Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

НЛБ Банка

Дали сте задоволни од услугите на НЛБ Банка?

• Да

Гласови: 89 43,2%
  • Делумно сум задоволен

Гласови: 71 34,5%
  • Не

Гласови: 46 22,3%

• Вкупно гласале
    206

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
570
389
Нивен проблем бе. Пишува дека е бесплатно. Уствари може и е, неможам да пробам, ама може овозможиле да се логираш на мклик со јузер/пасс и само нотификации да добиваш за влез во нлбклик. Не можам да проверам, ама кој го интересира може да праша во експозитура или во контакт центар.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Moras da imas mklik aplikacija so aktiviran paket, vnesuvas korisnicko ime odis na najava i dobivas notifikacija i otvaras notifikacija i potvrduvas.
Proveri i ke vidis…

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Moras da imas mklik aplikacija so aktiviran paket, vnesuvas korisnicko ime odis na najava i dobivas notifikacija i otvaras notifikacija i potvrduvas.
Proveri i ke vidis…
Нивен проблем бе како. Пишува дека е бесплатно. Нека ми го дадат бесплатно. Инаку може и со ОТП, може тој дел им е бесплатен. Или можеби апликацијата им е бесплатна за користење ако нејќеш преку телефон да гледаш состојба и да плаќаш него само да ја користиш за авторизација на влез.

Nightwalker

hello world
18 ноември 2007
242
408
Nightwalker's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 14400F & Noctua NH-U12S redux
Motherboard
Gigabyte B760M DS3H DDR4
Storage
SSD M.2 Samsung NVMe 980 PRO 1TB & 970 EVO Plus 500GB & 1TB Western Digital SATA3 64MB Caviar Blue
PSU
Gigabyte P750GM Real Power, 80Plus GOLD, Modular
RAM
Kingston 3200MHz DDR4 CL16 Fury Renegade Black (2x16GB)
Video card
ASUS GeForce RTX 4070 SUPER EVO OC Edition
Case
Genesis Irid 503 ARGB
Mouse
Glorious Model I 2 Wired
Keyboard
Glorious GMMK 3 PRO HE 100% Wireless
Audio
Onboard
Monitor
MSI G27CQ4
OS
Windows 11 Pro
Нивен проблем бе како. Пишува дека е бесплатно. Нека ми го дадат бесплатно. Инаку може и со ОТП, може тој дел им е бесплатен. Или можеби апликацијата им е бесплатна за користење ако нејќеш преку телефон да гледаш состојба и да плаќаш него само да ја користиш за авторизација на влез.

Во Контакт Центар прееска ми кажаа дека без минимум лајт пакет веќе нема да можеш да се логираш ни на десктоп порталот. Отаде и мојата претходна порака во оваа тема.

Хаварија невидена, класичен пример за ЦЕО-левел одлука кајшто претпоставените што го носеле новиов пакет мерки и претплати се тотално десинхронизирани од реалноста, живеат во свој Candyland, и немаат појма како ова ќе влијае на „обичните смртници“, кои патем се и корисници на нивната банка и помагаат во вадењето на месечниот леб насушен.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.692
3.333
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Имам поприлично голема сума на девизи на штедна, и мојата плата оди преку нив. Иако не ми менува ништо оваа нивна измена (освен ете малце финансиски) реално би ги сменил чисто од тоа што немаат осет спрема клиенти. Плус секако од фирма добиваме добри понуди од други банки, ете причина за промена. Не знаев дека не може да се проверува сметка како обичен корисник, тоа е многу голем минус.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Во Контакт Центар прееска ми кажаа дека без минимум лајт пакет веќе нема да можеш да се логираш ни на десктоп порталот. Отаде и мојата претходна порака во оваа тема.

Хаварија невидена, класичен пример за ЦЕО-левел одлука кајшто претпоставените што го носеле новиов пакет мерки и претплати се тотално десинхронизирани од реалноста, живеат во свој Candyland, и немаат појма како ова ќе влијае на „обичните смртници“, кои патем се и корисници на нивната банка и помагаат во вадењето на месечниот леб насушен.
Сега ќе ум барам званично одговор, па ќе имаме информација. Па мора бре даа има некој начин за неограничено проверка на сопствената сметка, мме. Ако не бар ќе си знаеме и ќе си цениме кој каде ќе оди ако му е тоа важно. Има сѐ уште по некоја банка и што не наплаќа ваш за секое "добро утро".
Мене лично со сите услуги и производи што ги користам и така не ми први разлика, и кај сите банки ми е скоро исто а преголем спорт би ми било сѐ да мењам сега, ама па децава кои тек почнуваат и не се многу поврзани со некоја банка, нека имаат избор кај оној што им дава највеќе за најмалку.

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
570
389
како се затвара сметка кај нив? мора лично на шалтер или?

не ги користам подолго време
vo banka imas tamu kaj so otvoraat smetki ne e na istiot salter za uplati i za otvoranje i zatvoranje smetki
Мислењето е автоматски споено:

A kako ke dobies OTP?
Moras da imas aplikacija so paket da odes na mToken i da odes na Generiraj OTP inaku nemozes da dobies OTP, mozebi mislis deka OTP se dobiva po SMS no ne e taka nemozes bez Token (tokenot generira OTP radi bezbednost).
Nema mozebi, ako sakas da se najavis na aplikacijata biras paket, a Token sekako do sega nemase na Light paketot za natamu neznam, moras na Standard so opcii za plakjanje od 70 denari. (standard 70 + odrzuvanje 45 + karticka 20 )

i sto e najjako vo Light paketot od 20 den nemas opcii za plakjanje i pravenje nalozi treba na Standard paket i plus na sekoja transakcija imas minimum 15 den provizija.

Kaj HALK nitu imam nekakov si paket nitu nisto si pravam nalog si pustam pari za na drugi banki mi zema 5 den a vo Halk koga pustam mi e bez provizija, vadam pari na bilo koj bankomat bez provizija. A ovie zapnale da mi naplakjaat proverka na sostojba i toa na niven bankomat, goveda skapani

Последна промена:

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.481
2.929
Kaj HALK nitu imam nekakov si paket nitu nisto si pravam nalog si pustam pari za na drugi banki mi zema 5 den a vo Halk koga pustam mi e bez provizija, vadam pari na bilo koj bankomat bez provizija. A ovie zapnale da mi naplakjaat proverka na sostojba i toa na niven bankomat, goveda skapani
За Халк банкава, пред неколку години сакав за една сметка кај нив да имам увид во сметката, ништо повеќе.
Односно сакав да направам акаунт за проверка преку веб и/или преку апликација (не беше моја сметката, за друго лице стануваше збор).
Не можеше да се креира акаунт онлајн, па отидов до банката. На шалтер ги прашав, и ми кажаа дека месечно ќе кошта 200 денари за да се проверува преку апликацијата за телефон (без е-банкинг, само преку „бесплатната“ апликација за мобилен).
Од тогаш поминаа неколку години, денес не знам како е, и дали сеуште ја имаат таа ставка од 200 денари месечно за онлајн увид во парите на сметката.

П.С.
Не креирав акаунт, сега за сега од банкомат ја проверуваме сметката, при вадење пари (немам забележано дека наплатиле за проверка преку банкоматот, ама па ретки се овие проверки, можеби еднаш месечно, или помалце)

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Nema mozebi, ako sakas da se najavis na aplikacijata biras paket, a Token sekako do sega nemase na Light paketot za natamu neznam, moras na Standard so opcii za plakjanje od 70 denari. (standard 70 + odrzuvanje 45 + karticka 20 )
Дефинитивно добив званичен одговор дека, нема начин за бесплатен пристап до онлајн банкарство (веб или мобилен) без најмалата претплата. Значи нема веќе бесплатно. Уште останува да кажат како го замислуваат ова за иматели на Основна платежна сметка, каде законски мора да е безплатно.
И да нема забуни, Ако имаш пакет Лајт, Стандар или кој било друг немаш плус 20ден за картичка како си напишал погоре. Картичката (основната) е вклучена во цената на пакетот.
i sto e najjako vo Light paketot od 20 den nemas opcii za plakjanje i pravenje nalozi treba na Standard paket i plus na sekoja transakcija imas minimum 15 den provizija.
Имаш, предефинирани обрасци за плаќање во Лајт. Само не бркаат скроз работа.
Гледам и халк имаат новини од 01.05. и они накачиле и укинале некои работи. Вадење пари од било кој банкомат е само и само за приматели на плата таму и вооедно иматели на Мастеркард Ворлд Дебит. И не се тие провизиите за плаќање ни кон други банки ни кон интерно. Интерно е 5ден, Екстерно :) е 15ден, безплатно е само режиски трошоци кон оние со кои имаат договор и темплејти.

1745921913601.png

Сега ќе ум барам званично одговор, па ќе имаме информација. Па мора бре даа има некој начин за неограничено проверка на сопствената сметка, мме. Ако не бар ќе си знаеме и ќе си цениме кој каде ќе оди ако му е тоа важно. Има сѐ уште по некоја банка и што не наплаќа ваш за секое "добро утро".
Дефинитивно добив званичен одговор дека, нема начин за бесплатен пристап до онлајн банкарство (веб или мобилен) без најмалата претплата. Значи нема веќе бесплатно. Уште останува да кажат како го замислуваат ова за иматели на Основна платежна сметка, каде законски мора да е безплатно.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.507
3.110
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
А вие мислевте на НЛБ онака им текна да качат малце? Договорено си е тоа меѓу банките. Ти скрати ваму додади таму и обратно.

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.055
3.492
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
Уште останува да кажат како го замислуваат ова за иматели на Основна платежна сметка, каде законски мора да е безплатно.
ќе речат на банкомат - што е глупо али ќе се извадат законски

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.684
3.777
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Viko

hello world
28 јуни 2022
305
283
За Халк банкава, пред неколку години сакав за една сметка кај нив да имам увид во сметката, ништо повеќе.
Односно сакав да направам акаунт за проверка преку веб и/или преку апликација (не беше моја сметката, за друго лице стануваше збор).
Не можеше да се креира акаунт онлајн, па отидов до банката. На шалтер ги прашав, и ми кажаа дека месечно ќе кошта 200 денари за да се проверува преку апликацијата за телефон (без е-банкинг, само преку „бесплатната“ апликација за мобилен).
Од тогаш поминаа неколку години, денес не знам како е, и дали сеуште ја имаат таа ставка од 200 денари месечно за онлајн увид во парите на сметката.

П.С.
Не креирав акаунт, сега за сега од банкомат ја проверуваме сметката, при вадење пари (немам забележано дека наплатиле за проверка преку банкоматот, ама па ретки се овие проверки, можеби еднаш месечно, или помалце)
Во Халк 200 денари наплаќаат еднократно за издавање на либ со кои ќе си направиш профил на електронско банкарство, инаку месечно плаќаш 80 мкд (40 сметка 40 онлајн банкарство).

Можеш да користиш и на веб ама нема поента бидејќи бара отп авторизација преку мобилната апп.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.507
3.110
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Старите уште викаат - од човек се станува трговец, ама од трговец човек тешко :)

Без приговори, пензиите се исплатија денес!
Оф оф ќе има за сите.

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
570
389
Имаш, предефинирани обрасци за плаќање во Лајт. Само не бркаат скроз работа.

Гледам и халк имаат новини од 01.05. и они накачиле и укинале некои работи. Вадење пари од било кој банкомат е само и само за приматели на плата таму и вооедно иматели на Мастеркард Ворлд Дебит. И не се тие провизиите за плаќање ни кон други банки ни кон интерно.
Vo Light paketot na NLB nemas voopsto opcii za plakjanje.
Inaku za Halk ne go pisuva toa na cenovnikot bidejki e nekoj nacin kako povolnost, za primateli na penzija i plata kaj niv so Mastercard Debit Contactless dobivas neograniceno vadenje na bilo koj bankomat, a za mladi do 25 so paketot za mladi Halk Ez dobivas isto taka neograniceno vadenje na bilo koj bankomat so Visa PayWave Electron.
A so Mastercard World Debit bilo koj moze da vadi bez provizija za razlika od mlad/penzija/plata.

Без приговори, пензиите се исплатија денес!
Da sega i tekna na NLB, Halk porano pustaat penzii vekje so godini. Posle 400 komentari na sekoja objava za penzii im tekna i na NLB.

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
576
941
Во Халк 200 денари наплаќаат еднократно за издавање на либ со кои ќе си направиш профил на електронско банкарство, инаку месечно плаќаш 80 мкд (40 сметка 40 онлајн банкарство).

Можеш да користиш и на веб ама нема поента бидејќи бара отп авторизација преку мобилната апп.
Јас и ЛИБ имам и електронско банкарство и пак плаќам 40 со 40.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Vo Light paketot na NLB nemas voopsto opcii za plakjanje.
Имаш со МиниКлик кој ти е бесплатно достапен кога веќе го имаш Лајт пакетот.

Inaku za Halk ne go pisuva toa na cenovnikot bidejki e nekoj nacin kako povolnost, za primateli na penzija i plata kaj niv so Mastercard Debit Contactless dobivas neograniceno vadenje na bilo koj bankomat, a za mladi do 25 so paketot za mladi Halk Ez dobivas isto taka neograniceno vadenje na bilo koj bankomat so Visa PayWave Electron.
A so Mastercard World Debit bilo koj moze da vadi bez provizija za razlika od mlad/penzija/plata.
Не знам јас што пишува или не пишува, само ти пренесов како е на веб сајт кај нив, и во тарифник. Значи и јас реков дека важи само за приматели на плата или пензија, и за млади (го има и во НЛБ истото освен вадењето на банкомати). Значи не е општа поволност и не може да споредуваме. Или да резимирам, кога денес би бирал банка за да почнам би ја избрал Халк ако мериме само според трошоци и надоместоци. Се друго, целокупен пакет на услуги и производи е многу тешко да споредиме.

Da sega i tekna na NLB, Halk porano pustaat penzii vekje so godini. Posle 400 komentari na sekoja objava za penzii im tekna i na NLB.
И текна и на НЛБ одамна, го прави ова веќе подолго време кога се празници. Го знам по мајка ми пошто прима пензија преку НЛБ.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно