Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

Vlad944

lurker
3 март 2015
783
1.754
Имам Redmi 4 pro 3/32 од пред 3 дена почна boot loop да прави,бев на миуи 9.5 флешнав на истиот 9.5 и издржа 3 дена и еве пак истото се дешава,кажете некое чаре ?

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.031
UNIVERSE
www.miui.mk
Имам Redmi 4 pro 3/32 од пред 3 дена почна boot loop да прави,бев на миуи 9.5 флешнав на истиот 9.5 и издржа 3 дена и еве пак истото се дешава,кажете некое чаре ?
Како го флешна истиот?

Sent from my MIX 2 using Tapatalk

BlueBaron

hello world
19 јануари 2016
288
253
Скопје
Како што реков, линк до алатките што ги користев:

TWRP mido (Treble support) + Magisk (Treble support).
RN4X Mido.zip | Solidfiles

Модем, доколку имате проблем со безжичните сигнали (Вифи, Сим картичка, Блутут)
[Mido] Modem for RN4 SD Mido

И истотака најнов firmware од Developer China ROM:
Loading site please wait...

Е сега уште нешто како предупредување, тоа што кај мене се погодија овие и работеа безпрекорно, не значи дека и кај вас ќе работат на тој начин. Така да бидете спремни за се. :)

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Кога се инсталира ром од xioami.eu треба да се направи wipe на system?
Ако е нова инсталација од друг ром тогаш да и дата и систем, а ако е надградба од стабилен еу на стабилен еу или од неделен на неделен тогаш не треба.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

dule_

hello world
7 март 2015
264
158
Ако е нова инсталација од друг ром тогаш да и дата и систем, а ако е надградба од стабилен еу на стабилен еу или од неделен на неделен тогаш не треба.

Така направив ама на ми логото и долу powered by android нонстоп вртеше и не се палеше телефонот.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Не можам да сменам слика на lockscreen, многу ми е грда таа фабричката.
Одам да сменам и нема ефект, стои старата.
Global 9.5.4 redmi 4x

Бтњ, моментално чекам екран за Рн3п то од Али, па ке го користам тој изгледа некое време...

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Mayson

user
10 април 2011
1.040
589
Mayson's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6500
Motherboard
Asus H110M-K
Storage
Samsung 850 EVO 250 GB + Kingdian S370 512 GB + HDD Hitachi 2 TB
PSU
HCG-520M
RAM
16 GB DDR4 2133 MHz Patriot
Video card
ASUS Strix RX 470 4GB
Case
Antec GX500
Mouse
Logitech MX 518 Legendary
Keyboard
Redragon K558
Monitor
AOC G27 70PF FreeSync 144Hz
OS
Windows 10
ми се заеба тоа за у штекер, беше малце криво уште кога го купив некако со мали потешкотии влагаше кај мене у соба, ама сега на друг штекер нејкеше и се заеба, се продаваат негде кај нас ? IMG_20180429_175151_HDR.jpg

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Би требало да ги има во секоја железара, 40-50 денари. Провери исто и во Сет/Анхоч.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.791
5.511
ми се заеба тоа за у штекер, беше малце криво уште кога го купив некако со мали потешкотии влагаше кај мене у соба, ама сега на друг штекер нејкеше и се заеба, се продаваат негде кај нас ?Погледнете го атачментот 64078
На било која тезга на било кое пазарче. Добро не на оние со патлиџани и пиперки :)

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
ми се заеба тоа за у штекер, беше малце криво уште кога го купив некако со мали потешкотии влагаше кај мене у соба, ама сега на друг штекер нејкеше и се заеба, се продаваат негде кај нас ?
Вакво барај, многу се подобри од тој тип што веќе си го имал. По 50 денари се на зелено пазарче.
s-l1000.jpg

head1

hello world
15 ноември 2016
94
117
Не можам да сменам слика на lockscreen, многу ми е грда таа фабричката.
Одам да сменам и нема ефект, стои старата.
Global 9.5.4 redmi 4x

Бтњ, моментално чекам екран за Рн3п то од Али, па ке го користам тој изгледа некое време...

@StalkeR, може линк да ми пратиш за екранот за РН3П, пошто и мене ми тресна на земја и стаклото испука цело

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Едно прашање до @the_maker или било кој што знае зошто е тоа така? (не како да го спречам, тоа го знам, но зошто е воопшто така ).
Станува збор за рекламите кои ги гледам во разни фабрички апликации на глобален стабилен 9.5.3.0 ром. Во музичката апликација, во клинер апликацијата, во доунлоадс апликацијата.... И да напоменам дека немам вируси во телефонот, меѓу другото му направив и свежа инсталација со мифлеш.

Поентата ми е, да го добиев телефонот бесплатно ќе беше во ред да гледам реклами, но јас го купив телефонот, а со него логично е производителот да стави софтвер кој би го направил телефонот функционален, а не јас да платам за телефонот, а со тоа некој друг да добие бесплатна реклама, односно реклама за која јас сум платил да ја гледам и да ме иритира.

Страшно лош потег на Xiaomi во обид да заработат пари на наш грб, а од друга страна пак се декларираат дека профитот нема да им надмине 5%. (но при тоа без да нагласат дали тоа се однесува само на профит од продажба на уредите или тука спаѓа и профитот од рекламите кои ги гледаме ние).

Јас не сум единствен на кого ова му се случува, на интернет голем број на луѓе се жалат на овој проблем.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.031
UNIVERSE
www.miui.mk
Едно прашање до @the_maker или било кој што знае зошто е тоа така? (не како да го спречам, тоа го знам, но зошто е воопшто така ).
Станува збор за рекламите кои ги гледам во разни фабрички апликации на глобален стабилен 9.5.3.0 ром. Во музичката апликација, во клинер апликацијата, во доунлоадс апликацијата.... И да напоменам дека немам вируси во телефонот, меѓу другото му направив и свежа инсталација со мифлеш.

Поентата ми е, да го добиев телефонот бесплатно ќе беше во ред да гледам реклами, но јас го купив телефонот, а со него логично е производителот да стави софтвер кој би го направил телефонот функционален, а не јас да платам за телефонот, а со тоа некој друг да добие бесплатна реклама, односно реклама за која јас сум платил да ја гледам и да ме иритира.

Страшно лош потег на Xiaomi во обид да заработат пари на наш грб, а од друга страна пак се декларираат дека профитот нема да им надмине 5%. (но при тоа без да нагласат дали тоа се однесува само на профит од продажба на уредите или тука спаѓа и профитот од рекламите кои ги гледаме ние).

Јас не сум единствен на кого ова му се случува, на интернет голем број на луѓе се жалат на овој проблем.

Не се реклами туку сугестии, т.е. препораки за апликации или друга содржина. И не е најчесто за да "потрошиш" пари, туку бесплатно ти даваат. Само да се кукало, одма и на профитот од 5 % му рипнавте јбт :))

Се менува во сетингс -> системски апликации

xCorbe

hello world
1 мај 2014
249
203
Prilep
Не се реклами туку сугестии, т.е. препораки за апликации или друга содржина. И не е најчесто за да "потрошиш" пари, туку бесплатно ти даваат. Само да се кукало, одма и на профитот од 5 % му рипнавте јбт :))

каде во системски?

Sent from my MI 5 using Tapatalk

goki1990

hello world
24 септември 2013
455
355
Skopje
Во settings најгоре напиши ads и исклучи го personalized ad recommendations
67bbff827d89309174086c532e8346e4.jpg

Иначе се наоѓа во additional settings / privacy / user experience program
Sent from my MI 5 using Tapatalk

Mayson

user
10 април 2011
1.040
589
Mayson's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6500
Motherboard
Asus H110M-K
Storage
Samsung 850 EVO 250 GB + Kingdian S370 512 GB + HDD Hitachi 2 TB
PSU
HCG-520M
RAM
16 GB DDR4 2133 MHz Patriot
Video card
ASUS Strix RX 470 4GB
Case
Antec GX500
Mouse
Logitech MX 518 Legendary
Keyboard
Redragon K558
Monitor
AOC G27 70PF FreeSync 144Hz
OS
Windows 10

реклами се, мене у ми фајл експлорерот ми искачаше она за кредит зимање со игор џамбазов, во секоја ми апликација посебно гасев за да не ми искачаат реклами, тоа друго е за рекомендејшнс....

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
реклами се, мене у ми фајл експлорерот ми искачаше она за кредит зимање со игор џамбазов, во секоја ми апликација посебно гасев за да не ми искачаат реклами, тоа друго е за рекомендејшнс....
Реклами се и во левиот горен агол на "сугестијата" пишува Ad, а не Suggestion, но ајде да ги браниме Xiaomi. И не се исклучуваат така лесно туку мора да се рутира телефонот, а да ме прашаат од Xiaomi дали воопшто сакам да го рутирам? Ептен големи глупости се ова, ептен, но тоа е кинез и тоа замисли на Глобален стабилен ром. Срамота.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв