Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Електрични велосипеди - за и околу

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.698
12.551
Skopje
www.wemaxa.com
Јак или слаб "бандаж" - бидејќи тука не навлегуваме во материјал (алу или карбон) го дефинираат број на шпици. За оние веге лилипутанците по 23кг што тежат и возат со хулахопки доволни се 20тина шпици за да бркаат некакви си рекорди или што и да е, за нормални луѓе ставаат 32 шпици, за потешки луѓе се оди до 36 шпици.

Инаку во врска со прашањето, за 100к/ден. нема избор моментално, останува на тој модел јас што го земав
или половен бренд од огласи.

kirev

senior
31 мај 2010
9.045
7.719
Го провозев овој e-Велосипед Devron 28426, црн, PROMO - All Electric од Кире и ми направи мерак, е сеа работата е што е многу поскап кај нас него ли во соседството.
Или да пробаш некако да увезеш сам? Со оние фирми што носат збирни пратки од странство? Всушност така ќе ги платиш и тие давачки и нашите. ХМ. Или со поврат на данок од југот ама па дури и спакуван е огромен (можеби е и преголем е за во лифт)… Ако е под 800 евра набавната без нивни данок и со она брзото царинење ќе дојдеш околу 1.000…
Или отиди докај allelectric.mk па разговарај, може има простор уште надолу да оди… Или малку користен.

kirev

senior
31 мај 2010
9.045
7.719
А дали е технични изводливо ја да го распакува и да поминам граница возејќи го?
Пролетно време па немаш попусти дури и да е дозволено (а пак можат да те царинат). Абе 750 евра и 30% давачки и не е така лошо ИМХО

Контактирај кој ќе ти врати ДДВ

dreamson

hello world
8 ноември 2009
326
690
@Fatal1ty_ Aj да те направам со добра машина, да видиш што е уживање во возењето!

Атачменти

• IMG_20230921_133914.jpg
    IMG_20230921_133914.jpg
    4,6 MB · Прегледи: 74
  • IMG_20230921_133917.jpg
    IMG_20230921_133917.jpg
    4,1 MB · Прегледи: 73
  • IMG_20230921_133922.jpg
    IMG_20230921_133922.jpg
    5 MB · Прегледи: 72

prdamsmrdam

read-only
10 септември 2023
9
12
Јас чисто да прашам како на шалтер. Пребарувам по ФБ и по чичко гугл ама неможам баш ништо да најдам за конвертирање на нормален точак во електричен со мотор на предна/задна гума. Да не знае некој нешто околу тоа? Со години се мислам да земам за мојот ама никако. Постоечкиов точак ми е Polar Tsunami XL рамка, Shimano Alivio кочници и менјачи. Мислам ок опрема дека е, го возев со 29тки ама сменив во MAXXIS road 27.5 гуми пошо само град возам. Мислев да не се запотувам толку за и од работа секој ден сум со 4 преслекувања мислиш дама од замок некој па да помогне ова колку толку. Тенкс.

Justice for All

hello world
10 септември 2010
405
251
Пребарувам по ФБ и по чичко гугл ама неможам баш ништо да најдам за конвертирање на нормален точак во електричен со мотор на предна/задна гума.
a man in a suit and tie is standing in front of a sign that says channel 4 news team .

Сумњам

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.057
3.496
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.698
12.551
Skopje
www.wemaxa.com
Моментално нема никаква математика да се нарачува кит за конверзија. Ќе те ошурат со давачки,
ќе се окозиш да конвертираш, на крај ќе изгубиш време и нерви да добиеш нешто сечено лепено монтирано. Да не правиме муабет за достапност на батерии т.е. не, па ќе мораш да бараш половни по огласни којзнае во каква состојба.

Купи си половен велосипед и терај, со убаво фабрички интегрирана батерија во рамот, мотор на погон а не на тркало итн.

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.698
12.551
Skopje
www.wemaxa.com
Moze li nekoj predlog za takov poloven?

Има неколку продавачи од тоа што ми се појавиле на реклама5 ама не сум купил од никој ниту па ги познавам, со тоа кажано, јас би ги погледнал на лице место некои од следниве:

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.784
33.893
roka.mk
@dreamson Точакот е перверзија, супер цена за профи точак, јас сум во потрага активно по она што ми треба и во изминативе месеци испробав еден куп точаци, исчитав еден куп работи за точациве и имам точна слика што ми треба. Она што кај твојт единствено не ми се свиѓа што има дебели гуми со крампони и не го прави точак за град, туку за нешто повеќе од тоа, планинарење и такви егзибиции, за што јас сугурно нема да го користам.
За точак за град требаат мазни гуми и пошироко седиште.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.769
4.487
Неготино
За град си е одличен точакот .. 6 години возев такви гуми по велосипедски во Ск. Не се ич за offroad.
На крај на ден, можеш да ги смениш.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.784
33.893
roka.mk
Не се за асвалт тие гуми, не дека не можеш да го возиш никој нема да ти забрани, но има поглемо триенње, потешки за управување и со самото тоа повеќе батерија троши.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
@dreamson Точакот е перверзија, супер цена за профи точак, јас сум во потрага активно по она што ми треба и во изминативе месеци испробав еден куп точаци, исчитав еден куп работи за точациве и имам точна слика што ми треба. Она што кај твојт единствено не ми се свиѓа што има дебели гуми со крампони и не го прави точак за град, туку за нешто повеќе од тоа, планинарење и такви егзибиции, за што јас сугурно нема да го користам.
За точак за град требаат мазни гуми и пошироко седиште.
Се согласувам, многу точаци низ град со широки гуми и тесно седиште а возат на асфалтирани патеки 99%. Имам и градски и „маунт бајк“, за низ град покомфорен е градскиот, другиот има предност само каде што не е легнат тротоарот па полесно апсорбира удар на качување и симнување и е поагилен за бутање меѓу луѓе :)

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв