Нема решение, единствено решение кое функционира во Германија е новата технологија Supervectoring која се користи од 2018та и ја зголемува брзината на бакар Supervectoring – WikipediaДефинитивно мора да бараат решение за да ги префрлаат корисниците кој се на бакар да бидат на оптика а додека не се случи тоа да ни зголемат брзини.
Сето ова ако сакаат да функционираат со HD канали и во 1080i квалитет.
Aма сигурно не се Full HD 1080i. Можеби некој кодец или како и да се вика тоа што ја намалува нешто во квалитетот на сликата, сигналот и друго.Незнам што магии правеле од Телеком, ама овие HD каналите влечат 2,5-3 Mbps само.
Веројатно се со послаб квалитет, или некој компресиран нов формат.
Битно сликата е добра.
Мое некое логично мислење е дека ги спречува да пуштат асален битрејт на каналите тоа што имаат голем број на корисници кој се на бакар и кој имаат лоша линија со лоша брзина на интернетот а со тоа ќе неможат на два приемника да гледаат HD, со интернетот ќе им се оптоварува се, HD каналите често ќе кочат.1080i не е фул хд технички е 1920х(2*540).
Никој не ги тера да шибаат фул хд и онака ресиверите нивни немаат опција за таков приказ. Доволно е да пуштат 720p со асален битрејт.
Мое некое логично мислење е дека ги спречува да пуштат асален битрејт на каналите тоа што имаат голем број на корисници кој се на бакар и кој имаат лоша линија со лоша брзина на интернетот а со тоа ќе неможат на два приемника да гледаат HD, со интернетот ќе им се оптоварува се, HD каналите често ќе кочат.
Покрај оваа промена требаше додатно да ги додаваат и во HD со поголем битрејт каналите. Ќе беше дуплирање на каналите ама ќе имаше избор за двете типс корисници на интернет.
A ние на бакар да гледаме крш слика така?Можат многу лесно да накачат битрејт само на корисниците на оптика. Ако сакаат.
Проба ли едно по друго 3 пати да го исклучиш на прекидачот позади, за да се ресетира ресиверот?Имам од првите приемници за макств, медиа приемник 300.
По две појавени групни пречки, се губи серискиот број на основниот приемник во системот на телеком, додека дополнителниот применик го пронаоѓа и си функционира.
Пробаа од поддршка, се што може да се проба: се менуваа порти, се ресетираше од централа незнам колку пати, никако не им даваше опција да можат да го регистрираат основниот приемник кој го користам незнам можеби 10 год.
Решението го гледаа приемникот физички да го однесам во салон за да можат да направат влез во систем. И тоа го направив, но за жал само утепав време.
На крај од денот побарав да отворат налог за да можам да поднесам приговор.
Одговорот беше дека мора да го предадам стариот применик и да регистрираат нов приемник.
Мене стариот приемник некако не ми се дава од причина што немам инфо за ново понудените приемници. Зошто ако си ја врши функцијата и не е расипан да морам да го вратам стариот за да регистрираат нов приемник.
Ваши мислења, сугестии, може и критика!
И во дуќан го носел и не го проработиле.Проба ли едно по друго 3 пати да го исклучиш на прекидачот позади, за да се ресетира ресиверот?
Исто така во рутер смени ги на LAN 3 и LAN 4 ресиверите, изгаси све од струја и упали поново.
сите овие работи се пробаа, остана пршалникот зошто не можат во платформата да го регистрираат приемникот, а работел со годиниПроба ли едно по друго 3 пати да го исклучиш на прекидачот позади, за да се ресетира ресиверот?
Исто така во рутер смени ги на LAN 3 и LAN 4 ресиверите, изгаси све од струја и упали поново.
како што ми рекоа така направив, пошто подршка немале можност само салоните имале можност да направат влез на приемник, а во салон ми рекоа дека мора да го вратам стариот и да регистрираат нов приемникИ во дуќан го носел и не го проработиле.
немаат компас некако, ете по трет пат ме праќаат во салон да го регистрираат приемникот, а тие од салон велат ние немаме можност за тоа.не сакаме ама за жал тоа е.
затоа и пишувам, знам дека старите приемници дека се мотороли се најдобри приемници, се што е ново е послабо и послабо. така ми рекоа корисници кои се разбираат од оваа работа. затоа и јас како тебе сум го чувал и знам дека е исправен и убаво си тера, ама ете...Ништо земај некој друг од новите ресивери, барем побрзи се, овој е спор више.
Иначе и јас преку 10 год го имам и го чувам, стара љубов
Погледнете го атачментот 111274
Ова и јас го потврдувам, кај мене се гаси еднаш во денот, пошто прегрева, ми објаснуваше тој монтерот дека немале добро ладење или така нешто, и дека биле подобро старите ресивери инаку се работи за Арис ресивер.затоа и пишувам, знам дека старите приемници дека се мотороли се најдобри приемници, се што е ново е послабо и послабо. така ми рекоа корисници кои се разбираат од оваа работа. затоа и јас како тебе сум го чувал и знам дека е исправен и убаво си тера, ама ете...
И јас го имам истиов. Поспоро отвара во видеотека.Ништо земај некој друг од новите ресивери, барем побрзи се, овој е спор више.
Иначе и јас преку 10 год го имам и го чувам, стара љубов
Погледнете го атачментот 111274
прават промена ако не ти е во ред, ама старите иако гломазни се подобриИ јас го имам истиов. Поспоро отвара во видеотека.
Мене ме нервира што е голем, зафаќа простор ама па не знам дали воопшто доколку сакаш од новите ресивери дали прават промена.
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, White/Oak, CC-9011341-WW
9.850,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C, Black, DD-U3M2
1.390,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, White, CC-9011345-WW
6.130,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM KEYS, Black, KB-MCH-05
480,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020295-EU
8.100,00 ден
EARPHONES WIRELESS XIAOMI Redmi Buds 8 LITE BLUETOOTH w/microphone, WHITE
1.700,00 ден