Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

PayPal - Ултимативна тема за совети, упатства и општа дискусија

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.709
3.371
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS

Не може освен ова да го направиш од некој уред кај што нема да ти го побара, пример на телефон.

Исто така многу битно, овие акаунти може да се внесе уште еден број македонски кој потоа се прави да биде примарен па така да овој број веќе нема да ти треба. Ова се прави уште и на самиот почеток кога се верифициара со словенски број.

Meltazoid

read-only
31 август 2018
7
0
Skopje
najdov edna devojka od slovenija. Mi go dade brojot. Izgenerirav fejk ID slovenski i rabotev na Tor so pusten VPN. Probav i bez VPN zaso nekogas mozelo da ja narusi privatnosta, ne navlagam.

Povtorno ispadnav somnitelen i otkako 3 koda i stignaa na telefonot i vlegov vo profilot me preceka izvestuvanje deka imam napraveno somnitelni akcii. So samoto toa se zdobiv so restrikcii nisto da ne mozam da pravam na novo napraveniot akaunt.

Ova e nemoguca misija.

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
najdov edna devojka od slovenija. Mi go dade brojot. Izgenerirav fejk ID slovenski i rabotev na Tor so pusten VPN. Probav i bez VPN zaso nekogas mozelo da ja narusi privatnosta, ne navlagam.

Povtorno ispadnav somnitelen i otkako 3 koda i stignaa na telefonot i vlegov vo profilot me preceka izvestuvanje deka imam napraveno somnitelni akcii. So samoto toa se zdobiv so restrikcii nisto da ne mozam da pravam na novo napraveniot akaunt.

Ova e nemoguca misija.
Tutorial

kirev

senior
31 мај 2010
9.059
7.732

Ova e nemoguca misija.
Знаеш дека е пострашно ова да ти се случи кога ќе имаш пари на сметката, така?

wolverine

user
27 јуни 2012
1.340
1.576
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Од аспект на безбедност, тор е нешто последно што треба да се користи. Има цели бизниси за детекција на тор проксија и нормално дека ќе бидеш сумнителен. Поарно ВПН да си користел. И со ВПН ќе бидеш сумнителен, но помалце. Најарно ресидент ИП адреса, ама таква мало сутра.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.794
33.919
roka.mk
5sim.net одбираш Словенија, па одбираш paypal. За 30тина денари добиваш број кој можеш да го внесеш и да добиеш смс за верификација. Бројот ти евалиден 30мин.

markamarkamarka

read-only
19 април 2021
4
0
Здраво, имам едно конкретно прашање
Имам отворено PayPal acc со Бугарски пасош на мој пријател, дали може да го поврзам со моја македонска сметка? Дали парите што ќе ми стигаат на сметка ќе треба да ги оправдувам и до која сума би можела да примам без да се даночат? Која банка е најдобра заповрзување со PayPal или сите се исти?

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Дали би било проблем за една трансакција, ситна сума на пари да ми пратат преку PayPal и потоа да ми легнат на картичка на Комерцијална Банка?

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

Cypher

hello world
29 јули 2012
291
128
Дали би било проблем за една трансакција, ситна сума на пари да ми пратат преку PayPal и потоа да ми легнат на картичка на Комерцијална Банка?

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
ако ти е македонски пејпалот неможеш да примаш пари. Едноставно ќе им излезе ерор кога ќе пробаат да ти префрлат

11 октомври 2021
12
6
Дечки здраво,
Сакам да префрлам пари преку Paypal на англиска сметка, имам картичка мастеркард македонска , сакам да прашам:
Дали воопшто може тоа да се направи ? Дали има некој трошок што треба да го знам ? Некоја заврзлама да не има со конвертирање валута ? Дали во денари или во фунти да префрлам ?
Немам досега искуство никакво со праќање пари со пејпал или слично

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.709
3.371
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Можеш од македонски пејпал да праќаш пари било каде, секако во таа валута што ќе плаќаш ќе има некоја конверзија (денар > фунта) и пејпал од она што знам убаво пишува пред да кликнеш „Потврди“ колку и како ќе наплати и по кој курс, така да сметам дека не е страшно ништо. Секако ќе видиш како и што пред да притиснеш „Потврди/Испрати“. Се надевам помогнав.

Senshi

hello world
2 јануари 2015
55
24
Здраво, имам едно конкретно прашање
Имам отворено PayPal acc со Бугарски пасош на мој пријател, дали може да го поврзам со моја македонска сметка? Дали парите што ќе ми стигаат на сметка ќе треба да ги оправдувам и до која сума би можела да примам без да се даночат? Која банка е најдобра заповрзување со PayPal или сите се исти?

Можеш да додадеш македонска картичка на него али на неа мислам дека нема да можеш да повлекуваш средства нека ме исправи некој ако грешам за оваа.Така да најдобро он да ја стави неговата банкарска сметка и на неа да повлекувате.Оваа за данок најдобро да прашаш сметководител.

Meliodas123

read-only
25 јуни 2021
3
0
Zdravo sakam da prasam kako moze da se napravi paypal od mk.Znam nesto imase preku slovenija ama ne mi e jasno.Fala odnapred.

Sent from my SM-A515F using Tapatalk

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Za sitni pari mi e ako moze da se naprave bi mi zavrsilo rabota.

Sent from my SM-A515F using Tapatalk

Од НЛБ банка земи Visa Electron дебитна картица, напиши ги сите податоци точни само стави држава Словенија, поврзи ја картицата со акаунтот и повлечи си ги парите.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно