Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

PayPal - Ултимативна тема за совети, упатства и општа дискусија

metahuman

hello world
23 септември 2019
111
82
Освен мобилен број и имејл ништо друго не сум употребил за верификација. Ако тоа воопшто се смета за верификација. Ти веќе отиде многу напред на РЕ-верификација па не знам дали истото може да важи и за мене. Што барале при ре-верификација ? Бидејќи гледам на луѓе им бараат сметки, документи и сл, а такво нешто секако нема да можам да им доставам.
Каков мобилен број употреби? Македонски или од државата на која си го направил акаунтот?

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје
Методот не функционира, џабе се обидувате да го заобиколите.... кад тад ке ви го суспендираат акаунтот и ке ви ги замрзнат парите....

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.598
6.031
Битола
Море ќе нѐ биде. Небото ни е граница после ова. Што ќе му правам на сите пари што ќе ми ги праќаат од странство сеа.

Последна промена:

NENO19

hello world
30 јануари 2011
163
131
Заедно да аплицираме за тогаш да имаме поголеми шанси т.е. не е ни извесно ? Леле стечааааај.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.725
3.395
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Море ќе нѐ биде. Небото ни е граница после ова. Што ќе му правам на сите пари што ќе ми ги праќаат од странство сеа.

Не би се сложил со тебе, реално има многу луѓе кои пејпал им е единствена кочница за да работат преку интернет, плус овој сервис има репутација, па така секоја платформа го користи како начин на исплата.

Клиентите со кои работам ме исплаќаат преку пејпал. Да го немав акаунтот ќе требаше да се тегнеме преку други сервиси кои би им биле комплицирани за нив.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.186
18.830
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Не би се сложил со тебе, реално има многу луѓе кои пејпал им е единствена кочница за да работат преку интернет, плус овој сервис има репутација, па така секоја платформа го користи како начин на исплата.

Клиентите со кои работам ме исплаќаат преку пејпал. Да го немав акаунтот ќе требаше да се тегнеме преку други сервиси кои би им биле комплицирани за нив.

Во секој случај, подобро е да го има одколкуи да го нема, нели @toshex

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.598
6.031
Битола

Истото го реков, не? Не бев саркастичен. Ќефови сум што ПејПел ќе го биде кај нас.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.762
2.776
Да го немав акаунтот ќе требаше да се тегнеме преку други сервиси кои би им биле комплицирани за нив.

Па да ти кажам и многу е сменето. Последниве 5-6 години и PayPal не е баш наједоставниот начин за исплата. Постојат многу повеќе вакви процесори за разлика од претходно.

А искрено и најобичните Swift трансфери веќе се многу направени едноставни. Особено ако клиентот ти е фирма, не гледам проблеми за Swift трансфери. Особено со Wise и Mercury - никогаш не биле побрзи, а коштаат евтино - по неколку долари.

Payoneer, well, well е тоа е ужас сервис во последно време, ептен укакаа.

И да не заборавиме на лошиот курс кој го нуди PayPal...

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.186
18.830
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
860
Северна Македонија и Црна Гора заеднички ќе аплицираат за да бидат дел од системот за онлајн плаќање Пејпал

Дополнително, на билатерална средба се говореше и за системот за онлајн плаќање Пејпал (PayPal). Министерот Алиу изјави дека двете земји заеднички ќе аплицираат за да бидат дел од овој систем за онлајн плаќање:

„Друг голем исчекор е тоа што Северна Македонија и Црна Гора заеднички ќе аплицираат за да бидат дел од системот за онлајн плаќање Пејпал (PayPal), на предлог на самата компанија. Северна Македонија и Црна Гора наскоро ќе бидат дел од PayPal“, рече Алиу.
Мислењето е автоматски споено:

За мене особено важно е што иницијативата е на Пејпал, а не наша.

chroot

lurker
12 ноември 2021
773
1.104
Скопје
Ако може некој да провери што има македонски пејпал дали може да прима пари?

Спрема овој извор вика дека е работи Does PayPal work in Macedonia/Can I use PayPal in Macedonia
Северна Македонија и Црна Гора заеднички ќе аплицираат за да бидат дел од системот за онлајн плаќање Пејпал

Дополнително, на билатерална средба се говореше и за системот за онлајн плаќање Пејпал (PayPal). Министерот Алиу изјави дека двете земји заеднички ќе аплицираат за да бидат дел од овој систем за онлајн плаќање:

„Друг голем исчекор е тоа што Северна Македонија и Црна Гора заеднички ќе аплицираат за да бидат дел од системот за онлајн плаќање Пејпал (PayPal), на предлог на самата компанија. Северна Македонија и Црна Гора наскоро ќе бидат дел од PayPal“, рече Алиу.
Мислењето е автоматски споено:

За мене особено важно е што иницијативата е на Пејпал, а не наша.
Не може.

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
860
Нормално дека не може, не знам какво е ова прашање!? Зошто оваа тема воопшто би постоела и би споделувале вакви вести и министри на две земји би изјавувале такви изјави ако може! Мислааааам...

Chiller

user
8 март 2012
1.566
1.173
Скопје Аеродром
Нормално дека не може, не знам какво е ова прашање!? Зошто оваа тема воопшто би постоела и би споделувале вакви вести и министри на две земји би изјавувале такви изјави ако може! Мислааааам...
Нетреба никакви министри да се спомињаат, доволно е пејпал да го дозволи тоа. За останати сервиси кои има праќање и примање министри барале да ги пуштат? Темава е многу стара а секој ден има новости. Според тоа „Мислаааам...“ приметувам дека си многу млад и доста незрел.

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
860
Човеку, мислам дека имаш дисконекција со реалноста... земи сакупи се, причитај 2-3 вести на темата, од денес до 5-6 години наназад, вклучи го мозокот, соџвакај што си прочитал, па потоа дојди овде да коментираш и прашуваш... впрочем, зема да ме прекорува човек што дојде и мртов ладен праша дали можело да се прима пари на Пејпал... при тоа ниту има акаунт на Пејпал... ... од Марс падна, од пештера излезе, сега се роди, што се случи!? Ајт таму играј игрици и олабави нѐ нас незрелите...

Chiller

user
8 март 2012
1.566
1.173
Скопје Аеродром
Човеку, мислам дека имаш дисконекција со реалноста... земи сакупи се, причитај 2-3 вести на темата, од денес до 5-6 години наназад, вклучи го мозокот, соџвакај што си прочитал, па потоа дојди овде да коментираш и прашуваш... впрочем, зема да ме прекорува човек што дојде и мртов ладен праша дали можело да се прима пари на Пејпал... при тоа ниту има акаунт на Пејпал... ... од Марс падна, од пештера излезе, сега се роди, што се случи!? Ајт таму играј игрици и олабави нѐ нас незрелите...
Имам акаунт ама не е македонски. Оди на кајгана и пишувај есеи како ова твоево напишано погоре.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Аманте бе, 15 год се пиушуваше дека пејпал не може да дојде поради нашите закони, еден куп закони се променија за да може да работи во македонија, 4 год нашето законодавство е спремно сега пејпал е на ред, ако прочитате весници последниве 2 месеца ќе најдете дека со црна гора заедно се преговара за да се убрза процесот

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
860
Аманте бе, 15 год се пиушуваше дека пејпал не може да дојде поради нашите закони, еден куп закони се променија за да може да работи во македонија, 4 год нашето законодавство е спремно сега пејпал е на ред, ако прочитате весници последниве 2 месеца ќе најдете дека со црна гора заедно се преговара за да се убрза процесот

jassum20

hello world
15 февруари 2014
130
59
Многу бавно одат преговорите, исто како за влез во ЕУ.
Можи истовремено ќе бидат двете работи

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
860
Преку 15 години го чекаме, уште некој месец ништо не ни менува. Додуша, Пејпал малтене веќе ирелевантен е, ама ајде, да се порадуваме дека (можеби) и ние сме дел од светот, а не касаба балканска.

Мојата прогноза е некаде во исто време со Епл Пеј.

Cypher

hello world
29 јули 2012
293
130
И јас мислам дека полека станува ирелевантен, премногу високи fees, немаат лесно пристапна дебитна картичка итн. Wise ќе доминира, и Payoneer е секако добра опција.

• ми се допаѓа
Реакции: thrw
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно