Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@blitz2306 Добре дојде. Види овде, а и имаш приватна порака.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
ECT Robin 1.4ohm coil 3нивоа на подесувања 4.0в 3.6в 3.3в и preheat 450мах батерија одличен под компатибилен со juul Pods :) Погледнете го атачментот 78507

Испратено од Redmi 7 преку IT.mk форум апликација
Го имам истиот и е добар. Само да се надат кертриџи со иста ширина и дебелина, ама повисоки да собере повеќе течност. Најдов нешто па да се порача

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Ми укажаа на нова вејп продавница во Скопјево (фејсбук страница). Се` уште не знам што да мислам за неа, нема ни многу избор, но ми изгледа како да ја води некој што барем малку од малку се разбира од вејпање (затоа што има Ендура II :hay:).

Од кратко истражување по интернетов дознав дека матична фирма им е компанија за обезбедување која во февруари барала готвач. :hay:

Вејп шопот, освен што има мал избор (но ветуваат дека ќе се зголемува) има и високи цени, но можеби кај нас со сите давачки за фирма не ни може пониско, а ние сме навикнати на директен увоз од Кина... :innocent:

Единствената 18650 батерија што ја имаат EB17L11 никако не ја препорачувам затоа што е непозната и не најдов никаков податок за неа никаде. Но ветуваат дека ќе имаат други, ЕлЏи, Сони, Самсунг и слично.

Течностите, според името на една што го изгуглав, изгледаат како кинески, но можеби сум грешка, а и тоа не мора да значи дека се лоши, Кинезите се најстари производители на манџи и имаат долга традиција и големи фабрики.

Во секој случај е добро да има што повеќе продавници, па можеби ќе се развие конкуренција и ќе има поголем избор и пониски цени.
Гуру, овој шоп е на еден наш член што најави ќе отвори радња и ке ги сотре умбрела со роба и цени. Јас се израдував. Само тој се обврза со инокин и повеќе од 3 производа нема. Има течности 10 и 30мл со умбрела цени и само онлајн се пазари. Баш беше муабетот околу ендура и ми побара висока цена. Кажав дека се наоѓа тука за поевтино и одговорот беше ако сакаш од фабрика толку е. А тие што сакаат да ќарат се... Не би околу тоа. Сега што и тебе ти е позната ендурата што се наоѓа кај нас на Кондураџија е правена или во истата фабрика.

Кој вика дека не е помал од Пико?

zg5ZLr6.png

Qn5hnzh.png

yydHswQ.png

Можеби е малку подебел, но не се забележува. Исто така и тоа што е малку „подолг“.

Проблемот со тоа што е толку низок е што веќе по малку станува незгоден за држење (малиот прст се чуди каде да оди кога ќе го стиснеш), па нема некоја предност над Пико во однос на големина (а бев заборавил колку е мал Пико без футрола). Но сепак, за упола цена од Пико...

Едит: Линиите на екранот се дефект, не биле од камерата како што мислев. :mad: Се јавуваат во сите режими на работа. Ќе им се бунам.

Инаку, многу лесно се работи со него, во менито се влегува со fire и + и одбираш Watt, Ni, Ti, SS или TCR. Fire и - е превртување на екранот, + и - заклучување на копчињата. Нема ништо комплицирано или непотребно.
Гуру, што чудо е ова малото и кај може да се купи?

Дали некој (освен @gokica ) користи Cotton Bacon Prime или V2? Може споредба со Koh Gen Do и/или Muji? Парчињата ми изгледаат понепрактични (поготово за MTL атомајзери поради дијаметарот на грејачите) и потешки за работа од плочките и мислам дека ќе оди многу фира. :oops:
Само такви користам околу 3год. Ако ти треба помош околу избор кажи

Изменето од модератор:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Гуру, што чудо е ова малото и кај може да се купи?

Во постот што си го цитирал има линк. :) Но еве го пак. Се потроши на ФТ, а и не сум премногу задоволен од него, но за тие пари (сосе попуст) беше супер. Има линија на екранот, а на форумот се жалеа дека ја има и кај многу други што го зеле (но кај некои нема). И не работи добро со температурна контрола. Но батерија држи, барем држеше кога беше нов, одамна не сум го пробал.

Alex M

hello world
1 февруари 2016
140
79
Толку изгледа и од Аромаши...Еве што ми вратија за нарачката...
Hello, unfortunately I cannot send your order because Polish Post does
not accept shipments to other countries.
Само со DHL...Не знам дали е заради Корона Хистеријава или ??? Парите ми ги вратија на Pay Pal ....И сега кои места останаа за нарачка на Никотин?

Alex M

hello world
1 февруари 2016
140
79
Ми треба помош...До сега нарачував по 100 мл никотинска PG база со 12 мг , па ја мешав со 100мл VG чисто . Е сега земав 36 мг никотинска PG база па ми треба помош како да ги измешам за да добијам база 50/50 VG/PG од 6 мг никотин ? Прашувам бидејќи некако не можам да се снајдам со калкулаториве...Поздрав

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
^ Пази стварно. :)

Clipboard01.png

Ако сакаш да миксаш помалку (за лесно мерење само преточуваш во шишенца од 10 милилитри) или имаш база капки за очи:

Ако имаш вага или друг начин за мерење (не мора ептен прецизно, толеранциите се ептен големи):

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
Друштво едно питањце, пошта работи со пратки сега, мислам дали стигаат ако нарачам нешто сега.

Sent from my A7 using Tapatalk

comakot

hello world
23 февруари 2017
471
385
Друштво едно питањце, пошта работи со пратки сега, мислам дали стигаат ако нарачам нешто сега.

Sent from my A7 using Tapatalk

Според наша пошта аеродромот во скопје е затворен, па ако стигаат пратки my guess ќе одат бугарија/грција и со камионче навака

Alex M

hello world
1 февруари 2016
140
79

Ilina_j

read-only
14 април 2020
38
17
Prilep
Здр на сите
E-liquidot ми е при крај, help.
На Fasttech ми кажаа сега за сега singapore post не праќа за Македонија.
Ваши предлози за од каде да купам?
Tnx

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Во оваа тема има неколку предлози.

Alex M

hello world
1 февруари 2016
140
79
Како оди испораката преку DHL Expres од Аромаши ? Се плаќа само таа сума што ја плаќам кај нив или и DHL ќе ми наплати во Македонија ? И како оди доставата низ МКД ? Преку нив или преку Пошта...

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Општо за ДХЛ Експрес има многу негативни искуства низ темите на форумот, наплаќаат огромни провизии. Најнова давачка е што тоа изјавата/молбата дека пратката не ти е за царинење (под царинскиот лимит е) ја наплаќаат 300 денари.

А без тоа, лани кога нарачував нешто преку ДХЛ беше 1500 денари давачки за нив, плус царината/ДДВ-то. Можев да поминам со 1000, ама да одам сам до скопскиот аеродром и/или царинарницата таму некаде на излезот од Скопје. И пак морав да одам да однесам документи лично до кај нив карши влада.

Со ДХЛ Експрес оди преку нив, со ДХЛ Глобал Маил или слично име оди преку пошта.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно