Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Кој Firewall користите?

Koj firewall koristite

• Zonealarm

Гласови: 12 14,6%
  • Outpost

Гласови: 2 2,4%
  • Comodo

Гласови: 10 12,2%
  • Sygate

Гласови: 5 6,1%
  • Windows

Гласови: 25 30,5%
  • Od antivirus

Гласови: 18 22,0%
  • Nekoj drug (navedete koj)

Гласови: 10 12,2%

• Вкупно гласале
    82

Cigo

read-only
30 јануари 2008
49
0
DAvOR.info
Го тестираф ФортКнокс Персонал Фајрвол , гледам има слични перформанси како КОМОДО , плус лесно се наоѓа и лиценца ...
Една работа ме зачуди , кога видоф дека има Мерач на Интернет Сообраќај.
Поздрав ;)

Fatihh

hello world
14 април 2007
372
50
Скопје
saaf.mk
Fatihh's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7 - 6700
Motherboard
ASUS TUF
Storage
2TB Western Blue + 480GB SSD A-DATA
PSU
SPIRE SILENTEAGLE 550W REAL
RAM
4x 8GB DDR4
Video card
STRIX GTX 1050Ti 4GB
Case
Case Cooler Master K380
Mouse
Mouse Genesis kypton 500
Keyboard
A4 TEC B318
Monitor
Samsung 27" 4K
OS
win10
Windows Firewall :)

И

Избришан член 1074

Гостин
Вчера, симнав FortKnox 2008, и до сега, сум презадоволен, се надевам дека и натаму добро ќе ме служи.

Ви го препорачувам на сите, и + не зема многу меморија :bravo::bravo:

Commie

poweruser
27 октомври 2007
4.722
221
www.foxmediahouse.com
Windows Firewall нема опција за блокирање на напади, и многу напади пропушта (според мое мислење, поправете ме ако грешам)

BSOD

lurker
5 јуни 2008
709
46
За XP партицијата што и така ретко ја користам, имам Comodo firewall a za Ubuntu понекогаш го користам FireStarter(IPTables Front End)

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
хмммз.. Денес го спуштив Comodo Personal Firewall.. Незнам.. За сега немам уште никаков коментар.. Се си е како што треба, само единствено што ме нервира кај сите, е што после 10-тина минути работа на интернет кога ќе му провериш статус ќе забележиш 100 работи блокирани, еден куп напади и уште незнам што друго.. Тоа го имам забележано кај повеќето , и незнам што му е идеата со тоа.. Ко центар на внимание да сум, или ко незнам што податоци да имам вкомпјутер.. Чиста глупост..

BSOD

lurker
5 јуни 2008
709
46
Ко центар на внимание да сум, или ко незнам што податоци да имам вкомпјутер.. Чиста глупост..

Не е до податоците што ги имаш во PCto. Автоматизирани порт скенери(за отворени портови) за инсталирање на malware па за да имаат контрола врз компјутерот без да знаеш(zombie).....само една од можните сценарија:))

Така да чувај си го Comodo

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
Можно е .. само имам добра заштита, и немам отворени портови..
Скенирано и со nmap и со superscan.. се е во ред..
Инаку имам и firewall и на анти вируснава..
Мислам дека и таа си врши работа.. Само ај нека биде.. Што си е сигурно сигурно си е ..

Todor91

lurker
8 јануари 2008
859
793
jas go koristam windows firewall i super e nikogas ne sum ni stavil drug firewall ni ke stavam ovoj mi e super do sega!!!izvinete za greskata ali se zbuniv znam sto e anti virus ali se zbuniv izvinete stvarno!:D

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
jas go koristam windows firewall i super e nikogas ne sum ni stavil drug anti virus ni ke stavam ovoj mi e super do sega!:D
хмммз..
Прво, анти вирус и firewall се 2 сосема различни работи..
а второ, firewall-от не детектира и блокира вируси, тројанци, црви и сл., а додека пак анти вирусот детектира и блокира.. Така да, тука многу грешиш.. За твоја сигурност, би ти препорачал да си земеш анти-вирус, и да не ги мешаш овие поими..

Garfield

hello world
9 декември 2007
277
5
Во анкетата треба да се стави и Linux Firewall:bravo:, ако веќе го има Windows:lut2:

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно