Едноставно ја нема опцијата за шипинг надвор од ЕУ, и тоа е тоа. Причина, не верувам дека имаат официјално дадено. Имаше неофицијални муабети демек нешо сервери мигрирале, дрн дрн, ама најверојатно е нешт друго (или неисплатливост, или голем губиток на пратки и слично)А зошто не праќаат? Читкав назад во темава ама не видов конкретно зошто престанале...
Второто.ама најверојатно е нешт друго (или неисплатливост, или голем губиток на пратки и слично)
Sekako nemaat drug izborИ јасна поука, од CU веќе нарачуење ЈОК!
Update: стигна матичната и стварно ја опраиле. Во кутијата имаше лист од Асус сервис со образложение дека смениле чипсет, вака одокативно не можам да приметам ништо лемено праено, можда нешто софтверски правеле....како и да е, шо и да напраиле работи сега фала им! Кооонечно да си поиграм....ми фалеше ептен.И мене ми пратија само адреса по мејл кога им ја враќав матичната, ама не ми наплатија шипинг од Австрија до нив(Германија) и назад....btw уште ја чекам да стигне....месец дена бидна откако се укака. Исто така дознав дека не ми следува refund после 30 дена од купување, туку, ми следуваат 2 поправки на производот и после втората поправка ако пак не сум задоволен тек тогаш ми следува замена или refund. (иначе скоро година има откако ја купив, а си има 2год гаранција од производителот според ЕУ закони)
Наводно матичнава ја пратиле до Asus Германија, они ја поправиле одма и сеа путуе назад накај мене....се сомневам дека било што поправиле али ај да видиме, неам др избор пошо не ми се фрлаат туку така парите, па ќе ја играм нивнава игра на ти го дај ми го.
И јасна поука, од CU веќе нарачуење ЈОК!
Ти не ќе да си во тек со настаните. CU не испорачува веќе во Македонија.Нарачува некој уште од овие, има уште економска поента и разлика со локалните цени? Гледано како за high-end кофигурација за Autodesk Maya, со RTX 4070 Ti (или не Ti), итн.
Па нели не испраќаат веќе во МК ?Нарачува некој уште од овие, има уште економска поента и разлика со локалните цени? Гледано како за high-end кофигурација за Autodesk Maya, со RTX 4070 Ti (или не Ti), итн.
Ни раскинаа CU, нема достава веќе до кај нас.Нарачува некој уште од овие, има уште економска поента и разлика со локалните цени? Гледано како за high-end кофигурација за Autodesk Maya, со RTX 4070 Ti (или не Ti), итн.
Нема нешто слично?
Од Ананас зафркаваат со гаранции а нашиве брзи пошти исто така не прават достава на пратки како далеку си,не се најдовме,загубена итн.Склопи од Ананас со ваучери. Јас така направив. Сеа бара трпение да начекаш еден од 5000, но има.
Од Ананас зафркаваат со гаранции а нашиве брзи пошти исто така не прават достава на пратки како далеку си,не се најдовме,загубена итн.
За жал CU беше добра алтернатива ама се што е добро кај нас кратко трај како Gjirafa50.
Од Ананас зафркаваат со гаранции а нашиве брзи пошти исто така не прават достава на пратки како далеку си,не се најдовме,загубена итн.
За жал CU беше добра алтернатива ама се што е добро кај нас кратко трај како Gjirafa50.
Бесплатна достава
KEYBOARD WRIST REST SILICON KEYCHRON K2/K6/K2 Pro/K6 Pro, Black, PR43
940,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Red switch, C2PX-M1
4.640,00 ден
Бесплатна достава
GAME FIGURINE PALADONE FORTNITE WALL MOUNTABLE LOGO LIGHT, PP14621FOVN
2.170,00 ден
Бесплатна достава
SSD M.2 1TB WD Green SN3000 NVMe Gen4 5000MB/s WDS100T4G0E
8.940,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V6 ULTRA 8K Full Size QMK/VIA, HS, RGB, Silk POM BROWN Switch, Black, 2.4Ghz/BT/Wired, w/knob, V6U-D3
8.100,00 ден
Бесплатна достава
EXTRALINK CHAIR SWIVEL OFFICE, LIGHT GRAY
2.180,00 ден