Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Паметни часовници

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.614
1.779
Пред точно 2 дена почнав да го користам. Батеријата му беше 62%, сега моментално е 53%. Со тоа темпо дефинитивно батеријата би траела мегу 14 и 21 ден, како што Хуавеи вика. Немав никакви воркаут програми користено, не би знаел колку батерија јаде тоа. Не користам Always On Display исто така. За споредба, Pixel Watch 2 веќе ќе беше на 0%.
Дефинитивно тие Google Wear OS часовници имаат најмало траење на батеријата, иако според мене е најубав ОС со најдобра интеграција, батеријата им е најлоша, како што беше на Xiaomi Watch 2 и 2pro, во споредба со часовниците што им се на HyperOS.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.938
8.435
Пред точно 2 дена почнав да го користам. Батеријата му беше 62%, сега моментално е 53%. Со тоа темпо дефинитивно батеријата би траела мегу 14 и 21 ден, како што Хуавеи вика. Немав никакви воркаут програми користено, не би знаел колку батерија јаде тоа. Не користам Always On Display исто така. За споредба, Pixel Watch 2 веќе ќе беше на 0%.
Јас на GT5 комотно терам по 10-тина дена, ама со физички активности по 1-2 часа дневно. GT6 има поголема батерија па би требало да оди доста подобро од 5-ката. Екстра смарт воч за физички активности.

MusicFreak

lurker
18 јуни 2009
990
115
Дефинитивно тие Google Wear OS часовници имаат најмало траење на батеријата, иако според мене е најубав ОС со најдобра интеграција, батеријата им е најлоша, како што беше на Xiaomi Watch 2 и 2pro, во споредба со часовниците што им се на HyperOS.
терам околу 5 дена на 1+ 3ка

Vlad944

lurker
3 март 2015
783
1.754
Дали кај нас има некоја продавница која продава Samsung watch 7/8 но LTE верзија?
Засега проверени
Самсунг Македонија -нема продавачи
Анхоч-Јок
Сетек-такуќаре
Мобелих,ледиком,мобиком-нема
Нептун - нема
Следно кај да барам?

А,едит:

Заборавив да наведам дека можи и да препорачате други брендови кои се покажани докажани дека работат со Андроид особено Хиаоми или Самсунг кои исто имаат можност за еСИМ а и добри со батерија.
3та година терам Watch4 40mm и сум задоволен но батеријата држи 1 ден прекусила без џибање.
Сакам да сменам.

Последна промена:

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.726
12.652
Skopje
www.wemaxa.com
Ако сакаш батерија повеќе од 1 ден: Garmin и Xiaomi саати, не сум сигурен но мислам и Ηuawei. Самсунг е различно опмизиран т.е. води статистика непотребна и ја јаде батеријата затоа што се труди да држи паритет со Apple во пристапот.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.938
8.435
Ако сакаш батерија повеќе од 1 ден: Garmin и Xiaomi саати, не сум сигурен но мислам и Ηuawei. Самсунг е различно опмизиран т.е. води статистика непотребна и ја јаде батеријата затоа што се труди да држи паритет со Apple во пристапот.
1. Garmin (само спорт ориентираните часовници, те. оние што се помалку смарт)
2. Huawei - Озбилна батерија
3. Xiaomi

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.251
2.687
Исто Amazfit има добра батерија, на почеток ми траеше две недели. Сега една недела после 3 години.

Vlad944

lurker
3 март 2015
783
1.754
Приоритет ми е да има процесор,рам, и најважно 16-32GB внатрешна меморија за музика да слушам додека пешачам а исто така да добивам-праќам пораки и разговарам преку часовникот.Батеријата ми е втора битна ствар.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.709
3.371
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Приоритет ми е да има процесор,рам, и најважно 16-32GB внатрешна меморија за музика да слушам додека пешачам а исто така да добивам-праќам пораки и разговарам преку часовникот.Батеријата ми е втора битна ствар.
Тебе ти треба телефон, не паметен часовник, по она што го бараш.
Би рекол хуавеи, пошто имав GT2, можеш да обавуваш повик, за друго не знам.

Vlad944

lurker
3 март 2015
783
1.754
Тебе ти треба телефон, не паметен часовник, по она што го бараш.
Би рекол хуавеи, пошто имав GT2, можеш да обавуваш повик, за друго не знам.
haha :D тоа што го барам го правам веќе на Watch4 но морам телефонот да ми биди онлајн и во џебот.Зошто да носам цигла сомене кога би можел истото само со часовникот.По се изгледа повторно Самсум ќе земам :/

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.745
3.891
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Дали кај нас има некоја продавница која продава Samsung watch 7/8 но LTE верзија?
Засега проверени
Самсунг Македонија -нема продавачи
Анхоч-Јок
Сетек-такуќаре
Мобелих,ледиком,мобиком-нема
Нептун - нема
Следно кај да барам?

А,едит:

Заборавив да наведам дека можи и да препорачате други брендови кои се покажани докажани дека работат со Андроид особено Хиаоми или Самсунг кои исто имаат можност за еСИМ а и добри со батерија.
3та година терам Watch4 40mm и сум задоволен но батеријата држи 1 ден прекусила без џибање.
Сакам да сменам.
Ова не ти врши работа?

Vlad944

lurker
3 март 2015
783
1.754
Ова не ти врши работа?
17678822761647809197322415611346.jpg
Ист како 4ката е што го имам ист процесор итн
сакам нешто поново затоа прашав за 7 или 8ма генерација или нешто соодветно со ЛТЕ
приоритетите ги наведив погоре.

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
576
941
Дали некој друг има проблем со Find Devices (конкретно на Galaxy Watch 6)?

Појавува "Your watch hasn't finished registering to your samsung account" грешка.
Пробав да го одјавам и избришам од регистрирани уреди од акаунтот, безуспешно.

Едит: Телефонот е Xiaomi, да не имаат некој нов апдејт и да функционира само со Samsung телефони :D

MacedonianBro

hello world
5 декември 2015
93
86

Појавува "Your watch hasn't finished registering to your samsung account" грешка.

Едит: Телефонот е Xiaomi, да не имаат некој нов апдејт и да функционира само со Samsung телефони :D
јас имам едното и другото(мада Poco X3 nfc e). Ок си е се. Мавни му рисет или нешто да не ти багува?

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.540
3.142
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro

Сега баш проверив таков имам. Се е во најдобар ред

KuzmanovskiStefan

read-only
18 февруари 2023
12
6
Дали има негде во Македонија да се купи батерија за Samsung Gear S3 Frontier?
Исто, препораки за Garmin Veno 4 vs Samsung Galaxy Watch Ultra? Ми треба највеќе за мерење HR,Sp02,флуктуации и сл.

G4M3R

user
26 јуни 2012
1.082
1.380
Предлог за часовник до 20к, кој примарно ќе се користи за тренинг/пулс/sleep score итн. Второ да држи што повеќе батерија. Не мора други додатни или понапредни работи да има.

Разгледував од Гармин поточно Vivoactive 6, по спецификација личи дека покрива се, особено батеријата. Но ако некој има друг предлог да разледам би било супер.

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Предлог за часовник до 20к, кој примарно ќе се користи за тренинг/пулс/sleep score итн. Второ да држи што повеќе батерија. Не мора други додатни или понапредни работи да има.

Разгледував од Гармин поточно Vivoactive 6, по спецификација личи дека покрива се, особено батеријата. Но ако некој има друг предлог да разледам би било супер.
Би ти го препорачал HUAWEI GT 6 PRO доколку имаш опција да го порачаш од amazon.de/ако имаш некој да ти го донесе тука/би влегол во твојот буџет,,во Србија е поскап околу 24.000,00....мене ме фати 311,00 еур/црниот 46мм со гумено ремче/.

Noumenon

hello world
14 ноември 2009
219
162
Имаат ли сега Гармин нивна продавница/showroom? garmin.mk не работи а последно им пишуваше „GARMIN Showroom na бул.Партизански одреди 107 во моментот не работи“

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.195
1.200
Скопје
Имаат ли сега Гармин нивна продавница/showroom? garmin.mk не работи а последно им пишуваше „GARMIN Showroom na бул.Партизански одреди 107 во моментот не работи“
Мислам немаат, преку Анхоч, Нептун и такви продавници продаваат. Последен пат кога се јавив ми требаше Garmin Heart Rate Monitor и ме насочија во Анхоч

bobipp

hello world
13 ноември 2009
451
298
bobipp's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 2700X with Wraith Prism Cooler
Motherboard
Asrock B450 Pro 4
Storage
SSD Samsung 860 EVO 250 GB