Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

Boco1987

hello world
25 март 2017
303
352
Скопје
5 март порачана. Доставена донесеа ми ја а не е маркирано како "delivered". Пише последен статус "Arrived at local delivery center".... На некој само пише "processing" и толку.... Од каде да знаеме какви злоупотреби може да има во иднина од приватните пошти? Пратката кога ја добив во тој момент немаше ни статус дека е стигната во МК него статусот во тракинг стоеше на "Shipment is being prepared for international delivery, Hungary"
Погледнете го атачментот 136203
Шо се секираш кога и онака кешбек си праиш

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
5 март порачана. Доставена донесеа ми ја а не е маркирано како "delivered". Пише последен статус "Arrived at local delivery center".... На некој само пише "processing" и толку.... Од каде да знаеме какви злоупотреби може да има во иднина од приватните пошти? Пратката кога ја добив во тој момент немаше ни статус дека е стигната во МК него статусот во тракинг стоеше на "Shipment is being prepared for international delivery, Hungary"
Погледнете го атачментот 136203
и?
Амазон пред врата ти остава, 99% имаат успешна испорака, кај е проблемот ако си ја добил за 14 дена од друг крај на светот?

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Шо се секираш кога и онака кешбек си праиш
Нивен систем имат. прави што сакаш со статус "Pick up" е маркирана во системот, не дават кешбек ако пратката е стигната во македонија....Дават само ако не е стигната кај нас...
Мислењето е автоматски споено:

и?
Амазон пред врата ти остава, 99% имаат успешна испорака, кај е проблемот ако си ја добил за 14 дена од друг крај на светот?
Проблемот е во тоа што со македонска пошта кога ќе стигне во мк регуларно се апдејтира како испорачана....Со приватни пошти не се апдејтира дека е испорачана по прописи.

Амазон пред врата ја остава и доста често се случува да ја украдат од врата ама рифунд добиват без проблем...На алиескпрес ако пратката е маркирана во македонија нема шанси рифунд да ти дадат...Пример некој од приватните пошти да ти ја украде пратката нема рифунд и толку пишува стигната во македонија....ќе ти викат go pick up.

Последна промена:

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Нивен систем имат. прави што сакаш со статус "Pick up" е маркирана во системот, не дават кешбек ако пратката е стигната во македонија....Дават само ако не е стигната кај нас...

Проблемот е во тоа што со македонска пошта кога ќе стигне во мк регуларно се апдејтира како испорачана....Со приватни пошти не се апдејтира дека е испорачана по прописи.

Амазон пред врата ја остава и доста често се случува да ја украдат од врата ама рифунд добиват без проблем...На алиескпрес ако пратката е маркирана во македонија нема шанси рифунд да ти дадат...Пример некој од приватните пошти да ти ја украде пратката нема рифунд и толку пишува стигната во македонија....ќе ти викат go pick up.
мојата пратка ја фотографира како ми ја предава, појак доказ здравје...

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
мојата пратка ја фотографира како ми ја предава, појак доказ здравје...
Кај мене ни една пратка не ја фотографираа. Ни па ми дадеа да се потпишам....Приватни пошти пратки од алиекспрес да носат....уште ова го дочекаме....Немат ни систем за следење ни ништо....Ни па пишува во систем дека пратката е стигната во мкд него изненадно ми се јавија дека имам пратки од алиекспрес....

Македонски пошти можеби не се најдобри..партиски вработувања вака-онака....ама најбитно имат систем за следење многу добар и нема промашај точно знаеш на што си....И сега ако од приватните пошти украдат некоја пратка што ќе биде? Кинезите во системо штом пратктата е заведена дека е во македонија ништо не ги интересира не враќат парите и толку.

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Се додека немат прецизен систем за следење да лошо е....Овде има многу дупки за злоупотреба а добро знаеме законите во МК не фукнционират...Алиекспрес дава рифунд само ако пратката не е овде стигната....Што се случува понатаму со пратката кога ќе стигне кај нас ич не ги интересира...

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Се додека немат прецизен систем за следење да лошо е....Овде има многу дупки за злоупотреба а добро знаеме законите во МК не фукнционират...Алиекспрес дава рифунд само ако пратката не е овде стигната....Што се случува понатаму со пратката кога ќе стигне кај нас ич не ги интересира...
ме боле и за систем и за се, стигање пратка за 14 дена=лошо нема систем, пратка 135 дена=добро има систем
Тролате или имате намера да ми искинете нервите? Замисле лошите приватници и дома ти ја носат нит на пошта да чекаш стојанка 2часа да пополне 3 реда....

А прецизен систем е можен само ако е државен. Ох, веит
нека почнат сите пратки да одат преку нив систем се прави за 1 ден, готови се 3 параметри сетирање и цепа системот поврзан и со али и со сите

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Ја сум повеќе за тоа да и гледам у цицки*е на стојанка додека пополнува формулар на пентиум 4ка компјутерот.

Па немат систем кој систем го имат приватните пошти? Лотарија не се знае дали пратката ќе ти дојде со македонска пошта или приватна пошта...Јавија ми се викат има пратка за тебе а пратката не ја пишува дека е стигната во МК.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Ја сум повеќе за тоа да и гледам у цицки*е на стојанка додека пополнува формулар на пентиум 4ка компјутерот.

Па немат систем кој систем го имат приватните пошти? Лотарија не се знае дали пратката ќе ти дојде со македонска пошта или приватна пошта...Јавија ми се викат има пратка за тебе а пратката не ја пишува дека е стигната во МК.дсруже
друже можеби е тест период, можеби инцидентно али ги плате додека се рачисти, системот е најмал проблем, не им ни треба, доволно е еден акаунт од Cainiao Global Express Tracking да им отворат и имаш комплетен тракинг 127 пати подобар од пошта

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
друже можеби е тест период, можеби инцидентно али ги плате додека се рачисти, системот е најмал проблем, не им ни треба, доволно е еден акаунт од Cainiao Global Express Tracking да им отворат и имаш комплетен тракинг 127 пати подобар од пошта
Ама арно си беше со македонски пошти навикнаме се на 90 дена достава супер беше рифунд даваа од алиекспрес...Само што се загреа со порачките од алиекспрес...И оп приватни пошти 20 дена достава стигнато во мкд нема кешбек...

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.293
11.826
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Ама арно си беше со македонски пошти навикнаме се на 90 дена достава супер беше рифунд даваа од алиекспрес...Само што се загреа со порачките од алиекспрес...И оп приватни пошти 20 дена достава стигнато во мкд нема кешбек...
Ради такви како тебе се е поскапено на али и во догледна иднина може и да не тргнат од листа. Јебал те кешбек, толку ли си мизерен, наместо да уживаш што воопшто имаме можност од некаде да порачуваме во нашава држава по пристојни цени, ти и тоа би го упропастил за ситна пара. Се надевам не си некој газда и не зависи некој вработен од тебе...

Vlecka

hello world
28 јуни 2013
461
247
Vlecka's setup  
Processor & Cooler
i5-3570k w/ stock
Motherboard
Gigabyte Z77-DS3H
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB EZEX
PSU
Cooler Master B Series 600W
RAM
2x4GB Kingston HyperX Blue 1600 MHz
Video card
Nvidia GT1030
Case
Cooler Master N200
Mouse
A4Tech X-748K
OS
Windows 7 Ultimate
Мојава е со сите нишани, унгарците апдејтираат статус:
RR741929267HU

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Мојава е со сите нишани, унгарците апдејтираат статус:
RR741929267HU
додека влезат во мкд е исто, ако е со пошта ќе пише дека е во 1000мк и чекај месеци, ако е со приватна нема д а има апдејт и за 1-2 ќе ти с ејават другарчињата кај да ја донесат

comakot

hello world
23 февруари 2017
471
385
1711536297434.png
Ова последното "Inbox to take over in the replacement" изгубена пратка нешто или јас сваќам погрешно?

kikomir

hello world
30 јуни 2015
192
220

Vlecka

hello world
28 јуни 2013
461
247
Vlecka's setup  
Processor & Cooler
i5-3570k w/ stock
Motherboard
Gigabyte Z77-DS3H
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB EZEX
PSU
Cooler Master B Series 600W
RAM
2x4GB Kingston HyperX Blue 1600 MHz
Video card
Nvidia GT1030
Case
Cooler Master N200
Mouse
A4Tech X-748K
OS
Windows 7 Ultimate

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
637
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
А мие што имамо Стојко...?

Ја сум за да профункционира ова со другава пошта, и да стигаат пратките брзо како што беше порано, не ваке да забраеш когај и што имаш наручано. Не ми треба систем ако знам дека пратките стигаат рецимо за макс 3 недели. А системот како што кажа дружето погоре, е лесна работа да се имплементира
Ма да мое мислење е дека оваа другава пошта, ВиаПост, се користи дур се исчисти беклогот што им е у пошта, т.е. натрупаните вреќи и мислим дека е само привремено

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003
Мене на Али тракингот ми пишува дека стигнала во Скопје, преку Sunyou, а под него го има бројот телефонски на приватната ЕМС.Порачано пред 10 на дена. Ај да видиме што чудо ќе биде . Ако продолжи вака брзо , не се малтретирам више со испорака во околните земји.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Fiatov

read-only
18 септември 2020
49
14
Десет дена праткава е со ист статус скопје io 1003 до скопје 1000,до сега никогаш пратка не ми заглавила толку време на 1003 царина а не пишува дека недостасува фактура.:unsure: Screenshot_20240322_150847_Chrome.jpg

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.659
13.706
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Десет дена праткава е со ист статус скопје io 1003 до скопје 1000,до сега никогаш пратка не ми заглавила толку време на 1003 царина а не пишува дека недостасува фактура.:unsure:Погледнете го атачментот 136237
прочитај бе некој пост назат се сакате сервирано, форум е да читаш и да станиш паметен не паразит, на сите ни стојат пратки мене некои од 8 февруар не се мрднати во наша пошта а некои од 4-8 март стигнати и сеуште си стојат 1000 или 1003 скопје

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв