Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
Digiflavor Siren 2 GTA MTL
Ако сака некој на cvapor го има на попуст
Купон:SIREN2
Од 35,77$ на 22,50$
За сребрениот.
Е сега на пре ордер е ама попуст си е попуст.

Sent from my Z520 using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.673
13.728
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@zoki977

AIO D22 XL - добар
Evod Mega - малку застарен, сепак функционира, но има и многу подобри
Kone - ми изгледа како за облаци (жешко), не сум сигурен.

Совет(и):

Гледај да се фокусираш на еден систем (еден вид на ел.цигара), инаку ќе се утепаш од трошење пари на глави. Ни тоа не е лошо ако си подготвен на тоа, само да не се изненадиш.

Од друга страна, како ќе знаеш што ти треба и што сакаш ако не пробаш... Тежок проблем.

Главната поделба е, веројатно прочита некаде на темава, на усно и дробно (дали влечеш во уста и задржуваш, како аналогна, или пак директно во белите дробови). Ниедно не е подобро од другото, но за почетници најчесто дробно е прејако/прежешко. Но има и некои што го сакаат тоа и почнуваат така.

Можеби и намерно си ги одбрал трите такви, гледам има претставници од двата типа, а првиот може да биде и таков и таков.

Сепак за да не трошиш премногу пари, би ти советувал да го земеш само првиот (АИО), па можеби и различни глави за него, па да видиш.

Глави за усно.

Глави за дробно нека препорача некој друг, не ги знам многу главите, ќе кажев овие, но на нив пишува MTL (mouth to lung, усно)... Тие од 0,25 оми ми изгледаат премногу јаки за почетник.

А ако си сигурен дека сакаш усно, препорачувам Endura (барај во темава, има многу пишувано). И тоа T18 или T22 (постариот модел, тие два се исти, само со различен пречник/дебелина), а по мое мислење поновиот T20 е премногу отворен и помалку погоден за усно.

А ако сакаш дробно, изјасни се, сигурен сум дека некој друг експерт за тоа ќе ти предложи подобар систем со глави од Kone-то.

Последна промена:

Vst94

hello world
27 јули 2017
85
85
@zoki977

AIO D22 XL - добар

Совет(и):

Гледај да се фокусираш на еден систем (еден вид на ел.цигара), инаку ќе се утепаш од трошење пари на глави. Ни тоа не е лошо ако си подготвен на тоа, само да не се изненадиш.

Од друга страна, како ќе знаеш што ти треба и што сакаш ако не пробаш... Тежок проблем.

Главната поделба е, веројатно прочита некаде на темава, на усно и дробно (дали влечеш во уста и задржуваш, како аналогна, или пак директно во белите дробови). Ниедно не е подобро од другото, но за почетници најчесто дробно е прејако/прежешко. Но има и некои што го сакаат тоа и почнуваат така.

Можеби и намерно си ги одбрал трите такви, гледам има претставници од двата типа, а првиот може да биде и таков и таков.

Сепак за да не трошиш премногу пари, би ти советувал да го земеш само првиот (АИО), па можеби и различни глави за него, па да видиш.

Глави за усно.

Глави за дробно нека препорача некој друг, не ги знам многу главите, ќе кажев овие, но на нив пишува MTL (mouth to lung, усно)... Тие од 0,25 оми ми изгледаат премногу јаки за почетник.

А ако си сигурен дека сакаш усно, препорачувам Endura (барај во темава, има многу пишувано). И тоа T18 или T22 (постариот модел, тие два се исти, само со различен пречник/дебелина), а по мое мислење поновиот T20 е премногу отворен и помалку погоден за усно.

А ако сакаш дробно, изјасни се, сигурен сум дека некој друг експерт за тоа ќе ти предложи подобар систем со глави од Kone-то.
На моето аио ставив глава од 0.5оми
И почна да гаргара и троши многу, но многу повеќе ерфлоу добив

Испратено од SM-N910C преку IT.mk форум апликација

zoki977

hello world
6 октомври 2009
106
212
Скопје
@zoki977

AIO D22 XL - добар

Совет(и):

Глави за усно.

Дефинитивно MTL. За Endura претпоставувам мислиш на овие:
$31.97 Authentic Innokin Endura T22 Starter Kit - 4.5ml / 1.5ohm / stainless steel + glass + aluminum alloy at FastTech - Worldwide Free Shipping
само не можев да најдам глави (пишува дека од Т18 одговараат) на Фасттеч?

28 јануари 2017
2.073
4.765
Ресен
Дефинитивно MTL. За Endura претпоставувам мислиш на овие:
$31.97 Authentic Innokin Endura T22 Starter Kit - 4.5ml / 1.5ohm / stainless steel + glass + aluminum alloy at FastTech - Worldwide Free Shipping
само не можев да најдам глави (пишува дека од Т18 одговараат) на Фасттеч?

Ресен имаме едно 10 Т22 Ендури, строго на пушачи им ги препорачвам / купувам и сите се задоволни од начинот на тргање споредено со цигара.

Т18 главите се подполно исти со Т22, како шо рече Метузалем, се разликват во големината на тенкот и батеријата.

zoki977

hello world
6 октомври 2009
106
212
Скопје
Пишува дека доаѓа со две резервни глави. За колку време ќе вршат работа. Би нарачал и 5pack резервни, ама не знам сумата како ќе помине за данок/царина ?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.673
13.728
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
За царина не се секирај. Полни пакети (дели ги) над 20 долари.

Ова е најважното видео на кое мислев, а има и други постови.

Да повторам, ако сакаш да ти личи на цигара, но не се знае дали батеријата ќе издржи цел ден, ова.

Ако сакаш „негово со негово“ што го решава претходниот проблем, ова. Но нема преголема флексибилност.

Моја препорака, ако не ти пречи што е малку поголемко, ова + ова. Ќе дадеш малку повеќе пари, но според мое мислење го добиваш најквалитетното што може за почетник. Модот ќе можеш да го користиш понатака со што било, а за Ендурата ќе го „закуцаш“ на 14 вати.

Глави овие. Една трае од 14 дена до 2 месеци, во зависност од начин на користење.

Одамна немало асален попуст на Фастек, ако има, веројатно ќе има на 4 септември. Но тоа е едно големо „ако“.

Последна промена:
28 јануари 2017
2.073
4.765
Ресен
Од искуство, немој да земаш само тенк Ендура Т22 и друга батерија бидејќи тогаш тргањето е многу тешко и треба да го стругаш тенкот од долу. Имаме пробано на iStick 80W и решението беше стругање или малку повисоко да седи тенкот од батеријата. 510 навојот на оригиналната батерија е малку поинаков и како да е наменет само за тој тенк и ништо друго.
1 греач трае од 7 дена нагоре, некој шо влече помалку им траат и по месец дена шо мој совет е веќе тогаш да ги сменат.
Добро е шо кај овие греачи експресно знаеш дека е за фрлање, нема многу влечкање и губење пареа и вкус постепено со тек на време, тргаш еднаш ќе те замисли... нешто не е во ред, вториот пат веќе очигледно е.

Едит: заборев да пишам, од 4-5 јас лично шо имам порачано, а секогаш нарачувам заедно со греачи, еднаш замина на царина и ми зедоа плус 70 или 102 денари за царинска проверка.

Последна промена:

zoki977

hello world
6 октомври 2009
106
212
Скопје
Фала многу на препораките. Нарачката ќе ја пуштам накај петок (плата :) ), освен ако не се очекува нешто како попуст (спомнат беше 4-ти септември). Изборот ќе биде помеѓу: $31.97 Authentic Innokin Endura T22 Starter Kit - 4.5ml / 1.5ohm / stainless steel + glass + aluminum alloy at FastTech - Worldwide Free Shipping или комбинацијата со iStick 80W и Ендура Т22. Секако за изборот помеѓу тие две опции покрај вашите мислења улога ќе има и моментална инспирација.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.673
13.728
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Слушај паталец, а не гаталец (него, а не мене :hay:). Јас сепак сум го немал и не ми текна на тоа.

Ендурата прима воздух од долу, од конекторот, и веројатно за да работи добро треба да се израмнат каналите на атомизерот и на модот:

iq8FPi3.png
KogGImu.png

Тоа може да се постигне со ненавртување до крај (цитирам: малку повисоко да седи танкот) или со стругање (многу грдо).

Ненавртен до крај значи, освен лоша естетика, и помалку отпорен на падови/странична сила (се држи само на шрафчето во 510 конекторот, нема стабилност).

28 јануари 2017
2.073
4.765
Ресен
Ќе пишам пак можда не ме разбра добро горе, немој да правиш комбинација на тенкот од Ендура Т22 со било која батерија, најдборо земи комплет како шо си е.
Пробано е со iStick 80w и Smok Alien, дупло е потешко за тргање заушки ќе фатиш, а ако сакаш да го преправаш тенкот со стругање тогаш ок али сепак, никогаш нема да е исто како оригинал, како Innokin шо имале замислено и дотерано.

28 јануари 2017
2.073
4.765
Ресен
Ево го тенкот шо го зедов за мене, така стои 3-4 месеци од ко видов дека треба да го стругам. Од толку шо е добар бар за мене кога бев на MTL, купив да го имам на резервата резерва резерва и ни прв ни последен пат се подзаебав шо не зедов комплет.
Во случај да ти затреба, знеш кј имаш резерва тенк :)

IMG_20170829_142240.jpg

Последна промена:

M.Marlon

hello world
12 мај 2017
171
286
Епа стигна
Wismec Reuleaux RX GEN3
001.jpg
Само што го отворив и ме израдува неговата мала тежина и мали димензии.
Се разбира, кога ќе го наполниш со батерии тоа и не е баш битно, тешки си се трите.

Убаво изгледа, но на прво фаќање помеѓу рецките од страна се собра ѓубре. Баш тие рецки се малку поиздигнати, гребат на кожа, така да вајпање со овој само со чисти раце. :)

Дисплејот во споредба со eVic Primo е неуверлив и блед, но сепак голем.
003.jpg
Очигледно е колку е помал од eVic Primo; субјективно дури и повеќе се чуствува разликата. Но малку сум разочаран, очекував појак уред. Иако е во добра мера метал, се нешто ме влече на пластичен и дека на прв пад ќе се распадне.

Ете веднаш кај капакот на батериите клучен дел, бравите, се од пластика (мислам)
002.jpg
Јас сум малку погруб со тракатанциве, па ако ова издржи стотина вади стави батерии без да се скрши, секоја чест.
Вака сега засега добар е, но очекував подобро.

Последна промена:

krema

OG
24 јуни 2009
15.745
15.837
youtu.be
Ете веднаш кај капакот на батериите клучен дел, бравите, се од пластика (мислам)
Заради овие причини ги одбегнувам (не ги ни гледам) модовите со ваков тип на капак. Како и да е, да те служи што подолго :)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.673
13.728
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Потврдено дека ќе има попуст на Фастек на 4 септември (Labor Day), ќе видиме колку и како.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Уште еден мит разбиен, дека електронските цигари водат кон навлекување на младите на аналогни. Колку само забрани се донесоа под тој изговор...

Последна промена:

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
@M.Marlon
Честито новиот мод и долго да те служи.

И мене ми е малку шубе од тој тип на вратички, затоа не купив Primo Mini. На Aspire Speeder прво за што се закатарчив беше вратичката. Чепкав, тестирав, анализирав како функционира и барав слаби точки. Сепак делува робустно и влева доверба. Се надевам дека ќе трае.

Тоа што ми привлече внимание е последната слика од колегата Марлон - вратичката на новото Руло.
002.jpg
Металните пипци од модот продолжуваат на вратичката и прават контакт меѓу батериите. Тоа се sensing points за читање на состојбата на батериите, но служат и за балансирано полнење на истите. Колку е паметно да се полнат 3 сериски врзани батерии во мод е друга работа.

Да не ја ширам (тупам), размислувањето ми е следно: Модовите со една батерија имаат супер лесен живот. Тие со две и така и така, ама овие со три се намачени души. :)
Ако сите три батерии не се идеално упарени, или биле ама различно се трошеле, модот никогаш нема да му го даде својот максимум на корисникот. Ако една од нив падне под програмираниот минимум (на пример 3.2 волти), модот ќе каже "батери азис". Другите две може да бидат на 3.5 и 3.6 волти, џабе. Најслабата ќе ја диктира потрошеноста.
Се разбира, ова важи само за сериски врзани батерии (значи скоро сите мулти-бат модови). Тука има уште еден проблем, а тоа е зголемениот отпор. Тоа во превод значи поголемо (непотребно) загревање на батериите, енергија од која немаме никаков бенефит во конкретниов случај. Не е многу, но на долги патеки им го намалува работниот век на батериите...

Да не биде се така "црно", трипл / дабл модовите имаат и една голема предност - шибаат преку 70 - 80 вати без проблем. :)
Добро де, имаат и други предности: поефикасни се како ладно оружје во однос на маленките модчиња, а некои од нив може да се користат и како power bank.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ:
Ова мое размислување никако не смее да ја намали радоста и меракот на сите нас што купуваме и користиме вакви модови.

Исправка:
Коко по обичај, откако ќе го пратам постот, си наоѓам грешки. :(
Точките на детекција треба да се меѓу 1 -2 и 2 -3 на капакот. Нема што да се детектира меѓу 1 - 3 (два плуса се таму). :innocent:

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.673
13.728
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Точките не се само за детекција/мерење, и за полнење се. Инаку ќе требаше да се полни со полнач од 12 волти.

Тоа што се мали (и жичките до нив се тенки) не пречи затоа што се користат само за полнење, не и за празнење. А се полни на 1 ампер, максиум на 2 (не знам ни дали некој од поновиве полни на толку) на 4,2 волти.

Ако покриеш некоја од нив, нема да полни, а мислам дека нема ни да работи (како заштита).

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
^
Capture.PNG
Колега, бапни уште едно кафе. :hay:

Сите понови модови демек полнат на 2А.
Според Португалецот што измерил, Спидер полни со 1.87А, што значи електрониката во пракса има губитоци (отпор во случајот), како и USB кабелот/конекторот. Но, тоа е сосема во ред, бидејќи кога ќе се подели на две батерии добиваат (скоро) идеална струја. Има многу мерења и за други модови, но ете ова ми е свежо па ми останало во меморија.

Според мене се што е над 1А е "силување" на батерија. Во тој поглед највеќе страдаат батериите што се полнат во новите single-batt модови како Примо Мини, Пико 25 и многу други од новата генерација, што полнат со 2А една батерија...

Секое задоволство има своја цена. Се што е брзо не значи и дека е добро. Жените знаат многу повеќе за тоа. :hay:

-----------------------
Мало дополнување.
Идеално би било батерии да се полнат во квалитетен, сигурен и безбеден полнач, а не во мод. Ако се работи за мод со една батерија и не е толку страшно. Нема што многу да се "згреши" во тој случај. Тоа важи и за новите модови што полнат со 2 ампера (quick charge). Ќе се врзат на полнач од 1А (сите имаме такви) и модот ќе се задоволи со тоа што го добива.

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.673
13.728
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Нубско прашање од најголемиот нубаш:

Микро-гргорење на Доги Стајл како се решава?

Две недели го користам ексклузивно само него 90% од времето и дури вчера почнав да го забележувам. Мислам дека не беше порано, инаку ќе го забележев. Но сега не сака да се изгуби и страшно ме нервира. Како гргори: на цуг од 4-5 секунди, на втората секунда почнува да се „буни“, односно почнува да се слуша и чувствува гргорењето, најчесто ќе „пукне“ како балонче. Ако влечам многу долго (над 8 секунди) веќе ќе има големо клокотење (како да врие/тече нешто и се осеќа намален проток на воздух. За време на тие долгите цугови, пред да почне да прави така, понекогаш еднаш или двапати ќе го направи она од кратките цугови, ќе пукне како балонче, но понекогаш и не. Но тоа пукањето како балонче го има во 90% од случаите кога гргори, било при кратко, било при долго влечење. Никогаш не истекла ни капка надвор, освен по моја вина кога го дував прејако.

Што пробав оттогаш:

- Грејачот го кренав ненормално многу, џабе, а и на спуштен е исто.
- Притискам копче долго пред да повлечам (за да се загрее грејачот), а и обратно, влечам пред да притиснам копче. Нема влијание.
- При полнење ќе го издувам преку дупчето за воздух, а и обратно, преку дриптипот (кога е празен, нормално). Не можам да го исушам повеќе од ова (внатрешно), освен ако не го расклопам, а не ми се прави тоа. Мислам дека што и да било внатрешно, сигурно ќе сум го издувал досега, ако тоа беше проблемот, но не е.
- Ги бришам комората и оџачето од внатре кога го полнам. При првите бришења (кога почнав да го правам тоа) имаше онаква потемнета/карамелизирана течност, но веќе нема, а исто е.
- При секое полнење го поднаместувам памукот да не допира (премногу) до површината (одозгора) туку само странично (во дупките). Инаку, имам ставено многу памук и ненормално многу памук, кај второто е подобро, но малку. Со малку памук не вреди да пробувам. Најмногу се сомневам дека е ова (памукот допира до хоризонталната површина и пренесува течност, а бидејќи површината е рамна, ништо не ја спречува течноста да влезе во дупчето).
- МНОГУ често го бришам/издувувам дриптипот и ја бришам дупката за него. Помага, но не сосема - ако тргнал да гргори, веднаш на следниот цуг пак ќе почне. Недостаток е што (мислам дека) сите дриптипови ми се малку пократки (барем тие што фаќаат во него и што ми се комотни), па под дриптипот останува како комора во која се собира конденз. Но сигурен сум дека не е само од тоа - веднаш, и на избришана, почнува да гргори. Менував дриптипови, а влечев и без дриптип и МИСЛАМ дека и тогаш почна да гргори.
- Менување снага од 6,5 до 24 вати - исто е, или скоро исто, со тоа што на највисоките снаги не можам долго да го држам (издржам топлина), а тоа како да помага малце да исуши, но не сум сигурен. Најчесто сум на 9 вати и така го возев 2 недели без проблеми (дури и на 8 и 7).
- Менување воздух од скроз затворен до скроз отворен, па и без прстен. Јоктур.
- На секое 10-то гргорење (што сум го забележал) почнува ептен да гргори, како да е поплавен, но не истекува ни капка надвор. Е тогаш помага голема снага.
- Во моментот кога почнав да го забележувам ова (не велам кога се појави затоа што не сум сигурен), немам менувано ништо, ни памук, ни течност ни ништо...
- Било која од работиве да ги направам, или ќе помогне за кратко (ќе се јави гргорење дури на третиот-четвртиот цуг) или ич нема да помогне (гргорење при првиот цуг).

Помагајте, стручњаци, ќе полудам...

Последна промена:

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Веднаш да се оградам, немам кутре, значи можам само да шпекулирам. :)
Знае чат пат да ми се случи тоа на Кајфун 5-ка (Евтинчо со потесно цевче за воздух) и на Бајка минимум отворен AFC прстен. Секогаш тоа било кога сум ги користел на слаба снага (8-9 вати) и кога биле со амортизирани греач/памук (повеќе од 7 дена).

Кое било решението? Фрлање на стариот греач и памук, растурање и миење со топла вода на атомајзерот. Со нов сетап потоа никогаш не ми се случувало такво нешто.

Гуру, знам дека мотање нови греачи не ти е омилина активност, а и некои кучиња не уживаат во бањање, но вреди да пробаш. :)

Генерално, МТЛ атомајзери со тесни дупки за дотур на воздух почесто го имаат овој проблем, особено ако се користат на мали снаги. Доги има и тесен дрипац (SXK верзијата, а и дупчето за воздух е потесно), што не помага баш многу. Ти користиш свои дрипци, но ако се исто тесни...
Во случајот на Доги, треба да се внимава и целиот памук да биде убаво сместен во каналот, да не штрчат влакна. Лупа може да биде многу корисен дел од вејпинг опрема, а и задолжителен, како минуваат годините. :)

Во твојот случај колега, вреди и да го одмориш сланина-памукот и да пробаш со "нормален" памук. Послабо впивање на течност можеби ќе помогне.

Но, пак да напоменам, ова е повеќе теорија, @Gajche-X и @Astraion имаат кутриња (можеби и некој друг), па може да помогнат повеќе.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.166
3.219
Струмица
Нубско прашање од најголемиот нубаш:

Микро-гргорење на Доги Стајл како се решава?

Помагајте, стручњаци, ќе полудам...
Секојпат кога го отварам мојот, полнење или менување памук, обавезно првите 5 минути ми го прави истото, бидејќи му се полни воздушниот со манџа.
Зимам салфетка и ја држам нежно кај воздушниот отвор од надвор за да има проток, и му дувам нормално во рикверц за да исфрли колку шо може од поплавата.
После почнувам полека да го вејпам и со тек на време (5-10 минути) си доаѓа во нормала.
  • Намотка ко за Кајфун 3 Мини (ss316l / r=1 / awg=28 / id=2.5)
  • Памукот го сечам стандард кај винтот и откога ќе го навлажнам, го диплам под базата и гледам да го собере цел
  • Манџата ми е 60/40 или 70/30 VG
  • Го користам исклучиво на iJust2 батеријата така да не знам со колку вати се игра; истата намотка на Минито ја вејпам на 18 Вати
Мислам дека многу помага фората со салфетката. :innocent:

Атачменти

• 01.jpg
    01.jpg
    139,9 KB · Прегледи: 38
  • 02.jpg
    02.jpg
    189,6 KB · Прегледи: 38
  • 03.jpg
    03.jpg
    230,5 KB · Прегледи: 37
Статус