Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
Штета никаква едино вкусот, можно е да напреш некојa екстра комбинација на грешка али 90% ќе е шит микс :)
Секој вкус што не е на изгорено, за мене е екстра микс :) Едно чудо греачи фрлив, па сеа скопчав дека ако некој замириса на изгорено, не е бај дифолт расипан, туку си сакало чистење на тие гвинтчиња доле, па шмукање на празно малку, па финти. Воедно ете и да споделам искуство . Постоечкиов уште пред недела дена почна да мириса на изгорено, (забораив кој термин беше стручен :)...драј цуг така нешто хаха...па пошто не ми беше стигната нарачка со новите (нарачани на 3 март и уште ги нема), морав да терам со овој. И ете ти, после неколкудневно користење откако почна изгореното, си се нормализираше...Иначе видов колку сте активни, од задњи пут кога сум се прикачил на форумов сте испишале триесетина страници историја на македонското вајперство, па утре со задоволство ќе ве исчитам :)
И ајде бе договорете сусрет! Студио? (Метузалем?:)

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Мене едино дезерт шит (и било која комбинација со него) не ми се допаѓа, друго 98% проаѓа :)
Секако имаподобри и полоши ароми, ама за добра свињица нема лоша помија :)
Инау кувањето греачи во пола број случаи ми се погодило. Само чешмоваќа.

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
Ајде некои дилеми да расчистам (кога веќе отворивте муабет за грејачите :) ) . При промена на течност (да не се мешаат вкусовите со новата пошто уште тестирам кои ме бендисуваат) дали миењето на грејачот му го скратува векот (конкретно за грејачите на Endura-та)? Нормално со нова течност да ставам друг грејач, тој претходниот да го извадам, измијам, да го оставам да се изуши, па после да се користи со друга течност.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Ајде некои дилеми да расчистам (кога веќе отворивте муабет за грејачите :) ) . При промена на течност (да не се мешаат вкусовите со новата пошто уште тестирам кои ме бендисуваат) дали миењето на грејачот му го скратува векот (конкретно за грејачите на Endura-та)? Нормално со нова течност да ставам друг грејач, тој претходниот да го извадам, измијам, да го оставам да се изуши, па после да се користи со друга течност.
Aко се собираме у твоа близина ќе те известиме

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

28 јануари 2017
2.070
4.745
Ресен

Со миењето само можиш да му го продолжиш векот, посебно ако е алкохол (не ракија), го чисти талогот од греачите и памукот уште по ефективно од топла вода, на тој начим му го продолжуваш векот али не кога веќе е пред фрлање туку на пола век, да речам го користиш недела дена, го миеш па после го користиш уште 2 недели.

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
Што алкохол користите за чистење (медицински од аптека претпоставувам), која јачина?

Кои ароми ви се омилени? Колку често менувате арома?

Дали дека сум нов во целава работа, дали е до опремата или јас сум маанџија или пак е до вкус не знам ама од сите што ги имам пробано SCamel и RY4 ми се омилени, 555 ја пробав како прва ама не ми остави некој впечаток ама ќе и дадам уште една шанса :). Пробав една овошна, една кафе и Еднорогот и сите ми се многу сладуњасти и ептен ми се специфични (не знам како да кажам, јаки вкусови, невообичаени ...). Според предходно кажаното дајте некој предлог што да се проба следно, тутун + ментол можеби?

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Секој вкус што не е на изгорено, за мене е екстра микс :) Едно чудо греачи фрлив, па сеа скопчав дека ако некој замириса на изгорено, не е бај дифолт расипан, туку си сакало чистење на тие гвинтчиња доле, па шмукање на празно малку, па финти. Воедно ете и да споделам искуство . Постоечкиов уште пред недела дена почна да мириса на изгорено, (забораив кој термин беше стручен :)...драј цуг така нешто хаха...па пошто не ми беше стигната нарачка со новите (нарачани на 3 март и уште ги нема), морав да терам со овој. И ете ти, после неколкудневно користење откако почна изгореното, си се нормализираше...Иначе видов колку сте активни, од задњи пут кога сум се прикачил на форумов сте испишале триесетина страници историја на македонското вајперство, па утре со задоволство ќе ве исчитам :)
И ајде бе договорете сусрет! Студио? (Метузалем?:)
Те разбирам колега. Драј хит на најголемиот душман не би му посакал. :crazy:
dry hit.gif
Единствено (здраво) решение при мањак на нови греачи би било потопување на старите во алкохол и да преспијат така. Потоа темелно миење под чешма и добро сушење.
Алкохол од аптека, каков ќе најдеш (96, 98%). Последен пат аптекарката ме испитуваше зошто ми е, што планирам со него да правам... Изгледа сум и делувал сумњиво. :hay:
Што алкохол користите за чистење (медицински од аптека претпоставувам), која јачина?

Кои ароми ви се омилени? Колку често менувате арома?

Дали дека сум нов во целава работа, дали е до опремата или јас сум маанџија или пак е до вкус не знам ама од сите што ги имам пробано SCamel и RY4 ми се омилени, 555 ја пробав како прва ама не ми остави некој впечаток ама ќе и дадам уште една шанса :). Пробав една овошна, една кафе и Еднорогот и сите ми се многу сладуњасти и ептен ми се специфични (не знам како да кажам, јаки вкусови, невообичаени ...). Според предходно кажаното дајте некој предлог што да се проба следно, тутун + ментол можеби?
S'Camel и RY4 ти се едни од најдобрите, ако не и најдобри тутуњарки. Какви ли само бљувотини ми поминале низ плуќа пред да дојдам до нив. :(
Може да пробаш од Flavour Art Soho (хард кор тутуњарка со мирис на војничка чорапа:)) и Cuban Cigar (никако не Cuban Supreme), оваа е веќе културна тутунска. Евентуално и Gold Ducat од Инавера.

~~~~~~~~~~~~~
Уште една чистка во sourcemore!
sourcemore.jpg Sourcemore 2018 big clearance, 170 vaping items, up to 60% off , ship in 24 hours.
Ова ми делува за добра понуда,
Aspire Archon.JPG
но има и други интересни модови, атомајзери и цели китови. Шипингот е фри. Од овие не сум нарачувал до сега и немам искуство од прва рака, но би требало да се ок.

~~~~~~~~~~~~~
Мало појаснување: аромата од Инавера S'Camel / Dromedary / Pyramid е една те иста. Се работи за моминско, од брак и уметничко име. :hay:
Ова последното е важно за нас, додека не се сменило и тоа.

Последна промена:

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
ребилдабле главата (греачот) на канго ме уби со драј хит. после 4-5 секунди дишиш само памук. Али за мтл е бомбона. и за ланчан мтл нема гајле(1-2 секунди размах)
Добра лисицава, само што се отрув дур ја наштимав :)
Инаку голд тобако, ред тобако и пирамидата би требало да ти се допаднат (покрај споменатите ).
Колегата Чичо ми задава главоболки ниедно време... ( со попустите де :D )

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.664
13.714
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Истите или слични попусти како во сестринскиот сајт Цвапор, каде што е без поштарина, па изгледа поевтино. Најдобрите зделки се out of stock, па затоа не пријавив. И таму и таму нема нешто ептен да те тресне од земја.

goki1990

hello world
24 септември 2013
455
355
Skopje
~~~~~~~~~~~~~
Уште една чистка во sourcemore!
Погледнете го атачментот 63891 Sourcemore 2018 big clearance, 170 vaping items, up to 60% off , ship in 24 hours.
Ова ми делува за добра понуда,
Погледнете го атачментот 63892
но има и други интересни модови, атомајзери и цели китови. Шипингот е фри. Од овие не сум нарачувал до сега и немам искуство од прва рака, но би требало да се ок.

~~~~~~~~~~~~~

Порачано Smok al85 за 25$ па ќе видеме дали ќе стигне :) парите се обезбедени преку PayPal

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.664
13.714
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Неправедно го бев обвинил покемонот, ИМА постоље. Се криеше во кутијата со УСБ кабелот.

IMG_1.jpg IMG_2.jpg

Но веќе и така не е важно, ги укинаа, остана само црниот од 76$. :eek:

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 1700 w/Stock Cooler (Wraith Spire RGB)
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
Cooler Master Vanguard 750+ Gold
RAM
HyperX Predator 2x8GB // 3200Mhz
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Gigabyte K85 Mechanical RGB
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Другарчиња, пишам директ овде зШ на нет слабо она шо сакам да дознам.

Пушач на цигоњи сум 7 год, душава ме изгоре.

Бидејќи темава е огромна, некој да појасни разлика кога преминале од циг. на електронскиве.

Здравствено би сакал да знам каква улога игра, иако знам никаква цигара е мајката на здравјето.

И ќе ве молам без споредба на никотин, и останати хемикалии и супстанци.

Како се осеќате?
Дали понекогаш кашлате?
Дали попречува во Спорт како што попречуваат обичните циг?
ETC....

Фала однапред.

Испратено од SM-G950F преку IT.mk форум апликација

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Добредоје
Кашламе, живи луѓе сме, ама многу помалце него кога бевме пушачи. Многу е поарно. Во спорт, па мене ни аналогните не ми сметаа пошто не спортував :) шала на страна сметаат во спорт ама многу многу помалку од аналогните, сума сумарум 90% по мое се подобри е циг. Тоа приметив за месец ипол, натака не знам како е разликата. Секако за нормално конзумирање правам муабет( на почеток претежно оди како алва, интересно е) и треба недела дена да "легне" работава т.е. да почнеш да осеќаш разлика, првиот ден два ќе ти биде исто.
Повеќе имаш во индексот, подолу во слични теми.
Тоа од моето скромно искуство,
и успат еден мајтап
Ако ги откажете цигарите за 2 години ќе си купите автомобил? (виц)
:D

П.с. Бујрум индексот
Електронски цигари - индекс на корисни мислења

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.664
13.714
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
...а во индексот бараш лично искуство и лични искуства.

Никој од нас не би продолжил со вејпање ако му е полошо отколку од цигари.

За здравствени аспекти (истражувања), читај во индексот во прво време под поднасловите Разно, во претпоследниот пост под Здравствено, како и во темава.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.664
13.714
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Фирмата Atom Vapes го пушти во продажба дриперот на Плетобрадиот (заедно со цеФка) и веднаш следуваше квалитетна драмска програма од ривјуерите:

Пљуцкање: „Абе не знам како да кажам, нешто ми нема вкус, ама ќе чекам да видам што ќе кажат другите.“

Плукање: „Ова нема вкус бе.“ [појма немам кој е овој]

Плукачина: „Ова нема ама баш никаков вкус, финишот му е за никаде, морам да го стругам, пун е со зејтин, триста други ситници, јас сум уградувал климатизација во возови и знам за airflow.“ :hay:

Одбрана од Плетобрадиот, доста ладнокрвно, но се гледа дека му е криво: „Абе што праите, појма си немате, сега ќе ве научам како треба да градите.“ :hay:

Извинување за плукањето: „Абе пробав десетина коили, не добив вкус, не знам што се дешава, Мортен е супер дечко и многу ми е криво што искочи дека го плукам.“

Извинување за плукачината коешто не е ама баш никакво извинување: „Се извинувам што ме нервираат типови кои појма си немаат.“ :hay::hay::hay:

... чекаме следна епизода. :hay:

Јас лично не знам што да мислам, од една страна од искуство знам дека намотката мора да биде блиску до влезот за воздух за да има вкус - колку подалеку е, толку помалку вкус има. Од друга страна викаат дека на толку пареа мора да има вкус, а авторот вика дека не сме навикнати на ладна пареа и всушност кога вејпаме хоризонтални намотки, половина пиеме (како spitback, ама ситни капки). Ама мене и вертикална намотка (ориген, веритас) мора да ми биде блиску до отворот за воздух, инаку има помалку вкус. Па шознам. Во секој случај, за мене не го земам предвид затоа што е ептен дробен.

28 јануари 2017
2.070
4.745
Ресен
По толку многу објаснување како функционира воздухот, движењето негово во РДАта, за појќе вкус вака, за појќе вкус така, сплескани жици најубај, дојде неговиот РДА да нема ич вкус. Не го проба никој пред да го пуштат во продажба или страв им беше да му кажат на Мортена?
Толку од продажбата, поарно да ти излези окото него името, згора на сè и квалитетот не баш нај нај.

OldSchoolPvP

lurker
13 февруари 2014
744
1.169
Shutter Island
Види со самото тоа што праи "Научни" истражувања, е поразличен од другите да не речам пионир во оваа област. Е сега од кај да знаеме дека всушност тоа што го кажува е вистина. Што ако методите му се сосема погрешни што ако сосема нешто 3то се случува внатре со воздухот. Јас како што знам тие симулации компјутерски се за вода, воздухот може сосема поинаку да се однесува. Ама досега не се нашол некој што рекол еве дечки тие тврдења не се точни поради тие и тие причини и тоа не е така.
Имав и порано пишано за неговите методи за јако викување. Бидејќи не користам друпери ги пробав во танк и тие негови методи за мене не работеа, едноставно осекав дека памукот не викува убаво дека ако напраам чеинвејпиг од 5-6 пати сигурно еден ке биде драјхит.

За танкот он наводно тврди дека го нема оргиналот дека има само тестот и дека на некои ревјувери им стигнал пред он да го добие. Е сега дали компанијата заебала нешто при продукција чисто сумјам, али има шанси и за тоа. Можно е и тој 2риот бунар да е тотално бескорисен и да го гуши греачот. Можеби има некоја точка на која што дава арома а доколку го изместиш комплетно се губи.

Последнава година искачаат танкови кои се слични де овде нешто сменето воздухче па стакленце па дупчиња уствари сите се слични со мала промена која јас не ја ни осекам толку на вкусот. За тие мали промени нека си кршат глава тие што имаат заработувачка од тоа јас не би се замарал толку. Си мислев ке донесе викингов нешто ново али слабо изгледа.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.664
13.714
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Една работа е да ја гледаш пареата, сосема друга е да добиеш вкус од неа. :hay:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.083
14.189
Не знам за овој танк ама јас сум во фазон бек то д рутс.

До сега направив 10 билда на кајфунот 26-28 кантал. Его-то го цицав и правев напред назад.

Ама како минува време јас пак се заљубувам во Ендурата. Само кај неа го нема тој метален вкус кој доаѓа со посочна пареа на овие двата погоре. Немам SS да пробам а ми нудат членови. Ама од пусто немање време не сум земал. Уште тоа ми останува како адут да пробам.

Вкус и вкус. И се менува мислењето со тек на време. Ама на Инокин алал да им е. Изгледа и јас ќе завршам како дежаву кој пробал се и сешто а сега си вози ендурче.

Инаку сеуште сум на течности без никотин и гајле немам. Не чувствувам потреба.

krema

OG
24 јуни 2009
15.729
15.822
youtu.be
Инаку сеуште сум на течности без никотин и гајле немам. Не чувствувам потреба.
Ако можеш без никотин тогаш вози си така, не ни пробувај со никотин. Едно гајле помалку ќе ти биде околу набавка на никотин. :)

Статус
Затворена за нови мислења.
462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Нови мислења

Офтопик

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно