seasonic е или што еВо соседна србија се појави Cooler Master V1000 по цена од 200 евра имате тест на џони гуру кој изјави дека би се оженил со ова напојување сеа замислете колку е добровнатре чист СС
а јас мислев ке го прашаш каде нашол GTX580 со 2GB рамhttp://www.techpowerup.com/reviews/CoolerMaster/V1000/
http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=344
CM’s favorite OEM, Enhance, although a good one, is apparently more familiar with budget-orientated units instead of cutting-edge designs that offer the highest possible performance, and CM has, as such, chosen to work with Seasonic, the OEM that has for many years now helped highly successful companies dominate the enthusiast market, on their new V Series.
The fresh V series consists of three models with 700 W, 850 W, and 1000 W capacity
Ова е најжешкото парче моментално.
а јас мислев ке го прашаш каде нашол GTX580 со 2GB рам![]()
а јас мислев ке го прашаш каде нашол GTX580 со 2GB рам![]()
Не го почитав предходниот пост, заслепен од топлотните бранови кои ги емитира напојувањето
Си направивте убаво муабает,а помош никаква
За Графичката згрешив точно и е 1.5гига,али не мора одма да наоѓате замерка.
Инаку се разочарав.Дали е лето па никој нема на форумов од познавачите да даде совет незнам,али стварно сум разочаран....![]()
Со тој буџет тешко да земеш напојување што ќе ја држи таа конфигурација. Ако веќе земаш нешто поефтино (во случај системот да не ти е OC-уван) оди со Cooler Master B700, јас имам ставено B500 во следнава конфигурација (G2010, ECS B75 M3, 4GB RAM, 500GB HDD, GTX580, CM B500) сметам дека таа конфигурација ќе ти треба малку помоќно напојување.Си направивте убаво муабает,а помош никаква
За Графичката згрешив точно и е 1.5гига,али не мора одма да наоѓате замерка.
Инаку се разочарав.Дали е лето па никој нема на форумов од познавачите да даде совет незнам,али стварно сум разочаран....![]()
за тие пари нема шанси......ќе мора да дадеш минимум уште 1 000ден. ...........еве предлог што не сум сигурен дали ќе биде доволно aко грешам и ако е малце ќе мора 700W верзија
http://set.com.mk/index.php?route=product/product&path=1003_66&product_id=22563
Нова серија од CM во моментов најдобро во однос на цена/квалитет/преформанси
Со тој буџет тешко да земеш напојување што ќе ја држи таа конфигурација. Ако веќе земаш нешто поефтино (во случај системот да не ти е OC-уван) оди со Cooler Master B700, јас имам ставено B500 во следнава конфигурација (G2010, ECS B75 M3, 4GB RAM, 500GB HDD, GTX580, CM B500) сметам дека таа конфигурација ќе ти треба малку помоќно напојување.
Да објаснеше нешто повеќе. !Што поточно значи ова?@goce ilievi , за gtx 580 да работи добро, потребно и е 42A на 12v линија.
Ma
Да објаснеше нешто повеќе. !Што поточно значи ова?
На секое напојување имаш спецификации, налепница и ќе ја најдеш оваа информација. GX Lite 500W има 36A на 12v линија... Намената сигурно би ти била кежуал гејминг не? Не глеам поента зашто да штедиш ако работиш нешто друго со писито и зашто да се земе gtx 580.....ако веќе сакаш да заштедиш со некое такво mid range напојување, побарај 600W ...
Има едно слично само B500.Тоа е 2990денари.Веројатно тоа ќе биде така добар избор,бидејќи во моментов сме тенки со финансии
http://set.com.mk/index.php?route=product/product&path=1003_66&product_id=22562
Tуку нешто ме буни во моментов!На графичката имам два приклучока за струја едниот со 4 пина,а другиот со 3 пина.
Како што гледам ова нема за со 3 пина туку само оној пси експрес со 4 пина што е
Има едно слично само B500.Тоа е 2990денари.Веројатно тоа ќе биде така добар избор,бидејќи во моментов сме тенки со финансии
http://set.com.mk/index.php?route=product/product&path=1003_66&product_id=22562
Tуку нешто ме буни во моментов!На графичката имам два приклучока за струја едниот со 4 пина,а другиот со 3 пина.
Како што гледам ова нема за со 3 пина туку само оној пси експрес со 4 пина што е
На напојувањето од страна се покажани спецификациите,најбитно е на 12v линија да има што повеќе ампери.Пример ако има една 12v линија да има барем 40A за да немаш проблем со GTX580,пожелно и нешто повеќе за да можеш о да ја оверклоковаш и слично.Пример.Ако пишува 42A на 12v линија 42*12=504W .Но за тие пари тешко ке најдеш квалитетно со таа Апмеража,а фирми како делукс,хантол,гејмбрд...итн не даваат стабилен напон и во случај да имаат 40A на 12в линијата.Најдобро е да земеш нешто од coolermaster,corsair И слично но нема да поминеш под 6000 денари.Ако сакаш поевтино а сепак доволно квалитетно земиси некое 600-650W Чифтек напојување или пак од анхоч Gigabyte 550-650W тие се така поевтини и ке ти завршат работа а ке те коштаат околу 4000-5000 денари макс.Ma
Да објаснеше нешто повеќе. !Што поточно значи ова?
На напојувањето од страна се покажани спецификациите,најбитно е на 12v линија да има што повеќе ампери.Пример ако има една 12v линија да има барем 40A за да немаш проблем со GTX580,пожелно и нешто повеќе за да можеш о да ја оверклоковаш и слично.Пример.Ако пишува 42A на 12v линија 42*12=504W .Но за тие пари тешко ке најдеш квалитетно со таа Апмеража,а фирми како делукс,хантол,гејмбрд...итн не даваат стабилен напон и во случај да имаат 40A на 12в линијата.Најдобро е да земеш нешто од coolermaster,corsair И слично но нема да поминеш под 6000 денари.Ако сакаш поевтино а сепак доволно квалитетно земиси некое 600-650W Чифтек напојување или пак од анхоч Gigabyte 550-650W тие се така поевтини и ке ти завршат работа а ке те коштаат околу 4000-5000 денари макс.
Јас се нафаќам да ти го сервисирам напајањето.Ќе молам за хитна помош!
Напојувањето кое го имам ми се расипа!Станува збор за вакво исто.