Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

Avid

senior
21 јануари 2009
6.447
11.504
Скопје
Симни peel remote и одбери за фирма на ресиверот deutache telekom. Така јас направив.
Ова peel remote како да е вградено. Го отворив mi remote, стиснав на плусот горе, ми даде да одбирам set top box и се отвори нов таб но ми се закочи затоа што немав нет и не можеше да ги пребара сет топ боксовите и кога кликнав алт таб видов дека е отворен нов таб крстен peel mi remote.
Како и да е, ова е многу convenient, нема веќе замарање со 2 даљинска.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
Значи Xiaomi го претераа ептен. По Redmi 6 и Redmi 6 Pro треба да излезат Мi Max 3, Mi max 3 Pro, Мi A2... Со сите варијанти ќе излезе дека вадат 30 телефони годишно. За луѓе што редовно ги пратат е тешко да им го фатат крајот а не пак за лаици.
Note сериите комплетно изгубија смисла бидејќи речиси сите телефони се поголеми од 5 и пол инчи.
Со апдејти каснат по година дена и со сите извадени телефони не сум оптимист дека нешто ќе убрзаат.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.101
6.046
Па ќе биде хаос кога нема ниеден флегшип со нормална батерија. Да имаше сите ќе го купевме тој и готово.

Рецимо:
S10+ со 5000mah. аутоматски веќе нема конкуренција и крај.
Или Mi9 со 5000mah, аутоматски веќе се друго е небитно тотално и сите го зимаат овој.
Или Mi Max 3 Pro со 5000mah, со добра камера и чао пријатно се друго на пазарот.
итн.

Првото тешко да се деси. Второто со многу зејтин во црква однесен, ама пак тешко. Третото да се надевам дека за месец дена ќе го имаме. Ако не ја усерат камерата намерно до бескрај и да ја остават без стабилизација.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Хаос невиден се. Пошто једини телефон од буџет со 4000 батерија беше Redmi 4x, решив боље да и го дадам мојов RMN3pro на женами него да го купам тој со Snapdragon 435.

Реков ај јас ќе се подновам гледам Mi A1 сите го сакаат, башка андроид пуристи го обожаваат па отидов да го видам. Кога го видов безелот над екранот се откажав. Па ај да видам Redmi Note 5 pro го фалеа нели, навигациски копчиња on-screen (што лично мрзам), а и телефонот ми изгледа како Always само без крилца. И сега уште се мислам.

Maxi_Sanitary_Napkin_without_Wings.jpg

mdeni

senior
24 септември 2012
6.101
6.046
Тиња се он скрин копчиња. Ама нема бегање. Неќеле безели... глупости. Јуслес 25:4 екран ќе правиме.

Ноте е топ. Ѕирни го пак само црн. Секој бел телефон е ужасен затоа така ти личел
Оди и барај црн. И после пиши тука.

Luidgi

lurker
24 февруари 2008
848
932
Немора копчиња, јас го користам со gestures, бар го имам цел екран на располагање.

Full_Infected

hello world
7 април 2016
192
42
Па ќе биде хаос кога нема ниеден флегшип со нормална батерија. Да имаше сите ќе го купевме тој и готово.

Рецимо:
S10+ со 5000mah. аутоматски веќе нема конкуренција и крај.
Или Mi9 со 5000mah, аутоматски веќе се друго е небитно тотално и сите го зимаат овој.
Или Mi Max 3 Pro со 5000mah, со добра камера и чао пријатно се друго на пазарот.
итн.

Првото тешко да се деси. Второто со многу зејтин во црква однесен, ама пак тешко. Третото да се надевам дека за месец дена ќе го имаме. Ако не ја усерат камерата намерно до бескрај и да ја остават без стабилизација.
Секој смартфон кој нема да биде надограден со понова верзија на ОС, ќе држи како нов дури и после година две користење.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Ај сега пошто жена ми го доби мојот РМН3 јас извадив од резерви Редми Ноте 2.

Е сега оригиналната оранж батерија е бајааги подуена. Имам порачано 2 комада Nohon компатибилни батерии меџутим истово се дешава со двете. Откако ќе се наполни 100% после некое време се гаси. Гледам на нет и со други неоригинални батерии се дешава истово. Некој воркараунд додека не се решам што да купам?

Линк
Original NOHON Battery BM45 For Xiaomi Redmi Note 2 II Note2 NoteII 3060mAh Mobile Phone Accumulator Retail Package In Stock-in Mobile Phone Batteries from Cellphones & Telecommunications on Aliexpress.com | Alibaba Group

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
Пред некој ден бев во Xiaomi продавница во Украина.

36265006_1698243833587276_5168344029443653632_n.jpg

Од latest модели погодете кој го имаа ?!
Mi Mix 2 -.-"
Другото беа некои Редми Ноте 4, Редми 5, Ми А1 и слично..
2S ќе им стигнал за месец дена, а Mi 8 дури после 2-3 месеци, не биле сигурни...

Која е поентата на тоа да имате официјална продавница некаде ,ако најновите модели ги пуштате дури после 3-4 месеци, а се тепаат кој побрзо да изваде нов модел...

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.644
1.805
Па мораат да имаат глобална верзија, односно Европска верзија со Банд 20 (800Мхц), да го продаваат во Европа, јер замисли го купиш телефонот и немаш 4Г. А освен Редми серијата и Микс, останатите модели немаат Глобални верзија, дури ни Ми6 нема таква верзија.

dule_

hello world
7 март 2015
264
158
Па мораат да имаат глобална верзија, односно Европска верзија со Банд 20 (800Мхц), да го продаваат во Европа, јер замисли го купиш телефонот и немаш 4Г. А освен Редми серијата и Микс, останатите модели немаат Глобални верзија, дури ни Ми6 нема таква верзија.
Mi6 нема глобална верзија?

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.644
1.805
Mi6 нема глобална верзија?
Јас досега не сум успеал да најдам по интернетов, еве ни на форумот МИУИ нема ништо, некои коментари:
Currently, the entire flagship line of Xiaomi devices doesn't support LTE Band 20 frequency. And all the previous flagships. How much this shame can go on? The flagship - he's the one and the flagship, that everything in it must be at the highest level. In fact, it turns out on the contrary - part of the budget devices are released with Band 20 support, and all flagships are completely scored. Many potential buyers would just ignore Xiaomi flagships from the possible options to purchase.
If Mi7 comes out without Band 20, I do not even know how it will be called. For 2018, just a disgrace, so many years Xiaomi can not build in such a basic thing into the flagship - no words here.

It's not true. B20 is used in different areas, including cities, not only low populated ones. Even if you're living in a place where other bands are available, does that mean you can't move anywhere else and use all the advantages you can use? Isn't that funny to speak about a flagship device that does not support 4G network ? This is the basic feature, and untill Xiaomi understands that basic features are the most important ones they wouldn't build real flagships. They're just making an illusion that they could offer "the same" flagship device as other manufactures do but for less money... And that illusion becomes more obvious over time.

dule_

hello world
7 март 2015
264
158
Јас досега не сум успеал да најдам по интернетов, еве ни на форумот МИУИ нема ништо, некои коментари:
Currently, the entire flagship line of Xiaomi devices doesn't support LTE Band 20 frequency. And all the previous flagships. How much this shame can go on? The flagship - he's the one and the flagship, that everything in it must be at the highest level. In fact, it turns out on the contrary - part of the budget devices are released with Band 20 support, and all flagships are completely scored. Many potential buyers would just ignore Xiaomi flagships from the possible options to purchase.
If Mi7 comes out without Band 20, I do not even know how it will be called. For 2018, just a disgrace, so many years Xiaomi can not build in such a basic thing into the flagship - no words here.

It's not true. B20 is used in different areas, including cities, not only low populated ones. Even if you're living in a place where other bands are available, does that mean you can't move anywhere else and use all the advantages you can use? Isn't that funny to speak about a flagship device that does not support 4G network ? This is the basic feature, and untill Xiaomi understands that basic features are the most important ones they wouldn't build real flagships. They're just making an illusion that they could offer "the same" flagship device as other manufactures do but for less money... And that illusion becomes more obvious over time.

Не ми се верува на 3g да е толку брз интернетот.

bfe285a494f1d2249cf7e44587fdf970.jpg
cb5cfe0eddeb3e486da5936a76a26121.jpg

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573

Во hi.mk го рекламираат со В20

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.644
1.805
Секако има делумна покриеност, бидејќи има банд 3 (1800Мхц), но нема целосна.

A

aleksandar.divitarov

Гостин
Изгледа дека 90% е прегорен најверојатно PowerManagment IC на плочата кој е многу чест проблем кај Ксиаоми е финтата е то шо најверојатно верзијата од МИ Флеш тул (2017.7.20.0) го прегорува чипот после флешување еве истиов проблем so МИ 5 Mi 5 bricked - can flash ROM, but still no power - Xiaomi Mi 5/Pro - Xiaomi MIUI Official Forum е сега незнам шо чип користи МИ А1 за да го порачам и да барам сервис да го среди бидејќи во хај сторе не сакат да го средат барат 9500 за нова плоча шо не е исплатливо

mdeni

senior
24 септември 2012
6.101
6.046

Steam.

user
31 мај 2011
1.098
1.025
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5700X3D w/ Thermalright Peerless Assassin 120 Digital ARGB White
Motherboard
ASUS TUF B550M-PLUS
Storage
Samsung 970 EVO PLUS 1TB + 2TB WD20EZRX x2 + WD SN770 1TB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
Gigabyte RTX 5070 Ti WINDFORCE OC SFF
Case
LIAN LI Lancool 206 White
Mouse
Darmoshark M2
Keyboard
Epomaker HE80
Audio
JCally JM20 MAX w/ Sennheiser HD 599
Monitor
AOC Q27G4ZR + ASUS ROG XG27ACS
OS
Windows 11
Mi A1 или Редми С2? Гледам слична цена се во анхоч.

Luidgi

lurker
24 февруари 2008
848
932
Изгледа дека 90% е прегорен најверојатно PowerManagment IC на плочата кој е многу чест проблем кај Ксиаоми е финтата е то шо најверојатно верзијата од МИ Флеш тул (2017.7.20.0) го прегорува чипот после флешување еве истиов проблем so МИ 5 Mi 5 bricked - can flash ROM, but still no power - Xiaomi Mi 5/Pro - Xiaomi MIUI Official Forum е сега незнам шо чип користи МИ А1 за да го порачам и да барам сервис да го среди бидејќи во хај сторе не сакат да го средат барат 9500 за нова плоча шо не е исплатливо

Јас неотпакуван продадов за 12к. Поарно купи си друг, а тој продај го за делови 4-5к. Со акцијата на VIP сигурно ќе се појават за ~12к по огласнициве. Таман работа да дадеш 9500 ден. за нова матична.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
Xiaomi Mi 8 серијата веќе има продадено повеќ од милион уреди!

Што мислите, да се купува ми 8 или да се чека ми 8 експлоурер?

Некако сумњиво ми е да се продале 1.000.000 уреди имајки ги само на Али и слични места... :)
да не е малце маркетиншки трик да се зголеми продажбата... :hmmm:

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно