Две години работеше добро, не е пипано ниедно црево.kondenz crevoto da ne ti e precvikano ili visoko dignato, pa da ti vraka vo vnatresna edinica
Ако до сега не се случило или случувало најверојатно ја имаш пуштено на низок вентилатор и ниска температура па перката има кондензирано и прска.
Треба да видиш дали истекува надвор исто така. Пробај да истуриш вода на испарителот во делот на кадичката (со ѓезве, со шише ќе ти биде тешко)
Споро!
Ако ти протече на истото место тогаш цревото за одвод е затнато на влезот или на излезот (од инсекти на пример) или пак нема добар пад.
Стави хартија што упива помеѓу ѕидот и климата за секој случај додека го правиш експериментот.
За да ти помине мислата истури вода во внатрешната единица. Споро!А не гледам да капе надвор. Ќе следам.
Фала за одговорот, имам проблеми со кичмата и високо ми е, едвај филтрите ги чистам. Засега не би се качувал ако не се повтори. И не ги знам деловите, кој е преден испарител, заден, кадичка, клапна... Ништо не гледам од долу (малку поткачен), само ребра на ладилник и над нив филтрите.За да ти помине мислата истури вода во внатрешната единица. Споро!
Ако е црево затнато тогаш после неколку секунди кадичката (која не се гледа затоа што над неа е предниот испарител) ќе се наполни и ќе видиш дека нешто не штима.
90% сум сигурен дека се работи за кондензација на перката која понатаму распрскува. Сега и надворешната темепратура е релативно ниска (за неа) и таа практично, народски кажано, не знае што со снагата.
Другите 10% ги оставам на затнато црево ама надвор (од инсекти на пример)
Пошто се работи за клима која е стара две години, не правела проблеми досега ја исклучувам можноста да е затнато цревото на влез и ја исклучувам можноста дека се работи за затнување од прашина и слично.
Исто така ова може да се случи ако ја поставиш клапната во најдолна положба. Не знам дали конескиве клими ја имаат таа функција но Mitsubishi после 2 часа автоматски ја крева во горна положба (ова при ладење)
И ѕидови од поликолор![]()
Перачи под висок притисок | Најголема онлајн продавница во Македонија | Ананас МК
Погледнете ги сите производи од категоријата Перачи под висок притисок и купете онлајн, брзо и лесно. Голема понуда на производи и брза достава само преку Ананас МК платформата! Клик, бум, трас, Ананас!ananas.mk
Za cistenje klima.

Знаат од време на време да пуштат акција. Само во акцијата пишува без трошоци за продолжување на гаранцијата а не баш безусловно. Значи пак мора да ги викнеш еднаш годишно, ама демек нема да ти наплатат.Вистина ли е дека Gree дава безусловна 10-годишна гаранција?
Тројца ми тврдат дека е така.
Вистина ли е дека Gree дава безусловна 10-годишна гаранција?
Купи си нешто друго, ова нема да те грее.Вистина ли е дека Gree дава безусловна 10-годишна гаранција?
Ако е само еден филтер, а истото го пишува во упатството, без да наведат точна позиција на местење, веројатно нема голема улога кај ќе биди?Здраво на Сите!
Имам неколку прашања за Midea Extreme Lite Nordic SMART MSAGBU-12HRDN8-QRD0GW / MOX133-12HFN8-QRD0GW доколку може некој да одговори.
Во пакувањето стигна само еден Air Freshening Filter (мал црн филтер кој се поставува на главните мрежести филтри).
Во упатството пишува дека ако има само еден ваков филтер, тогаш треба да се постави на главниот филтер, е сега кој е главен, левиот или десниот?
Често пати, далечинското е на некој начин „универзално“, односно од фабриката го испорачуваат со повеќе различни модели, па на некои модели навистина има функции кои можат да се активираат со него, а на други модели на инвертери ги нема, ама далечинското си работи и на него до нивото на вградените опции и функции.Друго прашање е дали оваа клима има можност за поместување на хоризонталните перки лево-десно преку далечинското или мора рачно? на далечинското се појавува и хоризонтално и вертикално поместување на перки, но кај хоризонтално нема опција за поместување?
Благодарам
Знаат од време на време да пуштат акција. Само во акцијата пишува без трошоци за продолжување на гаранцијата а не баш безусловно. Значи пак мора да ги викнеш еднаш годишно, ама демек нема да ти наплатат.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Почна пцуење. Кога го прашале монтерот, тој им кажал дека секоја година треба да плаќаат за продолжување. Пред да ги монтира, си молчел.Условна е Гаранцијата еве што пишува
Гаранција
10 години условна, со годишен редовен сервис, пред истек на секои 12 месеци
И најдобри да се, ме одвраќа купувањето на брендов од вакви мајмунлоци.Почна пцуење. Кога го прашале монтерот, тој им кажал дека секоја година треба да плаќаат за продолжување. Пред да ги монтира, си молчел.
Mislenje za klimata?![]()
Toyotomi Console CON36INECR32/CON36OUECR32 - BITEL
<div class="pa-snippets pa-snippets-product-27308"><ul><li class="pa-snippet-att-pa_brend"><div class="wptpas-attribute"><span class="wptpas-attribute-icon"><i class="icns icns-artboard-1"></i></span><span class="wptpas-attribute-label">БРЕНД</span></div><div class="wptpas-term...bitel.mk
Podobra opcija do toj budzet za greenje?
Vo sporedba so Daikin Sensira FTXF35D/RXF35D ?
3-4 киловатчасови за овој период не е мала потрошувачка.А и на апликација ми јавува некои смешни 3-4 киловати на ден потрошња.
Овие марки, како Toyotomi не ни се многу познати, барем не нас овде на овај форум, а и јас лично немам сознанија за нив - освен што повремено ги гледам по некои продавници.Mislenje za klimata?![]()
Toyotomi Console CON36INECR32/CON36OUECR32 - BITEL
<div class="pa-snippets pa-snippets-product-27308"><ul><li class="pa-snippet-att-pa_brend"><div class="wptpas-attribute"><span class="wptpas-attribute-icon"><i class="icns icns-artboard-1"></i></span><span class="wptpas-attribute-label">БРЕНД</span></div><div class="wptpas-term...bitel.mk
Podobra opcija do toj budzet za greenje?
Vo sporedba so Daikin Sensira FTXF35D/RXF35D ?
3-4 киловатчасови за овој период не е мала потрошувачка.
Ако прозорот и вратата не дихтуваат, веднаш преземај мерки. Инаку во зима сметките ќе бидат огромни.па не сум уште навлезен, но вака не ми изгледа многу. Ќе видиме на крај месец сметкатаИ да додадам, слаба изолација имам, можеби е тоа причина што троши више. Прозорот и вратата не диктува баш.
Ако прозорот и вратата не дихтуваат, веднаш преземај мерки. Инаку во зима сметките ќе бидат огромни.
Стави барем некои сунѓерасти гумици на спојот, има такви по тезгите на зелен пазар, а и по дуќани, не е нешто скапо.селотејп![]()
Vivax Aeri+ ili Haier TundraДечки, да ми препорачате "добра" буџетна инвертер клима? Се работи за стан од ~45м2 во нова градба со добра изолација на фасада...и не е приземје/поткровје. Ќе се користи претежно за ладење во лето и евентуално догревање во зима (има градско парно). Ми треба нешто до кај 25к денари и што подолга гаранција. По можност од место што нуди и монтажа за да не барам башка монтери. Само да не е Gree.
Бесплатна достава
MONITOR 27" AOC 27B31H IPS, 16:9, 1920x1080, HDMI, VGA, 1ms, 120Hz
5.460,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00194A
1.590,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM RED switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M1
15.770,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) A-RGB BLACK Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00198A
2.010,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN, Low-Noise PWM, 2000 RPM Max, BLACK, ACFAN00348A
740,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M7 WHITE, w/bluetooth, 30000 DPI, 8K Poling rate, M7-A24
4.870,00 ден