Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Кога би бил твој IT.mk....

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.593
6.869
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Има лајк.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Тие што немаат право на огласување не можат ни реакции да оставаат. Треба 50 допаднати мислења и членство над 6 месеци за да можеш да лајкаш.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.838
5.537
Тие што немаат право на огласување не можат ни реакции да оставаат. Треба 50 допаднати мислења и членство над 6 месеци за да можеш да лајкаш.
Па пробаа финтици да праат па затоа.

Sent from Телефон using Tapatalk

Rasho

hello world
29 март 2021
71
76
Еве јас сум релативно нов и неактивен па ќе споделам мое мислење пошо рековте дека цените конструктивни предлози па можда ќе се прифати нешто.
На форумов улетав сосема случајно, лутајќи очајнички по помош. И можам да кажам дека заедницата ми помогнала и дури успеав да најдам решение кои не можев на друго место. Што значи дека луѓето се однесуваат со тебе како што ти се однесуваш према другите, никој не ме тролал никој не ми се правел „паметен“ како што често се нагласува на форумов. Тргнете од себе.

Од моментот кога ми помогнаа станав лојален на форумот, лојланост значи и да има кикс, ќе им го простам бидејќи биле тука за мене кога ми требала помош.

Листајќи го форумов видов дека е многу атрактивна секцијата огласи и има многу „ратни профитери“ кои се тука за да тргуваат...не го осудувам тоа ваше право си е што ќе правите, али поради тоа се прави дисфокус на квалитетните дискусии и намалено пишување на она за што се сите дојдени овде.

Втора работа прочитав дека имате многу мал income на форумот и генерално целиот ит.мк проект, па ајде да ги споиме корисното и практичното.

Да не тупам,
Предлогот мој би било (т.е да е мој сајтот што би сторил)
Секцијата огласи би ја оставил на форумот но не како потфорум туку како индивидуална секција (која ќе биде во склоп со форумото секако, од тука ќе се пристапува, ќе има ист дизајн и слично).
Со ова нема д се појавуваат огласите во нови мислења, а кој ќе сака да ги листа ќе си пристапи до нив. Ќе остане доволно време и простор за оние кои сакаат и по нешто да напишат или прочитаат.
Исто така да се поставува оглас да нема правила и услови, едноставно ако сакаш да огласуваш напрајте некаква членарина и со тоа да имаат можност да оглсуваат сите, ем вие ќе имате прилив ем нема да се бркате со измами со лајкови или овој го заебал оној.
За да купи членарина ќе плати со картичка како на секој онлајн стор, со тоа вие имате информации за оние кои купиле членарина и слободно нека прават измами...
И можете да размислите за мрџ, па да му ебам... сите направија своја колекција и лапаат пари зошто да немате и вие.

Јас со задоволство би купил нешто од вашиот шоп за да го поддржам проектот.

@D, гледам дека цело време оправдувањето е немање време немање средтства, тоа со решава со создавање на лојални корисници, а лојални корисници се создаваат со она зошто го правите тоа што го правите, а не цело време што правите.

Го затупев можда и нема да читате се извињавам, али ете сакам да кажам конструктувен предлог за добро на целата заедница.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.838
5.537
Еве јас сум релативно нов и неактивен па ќе споделам мое мислење пошо рековте дека цените конструктивни предлози па можда ќе се прифати нешто.
На форумов улетав сосема случајно, лутајќи очајнички по помош. И можам да кажам дека заедницата ми помогнала и дури успеав да најдам решение кои не можев на друго место. Што значи дека луѓето се однесуваат со тебе како што ти се однесуваш према другите, никој не ме тролал никој не ми се правел „паметен“ како што често се нагласува на форумов. Тргнете од себе.

Од моментот кога ми помогнаа станав лојален на форумот, лојланост значи и да има кикс, ќе им го простам бидејќи биле тука за мене кога ми требала помош.

Листајќи го форумов видов дека е многу атрактивна секцијата огласи и има многу „ратни профитери“ кои се тука за да тргуваат...не го осудувам тоа ваше право си е што ќе правите, али поради тоа се прави дисфокус на квалитетните дискусии и намалено пишување на она за што се сите дојдени овде.

Втора работа прочитав дека имате многу мал income на форумот и генерално целиот ит.мк проект, па ајде да ги споиме корисното и практичното.

Да не тупам,
Предлогот мој би било (т.е да е мој сајтот што би сторил)
Секцијата огласи би ја оставил на форумот но не како потфорум туку како индивидуална секција (која ќе биде во склоп со форумото секако, од тука ќе се пристапува, ќе има ист дизајн и слично).
Со ова нема д се појавуваат огласите во нови мислења, а кој ќе сака да ги листа ќе си пристапи до нив. Ќе остане доволно време и простор за оние кои сакаат и по нешто да напишат или прочитаат.
Исто така да се поставува оглас да нема правила и услови, едноставно ако сакаш да огласуваш напрајте некаква членарина и со тоа да имаат можност да оглсуваат сите, ем вие ќе имате прилив ем нема да се бркате со измами со лајкови или овој го заебал оној.
За да купи членарина ќе плати со картичка како на секој онлајн стор, со тоа вие имате информации за оние кои купиле членарина и слободно нека прават измами...
И можете да размислите за мрџ, па да му ебам... сите направија своја колекција и лапаат пари зошто да немате и вие.

Јас со задоволство би купил нешто од вашиот шоп за да го поддржам проектот.

@D, гледам дека цело време оправдувањето е немање време немање средтства, тоа со решава со создавање на лојални корисници, а лојални корисници се создаваат со она зошто го правите тоа што го правите, а не цело време што правите.

Го затупев можда и нема да читате се извињавам, али ете сакам да кажам конструктувен предлог за добро на целата заедница.
Огласник во сллоп на форум има на било кој ИТ форум кој е географски ограничен. Зашто би плаќал овде за оглас, ако за тоа имам специјални сајтови со каде каде поголем рич.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
Огласник во сллоп на форум има на било кој ИТ форум кој е географски ограничен. Зашто би плаќал овде за оглас, ако за тоа имам специјални сајтови со каде каде поголем рич.

Затоа што тука имаш по-цивилизирана и по-таргетирана група.
Сум имал случаи каде нештото сум го продал тука -10% од цената само ради тоа, што не сакам да ме бркаат секакви дебили на телефон и да ми нудат Голф 3-ка замена за Ајфон...

Јас би радо да има некоја симболична сума за да може да се објавуваат огласи и да има посебна секција за нив.

• ми се допаѓа
Реакции: D

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.838
5.537
Затоа што тука имаш по-цивилизирана и по-таргетирана група.
Сум имал случаи каде нештото сум го продал тука -10% од цената само ради тоа, што не сакам да ме бркаат секакви дебили на телефон и да ми нудат Голф 3-ка замена за Ајфон...

Јас би радо да има некоја симболична сума за да може да се објавуваат огласи и да има посебна секција за нив.

Па, можеби. Се зависи од симболичноста, и интеграцијата. Само да не биде башка дел. Форум си е форум, тапаток не го мењам сега за сега.

Поголема доверба и заедница.

Се тоа ОК. И се зависи од начинот на имплементација и цена на чинење.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.239
5.559
Скопје
Моја забелешка/предлог е ако може да се направи автоматско смалување на слики, освен во теми каде што се постираат слики со цел да не им се намали квалитет (од DSLR, мобилни, дронови и слично).

Во сите други теми како што сме купиле, бироа и слично се прикачуваат слики од 10+ мегабајти што мислам дека нема потреба.

Пример, едната слика е како сум ја сликнал (лево), другата (десно) е намалена со PowerToys (Resize Image - 1920x1080). Оригиналната е 4,5МВ, смалената е ~350KB, а за ваква примена практично и да нема разлика.

Original - 4.5MB.jpg Reduced - 350KB.jpg

@Fatal1ty_ @D

Последна промена:

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.593
6.869
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Не научивте да го тагирате @D и не научивте...

Па не можеш да го тагираш со обично @, листата на членови ти ја дава само втора буква кога ќе внесеш а он има една буква во името. Треба да куцаш BB код а никој нема време тоа да го прави.

Иначе околу огласите мене ми е океј што се појавуваат во нови мислења, си гледам зделки, кој член што продава, што купува итн.. А и поентата е огласот да го гледаат што поголем број на луѓе, затоа и се прави BUMP на одредено време, ако ги одделат нема поента, ќе биде како и секој друг огласник. Башка ако се оддели и ако се плаќа ви паѓа во вода муабетот за заедница итн. итн. зашто секој ојле-дојле ќе може да си плати и да си огласи. My 2 cents.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Може ќе плати гојдо што има 500 огласи, јас, ти и било кој друг што му е за еден оглас нема да имаме никаква поента со оглед на тоа дека скоро ништо не се продава на форум.

Грешиш дека ништо не се продава на форум. Еве јас се што сум продал од IT/технологија, сум го продал овде, не ни огласувам надвор од форумов.

А дека "никој нема да плати да огласува на форум", гледај го од поинаква перспектива. Не плаќаш за да огласуваш на форум, плаќаш за да го поддржиш форумот и неговото постоење. Како бонус добиваш привилегии да го користиш и како огласник.

• ми се допаѓа

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Грешиш дека ништо не се продава на форум. Еве јас се што сум продал од IT/технологија, сум го продал овде, не ни огласувам надвор од форумов.

А дека "никој нема да плати да огласува на форум", гледај го од поинаква перспектива. Не плаќаш за да огласуваш на форум, плаќаш за да го поддржиш форумот и неговото постоење. Како бонус добиваш привилегии да го користиш и како огласник.

Поголем ефект е да се наплаќа за читање на огласите ако имаш под 50/50/6

Rasho

hello world
29 март 2021
71
76
Гледам дека предлогот не помина не заприметен па да го дообјаснам. Ако не сакате да платите бидејќи го користите ретко или од друга причина нека се направи систем за собирање поени, кои ќе можеш да ги искористиш за да објавиш оглас. Пример за секоја нова тема добиваш одреден број на поени, за секој пост добиваш исто така поени, ако постот ти е избришан, ти се одземаат и поените. Со ова ќе се поттикнат членовите и да пишуваат на форумот корисни работи за да имаат кредити за огласување.
Со еден потег го решавате и проблемот со издржани дискусии.
Бидете иновативни, со членарината давајте им и други привилегии на членовите, што ти ја знам , да имаат кастом беџ, да немаат лимити за едит на постови и некои слични ствари...било што...

Форумот го знаат луѓето, долго постои и е рангиран на гугл, многу несакаејќи го отвориле и им останал во памет негде дека постои и ако некогаш имаат проблем ќе го побараат тука. Ова е ФАКТ мора да се сложите колку и да сте хејтери.

Да напраам една глупа компарација, форумот е како голф сите го знаат и сите можат да го поседуваат, но ако сакате да го дигнете на следно ниво напрајте го да биде ферари, сите да го знаат ама да е привилегија да сте дел од него, да биде култ, да соберете група на луѓе кои ќе го сакаат тоа што го правите и со тоа и самите да придонесат до тоа.
Направете членовите да чувствуваат припадност, како што е припадност во одредена вера/религија, како што припаѓате на одредена политичка партија, како што припаѓате во големото семејство/комјунити на среќни корисници на ајфон.

Кога веќе го спомнав ајфон. Корисниците на ајфон знаат дека нивниот телефон не е ниту најдобар ниту најмоќен, но тие си го сакаат таков како што е, и ќе го купуваат, затоа што одлуката ја носат од срце а не од мозок.

Пробајте да ги занемарите бројките и да имате помала заедница на лојални карактери кои ве сакаат затоа што знаат дека и вие го сакате и го работите тоа со душа и дека го цедите срцето за него, ова ќе ви се исплати ви гарантирам.

Отворете тема и кажате ни зошто постои ит.мк, за да почуствуваме, а ние ќе ви вратиме најдобро што знаеме.

Поздрав се надевам дека не ве навредив со ниеден сегмент од напишаното, во спортивно ви се извинувам.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Тоа би одело на штета на огласувачите - го намалуваш reach-от и тоа многу.

Па и двете работи се на штета на огласувачите. Колку има што огласуваат? 100? 150? Како би им наплаќал по оглас или еднократно? Многу малце пари се тоа да направат некоја разлика, а ќе ги изнервира сите.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Па и двете работи се на штета на огласувачите.

Не на ист начин. Ако плаќам за членство и огласување, сакам цел форум да ми ги гледа огласите, а не само другите што платиле.

Како и да е, јас искрено не би го направил правото за огласување да е најголемата придобивка од плаќање за форумов. Тоа ми беше и првиот пост, нека има други придобивки за членовите што го поддржуваат постоењето на форумов.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.106
2.343

Пишете дека не може да се користи на секој монитор ова. Најчесто на постари модели.

• ми се допаѓа

Kiro619

hello world
5 август 2015
142
106
Малце ке бидам офф топик, само да прашам зошто немам опција за лајк на коментари ?

mimica

hello world
15 декември 2010
137
80
Малце ке бидам офф топик, само да прашам зошто немам опција за лајк на коментари ?

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно