Chicco69
Unstoppable
- 21 април 2016
- 611
- 2,803
Taka го направив и јас(со помош од колега @Gajche) И тоа бидна,10мл ист како купен растворен. Само што таа "грешка" со кристалите ке има и за 3 год.^
Yes
Кристали се Јака концентрација/чист етил малтол.
отприлика 1.грам Кристали се раствара во 10.мл ПГ
и добиваш 10-тина.ml
Готов Ethyl Maltol раствор со 10% потентност/јачина/блажина.
Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
Значи вреди да се порача ?Taka го направив и јас(со помош од колега @Gajche) И тоа бидна,10мл ист како купен растворен. Само што таа "грешка" со кристалите ке има и за 3 год.
Sent from my C6603 using Tapatalk
Се искоцкав јас со нкон стигна денеска кајмене 30Q за 8 денаПинки се појави во НКОН.
Нема што да се чека, да се грабне додека пак не испариле.
Погледнете го атачментот 56690
0.9 евра +, ништо страшно.
Нека се части Арјан едно пиво (од тие најевтините лименки на попуст).
Update:
Заборавив да направам ПИЊАУУУ![]()
Зошто да не. Јас за иста цена(незнаејки,само што почнував да мучкам) нарачав кристали, а се 5гр. Со еден грам и со 9мл. ПГ добиваш 10 мл. Течен ethyl maltol
Или мериш со шприц 1.5мл арома за 15% за 10мл.Како да мерам со капки арома за 10 мл пример ми вика 15%
Sent from my 2014813 using Tapatalk
Саглам прецизни совети колега, како и секогаш... Освен што Hong Kong Airmail не е опција за производи што содржат во себе батерии. Останува сингапурска пошта (може и холандска со доплата, што е луда работа).Веројатно му е од Умрела.
Тој од огласот и од GearBest се првата генерација AIO (обичен), кај него можеби нема да издржи батеријата цел ден (зависи од потрошувачка и начин на користење). Истиот е од Фастек.
Подобар избор од него се AIO D22 или AIO D22 XL, а најдобар AIO PRO (со минимално зголемување на димензии си обезбеден за цел ден). Во инексот можеш да најдеш за „Разлики меѓу различни модели на AIO“. Или барај „AIO“ на страницата на индексот (бидејќи search во тема не може да биде три карактери).
Не заборавај дека на GearBest се доплаќа шипинг/тракинг и осигурување, па цената во најмала рака ќе му дојде иста. На Фастек ако наполниш над 20 долари (на пример земеш плус и глави) сè е бесплатно + Hong Kong Airmail е турбо.
Го имав eVic Primo само модот иста боја само V1 со кожа,единствена маана. Oвој твојов со карбон е V2?Да се пофалам, ми стигна eVic Primo 2.0:
$55.93 Authentic Joyetech eVic Primo 2.0 Kit / w/ ProCore Aries Clearomizer - 4ml / 0.4/0.25ohm / 1-228W / 200-600'F (100-315'C) / 2*18650 / equalizing charging system / real-time clock at FastTech - Worldwide Free Shipping
Јас сум задоволен.Како што кажаа постарите, за дробно треба 2 батерии и добар атомизер.
Еве во споредба со претходниот (vTwo Mini кој што ќе оди подарок по другари):
Погледнете го атачментот 56705
Силата што ја даваат двете батерии и според мене, цела класа подобар атомизер од овој стариов Umbrella Clear 3, е сосем ново искуство. Далеку подобро.
Самиот атомизер може да се отвори промаја да прави да не го ни почувствуваш.
Вкусовите на манџиве се значително различни, сега ќе морам да мучкам пак, различни односи, едноставно сега се прејаки (ги правев по амерички)
Најбитно јас сум задоволен, а сега да бараме нешто уште подобро!![]()
Дојдоа роџаците од USA,и ме испоштуваа ептен. Во еден муабет пред еден месец спомнав TPA и Capella a они убаво си запамтиле. Еве нешто и јас да покажам. Само не сум издавица,ова е дел-че од флашите![]()
Sent from my C6603 using Tapatalk
Благодарам!Го имав eVic Primo само модот иста боја само V1 со кожа,единствена маана. Oвој твојов со карбон е V2?
Со среќа нека е! Ако случајно го продаваш,оттуѓуваш eVic vtc,пиши во п.п.
Алал да ти е за тоа последното што го кажа: кој нема! Такви повеќе треба да има како тебе и двајца кои ги познавам! Ендемски вид! Колку можам помагам и јас колега,и така треба у овие времиња.Благодарам!
V2 да, карбон е, ова она, солидно изгледа. Држењето угодно, не е претежок, копчињата на убаво место. Јас по навика удрив на ТЦ да го сетирам, софтверот паметен се врати на ватажа. Долниот капак за батериите малку груб, +/- не се баш читливи, но сепак силен.
Се на се добар е.
Мислам нема нешто екстра што прави да паднам во несвест, но нема ама баш ништо лошо (засега, цел ден го работам)
Овој стариов е vTwo Mini, одлична база за да скомплетирам па да делам по другари да се запознаат со нашава работа.
Да си видат дека е добро и не е скапо (амбрела е малку скапа за повеќето, како за проба).
Чим си ја заврши работата, може на продажба, ќе го крстам бар упола од продажна, а може и поклон на кој нема.![]()