Metuzalem
Tootle Puffer
Metuzalem's setup
- Processor & Cooler
- i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
- Motherboard
- ASUS P8Z68-V/GEN3
- Storage
- Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
- PSU
- CM 600W Silent Pro Gold
- RAM
- Kingston @1866
- Video card
- Radeon HD 7750
- Case
- HAF 912 Plus
- Mouse
- ASUS ROG GX950
- Keyboard
- Filco Majestouch-2, Logitech G710+
- Audio
- Realtek ALC892
- Monitor
- Viewsonic VX2753MH-LED
- OS
- WinServer2003, Win7 x64
Да, тоа ми изгледа најверојатно - премногу flavor wick. „Сува пареа“ што по малку гребе. Не е ептен dry hit, ама влече натаму. Вистински dry hit е многу непријатен и одма ја фрлаш е-цигарата.
Можеби е премногу 2 мм flavor wick за таа глава. Гледај, кога ќе положиш wick-от, пред да го ставиш капачето, дали многу штрчи нагоре, односно дали кога ќе го ставиш капачето ќе го притисне многу надоле грејачот. Пробај и без flavor wick, или одмотај неколку влакна од него.
Може и да си го потфатил некаде фитиљот - тогаш не ја пренесува добро течноста.
Свој дел во непријатноста дава и машинското масло. Горење треба. Ако не се изгуби по еден резервоар, замени ја главата, па истражувај ја оваа.
Додадено: Не треба да се чури веднаш по полнењето со течност. Почекај минута-две, а ако стварно има премногу flavor wick, повлечи два-три пати „на суво“ (без притискање на копчето) за да повлече течност.
Можеби е премногу 2 мм flavor wick за таа глава. Гледај, кога ќе положиш wick-от, пред да го ставиш капачето, дали многу штрчи нагоре, односно дали кога ќе го ставиш капачето ќе го притисне многу надоле грејачот. Пробај и без flavor wick, или одмотај неколку влакна од него.
Може и да си го потфатил некаде фитиљот - тогаш не ја пренесува добро течноста.
Свој дел во непријатноста дава и машинското масло. Горење треба. Ако не се изгуби по еден резервоар, замени ја главата, па истражувај ја оваа.
Додадено: Не треба да се чури веднаш по полнењето со течност. Почекај минута-две, а ако стварно има премногу flavor wick, повлечи два-три пати „на суво“ (без притискање на копчето) за да повлече течност.
Последна промена: