Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Канцелариска столица

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.664
3.261
Не заборавајте дека има перничиња за седење. Јас земав од медикус плус и се преродив. Каква и да е столицата ова многу помага. Барем мене.
перничето е само еден сегмент од целото искуство (иако е основното, да седнеш нели), сепак треба и потпирач на грбот и мнооогу битно, потпирачи на рацете.
Како функционираат овие три во комбинација е магијата како да се направи добро работно столче.
Мислењето е автоматски споено:

B2 се спроти соборна мислам дека сега тазе го отворија салонот.

Јас три пати одев го седев столот
кој стол го седеше таму?

Overdrive

hello world
23 јуни 2010
498
532
Steelcase Gesture, земена пред неколку години. Просечна висина, седење по 8+ саати дневно. Барав Herman Miller Embody, ама немаше никаде, па тестирав Leap, и на крај завршив со Gesture. Ако купувам сега би зел модел со потпирач за главата (мојата столица е без). Инаку сеуште е удобна и покрај толку саати седење.

Пред неа имав Kind 203 од... некаде. Се раскрцка за година-две и некое време после тоа се скрши наслонот.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.202
18.879
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
Херман Милер јас не најдов во салон 29 (ако го зборите она кај бивша Мисла на партизанска, може и б2 да беше, не ми текнува како се вика), немаат, а не ни знаеја дека имале. Некако не се пронајдов во столичњата, не знам зошто.

Не носат веќе колку што знам, дури ни по нарачка. Еве D нека провери и извести.

-Ata-

hello world
2 декември 2010
150
183
Можам да препорачам од икеа ""Nilserik" веќе година ја користам (10тина саати дневно), ми требаше едно 15 дена да се прилагодам. Знам специфична е али после некое време зајакнува грбот.
Пред тоа користев пет години kind brado 203, ене ја сега седи на страна.
добро е и ова видео за ергономија
View: https://www.youtube.com/watch?v=9fsY_0xaC8g

Последна промена:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.117
14.240
Можам да препорачам од икеа ""Nilserik" веќе година ја користам (10тина саати дневно), ми требаше едно 15 дена да се прилагодам. Знам специфична е али после некое време зајакнува грбот.
Пред тоа користев пет години kind brado 203, ене ја сега седи на страна.
добро е и ова видео за ергономија
View: https://www.youtube.com/watch?v=9fsY_0xaC8g
Секоја чест како успеваш пола ден да седиш на коклица.

thrw

lurker
3 декември 2021
711
582
Македонија
Од друга страна земав од жирафа тие нивните sensei7 за дома и не го мењам одличен е, комотен, само рачките иако прилагодливи се пластични и тврди и се тоа за само 7999 што нема споредба со ништо канцелариско што се нуди низ продавнициве.
Ретко да видам мислење каде се фалат овие столици. Јас го имам „најлуксузниот“ модел и само крцка и се лизга при седење. Веќе има 1 година поминато.

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
632
455
Ретко да видам мислење каде се фалат овие столици. Јас го имам „најлуксузниот“ модел и само крцка и се лизга при седење. Веќе има 1 година поминато.
Летово го земав и уште нема прокрцкано нигде, единствено што лесно ротираат рачките за потпирање на страна и би сакал да може да се закочат во одредена позиција. Незнам точно кој модел го имам јас беше од некои "18к" на ~8к и споредбено со тие што ги гледав и седнав низ продавнициве кај нас до 12-15к ми беше подобро седењето. На крајот од денот за парите е супер и да треба да го сменам после некоја година не ми смета.

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.664
3.261
Кој има најпресно инфо за цените на steelcase?
Проблемот кај нив е што се е опција и се доплаќа и лесно од 500 стигнуваш до 800 евра за „истиот" стол.
Зависи од тркалцата, од ѕвездата, од опции во амортизерот, од типот на дршки за раце, од штоф, наслон за глава...
На америчкиот сајт конфигураторот е јавен, ама не се достапни истите модели. Ем и цените америка-европа се разликуваат.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.612
19.347
Не заборавајте дека има перничиња за седење. Јас земав од медикус плус и се преродив. Каква и да е столицата ова многу помага. Барем мене.
Линк или слика те милам? Профилирано е?

Јас користам самоделско (густ бел сунгер и навлака)

Да им покажеме на омладинциве дека не се потребни само "прачки шарени" :)

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.117
14.240
Линк или слика те милам? Профилирано е?

Јас користам самоделско (густ бел сунгер и навлака)

Да им покажеме на омладинциве дека не се потребни само "прачки шарени" :)

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.209
16.361
Optimus Prime girl style

images

InSides

lurker
21 февруари 2009
777
2.082
B2 до скоро имаше понуда за Humanscale Freedom. Далеку од ефтина, но поефтина од странство. Може уште имаат нешто на лагер.

Едно од најдобрите нешта на кое сум седел. Само-профилирачка, само-подесувачка.

Во опција ми беше Steelcase Gesture (седењето не ми легна особено во однос на цената), Herman Miller Mirra 2 (не можеа да донесат), Herman Miller Aeron (ќе носат B2 после Нова Година, но не знаеја ни цена ни големина).

Во однос на параметрите, Freedom без проблем трпи 100+ килограми, особено со само-регулирачкиот механизам. Поттикнува правилно седење, и во првите неколку дена ќе ве боли се што било притиснато од претходната столица.

После тоа, рај.

Купете убаво столче. Џабе врвен GPU ако седите на превртена гајба.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.854
6.404
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Мене од овие скапиве највеќе ми легнаа Freedom и Haworth Fern. Steelcase сите беа раштракани коа ги пробував, со изговор дека се експонати, ама па ја дома повеќе би ги седел од просечен експонат.

Земав interstuhl joyce is3 исто од Б2, многу многу убаво ми легна. Ги има буквално сите карактеристики од модерна и скапа столица а не е 1200е како горенаведените. Од стилкејсовите повеќе ме бендиса искрено.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно