на US адреса
  • Купуваш Gift Card и активираш PS5

Дали ова има важи?

Ab@ace

lurker
21 мај 2016
854
737
Која е постапката за PSPlus vo 2025

• Купуваш Gift Card и активираш PS5

Дали ова има важи?
Да ја на овој начин купувам и игри и цела година претплата, купувам ваучери со по 20 или 50 долари и така си активирам веќе 4-5години

wolverine

user
27 јуни 2012
1.341
1.578
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
NZXT C750
RAM
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
Monitor
OS
Fedora (GNOME)
Да ја на овој начин купувам и игри и цела година претплата, купувам ваучери со по 20 или 50 долари и така си активирам веќе 4-5години
Фала, дали треба VPN?

7 февруари 2013
950
1.088
И следнава варијанта е многу добра и полесна.
  • Плаќаш директно со Apple Pay и поминува.
Мој совет до повеќето, нека купуваат игри од различни акаунти, за да може продажба/размена акаунт со акаунт за игра. :)

Ab@ace

lurker
21 мај 2016
854
737

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.789
4.503
Неготино
Македонски PayPal функционира на USA PSN. Одама не можеше ама сега може. Ја купив GTA V директно со МК Paypal и МК Картичка. Иди Alaska нема fees.
Moже и во Oregon да се праи акаунт. И таму нема дополнителни трошоци.

ImTheDude

Careful man, there’s a beverage here!
31 октомври 2011
740
1.247
ImTheDude's setup  
Processor & Cooler
i7 11700KF
Motherboard
ROG STRIX Z590-E
Storage
512GB M.2 NVMe™ PCIe® 3.0 SSD + 8TB HDD
PSU
750W 80+ Gold
RAM
2x16GB DDR4
Video card
AMD RX 6900 XT RedDevil
Case
Asus ROG GC35
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Gigabyte K83, Logitech F710, XBox 360
Audio
Focusrite Scarlett 2i2 2nd
Monitor
LG 34" UltraGear OLED WQHD 1440P 240Hz
OS
Win 11
Македонски PayPal функционира на USA PSN. Одама не можеше ама сега може. Ја купив GTA V директно со МК Paypal и МК Картичка. Иди Alaska нема fees.

Погледнете го атачментот 155730
Може да потврдам дека и кај мене функционира. Порано не можеше, сега помина без никаков проблем преку paypal.

claus

hello world
13 април 2020
116
173
Може да потврдам дека и кај мене функционира. Порано не можеше, сега помина без никаков проблем преку paypal.
Уште една потврда нека иде. Само што ја купив FC26 преку PayPal на Американски акаунт, демек на 50% попуст :)

claus

hello world
13 април 2020
116
173

Со оглед на тоа што имам US account, ме интересира ако некој знае, дали кодот во овие пакет понуди е ограничен само за Европа или може и за други акаунти?
Јас кога купив PS5 God of War Ragnarok bundle од Грција пред некоја година, морав да направам акаунт на грчки регион за да го активирам кодот. Не знам дали нешто е сменето во меѓувреме.

wolverine

user
27 јуни 2012
1.341
1.578
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
NZXT C750
RAM
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
Monitor
OS
Fedora (GNOME)
Дечки, кој регион го местите на акаунт за Bluray игриве купени од нашиве продавници за да може да докупам и DLCs на некои од нив? Дали е возможно да се игра DLC? Моментално имам еден US акаунт, но сите физички копии што ги имам се Europe според кодот на корицата и serialstation.com, но незнам на држава поточно да го регистрирам акаунтот.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.789
4.503
Неготино
Дечки, кој регион го местите на акаунт за Bluray игриве купени од нашиве продавници за да може да докупам и DLCs на некои од нив? Дали е возможно да се игра DLC? Моментално имам еден US акаунт, но сите физички копии што ги имам се Europe според кодот на корицата и serialstation.com, но незнам на држава поточно да го регистрирам акаунтот.
Види играта за кој регион е. Имаш на самата паковка.
Мене GoW - Ragnarok ми дадоа за EU регион додека јас имав US акаунт и немаше како Valhalla да ја изиграм, не дозволуваше.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.027
1.842
Скопје
DLC е најчесто врзано со регион, ја имам пример US и UK акаунти баш ради тоа, дигитални ми се на US, а неколку DLC што имам земено ми се на UK пошто мора така ради дисковите.

wolverine

user
27 јуни 2012
1.341
1.578
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
NZXT C750
RAM
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
Monitor
OS
Fedora (GNOME)
DLC е најчесто врзано со регион, ја имам пример US и UK акаунти баш ради тоа, дигитални ми се на US, а неколку DLC што имам земено ми се на UK пошто мора така ради дисковите.
Истото го мислев... Значи, овие сите дискови што се купуваат од нашиве продавници одговараат на EU/UK...

Qwerty29

hello world
21 септември 2021
125
106
ГостиJар
Ајде еден совет во дилема сум дали да купам ПС5 Слим или ПС5 Про ?
Не е проблем буџет туку чисто мислење ме интересира дали навистина вреди повеќе пари за Про верзијата? Како и предности/недостатоци бидејќи Про е дигитална верзија нема ЦД. Пред се долгорочно ќе се користи не планирам промена на ПС6 кога ќе излезе.

Фала ви однапред. :)

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.769
12.739
Skopje
www.wemaxa.com
Ајде еден совет во дилема сум дали да купам ПС5 Слим или ПС5 Про ?
Не е проблем буџет туку чисто мислење ме интересира дали навистина вреди повеќе пари за Про верзијата? Како и предности/недостатоци бидејќи Про е дигитална верзија нема ЦД. Пред се долгорочно ќе се користи не планирам промена на ПС6 кога ќе излезе.

Фала ви однапред. :)

PS5 Pro, драјв може да си докупиш иако не советувам, купувај игри онлајн ќе ги земаш по подобри цени / на попусти.

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно