И оваа матична рикна откако апдејтав BIOS, сеа појавува ерор дека неам уштекано 8PIN конектор. Зборев со АСУС, викаат јбг, мењај ја....идеме на трета среќа и повторно замарање со RMA процедура кај Computer Universe.Дефектна беше, така да беспари, они ми пратија повратница за пошта, само ја однесов во пошта и толку.
А стариот да го вратиш ? БИОС ?И оваа матична рикна откако апдејтав BIOS, сеа појавува ерор дека неам уштекано 8PIN конектор. Зборев со АСУС, викаат јбг, мењај ја....идеме на трета среќа и повторно замарање со RMA процедура кај Computer Universe.
Пробав, исто. Искрено многу сум разочаран од ASUS, не знам шо им се дешава ама, првата матична стигна со дефектен PCI-слот, вторава беше ОК ама за да иам слика од графичка за време на POST мора Legacy/CSM да биде активен шо е ретардирано пошо користев RTX 3090/3080 на неа, неисе. Барем работеше ок до последниов BIOS, супер стабилна, рамот со EXPO на 6000 + стегнати тајминзи, 7600x без воопшто замарање(PBO) стабилен на 5.4....температури на чипсет/ссд и напонска одлични.А стариот да го вратиш ? БИОС ?
Ааа штом е така - нов хардвер скап имаш - ич не се замарај - барај да си добиеш исправно - ново..Пробав, исто. Искрено многу сум разочаран од ASUS, не знам шо им се дешава ама, првата матична стигна со дефектен PCI-слот, вторава беше ОК ама за да иам слика од графичка за време на POST мора Legacy/CSM да биде активен шо е ретардирано пошо користев RTX 3090/3080 на неа, неисе. Барем работеше ок до последниов BIOS, супер стабилна, рамот со EXPO на 6000 + стегнати тајминзи, 7600x без воопшто замарање(PBO) стабилен на 5.4....температури на чипсет/ссд и напонска одлични.
Се расчепкав по форуми, цела AM5 серија им е со проблемчиња, не е само мојов модел.
Најдовте замена за Computer Universe? Имам за порачување работи...
Аман бе, овие сигурни преку Унгарска пошта праќаатAko si dobrovolec slobodni probaj iPon - hardver és szoftver hírek, tesztek, webshop, fórum i kazi za feedback sto da ocekuvame.
Не се пронајдени такви јунаци уште. Од кога збориме некој да проба па да отвориме нова тема Неон24.Ima nekoj iskustvo so neon24 kako e vo sporedba so universe
Слично искуство како со CU. Пратката стига прилично брзо со фактура залепена на неа, без потреба од праќање слики во форма на PDF по мејл на кој никој не враќа. Голем пакет подигнат директно од Пакетско во Пошта, без да заглави на царина и без било каква доплата.Ima nekoj iskustvo so neon24 kako e vo sporedba so universe
кога ги гледам цените на неон24 не гледам зошто некој од овде би купил од тамуIma nekoj iskustvo so neon24 kako e vo sporedba so universe
Токму ова е причината зашто никој не нарачува, а како што гледам и изборот е доста помал од тоа што го нудеше CU, имаше добри зделки на CU за кој што вредеше да се чека, имаше и bundle пакети со 2-3 производи, не сум видел ништо примамливо на Neonкога ги гледам цените на неон24 не гледам зошто некој од овде би купил од таму
Токму ова е причината зашто никој не нарачува, а како што гледам и изборот е доста помал од тоа што го нудеше CU, имаше добри зделки на CU за кој што вредеше да се чека, имаше и bundle пакети со 2-3 производи, не сум видел ништо примамливо на Neon
Јас неколку ноќи како пи**a во перница, вака немам плачено ни бившата кога ме оставиСмртта на рарбг и цу се двата настани кои ја одбележаа 2023та, барем за мене. Многу време поминав плачејки под туш на овие два настани.
Поздрав планирам да нарачам куќиште од neon24 па ме интересира како оди со царина дали кога го плаќаш ти е израчунато све или царинење оди посебно и колку би била царина за производ до 100 евра?
Пишува најдолу дека цените се со вклучен ДДВ, затоа е поскапо. Убавината во CU е што продаваа на физички лица како да се приватни лица, односно без вклучен ДДВ. Ако купиш од неон 24, кумулативно веројатно плаќаш 30% ДДВ плус транспортни трошоци.кога ги гледам цените на неон24 не гледам зошто некој од овде би купил од таму
Не. Ако се регистрираш како корисник од Македонија, покажува други (пониски) цени.Пишува најдолу дека цените се со вклучен ДДВ, затоа е поскапо. Убавината во CU е што продаваа на физички лица како да се приватни лица, односно без вклучен ДДВ. Ако купиш од неон 24, кумулативно веројатно плаќаш 30% ДДВ плус транспортни трошоци.
Одличен фајнд. Уште некој да порача да проба па да сподели искуствоНе. Ако се регистрираш како корисник од Македонија, покажува други (пониски) цени.
Не, сега ни за враќање не пуштат shipping labels, треба да пуштам графичка за сервис и ми рекоа треба сам да си платам за трошоците на шипинг.Што се случува со сајтов, испорачуваат или не до Македонија?
А зошто не праќаат? Читкав назад во темава ама не видов конкретно зошто престанале...Не, сега ни за враќање не пуштат shipping labels, треба да пуштам графичка за сервис и ми рекоа треба сам да си платам за трошоците на шипинг.