Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Братучедов беше у Лондон и од ВејпШоп ми се јавува да му издиктирам што да купи,и на шала blueberry cheesecake 10ml и отидоа. Уникорн со тоа место јагода и чискејк. Следен пат поголема шала 30 или 100мл.

Sent from my C6603 using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@gokica Честитам за правилниот избор! :)

Што сакав да ти кажам, имај си течност со никотин за секој случај, па немој да ја користиш додека можеш, но имај ја за психолошка сигурност (за да не се свртиш кон аналогна). За оваа би било 6-ка или 9-ка никотин (првата како „нормална“, а втората како „појака“, може и уште појаки или послаби).

Ако издржиш два-три дена (или една недела) да не запалиш аналогна, ќе ти се врати мирисот/вкусот и (веројатно) ќе ти се огадат аналогните.

Сега треба да пробуваш повеќе вкусови за да си ги најдеш тие што ти одговараат, а и за да избегнеш заситување од само еден. Затоа што ова има и компонента на арома, а сетилото за вкус може да ни се засити (нели, и од храна). Но и тие што нема да ти се допаднат чувај ги, ситуацијата може и најверојатно ќе се смени во иднина.

Ова е оквирно, секој човек е различен...

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
@gokica Честитам за правилниот избор! :)

Што сакав да ти кажам, имај си течност со никотин за секој случај, па немој да ја користиш додека можеш, но имај ја за психолошка сигурност (за да не се свртиш кон аналогна). За оваа би било 6-ка или 9-ка никотин (првата како „нормална“, а втората како „појака“, може и уште појаки или послаби).

Ако издржиш два-три дена (или една недела) да не запалиш аналогна, ќе ти се врати мирисот/вкусот и (веројатно) ќе ти се огадат аналогните.

Сега треба да пробуваш повеќе вкусови за да си ги најдеш тие што ти одговараат, а и за да избегнеш заситување од само еден. Затоа што ова има и компонента на арома, а сетилото за вкус може да ни се засити (нели, и од храна). Но и тие што нема да ти се допаднат чувај ги, ситуацијата може и најверојатно ќе се смени во иднина.

Ова е оквирно, секој човек е различен...

Да и јас си помислив да земам шишенце со никотин. Ова сега е со арома на ванила и ми се допаѓа. Ќе пробам и нешто друго.

Но најважно еве веќе е пладне а не сум запалил аналогна. Не чувствувам потреба. Испив и кафенце со електронскава :).

Дали е проблем да го оставам грејачот свртен наопаку (муштиклата на подлогата) додека сипам од течноста?

И дали во зегин има добра течност (споредено со амбрела продавницата на пример)?

Благодарам.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Не знам што подразбираш под грејач (тоа што јас го знам како грејач не е поврзано со муштиклата), но и немам AIO. На страницата на Амбрела што ја линкуваше има демек како се полни (не сум сигурен дали кога ќе се отвори капачето од горе излегува и грејачот или не, како кај неговиот роднина Кубис). Но општо, ако цело е отворено, не, а ако е во „работна состојба“ можеш да ја превртуваш наопаку (на неколку минути или и на повеќе). Можеби некој друг што ја има(л) ќе се убаци со коментар.

Од индексот, финти/решавање проблеми со AIO, а и можеш во индексот да бараш AIO на страницата. Има и илјадници видеа на Јутјуб.

Во Зегин се истите од Амбрела, само што помалку носат количински во поединечните аптеки и има помал избор. Не знам дали има други марки, но овие од Амбрела знам дека ги има.

Последна промена:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
Не знам што подразбираш под грејач (тоа што јас го знам како грејач не е поврзано со муштиклата), но и немам AIO. На страницата на Амбрела што ја линкуваше има демек како се полни (не сум сигурен дали кога ќе се отвори капачето од горе излегува и грејачот или не, како кај неговиот роднина Кубис). Но општо, ако цело е отворено, не, а ако е во „работна состојба“ можеш да ја превртуваш наопаку (на неколку минути или и на повеќе). Можеби некој друг што ја има(л) ќе се убаци со коментар.

Од индексот, финти/решавање проблеми со AIO, а и можеш во индексот да бараш AIO на страницата. Има и илјадници видеа на Јутјуб.

Во Зегин се истите од Амбрела, само што помалку носат количински во поединечните аптеки и има помал избор. Не знам дали има други марки, но овие од Амбрела знам дека ги има.

Благодарам многу.

Да грејачот ваљда се вика атомајзер (извини но воопшто не сум навлезен во оваа проблематика). И слично е како на сликата. Забележав дека кога го оставам свртен обратно после има течење на течност по обрачот под муштиклата. Затоа прашав.

Супер ќе ми дојдат советите/индексот. благодарам уште еднаш.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Тие течности од Амбрела се 70/30, за AIO е подобро 50/50 течност (однос ПГ/ВГ), но не знам дали можат да се најдат во продавница кај нас такви. Поретки се и затоа протекува. А може и да е кондензат (нели, испарува течноста и доаѓа во допир со метал/стакло во оџакот, се лади и кондензира).

Прашај во Амбрела или во Е-фил (само тие продавници/дистрибутери ги знам кај нас) дали имаат 50/50 течност (а никотин си останува по желба, нула или 6-ка или некоја друга...) Само кажи: „сакам со повеќе ВГ“ (но не 100% ВГ, се` друго може).

Тие 70/30 што се најчести течности кај нас се за постари модели што послабо натопуваат и затоа се поретки.

Последна промена:

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Тие од Амбрела се 70/30, за AIO е подобро 50/50 течност (однос ПГ/ВГ), но не знам дали можат да се најдат во продавница кај нас такви. Поретки се и затоа протекува. А може и да е кондензат (нели, испарува течноста и доаѓа во допир со метал/стакло во оџакот, се лади и кондензира).

Прашај во Амбрела или во Е-фил (само тие продавници/дистрибутери ги знам кај нас) дали имаат 50/50 течност (а никотин си останува по желба, нула или 6-ка или некоја друга...)

Тие 70/30 што се најчести течности кај нас се за постари модели што послабо натопуваат и затоа се поретки.
Во ефил имаат Деканг. Незнам сооднос каков имаат вг/пг

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.164
3.213
Струмица
@gokica избутај го првиот месец со Амбрела течностите, додека да ти влезат дигиталниве "под кожа". :)
После ако решиш да фураш само дигитални и ќе почнат аналогниве да ти одат на нерви, можеш да си порачуваш One Shots (10-30мл зготвени концентрати на рецепти) од кај Бугарчо или Chefs Flavors (UK) и ги мешаш со 100-200мл никотински бази од Молин, и обезбеден си со течност за долг период, што е и поевтината опција.
Приметив дека пријателите што сум ги убацил во дигиталниве, ако снемат течност одма палат аналогни, така да треба да си пазиш на залихите унапред. :)

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Тие течности од Амбрела се 70/30, за AIO е подобро 50/50 течност (однос ПГ/ВГ), но не знам дали можат да се најдат во продавница кај нас такви. Поретки се и затоа протекува. А може и да е кондензат (нели, испарува течноста и доаѓа во допир со метал/стакло во оџакот, се лади и кондензира).

Прашај во Амбрела или во Е-фил (само тие продавници/дистрибутери ги знам кај нас) дали имаат 50/50 течност (а никотин си останува по желба, нула или 6-ка или некоја друга...) Само кажи: „сакам со повеќе ВГ“ (но не 100% ВГ, се` друго може).

Гуру,AIO то популарно е батерија со Joytech Cubis атомизер вграден што собира 2 или 2,5мл течност. Тоа значи дека е топфил и се полни од горе,на капакот е греачот и аирфлоу е од горе. Со еднен збор Се е од горе. Единствена маана е што не може да се користи РБА зошто е робусна и ќе може 1мл течност да собере.

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Благодарам многу.

Да грејачот ваљда се вика атомајзер (извини но воопшто не сум навлезен во оваа проблематика). И слично е како на сликата. Забележав дека кога го оставам свртен обратно после има течење на течност по обрачот под муштиклата. Затоа прашав.

Супер ќе ми дојдат советите/индексот. благодарам уште еднаш.
@gokica
Честитки и од мене, храбар чекор си направил и единствен логичен.

Горниот дел што го вадиш за да наточиш течност е целосен со дрип-тип/капа/греач и слободно легни го на салфетка. На телото од "цевката" (батерија и стеклен тенк) има линија до каде треба да полниш:
5212204-10.jpg
Внимавај да не преполнуваш, во спротивно кога ќе го заштрафиш горниот дел ќе ти прелива вишокот течност.
Со електронска цигара биди спремен на некоја несакана капка каде што не и е место, салфетките ќе ти бидат близок пријател... :)

Не е тоа ништо во однос на придобивките по твоето здравје - само храбро напред!
Не размислувај на комплицирани работи во овој момент како правење течност и слично, ќе купуваш во прво време од Амбрела и И-фил (нивната понуда ја има и во опотеките).

Според мене најголем проблем ќе ти биде кога батеријата ќе ти се испразни. :annoyed: Имаш само една електронска, така? Тие два часа (додека се полни) знаат да бидат шкакливи... Планирај некоја активност: прошетка, спремање ручек/вечера, дремење и т.н. Ако ептен кризираш тој период, планирај да си земеш уште една, но овојпат директно од изворот $18.00 Authentic Joyetech eGo AIO D22 1500mAh E-Cigarette Starter Kit - 2ml / 0.6ohm / stainless steel + glass / 22mm dia. at FastTech - Worldwide Free Shipping, за дупло помалку пари. :)

До сите заинтересирани:
Digiflavor Siren Last Batch:
Digiflavor Siren Last Batch.PNG
22mm Digiflavor Siren Genisis GTA&MTL Tank 4ml - $19.99

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@Chicco69 @gokica AIO има passthrough (може да се користи додека се полни), па од таа страна нема гајле, иако секогаш е ЕКСТРЕМНО пожелно да се има резерва, но има време... Или не? :hay:

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
@Chicco69 @gokica AIO има passthrough (може да се користи додека се полни), па од таа страна нема гајле, иако секогаш е ЕКСТРЕМНО пожелно да се има резерва, но има време... Или не? :hay:
Колега, ај тебе да те видам прикован до штекер/полнач/УСБ порт 2+ часа. :eek: Можеш и едно селфи да направиш во таа позиција и да споделиш со нас. :hay:

Туку време има доволно ... до 7 сабајле. :hay:

Очигледно @gokica новиот ни колега има одличен старт и (пре)храбро тргнал со 0 никотински течности. Така ако продолжи за кратко ќе се спаси и од електронскиве.
Можеби е добро да не го подлажуваме со + опрема ... ако му влезе чивијата...

Допуна:
... ќе заврши како нас!

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.164
3.213
Струмица
Да не направиш пињау на овие денес, покрај сите позитивни рецензии/критики и дискусии на Фастек, и 15% попустот, треба да си луд вејпаџија.
Ова чудо би требало да биде појако од Кајфун 3 Мини и 5 заедно. It's a no-brainer :)

Coppervape Skyline Styled RTA Rebuildable Tank Atomizer

Extra Airdisk for Coppervape Skyline RTA Atomizer (8 Pieces)

Replacement Glass Tank + PEI Drip Tip Set for Coppervape Skyline RTA

А и лично е е*аго. :)

Атачменти

• skyline-rta.jpg
    skyline-rta.jpg
    164,8 KB · Прегледи: 21

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@Chicco69 Па луѓето измислиле power bank (банка за струја). :hay:

@Astraion Ич не го следев овој, му се отвора ли базата? Имам уплав од такви на кои не им се отвора (Тајфун, Флеш).

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.164
3.213
Струмица
Ова е единствената детална рецензија што ја имам гледано досега, на руски. (базата ја отвара накај 10та минута)

Кој сака со лого може истиот пакет да се порача од 3FV, само мислам дека таму нема 15% попуст.

Coppervape Skyline Style RTA Silver 4ml 22mm Rebuildable Atomizer
Coppervape Spare Airdisk Set for Skyline Style RDA
Coppervape Brown PEI 13.5mm 510 Drip Tip for Skyline Style RDA
Coppervape Transparent Glass Tank Sleeve for Skyline Style RDA

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
Да не ја трујам повеќе темава денес. Купив 9мг никотин вирџинија од Зегин. Го измешав со 0 никотин ванила. Некако дојде подобро. Аналогна сеуште немам запалено. Идејата е да фрлам и аналогни и дигитални... но со дигиталниве интересно станува.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.939
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@Astraion Фала, изгледа примамливо, не можам да му најдам маана, но сепак ќе го послушам советот на @JovanKrstevski1 засега... Не можам да изнајмувам магацини. :hay:

@gokica @psyside Се разбира дека тоа е целта, но тешко е да се оствари (иако е малку полесно од аналогните). Еве некое мое размислување од тоа што бев читал, а подоцна и некои податоци (клик на повеќегодишна од второво)... Најважното во приказнава е ова (@Astraion го пиша пред мене).

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.939
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
95% од аналогни демек? само на сон тоа.
Некогаш е тешко против вистината:
England.jpg
Од повеќе различни тестови што воделе кон 98-99% резултат, еден бил 95+%, па бирикратите во Англија одлучиле да го пишат ова.

Инаку сите линкови од @Metuzalem се реалност. Ние сме повеќе "занесени" по оваа тематика зошто е дел од нашите животи и нормално е да пратиме се со максимална критичност.

Ако има нешто алармантно штетно во електронските цигари, верувај, ние први ќе го објавиме тука. Се работи за нашето здравје, на крајот на краиштата...

kojoti2

hello world
29 октомври 2014
257
376
Да не ја трујам повеќе темава денес. Купив 9мг никотин вирџинија од Зегин. Го измешав со 0 никотин ванила. Некако дојде подобро. Аналогна сеуште немам запалено. Идејата е да фрлам и аналогни и дигитални... но со дигиталниве интересно станува.
Тој се вика док ти улегне чивија кај нас

Sent from my MI 5s using Tapatalk

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.939
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Никој не рече за ништо аларматно, дури и да ги откажете и тие и тие, ако се раните лошо правите повеќе или иста штета како и цигари (аналогни) така да секако џабе ќе влагаме у дискусија.

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Ако си на погрешно место под тро-спратна куќа во момент кога одозгора паѓа ќерамида, а ти не си градежен работник со заштитен шлем, колку ќе ти помогне здравата храна? :)

Се е релативно, инаку се трудиме колку можеме здраво да се храниме - салата со ракија, пица со бело вино, скара со пиво... да прекинам тука пред да дојде @Gajche-X да ни одржи предавање за замастување на црниот дроб. :innocent:

Допуна
Малку off topic, што е со iHerb, додека стигнат саплементите (ако стигнат), ќе им помине рокот. Пратив мејл, ме тешат дека било нормално тоа. Не ми текнува дали нарачав силимарин...

Последна промена:
Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно