Не се рчкај беИ сеа?
Шо бидна со птиците? Нешто се изгубивте откако се разоткри conspiracy![]()
Каде, како? Што се разоткри?откако се разоткри conspiracy![]()
И, што е следно... Дека земјава не е рамна плоча?Па јас мислев следите вие, дека во Den Haag не ни имало 5G инсталација во тоа време а птиците умреле од труење и веќе има судски процес за труењето. А има судски процес и за тој фраерот што ја фабрикувал информацијата дека е ради 5G тестот, па блокирани му се и conspiracy страниците.
Ајде вие помлади сте, расчепкајте. Јас слушав подкаст во кола викендов додека возев, па зборуваа на темава.![]()
Не сум во тек за случајот со птиците, ниту уводот ниту за разврскава... Веројатно е интересно да се погледне, но не разбирам дали кажуваш дека тој случај е некако конклузивен за темата на дисусијава? И како, ако тоа го кажуваш.во Den Haag не ни имало 5G инсталација во тоа време а птиците умреле од труење и веќе има судски процес за труењето. А има судски процес и за тој фраерот што ја фабрикувал информацијата дека е ради 5G тестот, па блокирани му се и conspiracy страниците.
Не сум во тек за случајот со птиците, ниту уводот ниту за разврскава... Веројатно е интересно да се погледне, но не разбирам дали кажуваш дека тој случај е некако конклузивен за темата на дисусијава? И како, ако тоа го кажуваш.![]()
Погледнете го тоа @temelk4 што го прати, и ќе видите.
Не знам што мислиш со „многу силни енергии“, научните сознанија зборуваат дека за штетно влијание сосема доволни се јачините на ем зрачењето во актуелните телекомуникации.... треба многу силни енергии
точно така... и тоа со huawei е комплетно поврзано со 5г.Идејата им е преку 5G да направат паралелен HAARP систем.![]()
И директно да влијаат на нововакцинираните деца.Идејата им е преку 5G да направат паралелен HAARP систем.![]()
Малку (уствари повеќе) го изврти коментарот на @Astro. Пишуваше дека е МОЖНО а не дека е Дефинитивно. Пишуваше за кумулативен ефект од МОЖНО ако има долгорочно, со големи енергии и долго време на поединечна изложеност. 3 работи кои се во реалниот свет неспојливи при сегашниот начин на користење на телефони и плус најважно е МОЖНО. Многу важно зборче.Баш поентата е во тоа дека постајат докази за штетни последици, па наречете ги и „долгорочни“ ако баш инсистирате. Ништо не менува тоа што некој правел кликбејт афера со мртви птици.
Не, не и НЕ. Нема научно сознание за штетно влијание на ЕМ од РФ спектарот, освен слаб топлински ефект. Друго научно сознание нема. Има мал број на слабо конструирани ин-витро и уште помал број на ин-виво студии кај животни, кои не докажуваат ништо (а најмалку да ги земеме за научен став, консензус, сознание).Не знам што мислиш со „многу силни енергии“, научните сознанија зборуваат дека за штетно влијание сосема доволни се јачините на ем зрачењето во актуелните телекомуникации.
Да не претеруваме. Не е до 300ГХз, туку само до приближно 100Гхз. Теоретски да може и до 300 да одат ама над 100 има веќе други технички проблеми.4G работи на фрекфенција под 6 GHz, 5G работи на екстремно висока фрекфенција од 30 GHz до 300 GHz.
Епа сега дали е штетно кој си знае си знае![]()
4G работи на фрекфенција под 6 GHz, 5G работи на екстремно висока фрекфенција од 30 GHz до 300 GHz.
Епа сега дали е штетно кој си знае си знае![]()
Најголемиот дел од она што се тестира е во нискипт спектар, т.е. под 6Гхз. УСА и Јапан пробуваат нешто и во горниот спектар од 30-100 Гиги.Ако не се лажам фрекфенцијата на 5G е од 3.4 до 3.8 GHz, додека 4Г е од 0,8 докај 2.5GHz?
@marv драго ми е што барем некој капира што сакам да кажам![]()
Освен што има. Има научни сознанија за патофизиолошки ефекти (инфламација, оксидативен стрес, слободни радикали, итн), предизвикани преку механизмот Voltage-gated calcium channel.Нема научно сознание за штетно влијание на ЕМ од РФ спектарот, освен слаб топлински ефект. Друго научно сознание нема.
Ни ова што ти го тврдиш „не докажува ништо“. Освен што си контрадикторен со самиот себе, пошто сега признаваш дека има студии а тврдеше дека нема во претходната реченица.Има мал број на слабо конструирани ин-витро и уште помал број на ин-виво студии кај животни, кои не докажуваат ништо (а најмалку да ги земеме за научен став, консензус, сознание).
А сега веќе е докажано дека е штетно?За гмо то на другиот форум се подбиваа, и ги вреѓаа сите, баба ради биле итн. Јас бев еден од тие уствари.
Не сум сигурен дали авторот на видеото беше озбилен, ниту од кој аспект ти го линкаш... Но како и да е, еве што постигнува дечкото со употреба на aeroplane mode (ништо):Факт е дека се штетни по здравјето. Али еве една друга страна:
View: https://www.youtube.com/watch?v=xK39-VG8x4E
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Banana switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M4
5.450,00 ден
Бесплатна достава
HEADPHONES JABRA EVOLVE2 30 SE MS Stereo USB-C/USB-A w/mic 23189-999-779
5.450,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X15 CM - KM02 COSMETIC BAG, BLACK
1.460,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro PST LN, Low-Noise PWM, 450-2000 RPM, BLACK, ACFAN00343A
740,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS KEYCHRON BM24, 2.4Ghz/Bluetooth, 2400 DPI PixArt PAW3212 sensor, 1000Hz, Metal Grey, BM24-C61
1.290,00 ден
Бесплатна достава
CABLES AUDIO FIFINE L9 2x XLR M/F 3,0M, L9
810,00 ден