Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Новите Магента пакети?

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.683
3.777
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Кој е тој град ако не е тајна брату тука кај нас оптиката е досена уште 2014 мислам и е само во оквир од 200 метри од главната им продавница пошта, друго не е мрднато и плус А1 нудат само со сим немат ни бакар, а телеком имат бакар ама неможат да понудат тв на ниеден кориснии буквално пошто 12ката им брзина може само 2тв да опслужува што е за срамота
Струга е бетар за оптика :))) 15 години не е мрднато ништo

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
297
192
Струга е бетар за оптика :))) 15 години не е мрднато ништo
Па тоа го зборам и замисли сега имаш 3000 корисници на магента со интернет М на кои им ја дигаш сметката за 1000ден а нема да можат да ја користат можноста(тв) кога не се на оптика, автоматски ги губиш пола, не знам која им е политиката за ова

ASUSx55c

hello world
16 јули 2013
79
18
ASUSx55c's setup  
Processor & Cooler
Intel i3 2328M
Storage
465GB Western Digital WDC WD5000LPVX-22V0TT0
RAM
8GB 1333Mhz
Video card
Intel HD Graphics 3000
Mouse
Asus UT-200
Audio
Via HD audio
OS
Ubuntu 17.10
Исто и јас треба да продолжувам договор кај и да е, со тоа што ги споиле интернетот и телевизијита мора да изберам М пакет и за интернет во кој ветуваат 100/100 во местата кај што има оптика, јас секако нема да го добијам тоа, а ќе ме фаќа плус сто денари него досега кои навидум не се страшни ама па веќе плаќам солидна сума и нема да добијам ништо плус. Пробав преку агент, да видела ќе ми се јавела ја нема две недели ќе пробам пак после празнициве. Освен телеком и нема друг избор овде евентуално а1 со некое 4г и телевизија со 60 канали

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
577
896
А знаете дека не морате да продолжувате договори и ако ви истекуват? Ништо нема да се промени, иста тарифа и иста цена ќе имате за пакетот, со предност што можете било кога да се префрлите на друг оператор ако нешто подобро излегува. Не брзајте да обновувате договори ако немате реална потреба, не мора.

Aowek

user
14 април 2012
1.212
1.169
А знаете дека не морате да продолжувате договори и ако ви истекуват? Ништо нема да се промени, иста тарифа и иста цена ќе имате за пакетот, со предност што можете било кога да се префрлите на друг оператор ако нешто подобро излегува. Не брзајте да обновувате договори ако немате реална потреба, не мора.
Сите обновуваат ради буџетот

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
297
192
А 22000 ден бонус што го губиш

Rilind

26 февруари 2019
577
896
Епа сега ќе изберете меѓу "губење" бонус или плаќање повеќе од што сакате за ТВ канали кои не ги гледате. А и бонусот фактички не ти е баш толку колку што дава на страната/договорот. За секој уред во линијата ако не користиш буџет имаш по 200ден попуст. Ако праваш пресметки излегува дека нешто околу 10-11к фактички ти се бонус, и кога ќе споредуваш цени за телефони пример Телеком и други продавници доста се поскапи - ergo не добиваш бонус, само ти дават кредит без да одиш во банка.

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
297
192
Епа сега ќе изберете меѓу "губење" бонус или плаќање повеќе од што сакате за ТВ канали кои не ги гледате. А и бонусот фактички не ти е баш толку колку што дава на страната/договорот. За секој уред во линијата ако не користиш буџет имаш по 200ден попуст. Ако праваш пресметки излегува дека нешто околу 10-11к фактички ти се бонус, и кога ќе споредуваш цени за телефони пример Телеком и други продавници доста се поскапи - ergo не добиваш бонус, само ти дават кредит без да одиш во банка.
Го сфаќам јас тоа ама треба да сфатат и тие дека без да понудат секаде можност за користење на тие услуги морат да придонесат нешто инфраструктурно а не само на хартија

undergrounde

lurker
11 декември 2009
534
404
Не е исто.
Додека бев под договор имав 100гб мобилен интернет и Балкан пакет гратис.
Пред една недела стигна порака дека договорот е истечен. Сега имам 20гб мобилен интернет и Балкан пакетот е исклучен

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.683
3.777
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Па тоа го зборам и замисли сега имаш 3000 корисници на магента со интернет М на кои им ја дигаш сметката за 1000ден а нема да можат да ја користат можноста(тв) кога не се на оптика, автоматски ги губиш пола, не знам која им е политиката за ова
Како тоа не може да се користи тв? Користат луѓе и на АДСЛ тв...
Мислењето е автоматски споено:

Не е исто.
Пред една недела стигна порака дека договорот е истечен. Сега имам 20гб мобилен интернет и Балкан пакетот е исклучен
Тоа ти било бонус затоа што си направил договор, без договор т.е чим истече го имаш стандардниот пакет. Ова е исто кога ќе се направи нов договор и имаш попуст дури трае а после него нормалната цдена за пакетот без попуст.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
не ширете дезинформации!!
Сите оператори играат валкано сега не е како порано.
Кога потпишуваш договор добиваш и попуст на тарифи и поголеми брзини. Дента кога завршува договорот ги губиш брзините и попустот, пр за магента 1 која кошта 5000 ден без попустот цената е 6200, брзините од 300 на 100 за интернет и за мобилните од 100гб интернет паѓа на 40 гб

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
не ширете дезинформации!!
Сите оператори играат валкано сега не е како порано.
Кога потпишуваш договор добиваш и попуст на тарифи и поголеми брзини. Дента кога завршува договорот ги губиш брзините и попустот, пр за магента 1 која кошта 5000 ден без попустот цената е 6200, брзините од 300 на 100 за интернет и за мобилните од 100гб интернет паѓа на 40 гб
Ај да се повторам од погоре. Последниот договор ми беше 2019 до 2021, од тогаш сум без договор. Плаќам исто и имам сѐ исто дури нешто и покачено како кога имав договор. Значи, не е сѐ исто за секого, зависи што , каде и како си потпишал и каква акција поволност си користел. Обично тие преку агент што се после истек и имаат промена на тариф и заебанции. Исто како што кажа и @Rilind погоре ако не ви се свиѓа нешто а баш морате потпишете договор без бонус, па чекајте на понуда која ви одговара.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
297
192
Како тоа не може да се користи тв? Користат луѓе и на АДСЛ тв...
Мислењето е автоматски споено:

Тоа ти било бонус затоа што си направил договор, без договор т.е чим истече го имаш стандардниот пакет. Ова е исто кога ќе се направи нов договор и имаш попуст дури трае а после него нормалната цдена за пакетот без попуст.
Можело на 2 тв макс и земало по 4мб од интернетот, јас имам пример 4 тв и работам од дома, а верувам дека има упте мн кои го имат сличниот проблем или са у слична ситуација

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.683
3.777
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Можело на 2 тв макс и земало по 4мб од интернетот, јас имам пример 4 тв и работам од дома, а верувам дека има упте мн кои го имат сличниот проблем или са у слична ситуација
Се во ред ама 4 тв-ја е премногу, намали на 2 ако можеш. Ако си заглавен со телеком и немаш друга алтернатива на твојата локациј..тоа е

Атачменти

• Screenshot 2025-01-05 123110.jpg
    Screenshot 2025-01-05 123110.jpg
    43,1 KB · Прегледи: 36

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
297
192
Се во ред ама 4 тв-ја е премногу, намали на 2 ако можеш. Ако си заглавен со телеком и немаш друга алтернатива на твојата локациј..тоа е
Не сум заглавен ќе оставам телефони на телеком а интернет локално, ама тееба да се чукнат во глава со пакетите и споени све у едно

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Не сум заглавен ќе оставам телефони на телеком а интернет локално, ама тееба да се чукнат во глава со пакетите и споени све у едно
Не гледам јас што е лошото што имаат пакети се во едно. Дури и не мора да имаш пакет, нека е се посебно, само ќе нема попусти како во магента. Кај тебе револтот е што немаат оптика на твојата локација. Али ако други имаат иди си кај другите.
Јас како што гледам Телеком таму каде што имаат конкуренција од А1 или Телекабел инвестираат и шират оптичка инфраструктура. Ама таму каде што немаат ни другите и Телеком не се нешто замараат.

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
297
192
Не гледам јас што е лошото што имаат пакети се во едно. Дури и не мора да имаш пакет, нека е се посебно, само ќе нема попусти како во магента. Кај тебе револтот е што немаат оптика на твојата локација. Али ако други имаат иди си кај другите.
Јас како што гледам Телеком таму каде што имаат конкуренција од А1 или Телекабел инвестираат и шират оптичка инфраструктура. Ама таму каде што немаат ни другите и Телеком не се нешто замараат.
Не друже не сфаќам зошто 15 години одвоено интернет со тв беше океј и сега ај ќе ги туриме заедно, ај ако не да напрајме и да неможеш мобилен да имаш без интернет или без домашен и тв, тотална глупост е

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Не друже не сфаќам зошто 15 години одвоено интернет со тв беше океј и сега ај ќе ги туриме заедно, ај ако не да напрајме и да неможеш мобилен да имаш без интернет или без домашен и тв, тотална глупост е
BTW, сѐ уште ги имаш сите услуги одвоено. Само во Магента1 ти е сѐ заедно. Имаш посебно телефонија, имаш посебно интернет, па дури и само ТВ ако баш сакаш. Види по тоа менијата на веб има сѐ што ти треба.

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Јас стварно не можам да разберам која е таа тотална глупост, и зошто да не можеш одделно. Ако сакаш моше и само фиксна линија да имаш, а не само интернет или мобилен. Може.
Може интернет од телекабел, ТВ од Мтел, 1 мобилен од Телеком а друг од А1.

А тоа дека им е од интерес да биде се како пакет и те како им одговара, затоа и А1 прават комбо пакети, затоа и телекабел нудат пакети со инт ТВ и мобилни линии. Едноставно целта им е да заработат што повеќе.

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
297
192
Јас стварно не можам да разберам која е таа тотална глупост, и зошто да не можеш одделно. Ако сакаш моше и само фиксна линија да имаш, а не само интернет или мобилен. Може.
Може интернет од телекабел, ТВ од Мтел, 1 мобилен од Телеком а друг од А1.

А тоа дека им е од интерес да биде се како пакет и те како им одговара, затоа и А1 прават комбо пакети, затоа и телекабел нудат пакети со инт ТВ и мобилни линии. Едноставно целта им е да заработат што повеќе.
Епа ете три мобилни со домашен интернет без тв не можеш да имаш, не сфаќам како викаш може, може од телекабел домашен со тв од телеком и мобилен од а1 ако сакаш ама тоа испаѓа тродупло пари, три сметки и триста чуда

• лол
Реакции: marv

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
А да се јавиш во Телеком и да си кажеш се што ти смета наместо да се натегаш на форумов???

Се повеќе личи на стар трол акаунт.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Епа ете три мобилни со домашен интернет без тв не можеш да имаш, не сфаќам како викаш може, може од телекабел домашен со тв од телеком и мобилен од а1 ако сакаш ама тоа испаѓа тродупло пари, три сметки и триста чуда
Сигурна си дека убаво си видела. Единствено не може во Магента1 претплатата. Ајде и пешки да ти помогнеме.
Мобилна
Интернет

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
297
192
Сигурна си дека убаво си видела. Единствено не може во Магента1 претплатата. Ајде и пешки да ти помогнеме.
Мобилна
Интернет
Лепотане за магента се збори цело време не знам што се правиш паметен

Rilind

26 февруари 2019
577
896
Не е исто.
Изгледа не секој агент/начин на договор ги има истите услови. Договорот пред овој ми беше со 50гб мобилен интернет, ми истече договорот, ми стигна порака дека ми се намалува на 20гб месечно, за некои 30 минути нова порака дека пак имам 50гб - без никаква интервенција од моја страна. Сегашниот (истечен) договор ми е 60гб, нема никаква промена ни цена ни услуги.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Лепотане за магента се збори цело време не знам што се правиш паметен
Лепотице каде тоа го потенцираше??? Ти бараше избор и да е на телеком. Магента си беше а и сега е интегриран пакет од сите услуги, не знам дали и претходно можеше само мобилна и интернет без ТВ. Но и да можело, сега не може, но тоа не значи дека нема избор како ти тврдиш цело време.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно