Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Намерно ли е без никотин? Браво ако е така.

Но во секој случај, не таа, има 70% PG (ретка е, за постари генерации е-цигари).

Барај течност со 50%PG/50%VG или 30%PG/70%VG. Внимавај и на процентот на никотин, ако го сакаш. Би рекол, за АИО-то, најмногу до 9 mg/ml никотин, просечно 6-ка.

За вкус тешко може да се каже, тој што му се допаѓа на еден човек, на друг може да му е гаден.

Дополнително, од моето скромно познавање, вкусот на јагода е тешко да се погоди во купечки течности.

Ако сакаш за облаци, АИО-то може да ти биде слаба (батеријата). Обрни внимание на резервните глави (грејачи). Најдобро, изјасни се дали сакаш дробно/усно за да ти препорачаме конкретни. Ќе треба да менуваш грејач на отприлика месец дена (во зависност од начин/зачестеност на користење).

mankanos

hello world
30 септември 2017
82
24
pa mislam namerno i go gledav AIO-to oti ima 0.6 i 0.5 ohm sto e prosecno a bi rekol deka sakam drobno ->> podocna mozam i da otidam na 0.3 ohm , za toa rano mi e za rezervni greaci ce pocekam da vidam.. a za tecnostite na fasttech odam po toa kako gi ocenuvaat neznam kolku da mu veruvam :)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
0,5 и 0,6 оми не се просечни, можат да бидат жешки за почетник, особено со појак никотин, за нив (дробно) максимум 3 мг/мл никотин (ако воопшто сакаш никотин).

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Тешко усно со аио, само ќе се лажиш дека е усно, за усно последно добри атомизери што сум пробал кајлинот на мики и аце, после аце имаше добар дрипер, ама тој е веќе за напредни пареачи, исто и круната на @OldSchoolPvP беше фантастична, може најдобра за почетак за дробно, а богами и на поискусните сигурен сум дека им правеше ќеф, после имаш доста атомизери од линијата на обс. За смокојте треба плуќа, не е баш како на видеата на ут, многу е пожеко.
Ако не си сигурен, кангото ти е ни вамо-ни тамо, не е лошо ни за тоа ни за тоа но не е ни најдобро. Имам пишувано подетално, ако не ти мрзи да бараш. Накратко, со рта е доста добро мтл, со сс0,5 користејќи ја техниката слипстрим е солиден дтл. Рта треба да ја намоташ сам. Прилично дава сочен интензивен вкус.
За мтл ја би сирена, ама има членови кои што пробале доги, брескер и еден куп атомизери, така да послушај ги ними.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.103
14.221
Пријател кој го кандисувам да се зачлени на форумов подолго време денес ме информира дека нарачал доги и спид револушн за двајцата. Тој во пакетот ги турил плус конфучие и сирената за него.

Сакал да ме изненади ама паднавме на муабет дека сум со ниет да нарачувам деновиве па мораше да ми каже.

Така што нашиве разговори и вашите професорски совети тука имаат ефект и на лица кои не се членови :)

Па ќе пишам што како кога ќе стигнат. Со душа ги чекам сега откако ми кажа иако не знам шо ќе им правам на толку танкови веќе.

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Време е за правење манџа. Базите од Молин ( со 34-36 мг никотин) ми завршија, ќе се оди со хард кор варијанта. Ќе мора да извлечам едно розево муле од длабоко (-18 Ц) и да видам што знае.
2.jpg
100 мг никотин е сериозна работа, мора многу да се внимава. Заштитни ракавици (благодарност до 'Државна Болница'), заштитни наочари ... хм, ќе послужат окалките за читање на баба Марика. И ... толку. Ах, да, тука е и чашата со минерална вода. Таа покрива два момента: да не дехидрирам на жешково и ако ми капне од пестицидот на гола кожа да се заплакнам веднаш, па да трчам во купатило.
1.jpg
Како што се гледа, нема прецизни ваги и слични помагала. Еден шприц за ПГ и дестилирана вода, еден за никотин и еден за ароми (дел од нив ги дозирам со капки).

Генерално, мојот тертип на правење манџа припаѓа во категоријата "како не треба". :)
Ама ете, ми врши работа и уште мрдам. Оваа тура е малку поголема од обично. Дел ќе оди кај мои блиски што не се баш по форуми, ама ете, се обидуваат да ги остават цигарите.
3.jpg
Чисто информативно, никотинот од мулето е кристал проѕирен, нема оксидација. Купен е лани во март, произведен е 02.2017 со стандарден рок на траење (за Муле) од 2 години. Сигурно помогнало и чувањето во замрзнувач, а така би терал и 5+ години без никаков проблем (се разбира, ако е фабрички затворен). Јас веднаш го вратив назад на ладно, ќе видиме како ќе изгледа при следното отворање.

Alex M

hello world
1 февруари 2016
140
79
Откажав нарачка од Fasttech... Бидејќи два пати го продолжуваат рокот на испорака...За колку време да очекувам да ги вратат парите на сметка ? И дали има шанси да не ги вратат ? Инаку платено е преку Pay Pal...

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
(благодарност до 'Државна Болница') е бре ја покрадовте државна после немало реагенси :D (да не ме сватиш озбилно, се зеза )
него прво што ме интересира, како помина на граница понито, втори, што ќе се деси ако ти капни 10% ниц ?
Патем имаш маски од бувљак тие "jna" 300 ден е, одкако се испрскав во око со никоотин 18% ја практикувам. И плуќата ти е заштитена, покрај поминатиот рок на маската, и очите,
Да не ме сватиш лошо, знам дека не правиш прв пат манџа, ама има доста почетници (како мене) што ќе си речат види го Чичо соо обична цвикера кува, можам и јас, а не е баш така. Мада јас во рок од 1сек се итуширав(т.е. почнав да се туширам) цел и поминав без последици. Сигурен сум дека 10% ник. ќе има ТРАЈНИ последици по очниот нерв, а за факинг 300 ден не се исплати ризик. Инаку има маска спакована сосе кутија за 700 ден( ии оскапел, 500 ги шиткаше) и за 1200 ден ( која ја поседувам, првично ми беше наменета за брусење површини обработени со фосфорна киселина, сега на кухање) , тие од 700 ден не знам какви се, ама оваа 1200 е ептен добра, а мислам дека се исти.
Значи не мора да користите ништо, ама јас од се срце би ви препорачал некоја заштита, макар наочари за скијање/пливање, барем за почеток, не вреди ризикот.
Инаку @Alex M до сега ги враќале парите, а ако не сакаш да чекај опрема или побарај на форумов во подтемата купи-продај, или во умрела, кај што се работите х3 во цена, ама американците велат времето е пари, а овие добро го знаат тоа. А и тамо може да се најдат добри ствари.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Време е за правење манџа. Базите од Молин ( со 34-36 мг никотин) ми завршија, ќе се оди со хард кор варијанта. Ќе мора да извлечам едно розево муле од длабоко (-18 Ц) и да видам што знае.
Погледнете го атачментот 65174
100 мг никотин е сериозна работа, мора многу да се внимава. Заштитни ракавици (благодарност до 'Државна Болница'), заштитни наочари ... хм, ќе послужат окалките за читање на баба Марика. И ... толку. Ах, да, тука е и чашата со минерална вода. Таа покрива два момента: да не дехидрирам на жешково и ако ми капне од пестицидот на гола кожа да се заплакнам веднаш, па да трчам во купатило.
Погледнете го атачментот 65175
Како што се гледа, нема прецизни ваги и слични помагала. Еден шприц за ПГ и дестилирана вода, еден за никотин и еден за ароми (дел од нив ги дозирам со капки).

Генерално, мојот тертип на правење манџа припаѓа во категоријата "како не треба". :)
Ама ете, ми врши работа и уште мрдам. Оваа тура е малку поголема од обично. Дел ќе оди кај мои блиски што не се баш по форуми, ама ете, се обидуваат да ги остават цигарите.
Погледнете го атачментот 65176
Чисто информативно, никотинот од мулето е кристал проѕирен, нема оксидација. Купен е лани во март, произведен е 02.2017 со стандарден рок на траење (за Муле) од 2 години. Сигурно помогнало и чувањето во замрзнувач, а така би терал и 5+ години без никаков проблем (се разбира, ако е фабрички затворен). Јас веднаш го вратив назад на ладно, ќе видиме како ќе изгледа при следното отворање.
@Chicco69 ова е ко операсионална сала. Кога работам со никотин повеќе ставам и маска,зш еднаш ми се слоши како да ми се заврте цела соба. Така да си знам како е.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
(благодарност до 'Државна Болница') е бре ја покрадовте државна после немало реагенси :D (да не ме сватиш озбилно, се зеза )
него прво што ме интересира, како помина на граница понито, втори, што ќе се деси ако ти капни 10% ниц ?
Патем имаш маски од бувљак тие "jna" 300 ден е, одкако се испрскав во око со никоотин 18% ја практикувам. И плуќата ти е заштитена, покрај поминатиот рок на маската, и очите,
Да не ме сватиш лошо, знам дека не правиш прв пат манџа, ама има доста почетници (како мене) што ќе си речат види го Чичо соо обична цвикера кува, можам и јас, а не е баш така. Мада јас во рок од 1сек се итуширав(т.е. почнав да се туширам) цел и поминав без последици. Сигурен сум дека 10% ник. ќе има ТРАЈНИ последици по очниот нерв, а за факинг 300 ден не се исплати ризик. Инаку има маска спакована сосе кутија за 700 ден( ии оскапел, 500 ги шиткаше) и за 1200 ден ( која ја поседувам, првично ми беше наменета за брусење површини обработени со фосфорна киселина, сега на кухање) , тие од 700 ден не знам какви се, ама оваа 1200 е ептен добра, а мислам дека се исти.
Значи не мора да користите ништо, ама јас од се срце би ви препорачал некоја заштита, макар наочари за скијање/пливање, барем за почеток, не вреди ризикот.
Инаку @Alex M до сега ги враќале парите, а ако не сакаш да чекај опрема или побарај на форумов во подтемата купи-продај, или во умрела, кај што се работите х3 во цена, ама американците велат времето е пари, а овие добро го знаат тоа. А и тамо може да се најдат добри ствари.
Колку да се знае, ракавиците се од клиниката за геникологија - малку употребљавани. :D И јас се шалам.

Колега, значи ти предлагаш атомски 'с десна, или познатата мудрост од ЈНА: 'маската на главата'. :)
Ако така треба да правам манџа, нема да чекам да ми викнат жуто комбе - сам ќе се пријавам. Да баталиме трауми од војска, мојата забарка на времето користеше ваков (или сличен) визир:
моја зубарка.jpg
Гарант не се скапи (саде пластика се) и дефинитивно нудат одлична заштита. Уште да ги лоцираме во некоја кинеска продавница ( се по 100 ден.).
визир.jpg
@Chicco69 ова е ко операсионална сала. Кога работам со никотин повеќе ставам и маска,зш еднаш ми се слоши како да ми се заврте цела соба. Така да си знам како е.

Друже, заеб е кога се работи со потентни хемикалии во затворен простор. Во такви ситуации отварај пенџери и врати - еднаш и промајата да ни биде од корист. :)
Затоа јас работам на отворено, а и подобро ми се гледа на дневна (јака) светлина. Тераса/балкон му е мајката, особено сега во топлиот дел од годината.

~~~~~~~~~~~~~~
Има уште едно елегантно решение за овие концентрирани бази со никотин. Да се земе екстра квалитетен ПГ (тој од амбрела и слични нема што да бараат во оваа приказна) и да се измеша комплет целиот никотин со ПГ-то. Пример, се вади 250 мл ПГ од литарско шише, а на негово место се точи 250 мл Муле никотин (100 мг јачина). Веднаш би се разредил на 25 мг, а тоа e веќе далеку од опасно. Такви течности со 24 мг никотин користев на почетокот првите месеци и еве ме ... ништо не ми фали де, сува лепота. :zipit:

Еднаш за проба земав Молин база (ПГ-36) и намачкав на раката (горниот надворешен дел од подлактицата) да видам што ќе се случи. После некое време како да имав пецкање по лицето, ама ништо страшно. Ниту срце ми пролупа, ниту вртоглавици, ништо... Како што пишав погоре за мојето последно правење манџа и ова спаѓа во категоријата "како не треба". Тоа е, детето во мене не се предава. :innocent:

Ако добро размислам, па така делуваат никотинските фластери, со "убризгавање" никотин преку кожа. Класичната медицина ни ги форсира како лек за одвикнување од цигари и покрај тоа што успешноста се мери во промили...

@bicikle
За розевото муле можеш да најдеш информации преку индексот на Метузалем. Овој период минатата година многу се нарачуваше и никој не пријави проблем со царина. На моите пакетчиња имаше залепени фактури со цени во евра (39.XX) и тоа не претставуваше проблем. Не би знаел како е сега. Можеби е исто, а можеби нова вера (власт), нова библија.

@mankanos
Ако ти е за чатал у друштво, АИО ќе ти врши работа. Има и RGB. :D
eGo_AIO_08.gif
Греачите од 0.5 оми се топ во секој поглед: екстра арома, облаци и траат ли траат. Секако тие се за дробно. Тие од 0.6 се као МТЛ (за усно), ама се далеку од усно и не ги бива многу. Тие од 1 ом се дефинитивно МТЛ, ама за многу незахтевен корисник. Мене ме разочараа. Клептоните не сум ги пробал, а тие од 0.3 оми (во мое време ги немаше) ќе ја чурнат електрониката или батеријата. И да не рикне ајото, рачунај дека цела уста ќе ти биде со пликови (изгореници)...

Течности подобро да земеш од нашите колеги, докажани шефови на кујната, него да ризикуваш со хемикалки од Фасттеч што ќе ги чекаш месец дена и на крајот да ти стигне некоја бљувотина. Уште полошо да протече во транспорт, или да биде вратена назад... Како и да е, течностите се премногу субјективна категорија, но за почеток можеш да земеш и нешто од Амбрела, чисто за проба.

Bambuca

lurker
12 декември 2015
563
580
Кавадарци
Кајфун мини в3 го терам на 2.5мм диаметср 10 до 12 намотки околу 1ом со ss316l 28awg жица пробав се ама ова е замене поздрав

Испратено Од Централна Македонија
со ова терам 60vg 40pg 3mg NIC цело време

Bambuca

lurker
12 декември 2015
563
580
Кавадарци
Благодарение на Колегата Sharlovski кајфунот е повторно жив
fc8e932bfa05e38a2cb272c0ba50f38e.jpg

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.782
6.485
SK
@Chicco69 убаво напишано и букмаркирано, Гуру Метуз треба да го надополни индексот.

Инаку брат ми веќе неколку дена е на ецигари (од роденденот поточно). :)
Засега сеуште витка и неколку цигари тутун за виткање, но се надевам дека сосема ќе ги откаже. Ry4 миксот од Шарловски е интересен, им се допадна на сите што го пробаа. 4-те мл од Ендура 22 му траат два дена на брат ми (10мл никотин). Капацитетот испадна проблем, пошто споро се празни танкот а брат ми е нестрплив да ги проба другите вкусови. Ќе пробам за тестирање вкусови да ставам RDA на Ендурата, нормално ќе внимавам да свиткам грејач од 1.5 ома.

Со волтметар да мерам отпор на 510 пинот и на телото на RDA-та, така?
Ќе има занимација следниве денови. ;)

Пријател кој го кандисувам да се зачлени на форумов подолго време денес ме информира дека нарачал доги и спид револушн за двајцата. Тој во пакетот ги турил плус конфучие и сирената за него.

Сакал да ме изненади ама паднавме на муабет дека сум со ниет да нарачувам деновиве па мораше да ми каже.
Баче, мене завчера ми стигна спид револушнот. Пошто ти нарачале претпоставувам дека повеќе не ти треба пробање, ама ако сеуште сакаш да го пробаш спид револушн пиши ми ПП дома сум до 9 навечер. Пошто може да се откаже нарачка на фастеч се додека не е шипната пратката.

edit: @Metuzalem спид револушнов дојде со два пина, шупол сквонкерски на него, и додатен полн штраф во резервните делови. И дап, месингани се и двата.

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Со волтметар да мерам отпор на 510 пинот и на телото на RDA-та, така?

Не можеш да мериш отпор со волтметар, барем не директно. :hay: Но повеќето омметри во унимериве се многу непрецизни за мали отпори и воопшто не вршат работа. Нели, како беше, прецизност им е +-2% +последната цифра, а ова е на почетокот на нивниот опсег, па тоа е многу. Ако имаш fluke, нема проблем. :hay:

Направи си намотка од 1,5 ома според дигитронот на парната машина, провери убаво да не има споеви (визуелно) и вози. Ендурата има заштити, па ќе ти каже (ќе одбие да работи) ако нешто не е во ред.

спид револушнов дојде со два пина, шупол сквонкерски на него, и додатен полн штраф во резервните делови. И дап, месингани се и двата.

Супер ако е така, но внимавај многу при нивно зашрафување, на многу луѓе им пукале само од поглед, што се вика.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
епа Чичо тоа е веќе сувенир :)
Е јас не фатив војска, секаки не мора да е баш таа од јна, кога барав барав да има "piercing protection", додека пак за кување нема потреба. Таква како што предложи имам гледано во прориск и неклј продавница имаа кај старо раде кончар. Е сега беа поскапи, не се сњќавам токно ама околу осамсто мислам беа.
Друга работа, стравот го чува лозјето, не газдата :) Ем на пример јас сум многу несмасе, сигурно ќе се деси нешто додека кувам :) некој што е постручен може за 5 сек. ќе тури ниц. па ќе го прелие со вг и нема да биде опасно, ама тоа не е случај со мене :)
Инаку тие фластерите ко бајаги постепено се апсорбира никотинот, ама ако залепиш 2-3 + цигари знае да ти се смути, ама сепак се нефикасни.
Прочитав некаде дека не било пожелно да се разреди никотино, ама не разрав отиинаку би играл така, мада имам резерви за догледно време, е со едно стотче би имал во недогледно време.
Локван импресии од спид ревулушнот? Се мислам за некој дрипер па збирам мислења :) од истите причини, јас се ратисав, па ако успеам и брат ми да го кандисам :)

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Ме изнасмеавте
За надвор да имам 16квадрати тераса ама од пролет до октомври,после се пренаменува во Фрижидер.
Наочари обични проѕирни ги има секаде по пазариве и продавници за алат 100 до 150мкд. Маска во бои и лакови или аптека 10 до 20мкд и ракавици до 5мкд. Таква маска како што е на сликата пречи во манипулации. Испробано.

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
може ли да ги оставиш батериите во модот дур леташ или мора да бидат во некое кутивче или слично?

28 јануари 2017
2.084
4.798
Ресен
може ли да ги оставиш батериите во модот дур леташ или мора да бидат во некое кутивче или слично?

Обавезно надвор од модот, јас ги имав завиткако во А4 лист одделно батериите и ставени во различен џеб, Скопје ме тргнаа настрана да видат за што се работи, им објаснав ме пуштија веднаш, Европа не ни ме прашаа.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.782
6.485
SK
Направи си намотка од 1,5 ома според дигитронот на парната машина, провери убаво да не има споеви (визуелно) и вози. Ендурата има заштити, па ќе ти каже (ќе одбие да работи) ако нешто не е во ред.
upload_2018-6-23_17-33-27.png

Во ред е пресметкава?
Според калкулаторов ми требаат ~19 намотки (од 2мм дијаметар, со 28AWG) за отпор од 1.5 оми. Но не разбирам зошто долу вели 33 вати и 7 волти, претпоставувам пошто не ја разбирам heat flux варијаблата?

Да претпоставам дека Ендурата (Т22) автоматски ќе си регулира се што треба (напон) за си дојде до нејзините специфицирани фиксни 14 вати моќност?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
SS има дупло помал отпор од канталот, затоа толку намотки (кругови). Нема шанси да ги собере. А и да ги собере, нема да работи добро (средните ќе прегорат додека се загреат крајните). Дури и со кантал би било на граница (9 кругови).

Решение:

- Мотај на поголем дијаметар (2,5 или 3 мм) (за иста должина/отпорност/ ќе треба помалку кругови)
- Потенка жица (поголем отпор по единица должина)
- Кантал (исто)

Ендурата ќе регулира автоматски, но ќе одбие да работи под 1,2 оми (мислам). Тоа е само толеранција за фабричките намотки, кои исто се разликуваат меѓу себе по малку.

Ако го менуваш Heat Flux-от, ќе ти ги менува и ватите. Игнорирај тоа.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.782
6.485
SK
Практично за МТЛ со сингл коил ми треба потенка жица од 28AWG, така? ...30 или 32AWG?
Пошто дијаметар од 5мм (во случајов, за да дојдам до 9 кругови макс) не ми изгледа како добар избор? :)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Ти си ограничен со Ендурата (модот). Пробај да гаѓаш на 1,4 или 1,3 оми, но малку разлика прави.

Исто си ограничен и со ниската отпорност на челикот. Со кантал би било таман.

На 5мм веќе не е МТЛ, не може да го заобиколи воздухот калемот од сите страни (ако е мал отворот за airflow, за МТЛ). И памукот нема да стигне да го натопи (внатре во средината по должина мокар, надвор сув).

Погледни (само за пример) Heat Capacity - мислам дека црвено означува висок. Тоа значи дека имаш премногу материјал (грамови) жица. Како и да ја моташ, тоа е едно големо парче челик на кое ќе му треба многу време да се загрее (и да се олади).

Да, најдобро би било потенка жица, но премногу тенка лесно се деформира и одвај можеш да провлечеш памук.

OldSchoolPvP

lurker
13 февруари 2014
744
1.169
Shutter Island
Погледнете го атачментот 65227
Во ред е пресметкава?
Според калкулаторов ми требаат ~19 намотки (од 2мм дијаметар, со 28AWG) за отпор од 1.5 оми. Но не разбирам зошто долу вели 33 вати и 7 волти, претпоставувам пошто не ја разбирам heat flux варијаблата?

19 намотки незнам како ке ги собереш во ендурата. Едино што гледам како решение е жица со помала дебелина да речеме 30-32 awg па со 7-8 намотки да ги собере. 5mm е многу голема рупа, дури во дрипери тешко 5мм да собереш а не па во ендурата. По безболно е да користиш потенка жица него да зголемуваш дијаметар за да дојдеш до посакуваниот отпор.

Мислам дека ова би ти одговарало.
30-32 awg SS
28-30 awg Кантал

За heat flux игнорирај го. Бојата на оганчето ти покажува колку ке ти биде топла пареата и на колку вати, како го зголемуваш fluxot ке видиш пламенчето станува поцрвено и ватите поголеми. Али никогаш не сум нашол сцеарио кога оваа опција ми била потребна.

35733519_10211883188624188_4779929413649170432_n.jpg

Ако нешто може да ја деградира аромата ( со некој мал процент кои и не е така значаен ) тоа се пластичните шишиња во кои стои. Flavorah им текнало да прават ароми во стаклени шишиња со платично дрипче. Али сепак и од тоа пластично дрипче може да се деградира можеби ке смислат некој начин и тоа да го поминат. Шишенцата се топ нелепниците убаво чисто изгледаат само логото и одоздоле што арома е , има и раб за одлепување на стикерот со што се појавува уште едена налепница одоздоле со сите детали за употреба.Но со само едно поминување со прстот врз напишаното се брише ( види подоле на сликата ) . Исто и бар кодот одпозади со едно поминување го снемува.
За ревјуе и тест на аромите нареден месец, тоа што имам читано flavorah ги користат во микс со други ароми бидејќи се специфични комплексни имаат некои ноти во позадина кои јас сигурно не би ги осетил. Вака на мирис многу се јаки.

36032446_10211898746053114_2813255170027159552_n.jpg
35923168_10211898745173092_4435573805032669184_n.jpg

DennyMK

lurker
5 февруари 2009
643
998
тaму
www.twitch.tv
DennyMK's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 5950X/ Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
Gigabyte X570 Aorus Ultra
Storage
Samsung 970 Evo Plus 1TB + 3TB HP HDD SATA 3 (128MB cache)
PSU
EVGA SuperNOVA 850 P2 80+ PLATINUM 850W
RAM
2 x 32GB G.Skill TridentZ Neo 3200 CL16-18-18-38 @1.35v
Video card
Gigabyte GTX980Ti XTREME
Case
Cooler Master HAF XB II Evo
Mouse
Steel Series Rival 600
Keyboard
Razer Black Widow Ultimate 2016 Edition
Audio
Microphone: Samson C01U Pro USB Studio Condenser Microphone/Audio Card: On-Board/Speakers: Rosewill SP-7260
Monitor
Dell SE2717Hx, Dell P2311HB, Dell P2212H
OS
Windows 10 Pro x64
Не прават проблем доколку модот со батерии и сите батерии што сакаш да ги носиш се горе во кабината со тебе. Батериите без мод треба да бидат "изолирани" препорчливо во пластични кутивчиња или во мали кесички.
Пријави ги уште кога ќе те прашаат дали имаш нешто за пријавување, така нема да прават проблем.
Мене ми дозволија и да вејпам на аеродромот во Скопје.

Обавезно надвор од модот, јас ги имав завиткако во А4 лист одделно батериите и ставени во различен џеб, Скопје ме тргнаа настрана да видат за што се работи, им објаснав ме пуштија веднаш, Европа не ни ме прашаа.
И мене во Скопје ме викнаа настрана за 3 мода СО батерии и 3 батерии во пластични кутивчиња (вкупно 12 батерии), ама откако им кажав што се и за што служат - ме пуштија без проблем.
Наравоучение: Само Скопје ако те зае*е, другите нема :D
Измена:
...со само едно поминување со прстот врз напишаното се брише ( види подоле на сликата ) . Исто и бар кодот одпозади со едно поминување го снемува.
Печатат на несоодветна самолеплива хартија со ласерски принтер. Прашај ме од каде знам :D

Последна промена:
Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно