Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
хмм изгледа нашава пошта не се баш ажурни, се дешавало да ми стигне пускулќе а на 17 трак или пошта.мк да нема абер никаков...

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
хмм изгледа нашава пошта не се баш ажурни, се дешавало да ми стигне пускулќе а на 17 трак или пошта.мк да нема абер никаков...
Исто... на 30ти март нарачав и од 8ми април пишува дека е во авион...

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.178
Стигна и вториот иповер 80w 5000mah,десниот сребрениот.. приметете го дисплејот колку е појак него 2месеца постариот лево. Погледнете го атачментот 74964

Кујзнај колку тргаш од дварфот. Душата си му ја извадил :) Од камен да е ќе ослаби светлото.

Tomica Jovevski

hello world
3 февруари 2019
198
328
Кујзнај колку тргаш од дварфот. Душата си му ја извадил :) Од камен да е ќе ослаби светлото.
А кога само ке ми текне дека ме разубедуваше да не го земам :) а уствари уште еден патува навака :)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Ама друг е индикаторот на батеријата... Друга верзија на фирмвер?

Арктик фокс може да мести осветленост на екран... :innocent:

(ама не може да засили ако веќе е на максимум)

Tomica Jovevski

hello world
3 февруари 2019
198
328
Не,на послабиот екран тој мод така е од ден еден. А има нов фирмвер од елеаф од вчера,не е лисицата. А уствари со новиот фирмвер само повеке заврзлани има непотребни,и така не користам темп контрол па се мислам да му удрам едно ресет дугме,штознам

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Се гледа дека е друг фирмвер, можеби со надградба ќе се реши осветлувањето.

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Не сум сигурен дали можеш да направиш downgrade, ако можеш пробај дали ќе смени нешто.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.178
Кај мене трите светат различно по интензитет. Ни еден не е ист со друг. Едниот е светол, другиот потемен накај љубичасто, третиот позагасито плаво. Но ова се забележува само ако ги оставам еден до друг и ги упалам истовремено. Инаку не сум го забележал ова до сега.

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Различни ревизии на дисплеј или електроника внатре, тоа е, нема друго.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.178
Битно сите пуцаат исто. Јас сум презадоволен. @Tomica Jovevski ич да не им се секираш. Ќе те тераат подеднакво добро и двата две-три години сигурно. Без гајле.

Vladekosa

read-only
24 февруари 2017
37
6
Ај помош почнав и јас со ендурата ,е сега дај кажете ми кои тутунски и други течмности немаат благ вкус ,почнав со 555 и многу ми е одвратен поздрав

Испратено од ALE-L21 преку IT.mk форум апликација

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
@Vladekosa

Исто и кај мене првата реакција на тутунска арома беше како твојата (одвратна, мислев дека ќе повратам), но верувај дека ти треба малку време додека почнеш да ги перцепираш аромите на свој начин.
Никогаш не очекувај нешто што ќе те асоцира исто или слично како аналогните цигари, а зошто не би пробал нешто овошно или нешто што има примеси на ментол или минт.
Почни да експериментираш, со тек на време ќе си најдеш ароми кои ти одговараат а после извесно време оваа 555 ќе ти биде можеби и една од омилените. :)

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
@Vladekosa
Добро е, не сум единствен на кого му сметаат благи ноти во течностите. :)
Инаку во 555 Gold чувствувам и некој мирис на парфем (хемија) што може и да се изгуби ... после неколку месеци зреење. Затоа при последната обнова на залихите ладно ја прерипав.

Истото не може да се каже за Pyramid, што можеби е најдобрата тутунска арома и освен мирис на тутун нема ни благо ни кисело. Кај нас ја нема да се купи како готова течност или арома за мучкање, единствено да му се обратиш на командантот за брзи интервенции @Sharlovski, гарант има некоја златна резерва во штек.

Од тоа што се нуди во Амбрела, побарај од FlavourArt Soho (хард кор тутуњарка), евентуално RY4. Оваа као има малку блажина, но мирисот на тутун е многу интензивен и толку добро доловен и не смее да се игнорира.

Од Ritchy Liqua Cuban Cigar е исто фантастична тутуњарка, обавезно да се проба, мислам и French Pipe беше пристојна.

Сигурно има и други интересни тутуњарки, но или не сум ги пробал или не ми текнуваат во моментов. Перцепцијата на аромите (вкус и мирис) кај сите е различна, затоа вреди да се пробаат што е можно повеќе додека не ги откриеме тие што најмногу ни прават мерак.

Се што пишал @krema е на место, да не се повторуваме. 100% мирис на тутун/цигара нема, но никој од нас не жали за него, напротив...

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Загорен греач го има одвратното чуство на цигари, па така сега и чето ги оддржавам греачите xD

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Мислам дека одвратноста е поголема кога ќе подзагори малку памукот.

Sent from my ипхоне using Tapatalk

28 јануари 2017
2.066
4.729
Ресен
Ај помош почнав и јас со ендурата ,е сега дај кажете ми кои тутунски и други течмности немаат благ вкус ,почнав со 555 и многу ми е одвратен поздрав
Испратено од ALE-L21 преку IT.mk форум апликација
Од голем број на почетници, ќе заокружам на 50тина, 2-3ца ми се имаат пожалено дека 555 им е една од полошите течности што ги имаат пробано, за жал и ти си меѓу нив, пола од нив им е нормална, добра, а на останатите им е една од најдборите тутунски, 2-3ца само тоа користат и ништо друго.

@Chicco69, бидејќи од мене ја зеде Ендурата и течностите, првите 2 тутунски за проба беа 555 и Скамел заедно со уште 2 други, од 6-9 никотин. Ми се пожали дека 555 му е јака не се сеќавам колку никотин беше, а во постот дека не му е добра, и едното и другото е сосема ок ако е така ама си викам да не е нешто трето, земајќи предвид дека е апла почетник како изгорен греач или неправилно користење.

Ај @Vladekosa ко ќе имаш време малку повеќе да ни објасниш да те дотераме.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
@Vladekosa
Добро е, не сум единствен на кого му сметаат благи ноти во течностите. :)
Инаку во 555 Gold чувствувам и некој мирис на парфем (хемија) што може и да се изгуби ... после неколку месеци зреење. Затоа при последната обнова на залихите ладно ја прерипав.

Истото не може да се каже за Pyramid, што можеби е најдобрата тутунска арома и освен мирис на тутун нема ни благо ни кисело. Кај нас ја нема да се купи како готова течност или арома за мучкање, единствено да му се обратиш на командантот за брзи интервенции @Sharlovski, гарант има некоја златна резерва во штек.

Од тоа што се нуди во Амбрела, побарај од FlavourArt Soho (хард кор тутуњарка), евентуално RY4. Оваа као има малку блажина, но мирисот на тутун е многу интензивен и толку добро доловен и не смее да се игнорира.

Од Ritchy Liqua Cuban Cigar е исто фантастична тутуњарка, обавезно да се проба, мислам и French Pipe беше пристојна.

Сигурно има и други интересни тутуњарки, но или не сум ги пробал или не ми текнуваат во моментов. Перцепцијата на аромите (вкус и мирис) кај сите е различна, затоа вреди да се пробаат што е можно повеќе додека не ги откриеме тие што најмногу ни прават мерак.

Се што пишал @krema е на место, да не се повторуваме. 100% мирис на тутун/цигара нема, но никој од нас не жали за него, напротив...
Tоа мора да се има. На Jungle Flavours штета што нема во моментов УСА Тобако или УСА Цигар. Многу добри. Ги ставам во ист кош со Пирамид,а и дозирањето е исто.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.178
Parlament од Inawera мене лично ми е така понеутрална тутунска.

Tomica Jovevski

hello world
3 февруари 2019
198
328
Јас лично кога ја пробав 555,и остали тутунски мислам дека црева истурив... ама тоа не значи дека на некој друг не му се добри,лично кога ја пробав слаткарата од колегата шарловски мислам дека нема назад. Иначе на Сирената овошните и сличните колачести се оодлични. Само сирената иако ја терам на мтл ми троши како ДЛ..тука малце ме подзамислува за нејзино целодневно користење.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Мислам дека одвратноста е поголема кога ќе подзагори малку памукот.

Sent from my ипхоне using Tapatalk
Да де, комплет.
Профилево малу компликовано т.е. многу памук доаѓа во каналчињата, али па вреди маката.
мешот е крт и пука, вањда предходно загревање ќе го омекне.
Ептен го прецениле, али ваљда и ова брка работа а?

Последна промена:

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно