Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Избор на клима уред (линк со резултати од мерења во прв пост)

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.392
2.814
Многу си напорен никој не ти спомна јапонска ни кинеска ни тајванска ни клима од бурунди. Само ти рекоа дека надвор е 26. Нешто самиот да не не и веруваш ти, па си ка ишкаш мувата...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

кина ве јаде, тоа ве боли. За 50к добиваш клима што вреди 120к од вашите

Aowek

user
14 април 2012
1.230
1.200
Каква врска има тоа? На пониско нема да работи според вас јапански филозофи?
На 26 степени надворешна температура со сонце, веројатно со фен за 20 мин ќе ја направи бања собата..

kolesk

lurker
6 февруари 2016
821
1.269
Од каде информацијава дека не треба да се користи на топло време?
Инаку 16 степена е надвор.

Goran333

hello world
19 август 2022
123
140
На 26 степени надворешна темп мојава ќе исклучи. Ама па Hisense баш тогаш најмногу грее, како ламја :)

Како што има долна така има и горна граница за греење или ладење.
Од -30 до 24 греење.
Од -10 до 46 ладење.

Screenshot_20261006_101832_Chrome.jpg

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.627
19.383
Од каде информацијава дека не треба да се користи на топло време?
Инаку 16 степена е надвор.
Некаде на 22 надворешни до 24 не е баш паметно да се користи за топлење. 24 е горна граница

Ова заради притисокот

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.899
5.619
Некаде на 22 надворешни до 24 не е баш паметно да се користи за топлење. 24 е горна граница

Ова заради притисокот
Ама тоа на глупите скупи јапанци што не дерат со цени. На паметните кинези што ги направија лом јапанците тоа не се дешава бе. Тие греат и на +35. СФЕ праат тие. И со пердув од ној те ладат ако треба.

<постов е сарказам за глупавите ботови>

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.392
2.814
значи вие мрзнете со јапанците во соба на 20 степени пошто надвор е 26 а јас седам на нормална температура :coffee:

FikanA

hello world
3 април 2025
293
398
Средe никаде...
значи вие мрзнете со јапанците во соба на 20 степени пошто надвор е 26 а јас седам на нормална температура :coffee:
Ако надвор е 26, не би можеле да мрзнеме на 20.
Ако палиш греење навечер би разбрал.
Ако палиш греење преку ден, не би разбрал. (за температурите изминативе 2-3 дена)

kolesk

lurker
6 февруари 2016
821
1.269
Ихаа ова мајтап станува. Каква клима имам, во лето супер грее, во зимо супер лади.
Hisense нели беа поврзани со Словенија, со горење. Па имаа дел од производството на балканот. Маде ин Балкан.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.610
3.099
Ихаа ова мајтап станува. Каква клима имам, во лето супер грее, во зимо супер лади.
Hisense нели беа поврзани со Словенија, со горење. Па имаа дел од производството на балканот. Маде ин Балкан.
Врската е обратно пропорционална, односно Горење се кинезифицира (HiSense го купи Горење - пааа, пошто им се можи :) )

П.С.

Од инвертери дома имам Тошиба сузуми и Кериер (го заборавив моделот).

А исто така имаме во куќата и Грее Ломо (од старите добри серии), а од лани неа ја заменив со ХајСенсе (Грее ја ставив во помала соба).

Сите работат и вршат работа, греат/ладат, ама хајсенсо е најголема ламја: троши, ММЕ! :)

Последна промена:

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.392
2.814
Ако надвор е 26, не би можеле да мрзнеме на 20.
Ако палиш греење навечер би разбрал.
Ако палиш греење преку ден, не би разбрал. (за температурите изминативе 2-3 дена)

брат, мене малце нелагодно да ми е палам клима. Не толерирам да ми студат нозе. Ја имам моќта, далинското палење и Хајсенсот боботи. Она паметница знае кога ќе постигне и сама намалува и одржува само по потреба.

FikanA

hello world
3 април 2025
293
398
Средe никаде...
Ако ти е нелагодно да палиш клима а ти студат нозе, купи си дебели чорапи и еден пар Крокс.
Она паметница знае кога ќе постигне и сама намалува и одржува само по потреба.
Да, инвертер го викаме тоа. Не ти е климата паметна, туку дечковците што измислиле PWM контрола.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.392
2.814
Ако ти е нелагодно да палиш клима а ти студат нозе, купи си дебели чорапи и еден пар Крокс.

Да, инвертер го викаме тоа. Не ти е климата паметна, туку дечковците што измислиле PWM контрола.

не се секирај, нема да се дупне озонот ако поработи неколку саати на ден.;)

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
903
664
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 64GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
Се убаво ама ќе пишеш кога ќе паднат температурите , да видиме тогаш каков резултат ќе покаже . Од луѓе што ѓи познавам и имаат Hisense ,не се баш задоволни oд резултатот .

FikanA

hello world
3 април 2025
293
398
Средe никаде...
не се секирај, нема да се дупне озонот ако поработи неколку саати на ден.;)

Па ако ја палиш на Турбо мод неколку саата на ден коа ќе ти прдне дека ти е ладно на стапалцата, многу брзо ќе ја најдеш црвената линија на кинескиот квалитет.
Да се грижам за озонот нема зошто за сега, веројатно не почнал уште од нова клима да ти тече фреонот.
Реално што и да ти објаснам е за џабе оти за тебе ничиј знаење освен твоето не е валидно, такашто ќе си ја поштедам тастатурата.

Со здравје нека ти е Хајсенсот, редовно сервисирај си ја и обрнувај си внимание на бучавата и вибраци на надворешната единица па можеби ќе достигне и половина животен век од јапонските :D

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.392
2.814
Па ако ја палиш на Турбо мод неколку саата на ден коа ќе ти прдне дека ти е ладно на стапалцата, многу брзо ќе ја најдеш црвената линија на кинескиот квалитет.
Да се грижам за озонот нема зошто за сега, веројатно не почнал уште од нова клима да ти тече фреонот.
Реално што и да ти објаснам е за џабе оти за тебе ничиј знаење освен твоето не е валидно, такашто ќе си ја поштедам тастатурата.

Со здравје нека ти е Хајсенсот, редовно сервисирај си ја и обрнувај си внимание на бучавата и вибраци на надворешната единица па можеби ќе достигне и половина животен век од јапонските :D

ќе позелените од љубомора. Ко од вчера да имам клима па ќе сум ја расипел. Едната ми врти 3та сезона веќе, втората поголема и е прва. Ламји двете, паметници знаат праат све сами.

FikanA

hello world
3 април 2025
293
398
Средe никаде...
Не знам во каква заблуда живееш што мислиш дека ти љубомориме. Од што би ти љубомореле. Дека си дал помалку пари од нас?
Сме имале пари за јапонска, сме процениле дека е подобра инвестиција со знаењето што го имаме и сме ја направиле таа одлука.

Ова исто како тие со Королите и Спортажите неперени кога кењаат по Мерцедеси и БМВ-иња. Сме имале пари, сме си купиле тоа што сакаме/сме процениле дека е подобро.

Мојата Панасоник веќе 5та година грее и лади без никаков проблем ниту влошување на перформансите. Претходниот Панасоник 20+ години работеше, и лани прекина да грее па решивме само да и скратиме маките и ја тргнавме.
Сме имале и Хајсенс. Си седи фаќа прашина на празен кат пошо не се ни исплати да ја преместиме да работи...

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.627
19.383
брат, мене малце нелагодно да ми е палам клима. Не толерирам да ми студат нозе. Ја имам моќта, далинското палење и Хајсенсот боботи. Она паметница знае кога ќе постигне и сама намалува и одржува само по потреба.
Значи друже аман не се бламирај, аман!
Ако имаш соба со 20 степени а надвор е 26 отвораш нешто.. прозор, врата, something и побрзо ќе се стопли отколку да го рикнеш компресорот на тоа шугавото Hisense

Ние затуцаните внимаваме на тоа.

btw, ако дома ти е 20 а надвор 26 тогаш имаш друг проблем

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно