architect
Unstoppable
architect's setup
- Processor & Cooler
- i7 9700k Coffe Lake / NZXT Kraken x62
- Motherboard
- ASRock Z390 Pro4
- Storage
- SSD Samsung M.2 970 EVO 250 GB / 850 EVO 250 GB / WD EZEX 1TB
- PSU
- Corsair HX750i 80 Plus Platinum
- RAM
- G.SKILL TRIDENT Z RGB 2x 8GB ddr4 3000 mhz
- Video card
- Asus Rog Strix Gaming RТX 3070 O8G 8GB DDR6
- Case
- NZXT H500i black/red
- Mouse
- Logitech G Pro X Superlight white / Logitech G502 RGB / Deskpad Corsair MM350 PRO XL
- Keyboard
- ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
- Audio
- Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 White
- Monitor
- LG 27GL850-B
- OS
- Windows 11 x64
исто мислење, одличен звук, се навикнав на нејзе за еден ден иако имав дилема за 75% layout и е далеку подобра од ткл. кој нема механичка а сака да проба, попорачувам budget king !!!Ха, ха, звукот од тастатурава и се бендиса и на жена ми. А и убава и била на изглед. Прв пат да забележи опрема што сум купил.
Некако ме враќа во времето и буди носталгија. Звукот и чувството при куцање се фантастични.
Јас сеуште се привикнувам. Работам ноќе и тогаш мора да посегнам по Logitech MX Keys заради тивкоста. Во секоја друг дел од денот посегнувам по AULA. Белиот дизајн кој го имам јас му е доволна светлината од мониторот за да ги гледам легендите на копчињата во темна просторија.
За чудо се навикнав полека на 75% лејаут. Иако не очекував толку брзо. Практично во овај формат недостасуваат копчиња кои во суштина и никогаш не ги користам. Со исклучок на print screen. Работам со бројки но многу ретко го користам numpad.
Инаку AULA има ист спејсинг меѓу копчињата како и Logitech MX Keys што многу ми помага. Неколку TKL кои сум ги пробал имаат потесен лејаут односно копчињата со стрелките за движење иако оддвоени сепак се поблизу до сите останати копчиња споредено со фул лејаут. И сите копчиња се некако позбиени на TKL. Впрочем ова може да се види и на сликата која ја постави architect претходно споредено со ROG тастатура. Не знам дали сите TKL се такви.