Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
На една од пратките иам забелешка „втора достава“ и после пак е на остаток ставена. Секој ден проверувам по 3 пати за картонче или пакети доле у сандуче. Прошла недела една пратка бев ради шо проверувам у систем да си ја подигнам, ми кажаа као требало да добијам картонче а немав добиено.

Како може ова, остаток, па втора достава демек па пак остаток. Нели остаток е тоа шо не можел поштарот да го земе со себе? Зар толку малер да сум да ме барал дома баш у тие 30тина минути или пола саат од сабајле до продавница коа сум тркнал?

upload_2019-2-21_0-38-45.png

Некако ко да престанаа да ми стигаат картончиња и пакети се осеќам. Ќе одам изгледа директива у пошта утре ако не дојде од сабајле поштаров, ама пак неќам да после чекаат стално сам да идам да си ги зиам ситниве пакети...

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.147
3.019
На една од пратките иам забелешка „втора достава“ и после пак е на остаток ставена. Секој ден проверувам по 3 пати за картонче или пакети доле у сандуче. Прошла недела една пратка бев ради шо проверувам у систем да си ја подигнам, ми кажаа као требало да добијам картонче а немав добиено.

Како може ова, остаток, па втора достава демек па пак остаток. Нели остаток е тоа шо не можел поштарот да го земе со себе? Зар толку малер да сум да ме барал дома баш у тие 30тина минути или пола саат од сабајле до продавница коа сум тркнал?

Погледнете го атачментот 72060

Некако ко да престанаа да ми стигаат картончиња и пакети се осеќам. Ќе одам изгледа директива у пошта утре ако не дојде од сабајле поштаров, ама пак неќам да после чекаат стално сам да идам да си ги зиам ситниве пакети...

Официјална верзија: Поштарот, исклучително вреден човек, посветен, порано доаѓа на работа заради тоа што си ја сака работата, сам себе се товари како магаре за сите да си ги добијат пратките што е можно побрзо..........ама ете два пати ве барал дома и два пати ви оставил картонче, ама ете баш тогаш не сте биле дома и двете картончињата некако се изгубиле.

Вистината: Внесува во систем дека нешто работи, а во суштина дрви к*р

Заклучок: Трк до пошта

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
У реалност поштарот у мој регион е млад и вреден дечко, но мислам дека се има десено ситуација каде заборавил картонче за претходната пратка - или бар се надевам дека е тоа у прашање...

Пошо не ми се верува некој да краде картончиња не можат и онака да ги подигнат.

Едино не ми се свиѓа коа оставаат поголеми пакети под черга на скали у зграда, тоа може да ги нагазиш ако не гледаш под нозе пред да отвориш дома...

Е сеа за другава пратка пишува дека е внесено картонче на 20 фебруари, дали тоа значи дека тогаш е внесено у систем па утре ќе го достави, или пак исто нешто чудно се дешава со картончињава шо не ми се у сандуче - тоа е многу чудно. Исто и праткиве е чудно шо пишува као втора испорака, деновиве барем пошо очекувам пакети 95% од утрото сум дома и дури и сам се симињам по 3-4 пати да проверам у обичаените термини коа веќе треба да е стигната поштата (7, 9, 12 и 14 часот).

Како и да се врти ова ниту е логично ниту е карактеристично за поштенските услуги кои ги добивав до сега...

Фала на совет и секако ако утре сабајле не се пакетите и картончето у мои раце ќе идам до пошта и ќе се распрашам и за ова.

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810

Погледнете го атачментот 72060

И на мене исто. Не ми е јасно зошто одат до 1000 и повторно назад до 1003.

Атачменти

• posta.jpg
    posta.jpg
    17,8 KB · Прегледи: 39

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Денес бев у пошта. Пак ќе кажам прв пат вакво нешто до толку. 4 пратки (макар ситнурии од али) фалат и 2 картончиња за препорачани пратки. Среќа не ги вратиле назад. И можда уше некоја али ситнурија без број. Сите маркирани ко доставени (ситнуриите и картончињата). Не се у пошта. Не се на работно место. Поштарот не било работно време контролорот одбиваше да го бара на телефон и покрај сугестии такви од некои од фините вработени кои ми ги бараа пратките. Ми рекоа да оставам број утре да ме бараат со апдејт. Не е можно јас мислам да е погрешена адреса коа до прошла недела ми стигаа пратки нормално. Плус ко шо кажав си ги следам тракинг броевите дневно и коа очекувам поштар сум дома и плус 5 пати у ден претпладнето проверувам сандуче. Не е могуче да се оставени да не ги најдам или да ги земе некој друг. Неам 2 недели никаква пошта добиено иако е забележано дека иам достави. Ни сметки ни пакетиве ништо. Којзнае шп се дешава. Ако нема разврска утре има некој број или емаил кај може да оставам поплака и да побарам разврска?

Испратено од s8+ преку IT.mk форум апликација

joker-mak

read-only
9 март 2012
5
6
Дечки, другар си направи екстензија (за жал само за Google Chrome е достапна сеа) за следење пратки, нема потреба нонстоп да внесувате tracking number, само на почеток ги внесувате и потоа податоците автоматски си се обновуваат.
Мене многу ми се најде, се вика следи пратки и од тука може да ја инсталирате.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Треба и одморот да сервира малце. А 17 трак и други не работат со македонска пошта апдејтинг? Знам дека на поштава системот не им е нај-reliable ама коа работи го дава за некои пратки и на 17 трак.

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Дечки, другар си направи екстензија (за жал само за Google Chrome е достапна сеа) за следење пратки, нема потреба нонстоп да внесувате tracking number, само на почеток ги внесувате и потоа податоците автоматски си се обновуваат.
Од господ е екстензијава..

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Истото нешто се мислев како да го направам.
Екстензијата е супер.
Браво.

rimidalv

read-only
4 февруари 2012
17
14
ја имам bash скрипта со што се пали со крон у некое глупо време рано сабајле што ми праќа маил од јар фајл

најсе мислам дека тоа квери апито од пошта му се дешава тежок ддос, појма немам кои се дефаулт интервали на ова екстензијава, но може да бидат поретки пошо сите ќе го јадеме

99% сум сигурен дека роботи го ебат нонстоп во и вон земјава, па му треба малце олабавување

не дека на ит од пошта (ако постојат уопште) ќе им текне да го средат :D

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Денес бев у пошта. Пак ќе кажам прв пат вакво нешто до толку. 4 пратки (макар ситнурии од али) фалат и 2 картончиња за препорачани пратки. Среќа не ги вратиле назад. И можда уше некоја али ситнурија без број. Сите маркирани ко доставени (ситнуриите и картончињата). Не се у пошта. Не се на работно место. Поштарот не било работно време контролорот одбиваше да го бара на телефон и покрај сугестии такви од некои од фините вработени кои ми ги бараа пратките. Ми рекоа да оставам број утре да ме бараат со апдејт. Не е можно јас мислам да е погрешена адреса коа до прошла недела ми стигаа пратки нормално. Плус ко шо кажав си ги следам тракинг броевите дневно и коа очекувам поштар сум дома и плус 5 пати у ден претпладнето проверувам сандуче. Не е могуче да се оставени да не ги најдам или да ги земе некој друг. Неам 2 недели никаква пошта добиено иако е забележано дека иам достави. Ни сметки ни пакетиве ништо. Којзнае шп се дешава. Ако нема разврска утре има некој број или емаил кај може да оставам поплака и да побарам разврска?

Испратено од s8+ преку IT.mk форум апликација

Контакти
Поплаки за достава
тел:+389 02 3105-205

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Дечки, сте праќале ли нешто надвор од мк преку македонска пошта? И кое е искуството? Сакам да пратам мал пакет до 100 грама надвор, и ако има некој искуство нека сподели. Ако имате некоја подобра алтернатива од македонска пошта исто така споделете

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Дечки, сте праќале ли нешто надвор од мк преку македонска пошта? И кое е искуството? Сакам да пратам мал пакет до 100 грама надвор, и ако има некој искуство нека сподели. Ако имате некоја подобра алтернатива од македонска пошта исто така споделете

топ е генрала не сме скапи, добиваш тракинг бројче по дефолт .. осигурана е на незнам 10-15 пати од цената што ќе ја платиш за поштарина. Додатно ако нешто повредно може да доплатиш за осигурање и сл.

Имам праќано доста ствари (продавав на редит порано) по цел свет, сум немал фрки до сега, по офис продавницине имаш за пакување ако ти треба пена, меурчиња, кутии. За 100 грама пакетче би требало око 200 (не ме факај за збор одамна немам праќано) денари да ти искочи.

edit сега гледав .. 100г = 180 денари, 114г = 250 денари (што сум праќал последните две)

borcep

user
12 септември 2013
1.038
1.844
Скопје
Пратив за Германија дрес од ФК Вардар и пар благца, тешко негде кило, платив цирка 1000ден. Тракинг леџит, лесно и брзо.

borcep

user
12 септември 2013
1.038
1.844
Скопје
Дабл пост, стигнало за 17дена, 25.01-12.02.19, со оглед на тоа дека одеше од пошта до царина наша прво, "имате нешто да пријавите" па го вратија назад во пошта. Ливчето од пошта не знам каде сум го зафрлил да видам точна цена.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Дабл пост, стигнало за 17дена, 25.01-12.02.19, со оглед на тоа дека одеше од пошта до царина наша прво, "имате нешто да пријавите" па го вратија назад во пошта. Ливчето од пошта не знам каде сум го зафрлил да видам точна цена.
затоа обавезно CN-22 пусулче се попунува кога го праќаш .. и 30 стина денари уплата за царински преглед

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв