Не, не остај ти таа тракаташка. Компресоров ABAC ме занимаше некое со 190л/м да видам како ќе излезе ценовно. Овие ги гелдав примарно: KOMPRESOR 6L 25L 30L 40L 50L NOVI KOMPRESORI EINHELL
Напротив имаш многу опции само не си знаел шо да бараш. Еве ти една од многуте:Си го нарачав, и онака немам друга опција![]()
Напротив имаш многу опции само не си знаел шо да бараш. Еве ти една од многуте:
Дувач 400w INGCO | bois.com.mk | Duvac
Дувач/Правосмукалка 800w INGCO - | bois.com.mk
Имаш и безжична ама посолена опција на истиот сајт. (Батерија и полнач не се вклучени во цената)
Сум пробал со оној дувачот он Инкго и тоа тој 1000ката, го има колегата за во двор. Генерално ќе исчисти се на сликата, ама не очекувај да биде стакло како со компресор. Можеби со некое црево или насочувач на проток, пошто вака неможеш прецизно да дувнеш кај ти треба. Тешко запушен хладњак нејќеше да го опуши.Пошто сум нуб за овие компресори, а макпетрол ги сменија цревата со оние што работат само на ѕивана од кола,
колкава е разликата од такви компресори до овие дувачи? Да има волна од овца внатре веројатно ќе ја издува, ама што е со оние средно прљави или малце прљави компјутери? Може реално да исчисти дувач или не? Или можда треба во комбинација со некоја четка?
На пример како овој на сликава што ја најдов на нет.
Погледнете го атачментот 88804
@GetSchwifty
Само пази, овој на INGCO е 400W наспроти тој од али што е 1000w.
Да, треба да пази, оти може нарачката од Али и да не стигне и пак со празни раце после, дури и по 90 дена.![]()
Сум пробал со оној дувачот он Инкго и тоа тој 1000ката, го има колегата за во двор. Генерално ќе исчисти се на сликата, ама не очекувај да биде стакло како со компресор. Можеби со некое црево или насочувач на проток, пошто вака неможеш прецизно да дувнеш кај ти треба. Тешко запушен хладњак нејќеше да го опуши.
Второ мене ме секира што излезниот блоу не е никако електростатски. Јас за по дома у задње време фен филипс јакичок на ладно пуштен, четка мека, и на 2~3 места заземјување. Некако страв ме фаќа од било каков дувач базиран на обичен електромотор, перка и проток на така добиен воздух.
Sent from my TELEFON using Tapatalk
Ако брка работа овој тогаш зимај, па сподели искуство овде.
Ми се допадна тоа што лесна е промената на четкици, не мора да се расклопува целиот дувач.
за вакви ситуации користам четка за заби пренаменета за чистење на вакви работи. со компресор се дуваат најголемите работи, она ситното останува и мораш некако да го забришиш. користам четка последниве неколку години и доволно чисти. на крај се забришува со фибер крпа и алкохол. така користам јас, ако грешам, нека изгорамПошто сум нуб за овие компресори, а макпетрол ги сменија цревата со оние што работат само на ѕивана од кола,
колкава е разликата од такви компресори до овие дувачи? Да има волна од овца внатре веројатно ќе ја издува, ама што е со оние средно прљави или малце прљави компјутери? Може реално да исчисти дувач или не? Или можда треба во комбинација со некоја четка?
На пример како овој на сликава што ја најдов на нет.
Погледнете го атачментот 88804
Со овој од 400w може и клима да се чисте.
Него види ти каква форумска цена би дал @BESKO за овој па и за помоќниот дувач.
Ако мислиш на овиеДа не го цркне моторот ако го смалам протокот со нешто концетрирано на помала површина
Има ли некој пробано со некој поасален компресор за кола од оние во Хубо? 12 волти 10 ампера па нагоре се. По-концетриран е излезот со цревце ама немам идеа колку воздух испуштаат. А и лесно би се модирал на молекс.
Е јбгОх, веќе направив нарачка, со се достава се на се 1080 денари ме фати.
Бесплатна достава
CABLES NET PATCH FTP CAT5e 20m Gray Secomp, 21.99.0120-20
516,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN A-RGB PWM-PST 450-2000 RPM, BLACK ACFAN00344A
1.100,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE FIFINE K658 DYNAMIC RGB, USB Type-C, Black
4.880,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 24" PHILIPS 24E2N1100LB/00 IPS, FHD, 1ms, VGA, HDMI, 100hz, Tilt, black
4.960,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 WHITE (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A3
4.030,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA BY-V4U, 2xMIC, USB-C Receiver, Black, BY-V4U
8.490,00 ден