Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Омекнување на вода, решенија за бигор за цел стан/куќа

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.713
3.378
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Да ја освежиме темава, другар ми го препорачува ова (не ми го продава) па ме интересира што мислите за овие уреди? тој има верзија постара од овој ама вака е задоволен...

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
Ги има за многу поефтино. Јас овој го имам. Незнам кој град си, во Скопје многу е тврда водата и често треба да се менува мембрана и филтри и провери си дали ти се исплати.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.713
3.378
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Ги има за многу поефтино. Јас овој го имам. Незнам кој град си, во Скопје многу е тврда водата и често треба да се менува мембрана и филтри и провери си дали ти се исплати.

Скопје, епа што е решение за водава тука? :)

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
Ова е добро решение за вода за пиење. Ова ти го дадов како пример, јас го имам и го користам. Ги има многу на пазар, различни модели со различни цени, и само пишав да имаш во предвид дека се менуваат често филтри, да си планираш трошоци и за тоа.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Скопје, епа што е решение за водава тука? :)
има решение, омекнувањето на вода е комплициран процес, треба да се знае што има во водата и што треба да остане а што да се отстрани, кошта од неколку десетици илјади до милиони евра, имаат пивара, алколоид и сл фирми. Менувајте греачи и пијте флаширана вода, или направете систем за омекнување ако имата неколку стотини квадрати простор и милиони јурос. Или емигрирајте или преселба на село.

Corsair

hello world
7 мај 2015
81
56
Да ја освежиме темава, другар ми го препорачува ова (не ми го продава) па ме интересира што мислите за овие уреди? тој има верзија постара од овој ама вака е задоволен...

Wow 700€ hahah mi izgleda kako scam
zemi ova kompakten 6filtri zadovolen sum od 500PPM na 0.40 mi go zameni TDS ne znam dali znaes sto se ama brojkite ti kazuvat :)

Brat mi ima 7stage samo bocata ne e zaedno so kucisteto.

Ovi se za pienje pod umivalnik, a za cela kukja toa e druga pesna i skupo. Ili ostranuvanje samo bigor e malku poeftino ali treba solni tableti da se puni sekoi 2 3 meseci vo zavisnost na tvrdinata. 1000den џак.

Inako filterite se 60€ godisno zavisi od vodata sega kako ti treba godisno ili 6 mesecno. Kupi i TDS od temu pa da go analiziras vodata vo kolku vreme se gadi.

Poz

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв