Не бе 24ГБ е !Едно 200тче ќе го наполни SSDто?
Не бе 24ГБ е !
На „оф„ ми е тоа - шо текстури помаранџасти ѕидови ќе гледам по куќине и графити - ја глеам да утепам некого - не ѕидови и небоама... сетингов? Уште ваков сетинг немам видено.
![]()
3060 се снаоѓа со „yuzu“ и „Ryujinx“? Разбрав треба многу високи перформанси за емулацијата на тој хардвер. На еден другар што имаше 3070 воопшто не сакаше да ја покрене „Марио одисеја“ и кога имаше резултати, бавното работење и латенцијата беа мизерија од искуство.Mario Kart 8 ја симињам и ќе ја играм на 3060ка на 1440p на 165 хераца
Не за друго, да не ми атрофираат графичката и новио монитор
Мислев дека ја има PC верзија, ама торентите идат до емулатор. Не се снајдов со првио торент како да убацам ром у емулаторот.3060 се снаоѓа со „yuzu“ и „Ryujinx“? Разбрав треба многу високи перформанси за емулацијата на тој хардвер. На еден другар што имаше 3070 воопшто не сакаше да ја покрене „Марио одисеја“ и кога имаше резултати, бавното работење и латенцијата беа мизерија од искуство.
Ептен си среќлија ако не ти крашнала ни еднаш. @omegaRED читаш?Можам да кажам за овие +10 часа што ја играв Ворзон 2 - дека е одлично оптимизирана - не крашнува и за некое чудо ја искористува целата можна видео меморија . 11.5 ГБ
Погледнете го атачментот 119150
Тоа е добро - нели ?
Мислам дека ја искористува за текстури складирање и „фечирање„ по потреба а пошто ДДР6 е најбрза - нема лагови при вчитување и прошетки по цела мапа..
Важен сетинг да изгледа подобро играта
Погледнете го атачментот 119186
ФиделитиФХ -може и на 50% а за Нвидиа има и ДЛСС не знам како е подобро ќе си пробате..
ФСР1.0 полошо од ова Фиделити вади иначе...
Во право си само тука нема опција и ФСР1 да користиш и ФиделитиКас (ако тоа е изоштрување за ФСР1 - јас така разбрав)?Бате Николче правиш грешка.
DLSS и Fidelity FX Super Resolution (FSR) си се upscaling алгоритми, додека Fidelity FX CAS е само Sharpness подесување кој што го има и во driver level и на AMD и на NVIDIA.
Со FidelityFX CAS уствари враќаш детали што се губат со upscale алгоритмите (FSR и DLSS), а тоа дека имаш подобри резултати со Fidelity FX CAS наспроти FSR, не знам како.
Нема да има гајле и на многу послаба машина со Yuzu. Кога искочи играта Одисеја емулаторот не беше оптимизиран за неа и требаше ептен хај енд машина. А негде пред пола година или година ја поиграв нешто малку, и со 4690К и R9 290 си пичеше со 60 фпс. Сигурно е уште подобрен емулаторот сега, пошто 6-12 месеци се многу. И обавезно Yuzu , пошто уште од почеток е многу понапред од Ryujinx, не е ни чудо со оној бустон што го добија на патреон кога работеа на BOTW, по $20K месечно им легнуваа на сметка еден период. Освен во скоро време ако не направил некој бреjктру Ryujinx.3060 се снаоѓа со „yuzu“ и „Ryujinx“? Разбрав треба многу високи перформанси за емулацијата на тој хардвер. На еден другар што имаше 3070 воопшто не сакаше да ја покрене „Марио одисеја“ и кога имаше резултати, бавното работење и латенцијата беа мизерија од искуство.
Одлично игре. Сигурно година две не сум седнал да изиграм нешто ко човек, од ова не станав 4 денаПоследно ги свртев двете Uncharted, навистина ново искуство. Особено 4ката. Има доста поинтересна акција, сторија, и подобра авантура ми е од том брајдер.
![]()
Ја изиграв оваа не така одамна и ми остави позитивен впечаток за разлика од враќањето на мајмунскиот остров која ја завршив пред некој ден и во главно ме разочара.По долго време решив да се вратам на King's Quest 2015 откако ми фаќаше „прашина“ на хард диск со години. Се работи за "soft reboot" на еден од најпопуларните авантуристички серијали на Sierra Games од минатиот век, своевремено рамо до рамо со Monkey Island 1 и 2.
Овојпат, сега веќе стариот Крал Грахам раскажува некои од повпечатливите авантури (од младост до старост, хронолошки) кои го дефинирале неговиот живот на задоволство на неговата внука. Овие авантури не се дел од старите KQ игри, но се случуваат во истиот timeline.
Како и многу други „модерни“ авантури, фокусот е претежно на наративот и приказната, па на сметка на тоа (ин)директно патат загатките кои во голем дел се прелесни доколку имате целосно изиграно барем една „стара“ авантура без да барате решенија онлајн. Истовремено, играта од вас бара во одредени моменти да донесете одлуки чии последици ќе ги видите подоцна, но се работи за навистина ситни детали кои влијаат само на неколку загатки низ целата игра и дијалозите со одредени ликови.
KQ 2015 е поделена на 5 поглавја (+ епилог) од кои првото можете да го изиграте целосно бесплатно (како демо). Воедно, за првото поглавје владее универзален став дека е најдобро од сите, па така многу фанови на старите игри застанале тука.
Лично, би рекол дека првото и третото поглавје изобилуваат со шарм, "feel good" атмосфера, ентузијазам, и одличен хумор. Второто и четвртото поглавје, иако „удираат“ појако на загатките, се и најполаризирачки, додека последното поглавје игра „со сите сили“ на емоционална карта.
Како целина, King's Quest 2015 ја краси одлична приказна, силен хумор, бајковидна музика и ликови, но и неизбалансиран гејмплеј. Умерена препорака доколу барате нешто што нема да ве предизвика умствено, но ќе ве задржи доволно за да уживате во 2-3 пријатни викенд изданија.
Погледнете го атачментот 119424
Погледнете го атачментот 119426
Во право си само тука нема опција и ФСР1 да користиш и ФиделитиКас (ако тоа е изоштрување за ФСР1 - јас така разбрав)?
На АМД картица мене најоштра слика (најдобар графички приказ) ми дава со тоа ФиделитиКас..Се друго - матно е - затоа го препорачав..
Погледнете го атачментот 119428
Ја изиграв оваа не така одамна и ми остави позитивен впечаток за разлика од враќањето на мајмунскиот остров која ја завршив пред некој ден и во главно ме разочара.
Ти кажувам - ги испробав сите - и Интел и ФСР1.0 и Нвидиа и „оф„ - на 6700ХТ - работат сите - немам проблем со перформанси на ниедна од нив ама ова FidelityFX CAS најдобра слика дава - и оштрина и квалитет. Баш повторно проверив сега...CAS изоштрува слика што се ренда нативно или со обичен downscale алгоритам, додека ако селектираш FSR 1.0 (па и 2.0 но нема опција во оваа игра), автоматски CAS се додава за да се вратат детали во играта бидејќи ја рендерира со помала внатрешна резолуција -> апскејлната.
Тебе ти дава подобра (пооштра) слика бидејќи претпоставувам користиш нативна резолуција на 100 % scale, и всушност додаваш оштрина само при што имаш ефект дека сликата е подобра, a FSR 1.0 ultra quality е 77 % од нативна резолуција а тоа е 1477x831 со апскејл до 1920x1080.
Edit: да, речиси 1904x1041 на 100 % scale? Чудна резолуција.
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING SINGLE NEXT LEVEL RACING, 21"-65", 24kg MAX, NLR-R010
14.880,00 ден
CE SMART SENSOR HOME TEMPERATURE AND HUMIDITY MONITOR 3 MINI XIAOMI, White
640,00 ден
SSD 2,5" 240GB MSI SPATIUM S270 S78-440N070-P83
3.650,00 ден
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING GTLite Junior Racing Cockpit, 80kg, BLACK, NLR-S041
12.100,00 ден
PROJECTOR LASER LED EXTRALINK ASTRONAUT - GWIAZD 03
890,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset Virtuoso Max Wireless RGB w/microphone, 2.4Ghz/Bluetooth/Type-C, Black, CA-9011372-WW
18.540,00 ден