DrMTR
senior
- 27 март 2014
- 7.956
- 8.458
Ќе треба да има согласно процедурата, затоа што веќе сите кинески верзии се блокираат да работат вон кина. Повеќе инфо ќе се има почеток на Март.@the_maker имам нарачувано доста работи од Xiaomi, првенствено камери. Кога се очекува да имате и други прозиводи освен телефони, да чекаме или да нарачуваме од Али ?
Пред 3-4 дена на Redmi 3S добив MIUI Global 9.2 (9.2.20 Stable)
Од сите промени кои неидна не можам да ја приметам најголем "бенефит" видов од тоа што сега немам опција за префрлање од еден таб во друг. Опцијата што беше кога ќе до држиш дугмето "мени" (три цртички) да ти ги даде сите отворени апликации па да шалташ измеѓу ними.
Каде е сега таа функција и зашто ја немам?
Ве молам разочарајте ме и кажете ми каде е сега скриена таа опција зашто сега сум со дисфункционален телефон и имам причина повеќе да го сменам ѓубрево.
Знаете премногу е возбудливо кога ти е отворен Messenger и пријателот ти праќа линк од некој сајт и ти кликаш на него. Се отвара Browser и ја немаш опцијата за да се вратиш на отворениот tab од Messenger па ја бараш иконата во Homepage за да ја повикаш повторно апликацијата и да продолжиш каде што си застанал со чатот.
ИЛИ
Го отвараш Viber па сакаш да пишеш некој број или некој кој курац више и наместо да ти се двата таба едно до друго отворени ти бараш пенкало и ливче за да го пишеш бројот затоа што си премногу глуп да запамтиш 9 броја во низа а табовите на чудесниот Xiaomi не ти работат.
Фала многу верни корисници на делото и ликот на Xiaomi телефоните
ми испадна на фб. и јас мислам дека е грешка не се до толку неарни мислам ама битно имаат објава со ценаваНе знам од каде ти е исечено ова, ама грешка е.
Погледнете го атачментот 62177
Испратено од Mi A1 (конечно...)
Мириса на нов Самсунг корисник..Пред 3-4 дена на Redmi 3S добив MIUI Global 9.2 (9.2.20 Stable)
Од сите промени кои неидна не можам да ја приметам најголем "бенефит" видов од тоа што сега немам опција за префрлање од еден таб во друг. Опцијата што беше кога ќе до држиш дугмето "мени" (три цртички) да ти ги даде сите отворени апликации па да шалташ измеѓу ними.
Ве молам разочарајте ме и кажете ми каде е сега скриена таа опција зашто сега сум со дисфункционален телефон и имам причина повеќе да го сменам ѓубрево.
Знаете премногу е возбудливо кога ти е отворен Messenger и пријателот ти праќа линк од некој сајт и ти кликаш на него. Се отвара Browser и ја немаш опцијата за да се вратиш на отворениот tab од Messenger па ја бараш иконата во Homepage за да ја повикаш повторно апликацијата и да продолжиш каде што си застанал со чатот.
ИЛИ
Го отвараш Viber па сакаш да пишеш некој број или некој кој курац више и наместо да ти се двата таба едно до друго отворени ти бараш пенкало и ливче за да го пишеш бројот затоа што си премногу глуп да запамтиш 9 броја во низа а табовите на чудесниот Xiaomi не ти работат.
Не го држиш го допираш и ти ги дава апликациите што ти се отворени,сега проверив на редми 4х миуи 9.2 стабилен(9.2.4.0)и си функционира како што треба.Пробај еден рестарт?Пред 3-4 дена на Redmi 3S добив MIUI Global 9.2 (9.2.20 Stable)
ИЛИ
Батка само се ремапирани копчињата, поточно Recent AppsПред 3-4 дена на Redmi 3S добив MIUI Global 9.2 (9.2.20 Stable)
ИЛИ
Кај нас колку ќе биде Redmi note 5 pro дали да го чекам или Mi A1 да го купам?[2018 Mi Product Launch] Redmi Note 5, Note 5 Pro And Mi TV 4 Unveiled in India! - India - Xiaomi MIUI Official Forum
Представени новите модели од Редми Ноте Серијата, како и воведување на МИ ТВ 4 на Индискиот пазар.
Најскапиот модел на Ноте 5 Про ќе кошта 17 000 Индиски Рупии (215€).
Интересно е тоа што телевизорот ќе доаѓа со вграден Patch Wall со индиски содржини, што значи ќе има слична функционалност како Кинеската верзија на телевизорот, за жал не е претставена 4А верзијата која е доста поефтина со слични функционалности. Теевизорот ќе кошта 500 ЕУРА. Еве едно видео за можностите на телевизорот
View: https://www.youtube.com/watch?v=sXeZ3zv01OE
View: https://www.youtube.com/watch?v=8SZ2llTb0Qk
Тоа кај нас е малку комплицирано, зависи од маржата на Мејкерот, инаку треба да се почека лансирањето на Кинескиот пазар, нешто како Редми Ноте 5Х верзија, за точна цена, таму ќе биде поефтин и ќе видиме по која цена ќе оди на Алиекспрес. Можеби 200€+18%ДДВ.Кај нас колку ќе биде Redmi note 5 pro дали да го чекам или Mi A1 да го купам?
16к за RN5P 6гб според мене.
5х ти е исти а1 само со миуи софтвер.Денес бев до Анхоч и ги проверив Xiaomi mi A1 и имаше уште една верзија која неможам да ја најдам на gsm arena Xiaomi mi 5X која изгледа подполно иста како A1 но е црвен по боја(добро изгледа по мој вкус) но незнам дали е со Xiaomi software или со Android one, како и да е интересни телефончиња се но кога го фатив во рака сензорот за прст од позади беше во некоја чудна позиција малце неудобно но мислам тоа ке се навикне и не е некој голем проблем(споредувајки со на другарми nexus 6p кој иако е поголем за некоја причина поубаво чуство имаше на позицијата на сензорот). Сакав да побарам HTC U11 Life зошто е во иста цена како А1 телефонот да видам кој ќе ми се допадне повеќе но за жал U11 никаде не го имаат на залиха иако T home и VIP го промовираат малце глупаво ама ете. 5X-от изгледа интересен бојата е добра а и доаѓа со 64GB за разлика од A1 со 32GB тоа е единствената друга разлика.
И Mi 5X нема бенд 20.5х ти е исти а1 само со миуи софтвер.
Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
Имавме, сега нови ќе стигнат во март некаде.@the_maker Дали имате Xiaomi Mi Bluetooth Headset или ќе добиете за брзо време?
Како ова од Aliexpress
Денес бев до Анхоч и ги проверив Xiaomi mi A1 и имаше уште една верзија која неможам да ја најдам на gsm arena Xiaomi mi 5X која изгледа подполно иста како A1 но е црвен по боја(добро изгледа по мој вкус) но незнам дали е со Xiaomi software или со Android one, како и да е интересни телефончиња се но кога го фатив во рака сензорот за прст од позади беше во некоја чудна позиција малце неудобно но мислам тоа ке се навикне и не е некој голем проблем(споредувајки со на другарми nexus 6p кој иако е поголем за некоја причина поубаво чуство имаше на позицијата на сензорот). Сакав да побарам HTC U11 Life зошто е во иста цена како А1 телефонот да видам кој ќе ми се допадне повеќе но за жал U11 никаде не го имаат на залиха иако T home и VIP го промовираат малце глупаво ама ете. 5X-от изгледа интересен бојата е добра а и доаѓа со 64GB за разлика од A1 со 32GB тоа е единствената друга разлика.
Дојде живот!Вчера земен Mi A1 од Hi Store. Првите импресии се позитивни![]()