Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Phones.mk - Агрегатор за македонски мобилари

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.490
563
Предлог да се додадат опции

• Споредба на два модели. Избираш два модела и фирми на телефони и да ти ги дава еден лево и еден десно со сите спецификации.

• Може да се додаде и опција 365 фото за да ги вртиш телефоните да ги видиш целосно комплет на изглед и од назад и од напред, и горе и доле со можност зумирање на телефонот. Како што има Телеком МК на својот сајт.

• За целосно спецификации за секој телефон да не мора да те носи на GSMArena веб сајтот туку на самиов сајт нека има спецификавии напишано за се.

• Да може да се остава коментари под секој телефон. Исто секој да може да дава оценка за телефонот.

• Во Јутјуб рецензии додавајте ги и видеата од српскиот канал Benchmark. Имаат они убави видео рецензии на телефони.

Последна промена:

Nem_Akata

Баниран/a
26 мај 2015
264
371
Слога Југомагнат
Другар, секоја чест на квалитетот и содржината на сајтот, дефинитивно добредојдена и алатка што супер си ја врши работата, од тоа што имав шанса да прелистам.

Justice for All

hello world
10 септември 2010
405
251
Предлог: да може да се внесе процесор во search bar-от и да излезат сите со тој процесор

bxxxn

user
11 март 2011
1.660
1.812
Гледам дека на phones.mk покрај поголемите продавници и мобилари (Нептун, Техномаркет, Мобеликс), индексирана е и Галамино (galamino.mk), кои веројатно се веб продавница и штом ги има сигурно се легит, а често се со најниска цена. Дали некој имал искуство со нив?

Borsa

user
10 октомври 2011
1.183
907
Скопје
Borsa's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 AM4
Motherboard
B450M-HDV R4.0
Storage
500MB HDD + 256GB M.2 SSD
PSU
Cooler master GX 550W
RAM
16GB DDR 4 3200Мhz
Video card
Radeon RX580 4GB
Case
XIGMATEK
Mouse
SteelSeries Rival 600
Keyboard
AULA ASSAULT
Audio
SPEAKER DLS 2115
Monitor
Benq GW2470
OS
Windows 10

Dekacc

read-only
4 февруари 2017
30
167
MI Premium Shop (Xiaomi Store) Може да се убаци и оваа страница!
Не знаев дека има 2 различни официјални Mi продавници кај нас. А баш денес поминував низ ГТЦ и ми падна чудно зошто има 2 такви продавници на 50 метра одалеченост, но ете изгледа различни биле. Фала за препораката, ќе бидат додадени!

389mk

hello world
16 јануари 2020
281
306
Не знам чие е ова галамино и дали има поврзаност со пхонес.мк, ама треба да се забрани од страната. Имаат листинзи за уреди, телефони и часовници испод реална цена, само за да бидат на врвот на листата, а кога влегуваш кај нив, нормално нема залиха по таа цена. И после подолу имаат листинзи за истите уреди со нормална цена каде што го имаат на залиха. Нечесна игра и пхонес им го дозволува ова.

bxxxn

user
11 март 2011
1.660
1.812
Достапно е на МарНет whois за сајтот. Исто сакав да земам нешто од кај нив, приметив на страната исти продукти со различни цени, никој не сподели мислење со нив и се откажав. Евентуално со вакви страни што се cash on delivery иницијално ќе изгубиш повеќе нерви отколку пари, но потоа можеш да имаш проблеми за враќање и гаранција.

Едит: добро е што phones.mk им ги индексира сите цени на продуктот и имаш повеќе листинзи. Ако се легит, евентуално може да се листа само највисоката цена.

Dekacc

read-only
4 февруари 2017
30
167
Не знам чие е ова галамино и дали има поврзаност со пхонес.мк, ама треба да се забрани од страната. Имаат листинзи за уреди, телефони и часовници испод реална цена, само за да бидат на врвот на листата, а кога влегуваш кај нив, нормално нема залиха по таа цена. И после подолу имаат листинзи за истите уреди со нормална цена каде што го имаат на залиха. Нечесна игра и пхонес им го дозволува ова.

Phones.mk не е поврзан со ниедна од продавниците, па ниту со Galamino. Искрено и јас сум ги приметил дека често нудат најевтини понуди за популарни модели, а скроз непознати се и никој не ги збори. Ќе разгледам подетално во ова и доколку забележам манипулација и нечесна игра од нивна страна, ќе бидат отстранети.

Фала на препораката.

Dekacc

read-only
4 февруари 2017
30
167
Update за Галамино: Направив промена во скрејперот за тој сајт само да ги превзема понудите кои ги имаат на залиха. Со ова би требало сите тие "лажни" понуди кои ги немаат на залиха да не се индексирани веќе на сајтот.

Повторно благодарам за пријавата, и ако забележите било што друго сомнително, пријавете слободно :)

sokomoko

read-only
29 декември 2021
22
4
Има грешка во понудата, означено на сликата

Атачменти

• XRN.jpg
    XRN.jpg
    58,4 KB · Прегледи: 107

Fidan

hello world
18 април 2017
143
148
Супер е сајтов, го користам веќе некое време. Си стои во боокмаркс, секогаш кога сакам да проверам цена на некој тел, споредба... два клика работа.

Dekacc

read-only
4 февруари 2017
30
167
Во декември Phones.mk го прослави својот прв роденден!

За таа пригода решив да извадам неколку статистики од посетеноста на сајтот, со цел да добиеме некаква претстава кои брендови, модели и продавници беа најпопуларни во изминатата година. Доколку сте заинтересирани, прочитајте повеќе!

1 година постоење на Phones.mk!

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Интересно, среќен роденден, нека се множат! :)
Ме изненади што Анхоч е на прво место меѓу продавниците, никогаш не сум го гледал како сериозен играч за продажба на телефони.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.706
3.356
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
It.mk да направите едно интервју со дечково, мислам дека нема таква статија на страната. Па утре да лапне и некое рекламче до некој каталог од нашиве продавници. Мислам вреди за неговиот труд.

sokomoko

read-only
29 декември 2021
22
4
Mobilni Telefoni Skopje мислам дека не им е место на сајтов. Продаваат откупени телефони од оператор со гаранција од истиот, веројатно немаат телефони на лагер само тоа што имаат откупено. Работат како многу други на реклама5 со купи продај али со свој сајт. Ако проценката ми е неточна исправете ме.

G4M3R

user
26 јуни 2012
1.081
1.380
@Dekacc Може ли да споделиш повеќе инфо за техничкиот аспект на агрегаторот? Мене ме интересира на што е хостирана страната, дали е на некој клауд провајдер, што тип на сервиси користи во бекенд, итн.
Друго, кој дел при креирање на агрегаторот ти одзема најмногу време? Некој интересен предизвик што надмина.

И мислам дека е редно време да понудиш соработка со сајтовите од каде што агрегираш инфо за телефони. Особено ако имаш доста посетители.

kirev

senior
31 мај 2010
9.057
7.729
Mobilni Telefoni Skopje мислам дека не им е место на сајтов. Продаваат откупени телефони од оператор со гаранција од истиот, веројатно немаат телефони на лагер само тоа што имаат откупено. Работат како многу други на реклама5 со купи продај али со свој сајт. Ако проценката ми е неточна исправете ме.
А и споредба на цени со ДДВ со цени без ДДВ... Како нови и стари коли на ист список.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.072
6.007
Па не баш, туку тоа се продажни цени за народ.

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
Сериозно нема ниту една продавница во МК што нуди SONY телефони?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно