Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
@the_maker имам нарачувано доста работи од Xiaomi, првенствено камери. Кога се очекува да имате и други прозиводи освен телефони, да чекаме или да нарачуваме од Али ?
Ќе треба да има согласно процедурата, затоа што веќе сите кинески верзии се блокираат да работат вон кина. Повеќе инфо ќе се има почеток на Март.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

kirebananamen

hello world
14 декември 2017
58
32
некој заинтересиран за акцискава цена ? се е лудо цццц
27ddfcf123cd17a7549a28a553134159.jpg

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

Jedah

user
6 ноември 2007
1.325
2.309
Jedah's setup  
Processor & Cooler
CPU AMD Ryzen 5 5500 6-Core 3.6GHz (4.2Ghz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
G.SKILL Ripjaws V Series F4-3200C15D-16GVR 16 GB (8 GB x 2) DDR4 3200 MHz CL15
Video card
ZOTAC GAMING GeForce RTX 3060 12GB GDDR6
Case
XIGMATEK MOON KNIGHT 4XRGB FAN MID-TOWER
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
E-YOOSO M-11 60% mechanical
Audio
Logitech S-220 2.1
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
Пред 3-4 дена на Redmi 3S добив MIUI Global 9.2 (9.2.20 Stable)
Од сите промени кои неидна не можам да ја приметам најголем "бенефит" видов од тоа што сега немам опција за префрлање од еден таб во друг. Опцијата што беше кога ќе до држиш дугмето "мени" (три цртички) да ти ги даде сите отворени апликации па да шалташ измеѓу ними.
Каде е сега таа функција и зашто ја немам?
Ве молам разочарајте ме и кажете ми каде е сега скриена таа опција зашто сега сум со дисфункционален телефон и имам причина повеќе да го сменам ѓубрево.

Знаете премногу е возбудливо кога ти е отворен Messenger и пријателот ти праќа линк од некој сајт и ти кликаш на него. Се отвара Browser и ја немаш опцијата за да се вратиш на отворениот tab од Messenger па ја бараш иконата во Homepage за да ја повикаш повторно апликацијата и да продолжиш каде што си застанал со чатот.
ИЛИ
Го отвараш Viber па сакаш да пишеш некој број или некој кој курац више и наместо да ти се двата таба едно до друго отворени ти бараш пенкало и ливче за да го пишеш бројот затоа што си премногу глуп да запамтиш 9 броја во низа а табовите на чудесниот Xiaomi не ти работат.

Фала многу верни корисници на делото и ликот на Xiaomi телефоните

alexandar23

hello world
29 јули 2017
65
28
Од сите промени кои неидна не можам да ја приметам најголем "бенефит" видов од тоа што сега немам опција за префрлање од еден таб во друг. Опцијата што беше кога ќе до држиш дугмето "мени" (три цртички) да ти ги даде сите отворени апликации па да шалташ измеѓу ними.
Ве молам разочарајте ме и кажете ми каде е сега скриена таа опција зашто сега сум со дисфункционален телефон и имам причина повеќе да го сменам ѓубрево.

Знаете премногу е возбудливо кога ти е отворен Messenger и пријателот ти праќа линк од некој сајт и ти кликаш на него. Се отвара Browser и ја немаш опцијата за да се вратиш на отворениот tab од Messenger па ја бараш иконата во Homepage за да ја повикаш повторно апликацијата и да продолжиш каде што си застанал со чатот.
ИЛИ
Го отвараш Viber па сакаш да пишеш некој број или некој кој курац више и наместо да ти се двата таба едно до друго отворени ти бараш пенкало и ливче за да го пишеш бројот затоа што си премногу глуп да запамтиш 9 броја во низа а табовите на чудесниот Xiaomi не ти работат.

Со double tap на мени копчето се враќаш на претходниот таб.

kirebananamen

hello world
14 декември 2017
58
32

DrMTR

senior
27 март 2014
7.956
8.458

ИЛИ

Мириса на нов Самсунг корисник.. :D

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573

ИЛИ

Не го држиш го допираш и ти ги дава апликациите што ти се отворени,сега проверив на редми 4х миуи 9.2 стабилен(9.2.4.0)и си функционира како што треба.Пробај еден рестарт?

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk

ИЛИ

Батка само се ремапирани копчињата, поточно Recent Apps :))

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.646
1.811
[2018 Mi Product Launch] Redmi Note 5, Note 5 Pro And Mi TV 4 Unveiled in India! - India - Xiaomi MIUI Official Forum
Представени новите модели од Редми Ноте Серијата, како и воведување на МИ ТВ 4 на Индискиот пазар.
Најскапиот модел на Ноте 5 Про ќе кошта 17 000 Индиски Рупии (215€).
Интересно е тоа што телевизорот ќе доаѓа со вграден Patch Wall со индиски содржини, што значи ќе има слична функционалност како Кинеската верзија на телевизорот, за жал не е претставена 4А верзијата која е доста поефтина со слични функционалности. Теевизорот ќе кошта 500 ЕУРА. Еве едно видео за можностите на телевизорот
View: https://www.youtube.com/watch?v=sXeZ3zv01OE

View: https://www.youtube.com/watch?v=8SZ2llTb0Qk

Mr Bean ^.-

hello world
2 октомври 2017
127
58
[2018 Mi Product Launch] Redmi Note 5, Note 5 Pro And Mi TV 4 Unveiled in India! - India - Xiaomi MIUI Official Forum
Представени новите модели од Редми Ноте Серијата, како и воведување на МИ ТВ 4 на Индискиот пазар.
Најскапиот модел на Ноте 5 Про ќе кошта 17 000 Индиски Рупии (215€).
Интересно е тоа што телевизорот ќе доаѓа со вграден Patch Wall со индиски содржини, што значи ќе има слична функционалност како Кинеската верзија на телевизорот, за жал не е претставена 4А верзијата која е доста поефтина со слични функционалности. Теевизорот ќе кошта 500 ЕУРА. Еве едно видео за можностите на телевизорот
View: https://www.youtube.com/watch?v=sXeZ3zv01OE

View: https://www.youtube.com/watch?v=8SZ2llTb0Qk
Кај нас колку ќе биде Redmi note 5 pro дали да го чекам или Mi A1 да го купам?

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.646
1.811
Кај нас колку ќе биде Redmi note 5 pro дали да го чекам или Mi A1 да го купам?
Тоа кај нас е малку комплицирано, зависи од маржата на Мејкерот, инаку треба да се почека лансирањето на Кинескиот пазар, нешто како Редми Ноте 5Х верзија, за точна цена, таму ќе биде поефтин и ќе видиме по која цена ќе оди на Алиекспрес. Можеби 200€+18%ДДВ.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.948
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
16к за RN5P 6гб според мене.

NanoCell

hello world
10 октомври 2011
421
524
16к за RN5P 6гб според мене.

Според цените кои се во Индија и соодветните разлики на цени на останатите модели со моделите кои ги има кај нас, очекувам цената да биде во рангот на 16000 денари.
Официјалната продажба почнува на 22-ри Фебруари, иако телефоните се достапни за преднарачка во Индија.

Ми изгледа како убав upgrade за мојот Note 4, добивам поголем екран (кој одговара за моите раце), малку поубав дизајн (на екранот и рамките, задниот дел е речиси идентичен), подобра камера или барем така се надевам (Про верзијата има двојна задна камера), малку подобрен хардвер (процесор, рам).

За да не се навраќаме на дискусијата за корисноста/некорисноста на маски и протектори, за тие кои преферираат својот уред да го користат со задна маска, во самото пакување на телефонот следува маска. (доколку може да му се верува на преводот Индиски/Македонски преку Google).

Emil Nikolovski

read-only
28 април 2016
32
7
Скопје - Кисела вода
Денес бев до Анхоч и ги проверив Xiaomi mi A1 и имаше уште една верзија која неможам да ја најдам на gsm arena Xiaomi mi 5X која изгледа подполно иста како A1 но е црвен по боја(добро изгледа по мој вкус) но незнам дали е со Xiaomi software или со Android one, како и да е интересни телефончиња се но кога го фатив во рака сензорот за прст од позади беше во некоја чудна позиција малце неудобно но мислам тоа ке се навикне и не е некој голем проблем(споредувајки со на другарми nexus 6p кој иако е поголем за некоја причина поубаво чуство имаше на позицијата на сензорот). Сакав да побарам HTC U11 Life зошто е во иста цена како А1 телефонот да видам кој ќе ми се допадне повеќе но за жал U11 никаде не го имаат на залиха иако T home и VIP го промовираат малце глупаво ама ете. 5X-от изгледа интересен бојата е добра а и доаѓа со 64GB за разлика од A1 со 32GB тоа е единствената друга разлика.

Musho

hello world
9 октомври 2013
103
308
Денес бев до Анхоч и ги проверив Xiaomi mi A1 и имаше уште една верзија која неможам да ја најдам на gsm arena Xiaomi mi 5X која изгледа подполно иста како A1 но е црвен по боја(добро изгледа по мој вкус) но незнам дали е со Xiaomi software или со Android one, како и да е интересни телефончиња се но кога го фатив во рака сензорот за прст од позади беше во некоја чудна позиција малце неудобно но мислам тоа ке се навикне и не е некој голем проблем(споредувајки со на другарми nexus 6p кој иако е поголем за некоја причина поубаво чуство имаше на позицијата на сензорот). Сакав да побарам HTC U11 Life зошто е во иста цена како А1 телефонот да видам кој ќе ми се допадне повеќе но за жал U11 никаде не го имаат на залиха иако T home и VIP го промовираат малце глупаво ама ете. 5X-от изгледа интересен бојата е добра а и доаѓа со 64GB за разлика од A1 со 32GB тоа е единствената друга разлика.
5х ти е исти а1 само со миуи софтвер.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.613
1.564
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1

Јас би ти препорачал Mi A1 заради сток Андроид (освен ако сакаш миуи). Иначе Mi A1 е со 64GB и 4GB рам, незнам дали има со 32.
Мене сензорот позицијата не ми е проблем, ми одговара. Проблем ми прави volume копчето. На нексусот ми беше на идеална позиција за зголемување/намалување на гласот при разговор. Како и да е, плус/минус за кратко време се стекнува навика.

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
Вчера земен Mi A1 од Hi Store. Првите импресии се позитивни :)

hipo

user
27 јануари 2011
1.806
1.692
sistrum.mk
И јас земав А1...колку е убаво кога го има во понуда на ВИП, гага телефон.
На гаранција лепо си пише ХИ стор.

@the_maker има ли на лагер маски за телефоно или да барам кај чичко Али?

БТЊ мрчите колку сакате МУИУ е измислен за Сток Андроид

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно