Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Искуства со Gjirafa50 / ZirafaMall.mk

supergamer

hello world
1 октомври 2022
166
201
Ама знаеш се тоа добро, ама џабе е се чим фискална не даваат. Затоа си купуваме ние отварани и користен производи ама барем фискална даваат !!!
Сарказам тастерот ти беше уклучен на тастатурата? :ROFLMAO:

Абе и нека не даваат фискална, чим гаранција признаваат. Мака и била само една година. Само нека дадат добра цена.
Лично јас на таа жирафата не гледам некоја добра понуда, цените на повеќето работи им се на големо во офсајд.
Бар на прва страна да ги листаа само добрите понуди, оние на попуст, да не лута човек по сајтот.

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.735
4.341
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Сарказам тастерот ти беше уклучен на тастатурата? :ROFLMAO:

Абе и нека не даваат фискална, чим гаранција признаваат. Мака и била само една година. Само нека дадат добра цена.
Лично јас на таа жирафата не гледам некоја добра понуда, цените на повеќето работи им се на големо во офсајд.
Бар на прва страна да ги листаа само добрите понуди, оние на попуст, да не лута човек по сајтот.
И тоа што викаш сепак жирафа и не е некоја предност, пример сет нуди 3 производители на графички а жирафа нуди само 20+. Пре попрво би купил копана графичка од сет отколку од жирафа нова неотпакована со 1 година гаранција и без фискална. Оскудација, отварам дискови 20 + производители кои не можат да се носат со кингстон и вестерн диџитал на сет, катастрофа маусите 30 + производители во споредба со асусите на сет, отварам куќиштана што е она бе 65 брендови за разлика од оние на 3 на сет, абе на кој ненормален му текнало да носи толку различни типови куќишта глава да те здоболе. Срамота !!!

Последна промена:

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
И тоа што викаш сепак жирафа и не е некоја предност, пример сет нуди 3 производители на графички а жирафа нуди само 20+. Пре попрво би купил копана графичка од сет отколку од жирафа нова неотпакована со 1 година гаранција и без фискална. Оскудација, отварам дискови 20 + производители кои не можат да се носат со кингстон и вестерн диџитал на сет, катастрофа маусите 30 + производители во споредба со асусите на сет, отварам куќиштана што е она бе 65 брендови за разлика од оние на 3 на сет, абе на кој ненормален му текнало да носи толку различни типови куќишта глава да те здоболе. Срамота !!!

Taka e brat mi, Gjirafa da gi bivase ke se vikaa SETEC.

supergamer

hello world
1 октомври 2022
166
201
Малку претера, нема толку производители, можеби има повеќе избор во жирафа посебно на периферии и куќишта. Ама освен куќиште и маус за поголема работа, на пример монитор, со година гаранција и не би земал. Освен ако не е некој екстра поволна цена.

TheGamerTeacher

hello world
9 декември 2016
451
555
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
4MO6RMp.jpg

Стигна за недела дена.
Немаше некоја заебанција со напојувањето?

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.605
6.882
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Вработен си во Жирафа, или?
Повеќе од 90% од тие разнолики производи или не се на залиха или имаат тотално забегани цени. Сајтот им е една голема катастрофа почнувајќи од најосновна работа како превод па до тотална непрегледност на производите.

Пример: од Асус мауси имаат само 1, и тоа кошта 4500, за разлика од Сет на пример кај што истиот кошта 3299.

1667854089315.png

Да не споредувам сега и други производи ама сигурно ги има многу, имам постирано претходно повеќе примери. Значи од кога се појавија до сега не мрднале од мртва точка и ништо од тоа што беше критика на почеток не подобриле. Всушност се уназадиле зашто тие бомбастични зделки што ги прославија кога се појавија се све поретки. Така да ако си нивни вработен поработете малку на овие моменти (y)

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.402
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Вработен си во Жирафа, или?
Повеќе од 90% од тие разнолики производи или не се на залиха или имаат тотално забегани цени. Сајтот им е една голема катастрофа почнувајќи од најосновна работа како превод па до тотална непрегледност на производите.

Пример: од Асус мауси имаат само 1, и тоа кошта 4500, за разлика од Сет на пример кај што истиот кошта 3299.

Погледнете го атачментот 118676

Да не споредувам сега и други производи ама сигурно ги има многу, имам постирано претходно повеќе примери. Значи од кога се појавија до сега не мрднале од мртва точка и ништо од тоа што беше критика на почеток не подобриле. Всушност се уназадиле зашто тие бомбастични зделки што ги прославија кога се појавија се све поретки. Така да ако си нивни вработен поработете малку на овие моменти (y)

Не го руши митот за ѕирафа сеа и ти!
Мислењето е автоматски споено:

И се му е на бекордер. Што значи ништо они не носат ами продаваат ад хок како дд-сторе. ДД-Стор нуди повеќе брендови од сите, сакаш да кажеш дека се подобри од сите заедно вкл. џирава?
Затоа и се чека 2+ недели за повеќето работи иако имаат фирма тука во Бибај зградата, а дирекцијата им е на 100км од Скопје. Од Скопје до Охрид, Анхоч испорачува за 1-2 дена максимум, овие за 100км 2 недели и тоа тебе воопшто не ти е сомнително?

Мислам ОК е што имаме уште една продавница за избор ама не забегујте.

Последна промена:

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Не го руши митот за ѕирафа сеа и ти!
Мислењето е автоматски споено:

И се му е на бекордер. Што значи ништо они не носат ами продаваат ад хок како дд-сторе. ДД-Стор нуди повеќе брендови од сите, сакаш да кажеш дека се подобри од сите заедно вкл. џирава?
Затоа и се чека 2+ недели за повеќето работи иако имаат фирма тука во Бибај зградата, а дирекцијата им е на 100км од Скопје. Од Скопје до Охрид, Анхоч испорачува за 1-2 дена максимум, овие за 100км 2 недели и тоа тебе воопшто не ти е сомнително?

Мислам ОК е што имаме уште една продавница за избор ама не забегујте.

Имаат производи кои се достапни за 48 часа.

thrw

lurker
3 декември 2021
710
582
Лаптоп ASUS TUF Gaming A15 (FA506), 15.6 ", AMD Ryzen 7, 16GB RAM, ... (60000ден моментално)
62000ден е платено

Лаптоп Lenovo Legion 5 17ACH6H, 17.3“, AMD Ryzen 5, 16GB RAM DDR4, ... (продадено, 62000ден моментално)
67000ден е платено

Ги земав следните лаптопи на 21.10 што беа поскапи. Дојдоа дури вчера 7.11. Го сметам ова како доста доцни испораки ама ме известија дури на 3.11 дека им стигнал едниот лаптоп а другиот го чекале уште и можеа да ги пратат еден по еден, во обзир тоа што ми излегле во пресет неколку пати, реков да не трошат гориво за два пати.
Вкупно чекав со неделите 16 дена, 11 дена ако се смета работните само. Пред нарачката ми беше обележано дека ќе стигнеше на 4.11 ама не ја сликав за доказ.

Доставувачот овој пат беше „Микмик“ од Косово што не можев да најдам Македонски број и не можев да закажам подигнување во договорено време, изгледа прекинаа со Екологистик во Скопје регионот или важи за тие што не се бунеа како мене со глупостите што ми ги правеа Екологистик што сум пишувал претходно овде. Дечкото се јави после 12 часот и сакаше по брза постапка да завршиме ама се договорив кога ќе се враќам од Дебар што ќе му се јавам дополнително. И така бидна ама не го очекував да биде со еден мал автомобил без никаква ознака ниту да се потпишам на некакв документ дека сум ја примил пратката. Си ги изброја парите и си отиде, се сомнеавам дали воопшто е приватна пошта или само див транспортер

Најсолидно спакувани, воопшто не отварани со тоа што само едната кутија беше оштетена(надворешната) додека внатрешните каде лаптопите се наоѓаа беа во најдобра состојба.
Лаптопите си работат и сум задоволен.

Се јавив во саботата да прашам дали има шанси да ги платам по намалената цена ама веќе им биле пратени кон пошта, така да баксуз што ги порачав тогаш а не сега. :cautious:

Последна промена:

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.402
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora

TheGamerTeacher

hello world
9 декември 2016
451
555
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
Мислам дека е тотално небитно дали е бекордер, сами ги склопуваат во некоја пиљара в подрум или се официјални застапници. Ако нудат производ шо е поефтин отколку кај нас, не гледам причина зошто би се избегнале како продавница. Наше е да си направиме истражување на достапните производи и цени па да носиме одлука. Мразам бренд фанатизам искрено.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.402
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Мислам дека е тотално небитно дали е бекордер, сами ги склопуваат во некоја пиљара в подрум или се официјални застапници. Ако нудат производ шо е поефтин отколку кај нас, не гледам причина зошто би се избегнале како продавница. Наше е да си направиме истражување на достапните производи и цени па да носиме одлука. Мразам бренд фанатизам искрено.
Како е небитно дали ти е достапен производот веднаш или 2 недели треба да го чекаш не разбирам? Битно е да имаат повеќе брендови а ова не? Ако е така, ене го CU, ем е поефтин, ем има сѐ, 2 недели им е и нив достава.

За цените, може да споредите во глобала веќе некое време е поскап од нашиве продавници, освен графичките картици, ама и тие се близу сега.
3 ПЦ-а склопив за пријатели последниве месец два и само една графичка нарачавме од таму, друго се беше поскапо.

chroot

lurker
12 ноември 2021
776
1.108
Скопје
Самото тоа што немаат физичка продавница како Анхоч, Сетек, не држат лагер, им овозможува да нудат пониски цени. Не дека тоа е лошо, ама ги немаат тие трошоци што ги имаат продавниците со физички продавници.

Инаку за гаранцијата колку пати од Сетек купен производ доаѓа со помала гаранција него фабричката, фабричката 5 години,Сетек 2 или 3 години нудат. Жирафава како што гледам имаат една година на се.

TheGamerTeacher

hello world
9 декември 2016
451
555
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
Како е небитно дали ти е достапен производот веднаш или 2 недели треба да го чекаш не разбирам? Битно е да имаат повеќе брендови а ова не? Ако е така, ене го CU, ем е поефтин, ем има сѐ, 2 недели им е и нив достава.

За цените, може да споредите во глобала веќе некое време е поскап од нашиве продавници, освен графичките картици, ама и тие се близу сега.
3 ПЦ-а склопив за пријатели последниве месец два и само една графичка нарачавме од таму, друго се беше поскапо.
Си читал, ама не си прочитал. Напишав дека првенствено е да имаш подобра цена, а за тоа кои и какв брендови има ништо немам спомнато. Исто, никаде не ги спомнав ни ЦУ тука. Едноставно е, го наоѓаш производот кој шо го бараш, таму кај шо ти е најефтин и ти одговара и си го купуваш. Нема тука шо да цепидлачиме дека немало ова или она. Ако истиот производ ми е 30% поефтин во некоја продавница, ќе го купам па и да треба да чекам 2 недели. Во 95% од случаите е така, оти алтернативно сценарио кај шо од денеска за утре ти треба некоја компонента или производ е ако ти се расипало нешто. Тоа е абнормална ситуација.

DACIA

hello world
5 јули 2015
154
245
Нарачав пратка уште во петокот, луѓево за живи ги нема ни да потврдат ни ништо Пишува само дека се обработува нарачката. Патем ми е прва нарачка од овде

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
Нарачав пратка уште во петокот, луѓево за живи ги нема ни да потврдат ни ништо Пишува само дека се обработува нарачката. Патем ми е прва нарачка од овде
Автоматски ти е потврдена штом пишува дека се обработува. За нарачки со мали суми најчесто верификуваат без да се јават.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.799
4.514
Неготино
Автоматски ти е потврдена штом пишува дека се обработува. За нарачки со мали суми најчесто верификуваат без да се јават.
Што спаѓа под мала сума? Мене за стол од 14.000 денари не ми се јавија :D

musicenthusiast

hello world
15 октомври 2021
187
266
Мене ме изненадија овој пат со брзината на пратката, порачав на 10ти после полноќ (значи 11ти), стигна на 12ти сабајле. Обично сум чекал од една до две недели

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Нарачав усб во Ноември 15ти,ми се јавија пред 10 дена дали да ми го достават,искрено скроз заборавив дека сум нарачал нешто хахаха.Дечкото ми се извини по моб,и ми рече баш ради овој проблем со каснење на достава смениле друга брза пошта,не го прашав која зашто искрено не ме занимаше.Сега за сега не би нарачувал повторно од нив,штом на прва не ми оставија ок впечаток ништо од бизнисо :)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно