Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

(ecig) Како стоите со залихи на бази/течности

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Јас моментално уште 150мл имам. Порачки се направени од inawera, fasttech итн, ама денес слушнав (ама не дослушнав) дека поштата се затвара за клиенти привремено. Така да и тие што се тргнати од полска не очекувам да стигнат брзо.

Шу прајме...

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Во аптеки има течности (ако не се разземени) и глицерин (за мачкање, ама јбг; понекаде има и поквалитетен).

Треба да се праша Умрела дали уште праќа нарачки по курир и/или дали има некоја продавница останата отворена. Имаа филијали (роба) во некои мобилари, ама дали и тие останале отворени.

Исто и овие дали работат/испорачуваат.

Интер-хем за ПГ и ВГ ако работи. (индекс, пост број 8, под течности/рецепти)

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Во аптеки има течности (ако не се разземени) и глицерин (за мачкање, ама јбг; понекаде има и поквалитетен).

Треба да се праша Умрела дали уште праќа нарачки по курир и/или дали има некоја продавница останата отворена. Имаа филијали (роба) во некои мобилари, ама дали и тие останале отворени.

Исто и овие дали работат/испорачуваат.

Интер-хем за ПГ и ВГ ако работи. (индекс, пост број 8, под течности/рецепти)

Ќе се развртам утре по локалниве шопови. ПГ/ВГ мислам може да се најде ама никотин нема.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Земи 36-ка, па третирај ја како база. :)

Или колку има, 20-ка.

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
Наша пошта работи (сеуште) проблем е праткиде дали, како и кога ќе стигне до кај нас.

Корона вирусот целосно ги блокира испораките од странство

Македонска пошта продолжува да ги спроведува своите тековни активности на ниво на зголемена безбедност и заштита од корона вирусот.

Кризата со пандемијата од КОВИД – 19 навлезе во секоја пора од секојдневното живеење. Покрај огромното штетно влијание врз домашната економија таа го блокира и функционирањето на останатите сектори.

Од „Македонска пошта“ велат дека од појавувањето на корона вирусот во Кина па до сега има драстичен пад во испораките на нарачките во странство, а во моментов, велат од таму, може да се каже дека тие се целосно блокирани особено оние што се прават преку интернационалните веб страници.

За граѓаните велат ги почитуваат препораките со тоа што ги намалиле ваквите нарачки, а особено последниве неколку дена нивниот обем уште повеќе е намален, велат од пошти.

Институцијата продолжува да ги спроведуваат своите дејности, притоа почитувајќи ги мерките за претпазливост и за заштита од ширење на корона вирусот.

vaskoboya

hello world
17 септември 2014
158
181
Во амбрела има пг вг од 1/2 литро, нарачки преку веб и ги испорачуваат по карго. Јас денес примив пратка а никотин чекам од uk, ваљда ќе ми стигне.,..

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Во амбрела има пг вг од 1/2 литро, нарачки преку веб и ги испорачуваат по карго. Јас денес примив пратка а никотин чекам од uk, ваљда ќе ми стигне.,..

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Бојата уште им е чудна? Имаат вкус или не. Порано една имав земено помала флаша некако темна беше а за вкус не се сеќавам

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
^
Јас повеќе од 1 1/2 година користам само ПГ и ВГ од Амбрела и ОК се, безбојни и без мирис, можеби само едно шише имаше малку миризба ама ништо страшно.

Од пријател добив абер дека Амбрела работи само на 2 места и испорака преку Карго, го отворив сајтот прееска и имаат инфо.

umbrela.png
А ова е известување од Инавера (истото важи и за Аромаши)

At the moment we send our products only by DHL services. Because of present situation Poczta Polska has cancelled sending parcels outside Polish borders. When this situation changes, we will let you know.
We hope for your understanding.
Take care of yourself.

Alex M

hello world
1 февруари 2016
140
79
Фала на инфо....Нарачав ...Да видам дали ќе стигне...Или и они како и Аромаши ќе ми ја откажат пратката и ќе враќаат пари...Се надевам ќе ја испорачаат...Поздрав

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Јас у база имам околу 60 флаши добри вина, околу 50 литри различни ракии и околу 30 флаши добро брендирано жестоко.

Последна промена:

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Јас у база имам околу 60 флаши добри вина, околу 50 литри различни ракии и околу 30 флаши добро брендирано жестоко.

Немешај штипки сега во кујна, ама кога сме на тема добив неколку декади стари шишиња на поклон, за кризни дани.

Е сега пошто се брендија, да не речам коњаци, би го прекршил кардиналното вејперско правило и би збафтал една виткана пура од тие најголемите.

CameraZOOM-20200321123149094.jpg

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
20200321_152724.jpg 20200321_153251.jpg 20200321_153203.jpg
Ова по дома на готовс, останатото во подрум. :)

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Што бара Јегер у таа колекција? или за нубс ако дојдат на гости?

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
Јегерот за пи*ици да ги лаже да пијат шотови на екс.

Инаку ваков добар офтопик преглед на залихи со течности не треба да се пропушти.
Еве дел од моите долапи со залихи на течности, а тешката артилерија не ја покажувам (вино и ракија/мастика) пошто се во визба и во фрижидер.

IMG_20200321_164545279_HDR.jpg IMG_20200321_164130762.jpg

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Јегерот за пи*ици да ги лаже да пијат шотови на екс.

Инаку ваков добар офтопик преглед на залихи со течности не треба да се пропушти.
Еве дел од моите долапи со залихи на течности, а тешката артилерија не ја покажувам (вино и ракија/мастика) пошто се во визба и во фрижидер.

Погледнете го атачментот 85719 Погледнете го атачментот 85718
Добар избор на пијачки. Кај мене жестоките се осоиромашени затоа што жена ми ги има направено пепел. Прееска кога отворив да сликам видов дека 6-те најдобри флаши од виски и коњак ги снемало. Јас веќе добри 3 години не пијам многу жестоко и сум најчесто на вино, па немав увид. Ќе ја земам неделава со мене да одиме да го обновиме мини-барот со жестоко. :)

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
Toa e тоа, жениве се најголеми сомелиери - ги преферираат најдобрите пијачки. :D
Mojaва љуби Makers Mark и Tulamore Dew, а вотка само летно време (со мезе диња и пршута).

Инаку и јас претежно пијам вино, црно, и ракија. Дома направени.
Секојдневно, но ретко повеќе од пар чаши/чашки...

Ако идете у набавка, во Тинекс има Манки Шолдер скоч на акциска цена. Мене со вирусов не ми се ризикува да пазарам па ќе почекам до следното поголемо купување следната недела... Треба некоја офтопик тема да отвориме за ова, Метуз не пцуе сигурно. :p

Saso Trpenoski

hello world
21 мај 2019
126
136
d18eb778479634886408f58372123832.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jorgo_st

read-only
17 март 2020
1
0
Здраво дечки, мала помош од вас.
Сакам да започнам сам со миксање на течности за ел.цигари (досега порачував готови течности од фасттек но последната порачка касне месец ипол), па ако може некој да ме упати од каде да порачам ароми, никотин пг вг, и по колку милилитри можам да порачам со оглед на новиот закон дека течност повеке од 10мл неможам да порачам. Дали можам (и од каде) да порачам на пример пг вг од 0,5литар, никотин од 0,1л а аромите секако планирам по 10мл.
Благодарам

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Добре дојде на форумот, @Jorgo_st . Пребарај во индексот и по темите, многу пати е кажувано за миксање.

Главни постови за почеток би ти биле овие: 1 2, но има и многу други. Зависи што ќе најдеш (база со колкава јачина), па кажи, ќе ти пресметаме кога ќе ги имаш состојките.

ПГ и ВГ можеш да набавиш од Умрела, засега е најисплатливо и со добар квалитет. Всушност, поради отежнатиот поштенски сообраќај, веројатно би било најпаметно и никотинска база и ароми од таму, ако ги има на состојба. Инаку од странство веќе се` потешко стигаат пратките, ова се опциите што ми беа познати мене пред еден месец, плус најновиот фаворит од кој ни стигнаа две-три пратки оттогаш.

За законот првпат слушам, досега се` ни поминувало (во разумни граници, да не бидат литри и литри). До 300-400 милилитри во пратка скоро сигурно поминува. Повеќе гледаат на тежината и габаритот на целиот пакет и вредноста. Дури и да го донеле конечно таквиот закон, мислам дека ќе треба време додека се обучат цариниците што да бараат. ;)

Sidor

read-only
11 декември 2018
1
0
Здраво! Јас сум новајла на тема електронски цигари. Ради кризава се откажав од цигари, али ме фаќаат ептен кризи и мислам дека електронска цигара може да ми биде добра замена. Каде може да купам во скопје готова течност за електорнски цигари или материјали за да смешам сама? Во умбрела немаат цела недела, а нез на кое др место да барам. И во неколку аптеки прашав, нигде немаат.

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
@Sidor
Добредојде во нашата секта. :)
Има неколку дечки овде од кој што можеш да купеш, верувам дека сами ќе ти се јават или пушти еден оглас овде дека купуваш. ;)

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв