Пико или ВТЦ Мини фамилијата, односно секој на кој фаќа Arctic Fox. Досадни, но поуздани.
Усно е до 20 вати отприлика, над тоа може ако има ептен специјална потреба (некоја дебела жица за брзо да загрее, но зошто би имало дебела жица за усно).
Еве нека биде 30 вати максиумум, и три од карти 40 (кои никогаш нема реално да затребаат).
ДНА постојат 20, 40 (не ги гледај нив), 60 (скапо, а не многу квалитетно, 75 и повисоко. Остај што ја исплукав 75-ката, доволна е за усно без температурна контрола.
И било кој помоќен мод може, ќе си го наместиш на мали вати. Јас возам 166-ка на 10-12 вати.
Можам да ти најдам дна 40W фласк со 2х18650 за цена незнам точно ама 100% не повеќе од 20€Јас кренав раце од ова. Грдо е. Немам време да се замарам со плочката. А капак ми беше она што кажа Метузалем дека со една батерија DNA75 може да се мачи.
Немам време да барам колку вати е доста за МТЛ а ми се чини дека 75 е премногу.
BTW ако има некој некое DNA модче од 30-40W а не го користи нека пише.
Еве ти нешто добро со 1.5 и 1 ом греачите е чистокгвен МТЛ а има и греачи 0.5,0.25 за ДТЛ и ги има во амбрела во секое време
@gokica сигурно ќе ти биде доволно за почеток, а за понатаму ќе видиш и самиот.
Можам да ти најдам дна 40W фласк со 2х18650 за цена незнам точно ама 100% не повеќе од 20€
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
@gokica Сигурен си дека сакаш оригинал? :hay:
Како што реков, откако ги измешаа Кајфуните (и поголем дел не вратија) не се знае дали се истите клонови што беа. Мене овој ми личи на тој што беше најдобар (Кинезите му додале бројка, не постои Лајт В3), а овој исто би бил препорачлив АКО е стаклен резервоар под украсната кошулица. Не можам да видам и не се сеќавам дали беше стаклен (и не знам дали ќе биде истиот). Не дека има голема разлика од тој со пластичен, туку демек се лажеме дека подобро е да користиме стакло отколку пластика. Од една страна, пластиката може да се изеде/пукне при често навртување/одвртување, но стаклото може при паѓање. Демек кошулицата го заштитува. Не знам. А и пластиката може да пукне при паѓање. Во секој случај, со било кој од тие три би било исто или слично, лотарија е со квалитетот на поединечните примероци.
Место Мини В3 рековме дека маааалку подобар е Прајм, а сосема се исти во користење.
Едит: ДНА 40-ка и пониска бројка нема температурна контрола или има само со никел/титаниум жица, што не е баш препорачливо за почетник.
@gokica како ја зацапа, гледам...ќе заштедиш доста за разлика од цигарите, се кладам дека за 2 месеци ќе бараш ДТЛ и појаки модови.
Љубопитноста, темите на форумов и маркетингот на интернет си го прават своето. Човек само дава пари зашто секогаш мисли дека има подобро.
ДТЛ нема да одам никогаш зашто имам во себе некое чувство дека не е до толку здраво. Знам дека нема врска но јас и со аналогните цигари не вовлекуав длабоко и големи димови. Цело време бев на најмалку катран и никотин т.е. ултра лајт цигари. Ова чувство никогаш нема да го надминам.
Она кое јас само се обидувам да го откријам е дали споредено со ендурата некоја друга МТЛ комбинација ќе даде повеќе вкус. А виткање само за да не зависам од купување на грејачи од нет. Ништо повеќе.
Идеално ќе беше кај нас да има грејачи за добар МТЛ (Его уан е далеку од перфекција). А многу ми се допаѓа идејата да си излезам до град и во шопинг мол веднаш да си купам грејач.
Бидејќи јас бев едно 5-6 месеци на МТЛ и пробав се и сешто од МТЛ, ќе ти кажам дека Кајфун В3 мини имаше едно 20-25% повеќе вкус, не само по интензивен туку фалеа некој високи ноти на Ендурата, иста течност, лимонот фалеше, го немаше воопшто.
Дека е поздраво МТЛ... ако трошиме исто милилитри не гледам зошто би било поштетно едното од другото.
Е тоа ми треба да го знам. Ти благодарам.
МТЛ вс ДТЛ кај мене пак ќе речам е до некое внатрешно чувство. И знам со сигурност дека нема да го сменам. Не е работата до внес на никотин, бар за мене. Ритуалот на запалување на цигара е 99% од комплетниот пакет кој мене ми фали. Да седнеш со кафенце, па да излезеш на отворено (балкон дворче) да расчистиш мисли. Како да се наградуваш себе си.
На фастек е иста цената откако ке внесеш MAP купон дури и долар два поевтино. Кога ке отвориш продукт на фастек види горе десно дали пишува за купонот. Доколку е голема разликата во цена со други продавници пробај да внесеш MAP купон.Vandy Vape Berserker Mini MTL RTA Tank for E Cigarette -$28.99 Online Shopping| GearBest.com
Vandy Vape Berserker за 30 доларчиња. Не знам дали има поефтино некаде на друго место. Ми падна во очи зашто е саглам поефтино од фастек.
Ја нема веќе сега ја барав да ја постирам. Ама 26650 не е како 18650 кога ќе ја потрошев 2 третини губеше сила@MikickoHC
Што батерија зеде за тие парички?
KEYBOARD WRIST REST SILICON KEYCHRON V1/V2/Q2/Q9/Q1 Pro/Q2 Pro, Black, PR47
940,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH, 2x140mm Aspect 4-pin PWM fans, w/WINDOW TEMPERED GLASS DARK, Side Mesh+Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-02
10.050,00 ден
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK
11.780,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP3600-P, BE3600 2.5GbE PoE, 5-Stream Dual-Band Wi-Fi 7, 130m2, wall/ceiling-mount, (POE Adapter included), AP3600-P
6.000,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Banana switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M4
5.450,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH MOMENTUM EDITION, 3x120mm Momentum 4-pin PWM fans, w/WINDOW, Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-05
11.950,00 ден