Да ја сменив, затоа чудно ми е тоа ако не ќе ги контактирам преку чат и ќе им кажам дека нешто со препознавањето VAT не треба.Сменета ти е државата во Македонија? Не би требало да наплаќа VAT.
Sent from my TI-83
Јас би рекол дека наместо VAT, веројатно ќе платиш shipping, па на целосната сума 5% данок овде.Да ја сменив, затоа чудно ми е тоа ако не ќе ги контактирам преку чат и ќе им кажам дека нешто со препознавањето VAT не треба.
5% данок е на компјутерски делови, и нема царина. За подетално избарај го водичот за 2018та.Аха, значи нема да има некој голем процент на данок, фала.
А каде точно е тој водич??? На царина страницава неможам да се снајдам.5% данок е на компјутерски делови, и нема царина. За подетално избарај го водичот за 2018та.
Sent from my TI-83
Благодариме.Само прати им меил со принт-скрин од плаќањето и наведи за кој број на царинска декларација станува збор (може и тракинг ако има). Принт-скрин од банка а може и од PP ако си плаќал со него.
Би требало за два-три дена да ти тргне накај твојата локална пошта.
Процедура друга нема, ќе си чекаш и ќе се молеш во себе за што помали давачки.![]()
RB432943965SGВалиден, да.
Абе валиден е овој меил или си губам време само од четврток??
![]()
Што е финтава со царинава, пратка од 5ти на царина со испратени 2 мејлови сеуште стој таму. Дали има шанси некаде да појдам и да ги доставам јас документиве пошо вистина не ми се чека веќе.
Само да не заборави и генералниот во цц да го стави, за да дополнително се забрза процедурата.Не, чаре е само да им уклучиш софтвер кој ќе им пушта постојано пораки на мејлот.
Па да го имав од генералниот мејлот до сеа ќе беше испратено.Само да не заборави и генералниот во цц да го стави, за да дополнително се забрза процедурата.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Ако си им пратил скриншоти од трансакциите во јпг формат, неможат да ги отворат. Треба да им се прати пдф, имаш онлајн конвертери што може да ти ја завршат таа работа. Пример jpg2pdf.comШто е финтава со царинава, пратка од 5ти на царина со испратени 2 мејлови сеуште стој таму. Дали има шанси некаде да појдам и да ги доставам јас документиве пошо вистина не ми се чека веќе.
Од кај оваа информација?Ако си им пратил скриншоти од трансакциите во јпг формат, неможат да ги отворат. Треба да им се прати пдф, имаш онлајн конвертери што може да ти ја завршат таа работа. Пример jpg2pdf.com
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
VGA GIGABYTE RTX 5090 AORUS MASTER 32GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5090AORUS M-32GD
244.350,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, White, CC-9011345-WW
6.130,00 ден
KEYBOARD WRIST REST SILICON KEYCHRON V1/V2/Q2/Q9/Q1 Pro/Q2 Pro, Black, PR47
940,00 ден
EXTERNAL SSD Kingston USB 3.2 Gen2 XS1000 2TB 1050MB/s, SXS1000R/2000G
14.840,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP1300E WALL, Gigabit Ethernet PoE, AP1300E WALL
2.770,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH MX BRIO 4K/30fps USB Type-C, Grey, 960-001554
15.270,00 ден